Last news in Fakti

6 Април, 2020 20:53 2 471 36

Предложение от парламента: Депутатите без заплати през извънредното положение

  • герб-
  • нфсб-
  • вмери-
  • заплати

Предложената мярка бе подкрепена от ГЕРБ, „Воля“, ДПС, НФСБ и ВМРО

Предложение от парламента: Депутатите без заплати през извънредното положение - 1
Снимки: БГНЕС

Народното събрание поднови дебата по замразяването на депутатските заплати. Депутатите да дават заплатите си на здравното министерство за борба с коронавируса. Мярката, която предлагат от ГЕРБ, важи и за министрите и техните кабинети и шефове на агенции.

„За да формулирам по-ясно внесеното от нас предложение за редакционни поправки, след като се направят всички удръжки за данъци и осигуровки, възнагражденията ни ще бъдат превеждани по сметка на Министерство на здравеопазването след направена компенсирана промяна по бюджети. Това означава следното - че ние за времето на извънредното положение, както и членовете на Министерски съвет и техните политически кабинети, както и ръководителите на държавните агенции няма да получават възнаграждения", заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

Предложената мярка бе подкрепена от ГЕРБ, „Воля“, ДПС, НФСБ и ВМРО.

„Карате ме да се чувствам горд, че съм част от това Народно събрание. Ние от ПГ на „Воля“ с радост ще подкрепим това предложение, което показва една искрена и пълна съпричастност към проблемите на българския народ и българския бизнес. Надявам се, че това нещо ще срещне подкрепата на цялото Народно събрание. Ако това наистина е факт, ние ще оттеглим нашето предложение за работа на минимална работна заплата“, заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

„Изключително сме удовлетворени, че колегите от ГЕРБ подкрепиха и обогатиха предложението, което ние направихме преди няколко часа в тази пленарна зала народните представители да работят в мерките на извънредното положение, без да получават своето трудово възнаграждение. Горд съм, че съм част от това Народно събрание. Ние оттегляме нашето предложение и ще подкрепим редакционната поправка, предложена от г-н Ципов“, заяви Борис Ячев от НФСБ.

„Изключително съм доволен и щастлив от тези предложения, които с в унисон с тежката ситуация, в която се намираме. Моят апел е към президента на държавата да подкрепи това предложение и самият той, заедно с вицепрезидента и екипа му, да се присъединят в тази ситуация към нас и да си дарят заплатите през следващите месеци, докато трае тази криза. Времето е чумаво и трябва да бъдем заедно. Кой, ако не президентът, трябва да покаже тази мъжественост, зрялост и отговорност“, каза Валентин Касабов от НФСБ.

„Ние от ВМРО също ще подкрепим редакционната поправка, предложена от г-н Ципов. Оттегляме нашето предложение, защото това, което предложи той, е в духа именно на това, което се очаква от нас като отговорни хора“, заяви от парламентарната трибуна Юлиан Ангелов от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 -234654

    14 10 Отговор
    А ко вика Бспепето
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Еблю

    31 5 Отговор
    Малко е даже трябва и да плащат тия гадини!!!
  • 4 бре бре бре

    33 2 Отговор
    Ей , тия айдуци ще вземат да си посегнат бе , как са го подкарали.
  • 5 Русенец

    37 1 Отговор
    Браво ! Без заплати до края на парламента. Откраднаха достатъчно за тези 3г. Вън !
  • 6 Гражданинна който му омръзна

    26 1 Отговор
    А да видиме дали ще го приемат и тия които са гласували против ще е хубаво да кажете кои са за да е на ясно българския народ какви хора ни управляват
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Изборите започват рано

    24 0 Отговор
    Много бързо се натъпкаха с пари, помня утрепките преди да станат депутати.
  • 9 РУСКИЯ МАЛОУМЕН ИБРИК-ФАТМАКА

    13 21 Отговор
    КОГА ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО СИ, КОЕТО...НЕ ЗАСЛУЖАВА?
    АБСОЛЮТЕН ТЪРТЕЙ ХАРЧЕЩ МИЛИОНЕН БЮДЖЕТ!

    Коментиран от #15, #23, #32

  • 10 3256

    20 4 Отговор
    Не знам защо, но това не го вярвам. Пак ще си ги вземат, без ние да разберем. Всичко това се прави, да се потуши нарастващото недоволство на хората
  • 11 дявола

    18 2 Отговор
    Ако питате мене трябва те да дават пари не да взимат.Такава тежест са за Държавата че не ми се говори тях повече.Много време им отделих.

    Коментиран от #33

  • 12 Един

    9 0 Отговор
    Една хубава работа да свършат!!!
  • 13 Браво

    9 1 Отговор
    евала на БСП
  • 14 Ръмпези

    4 3 Отговор
    ТОВА Е НАЙ ДОЛНОТО И ОТВРАТИТЕЛНО НЕЩО...САМО УМНИТЕ МОГАТ ДА ГО ОСЪЗНАЯТ....БЛАГОДАРЯ ВИ...

    Коментиран от #16

  • 15 Не убиждай президента

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "РУСКИЯ МАЛОУМЕН ИБРИК-ФАТМАКА":

    Това е пършо а второ прав си дано да покаже съпричастност и да го направи и той
  • 16 Кое бе този

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ръмпези":

    обчсни на нас простите какво искаш да кажеш
  • 17 Ръмпези

    3 12 Отговор
    ЩЕ ГО ОБЯСНЯ...НЕ МОЖЕ ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ТВОЯ ЖИВОТ ДА ГИ ЛИШИШ ОТ ЗАПЛАТА...ТАМ СЕ СЪЗДАВАТ ЗАКОНИТЕ...КАК ДА ТИ ГО ОБЯСНЯ ПО ПРОСТО....

    Коментиран от #24, #30

  • 18 Груьо

    18 1 Отговор
    Ей сега бързо,бързо ще свърши извънредното положение!
  • 19 Слави Славов

    11 3 Отговор
    Дупетатите трябва да плащат на народа,а не обратното!Трябва да се гласува закон-който иска да бъде депутат да плаща!Стига сме хранили тия нехранимайковци,които погребаха България!
  • 20 Живко

    10 1 Отговор
    Абе Марков, Левски и Ботев и другите герои паднали за Велика България какви заплати вземаха. Ти да си чул нещо за патриотизъм. Ти депутат ли си или бакалин.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Юлиан

    7 0 Отговор
    Милионерите са собственици. Не чакат на заплата.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Аз съм

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ръмпези":

    Ти майтапи казваш но на нас не ние до майтапи вече стига БЪЛГАРИЯ е над тия егоисти и геноцидни мишки
  • 25 Иван

    3 0 Отговор
    Аде стига
  • 26 Нико

    4 0 Отговор
    Те не живеят от заплата, а социалната дистанция между нас и тях след кризата ще е социална пропаст.
  • 27 Behemoth

    3 1 Отговор
    Ми глупаво е ..така наказват чесните депутати които разчитат на заплата а мошениците излизат герои ..да бяха останали на средна за страната 1400 ...пак ви казвам тия които са предложили това заплата не им трябва..

    Коментиран от #31

  • 28 Гробаря

    7 0 Отговор
    Явно скоро ще отменят извънредното положение и за прах в очите пред избирателя да се направят на много благородни за следващите избори.
    Те докато гласуват и приемат това решение той вируса отдавна ще е умрял/от смях/
  • 29 оня с коня

    0 3 Отговор
    БСП и Атака не щат да се лишават от Заплатите си "на ползу роду".А че имало Гладни поради Фалити - майната им,ще търпят!И ТОЧНО ТЕ непрекъснато СПЕШАВАТ Народа "да се вдигне и да Свали това Правителство",но Мъдрият народ е казал :"Не ме слушай какво казвам,а ме гледай какво правя".
  • 30 Прав си

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ръмпези":

    Ако имаш предвид че неможе да лишиш от заплата всеки българин който работи но е сакратен или просто безработен заради кризата и тн и без помощ в този тежък за васички момент защото едно е да взимаш 5-6000 лв друго 610лв нали така.
  • 31 Байхоймод

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Behemoth":

    Ах ти какъв гаден трол си
  • 32 Geo

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "РУСКИЯ МАЛОУМЕН ИБРИК-ФАТМАКА":

    Веднага след като боко и министрите се откажат - чака ги.
  • 33 Мичмана

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "дявола":

    Ако питат тебе и държава не трябва да има. Чист популизъм, решение наложено от Падишаха, някога ходил да копа с кирката за да изкара пари за хумана на 7-годишното си бебе и останал пълен сирак без помощ на 45 години. Станахме за смях пред цял свят.
  • 34 днеска

    0 1 Отговор
    копейкините подлоги почивка.Що???
  • 35 Руски

    0 0 Отговор
    Това е просто фантастично!
  • 36 Спокоен

    0 0 Отговор
    Успокоих се. Добре че беше Марешки да поведе хорото................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове