Last news in Fakti

5 Април, 2020 15:35 4 181 35

Починалият от Covid-19 българин в Лондон бил астматик

  • българин-
  • сопот-
  • лондон-
  • covid-19

Посолството ни се е свързало с роднините на починалия и им оказва съдействие

Починалият от Covid-19 българин в Лондон бил астматик - 1
Снимка: Shutterstock

Починалият от коронавирус в Лондон българин е 36-годишният Цветан от Сопот, съобщи dcnews.bg. Младият мъж е страдал от астма. Това потвърди българският посланик на Острова Марин Райков.

Посолството ни се е свързало с роднините на починалия и им оказва съдействие. Хората в Сопот разказаха, че младият мъж от няколко години е живеел в Англия и е развивал бизнес там. Близките и приятелите му в Сопот са потресени от неочакваната трагедия.

Междувременно стана ясно, че още двама българи лежат с диагноза коронавирус в лондонски болници.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1212

    40 1 Отговор
    Е нали беше 31 годишен здрав и без съпътстващи?Вече немоа се оправя!?!?
  • 3 Иван

    30 1 Отговор
    Трябва да се пазят всички хора с такива проблеми.
  • 4 Аууууу

    32 2 Отговор
    Джон Суинтън, редактор на Ню Йорк Трибюн:
    "Няма такова нещо, като независима преса в Америка, освен в малките градове. Вие го знаете и аз го знам.
    Знам, че много от вас, искат да напишат своето честно мнение, но ако го направите вие предварително знаете, че то няма да бъде издадено.

    Аз получавам по 150 долара на седмица за да държа моето истинско мнение извън страниците на вестника, с който съм свързан. Други от вас получават същото заплащане за да вършат същата работа. Ако искам да разреша честно мнение да бъде отпечатано в моя вестник, след по-малко от 24 часа, с моята длъжност ще бъде свършено.
    Работата на журналиста от Ню Йорк е да унищожава истината; да лъже изцяло; да изопачава; да клевети; да се подмазва в краката на Мамона; да продава своята страна и своя род за прехраната си. Ние сме инструментите и дърдорковците на богатите мъже зад сцената. Ние сме интелектуални проститутки"
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    24 2 Отговор
    След като е имал астма, тя е понижила имунната му система...предполагам? Съболезнования към близките му и БОГ да го прости !

    Коментиран от #17

  • 7 никой не кашля в блока

    9 2 Отговор
    А в БГ починалите от Короната са били така и така вече с единия крак вече в гроба.
  • 8 Баро Вкаров

    15 3 Отговор
    Бог да го прости Цветан от Сопот?А Цветан Цветанов,кога?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Лондон

    6 2 Отговор
    Легален бизнес трудно да развиваш в UK.Трудностаче ти трябват много много пари първоначален капитал освен ако не е бил сводник на българските коври в Лондон това също е бизнес.
  • 12 Буху Буху от цигарите е споко

    8 2 Отговор
    Опсно е в Лондон огнище на заразата е .Носете маски и ракъвици и пийте руска водка.
  • 13 123

    10 1 Отговор
    Нали беше здрав? Май ни баламосвате с covid19.
  • 14 Някой си

    5 1 Отговор
    Преди малко гледах нещо из тубата..
    Та в него ставаше въпрос за испанския грип от 1918 година, та след дълги перипетии чак около 2005 година се изяснява какво всъщност е бил този вирус.
    И какво се оказва щамът е N1H1 - птичи грип, само че този птичи грип, който ние знаем от преди няколко години е със щам N1H5.... т.е. вируса си мутира.
    Испанския грип през 1918 се е разнасял въпреки всичките карантинни мерки, абсолютно навсякъде по света, и знаете ли защо?
    Защото са го пренасяли птиците и докато се е предавал само от птица на човек е било ОК, истинския бум на вируса започва когато определени аминокиселини във вируса се изменят и той започва да се предава от човек на човек....
    Та толкова за карантините и ползата от тях....

    Коментиран от #15

  • 15 Някой си

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Някой си":

    Пропуснах, испанския грип е отнесъл около 5 процента от световното население в гроба.

    Коментиран от #16

  • 16 пий си хаповете

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Някой си":

    Щото са му давали конски дози аспирин.
  • 17 ЕДИ КОЙ СИ

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Вируса не те убива, а те убива твоята имунна система. Вируса кара клетките ти да се " побъркват" и започват да функционират неправилно и ако имаш странично заболяване може да се стигне до фатален край. Организма не ти издържа. Просто казано.

    Коментиран от #21

  • 18 Оня с големия

    22 4 Отговор
    Внимание! Не искам да ви плаша и да създавам паника, но Световната Здравна Организация (СЗО), съобщи лошата вест, че се е появила нова изключително опасна пандемия. В Света с бързи темпове расте количеството на здравите хора. Те вече са стотици милиони в Китай, огромно количество в Италия и Европа и са милиарди по целия свят. Хората заразени с вируса на здравето са крайно опасни. Те не купуват лекарства в аптеките, не ходят по болници, не разговарят за болести, занимават се със спорт, хранят се здравословно и най-опасното е, че мислят самостоятелно. Те се усмихват и почти винаги са в добро настроение. С това те нанасят огромни загуби на фармацевтичните компании и цялата огромна индустрия свързана със здравеопазването. Но СЗО съобщава, че вече са предприети мерки за борба с вируса на здравето.

    За да се предпазите от този вирус е достатъчно да гледате редовно телевизия, да слушате изявленията на правителството, брифингите на Националния оперативен кризисен щаб, да се поддавате на паника и внушения, да четете внимателно медиите и статусите в социалните мрежи и най-важното никога да не се усмихвате и да не вярвате в доброто. Тези предпазни мерки ви гарантират, че никога няма да се заразите от вируса на здравето!

    Коментиран от #19, #22, #23

  • 19 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "Оня с големия":

    Разсмя ме, от сърце !
  • 20 Алфа Вълкът

    7 0 Отговор
    31г здрав, прав, астматик на 36г. Лека му пръст на момчето и жалко, че с такава журналистическа гавра ще го запомним.
  • 21 Някой си

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "ЕДИ КОЙ СИ":

    Това, което убива е пневмонията развила се в следствие на заразата, най-общо казано белите дробове започват да се изпълват с течност и постепенно намаляват функциите си, като в крайна сметка престават да действат като такива, или казано просто - удавяш се в собствените си секрети отделени от белите ти дробове.
    Та именно за това са нужни тези прословути апарати за вентилация на белите дробове, за да се преодолее точно това състояние, но си прав, че е свързано с имунната система на човека и способността на организма да се бори с инфекцията.

    Коментиран от #24

  • 22 Някой си

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Оня с големия":

    Това беше мноооого добро!
  • 23 бай Киро

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Оня с големия":

    Точно в десетката.Предполагам не слагаш авторско право на коментара си.Иска ми се да го пусна тук там.
  • 24 ЕДИ КОЙ СИ

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Някой си":

    Прав си, но много от починалите въобще не са развили плевмония, а са били а са били болни от други заболявания усложнили се от вируса.

    Коментиран от #26

  • 25 Пълнят ли се

    0 0 Отговор
    Човешки кухини с течности, не помага интубация, не помага пункция! Човекът е пътник след часове! Двама човека с водил да го източват
  • 26 Някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "ЕДИ КОЙ СИ":

    Говоря за типичните симптоми, грипоподобно състояние и последваща пневмония.
    Допускам, че може човек да е заразен с коронавирус и по случайност по същото време да се обостри негово хронично състояние, което да доведе до фатален изход.
    Както и да си заразен с коронавирус, без симптоми и в същия момент да получиш инсулт или инфаркт индиректно ставайки част от статистиката за смъртността от коронавирус, въпреки че всъщност това съвсем не е така.

    Коментиран от #30

  • 27 Бачо Киро

    1 0 Отговор
    Ква стана тя, и тоя дето вчера го имаха за абсолютно здрав се оказа с болест... Жалко за момчето, но италианците, румънците и тн ви го казаха пределно ясно - 99.99% са с поне едно тежко заболяване. Толкова. Потвърдено с хиляди починали, за жалост. Вие пак търсите под вола теле и сензации, да има да цъкат хората и да се крият под масата....
  • 28 Мехмед

    4 0 Отговор
    Жалко за младия човек. Много жалко...
  • 29 До кога

    1 0 Отговор
    Мале как лъжат тея дето ги дават по телевизията вчера казаха че момчето е на 31 и няма никакви заболявания. Днес като се поинтересуваш се разбира че е на 36 и страда от астма. Някой няма ли да държи сметка на всичките тези лъжци който ни плашат в иниформи. Като общество до какъв предел ще търпим...
  • 30 ЕДИ КОЙ СИ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Някой си":

    Не е по случайност, а точно от вируса поведението на имунната ти система се променя, примерно вдигаш кръвно и правиш инсулт или инфаркт. Прекарах го този ГАДЕН вирус и мага да ти кажа цялата фаза на протичане. На 56 год. и съм активен пушач. Всичко отшумя за около 12- 14 дни.

    Коментиран от #31, #35

  • 31 Еди кой си 2

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "ЕДИ КОЙ СИ":

    Само тест за наличие на антитела можв да докаже думите ти че си изкарал точно този ковид-19. Върви да се тестваш в частна лаборатория така ще знаеш със сигурност.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    1 0 Отговор
    ВИРУСА АТАКУВА БЕЛИЯ ДРОБ БОЛЕСТ КАТО АСТМА ОДАВНА МУ Е РАСИПАЛА ДРОБА но без този вирус да си е живял лека му пръст
  • 34 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    2 0 Отговор
    наЙ–ГАДНОто е че познавам хора с астма и които си пушат
  • 35 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "ЕДИ КОЙ СИ":

    МОЖЕ ДА ВДИГНЕШ КРЪВНО ОТ МН НЕЩА СИГОРНО И ОТ ВИРУСА АКО СЪДОВЕТЕ ТИ ИМАТ ЗАПУШВАНИЯ ИЛИ НЯКАКВИ СЛАБОСТИ СЕ СТИГА ДО ИНФАРКТ ИЛИ ИНСУЛТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове