Last news in Fakti

4 Април, 2020 23:29 2 282 36

ВМРО предлага фирми да бъдат освободени от наеми и данъци

  • вмро-
  • данъци-
  • фирми

Нови предложения

ВМРО предлага фирми да бъдат освободени от наеми и данъци - 1
Снимка: БГНЕС

ВМРО предлага държавата и общините да могат да освободят засегнатите фирми и физически лица от плащането на наеми, местни данъци и такси до изтичане на извънредното положение, съобщиха от пресцентъра на партията.

Заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов и група народни представители внасят днес предложение за промяна в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, с което да бъде дадена възможност на министрите, областните управители и общинските съвети да взимат такива решения.

Освобождаването от плащания на патенти, местни данъци и такси и наеми на държавни и общински терени за времето на кризата е стъпка, която ще даде шанс на пострадалите бизнеси и хора да се възстановят след напълно адекватния и задължителен режим на ограничения в България, посочват от ВМРО. Според партията мярката е крайно наложителна предвид факта, че стотици хиляди хора са пряко засегнати от въведените мерки и са във фактическа невъзможност да покриват тези разходи.

За облекчаване на тези лица редица общини в страната приемат или имат намерение да приемат различни мерки от подобен характер, но същевременно в немалка част от тях се пораждат съмнения доколко подобни решения са законосъобразни, тъй като съществуват законови ограничения за промяна на размера на местните данъци и такси през съответната година. Предложеното допълнение в закона дава възможност на държавата и общините при желание и възможност от тяхна страна Министерският съвет, съответно общинските съвети, да приемат решения, с които по време на действие на извънредното положение да създадат определени облекчения за онези граждани и фирми, които за този период от време са принудени да ограничат своята търговска, стопанска, производствена или друга дейност, свързана с предоставянето на стоки и услуги, се посочва в мотивите към предложенията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бермудския Триъгълник

    35 2 Отговор
    Многи ги бива по предложенията жалкари популисти
  • 2 ВМРО са мекерета каквито винаги са били

    30 2 Отговор
    Истина
  • 3 ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ЦЪРКВИТЕ

    28 3 Отговор
    ВМРО ДА СЕ ЗАБРАНИ..АТАКА СЪЩО..МОШЕНИЦИ..

    Коментиран от #5

  • 4 gost

    26 2 Отговор
    А за нас, хората без фирми, кучетата да ни ядат, а? Нормално толкова ви е и потенциала, и грижата за хората.
  • 5 Без църквите

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ЦЪРКВИТЕ":

    За другото съм съгласен.
  • 6 123123

    18 3 Отговор
    Не съм експерт,но това което прочетох и разбрах до тука е:Носете качествени!!! маски ,когато сте извън дома, мийте си ръцете колкото се може по-често, с препарати на спиртна основа,всяка вечер пийте по 50гр. чист и качествен алкохол(ако не ви е противопаказно),яжте много плодове и зеленчуци(много е важно!!!),за устойчива имунна система, и не изпадайте в паника и стрес!Може би, и в други години сте изкарали тая гадост!
  • 7 от малкия бизнес

    14 3 Отговор
    Досега трябваше да има мерки за малкия и среден бизнес,че ми спряха тока ,че хазаина си иска наема и криво ляво ги платих,но след 20-на дена ще фалирам,вий докато измислите мерките то ще мине извънредното положение или целта е друга ,малките да не оцелеят
  • 8 ДО 5

    9 2 Отговор
    ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ЗА ВЕЛИКДЕН ..ПИЧ..
  • 9 ТОЗИ ВЕСЕЛИНОВ

    10 1 Отговор
    В КРАЯ НА ВСЯКА ГОДИНА ЛЪЖЕ ЗА ДАНЪЦИТЕ НА КОЛИ С ГАЗОВИ УРЕДБИ
  • 10 Рудолф Хес

    13 0 Отговор
    Веселинка, и ти имаш значка на раменцето, защото се отчиташ на господарите си, които притежават всеки един от т.нар. политици, чиято цел е да държат гоите в робство.Само петните името на ВМРО - това е било организация за освобождаване на македонските земи, в която са членували хора с истински идеали и сърца, а не разни измисленяци.
  • 11 Вчера статии на Захариева за

    12 1 Отговор
    Убеждаване на народа, че всичко е Ок, днес статии на партньора верен на ГЕРБ мекерета ВМРО. НЕ СТАВА. ОСТАВКА НА ГЕРБ и ВМРО. Хазната е празна и този въпрос, неразкрит няма да бъде оставен. НЕ може 11г.на власт, да се говори, че ИКОНОМИКАТА ПЕРФЕКТНА и когато трябват пари за тежки дни, НЯМА, НЯМА, НЯМА... ХАЗНАТА Е ПРАЗНА, КАТО В НЕЯ ВЛЕЗЕ И ПОМОЩТА НА ЕС БЛИЗО 1МЛРД. И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СМЕ 30 000 000 000 ВЪНШЕН ДЪЛГ И ИСКАТ ОЩЕ 10 000 000 000 ДА ВЗЕМАТ. НЕ СТАВА.
  • 12 Цако

    14 0 Отговор
    Преборете се за адекватна помощ за безработните и ще забравя, че министъра на отбраната държи бинокъла на опаки. Ама го подготвяйте друг път как се борави с такива пособия, та да не става за смях. Ако кадрите са ги излъчили и в други държави тъкмо са разбрали че не само министър председателя е неграмотен.
  • 13 Сърбия извади 5млрд. която е сама

    7 3 Отговор
    Не е членка на СЪЮЗИ, преди 20г.беше разрушена от БАНДИТИТЕ - САЩ има 5 млрд. собствена пара за справяне с вируса и икономическите последствия. Кво правим?

    Коментиран от #24, #27

  • 14 Аванти популо

    6 1 Отговор
    Ама много "аванти популо" го давате. Да не сме 1933 година? Остана да предложите и началото на производството на "КаруцаВаген" на народни цени. Фашизоидни Тъ.панари!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кредитът на доверие

    9 0 Отговор
    на ГЕРБ & СДС & ВМРО е НАПЪЛНО ИЗЧЕРПЪН и РАВЕН на НУЛА "0"%.
  • 18 българин

    6 0 Отговор
    аз предлагам да си правите предложенията в северна мънкедония
  • 19 ВМРО еничарите

    9 1 Отговор
    А работниците ще бъдат ли освободени от местни данъци и такси, здравни вноски? Или за бизнесмена 1000 лева загуби са прекалено много за бансковаа му сметка от 100 000 шева, а за работника с 600 лева заплата 200 лева са нищо?
  • 20 Фейк патриоти

    10 0 Отговор
    Техни фирми нали
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 тъкмо сега има пари от нов заем

    6 1 Отговор
    КК купи още самолети.От американските крепости през втората световна.Много мощно бръмчат!
  • 23 1234

    7 0 Отговор
    А браво бе ,да стават по богати фирмите,те ибез това неплащат,данаци, акои ще плаща ,пак народа,браво,ви сте марш от парламента,и....и.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 кастроли

    4 0 Отговор
    "ВМРО предлага фирми да бъдат освободени от наеми и данъци." И тези фирми са пак на "НАШ ТЕ ХОРА",нъл тъй?
  • 27 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сърбия извади 5млрд. която е сама":

    Българофобската измет винаги е била русофилска и сърбоманска!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Спас

    2 0 Отговор
    Да не се плащат наеми???? Като отидеш в магазина хляба безплатен ли е?
    Какви д*били са се докопали до властта...
  • 30 мафията не спи

    3 0 Отговор
    Всички партийни фирми и "обръчи" от фирми, да бъдат освободени. Тия нови заеми трябва да се "усвояват"!
  • 31 така ли

    2 0 Отговор
    ,а ние- другите.? Капути ....
  • 32 КК въръщай парите

    2 0 Отговор
    Предлагам ВМРО да върнат на народа парите за самолетите.
  • 33 боцмана

    1 0 Отговор
    Всички тези фирми и фирмички , когато вдигат цените се оправдават с пазарна икономика , вдигане на цените на международни нива и техните печалби никога не са се губили. Е сега да не плачат за помощи , дойде време и за тях да плащат. Защото много хора объркаха понятието бакалин с бизнесмен.
  • 34 КЪДЕ Е ТАЙНАТА

    0 1 Отговор
    EК вeчe рaзрeши нa прaвитeлcтвoтo ни дa изпoлзвaмe пaри, кoитo нe ca били изпoлзвaни пo рaзлични eврoфoндoвe. EК вeчe e нaпрaвилa нeoбхoдимoтo, зa дa ни пoзвoли дa изпoлзвaмe eврocрeдcтвa. В мoмeнтa трябвa дa пaзaрувaмe прeдимнo бългaрcкo прoизвoдcтвo, зa дa cтимулирaмe бългaрcкaтa икoнoмикa",СЕГА ЗАПОЧВА ИСТИНСКОТО КРАДЕНЕ

    Коментиран от #36

  • 35 Христо Ботев

    1 0 Отговор
    То у Бг само фирмаджий живеят да каже човек че други хора няма само на фирмаджий се гласят да помагат и милеят за бизнесите си боклуци не патриоти а фейк патриоти гъз дават пари не дават.
  • 36 Божинката съм Черепа

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "КЪДЕ Е ТАЙНАТА":

    Ще пазаруваме българско производство първо когато има такова и второ когато то е качественно иначе не
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове