Last news in Fakti

7 Април, 2020 20:08 6 535 101

Кунчев за Мангъров: Лесно е да говориш, когато не поемаш отговорност

  • ангел кунчев-
  • коронавирус-
  • мангъров

Главният държавен здравен инспектор е категоричен, че не приема тезата за облекчаване на мерките срещу коронавируса

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, заяви, че не приема тезата на доц. Мангъров за облекчаване на мерките срещу коронавируса. Той бе в Стара Загора, където посети кооперативния пазар и разгледа взетите мерки, при които той работи, предаде Нова ТВ.

"Значи, когато не поемаш отговорност, не си слагаш подписа под нещо, не стоиш с името си зад него, много лесно се говори. Кой ще носи отговорност за смъртта на няколко хиляди души", попита риторично д-р Кунчев.

"Доц. Мангъров по мое предложение е член на един експертен съвет по епидемиология, който вече два пъти се събира и обсъжда всички мерки. Не пожела нито да вземе думата, нито да предложи нещо. Не го приемам за нормално, когато обсъждаш с колегите си да мълчиш и след това да обикаляш всички телевизии и да казваш правилни ли са или неправилни мерките", каза още той.

Доц. Кунчев добави, че е абсолютно съгласен с твърдението, че 60-70% от хората трябва да се срещнат с вируса и че ще го направят.

"Ще се изгради имунитет и инфекцията ще започне да се самоограничава, както се случи и с другите коронавируси. Въпросът е кога това ще стана и каква цена ще платим. Ако на него му е все едно и каже "Дайте да жертваме 2-3-5 хиляди възрастни хора", ще приключим с проблема. Да стои зад това и да го защитава", заяви Кунчев.

"Не можем ние, като държава, като правителство, като министерство на здравеопазването да кажем: "Пускаме ги тези хора да измрат и каквото стане", категоричен бе главният държавен здравен инспектор.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    58 7 Отговор
    Това е точно така и важи в пълна сила за Боко!
  • 2 SARS

    52 8 Отговор
    Депутатите останаха без заплати: DMS "гладен депутат"!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 SRAS

    5 3 Отговор
    с кеф.
  • 5 Барба Ганьос

    86 17 Отговор
    Лесно е да шашкаш народа, няма къщи в Барцелона, няма кражби, няма продънен бюджет. Екстра му дойде на крадливата Тиква пандемията.... единствената Държавата без помощ за хората, крадци долни по стълбовете ще висите
  • 6 бай Шиле

    19 5 Отговор
    Атила,а карай по на кратко,де.Вече всички разбрахме колко си умен.
  • 7 123

    31 8 Отговор
    Той хубаво говори, ама като се върни виросчо на зима предизборно, друго ще запеете
  • 8 БОЗА

    90 12 Отговор
    Пустият му и Мангъров...не иска да пее в хора та му скочиха вкупом хористите ... ;-)

    Коментиран от #31, #66

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ръмпези

    60 11 Отговор
    Г-Н КУНЧЕВ, ВИЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ, ЧЕ В РИСКОВАТА ЗОНА НА СМЪРТНОСТ ПРИ НАС ХОРАТА ОТДАВНА НЕ СА МЕЖДУ ЖИВИТЕ...НИЕ НЕ СМЕ ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ...КАЖЕТЕ ИСТИНАТА НА ХОРАТА И СТИГА СТЕ СЕ ПРАВИЛИ НА МНОГО ЗАГРИЖЕНИ...ЛОГИКА КУНЧЕВ, ЛОГИКА...
  • 11 ФИНЦИ

    40 10 Отговор
    АДИ СТИГА НАЛИ ЗЕХТЕ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ДАВАИТЕ С НЕЩО ДРУГО САНИТАРИ МНОГО СТЕ ЗАГРИЖЕНИ БЕ АДИ СТИГА МАЛКО ВИ ОСТАНА С ТЕЗ ПОШЛИ НОМЕРА ПИСНА МУ НА НАРОДА
  • 12 Ади

    61 7 Отговор
    И ти каква отговорност поемаш бре ,та даже и Боко?Да не би да съживявате умрелите или ще влезете в затвора ако умират хора?
  • 13 Да ама не

    48 5 Отговор
    Ти каква отговорност пое?

    Коментиран от #35

  • 14 А ти бе Кунчев

    55 8 Отговор
    каква точно отговорност ще поемеш освен да служиш вярно на божеството? Парична ли? В затвора ли ще влезеш, че не що не ми е ясно каква точно отговорност ще носите с другите там?
  • 15 Е.С.

    43 5 Отговор
    Кунчев не ще да преглътне истината...

    Коментиран от #34

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 тоя явно

    49 8 Отговор
    не може да мисли логично !!! сам признава , че неминуемо ще се заразят 70 % от населението НО при такива строги мерки това може да стане след 1 година !! защо не пусне хората които са малко застрашени...тези под 60 години а само за останалите да има строга карантина !! така тези младите ще изградят имунитет без да застрашават възрастните и така ще ги предпазят от предаване на вируса

    Коментиран от #38

  • 18 А ти

    41 7 Отговор
    Този като носи отговорност защо не е уволнен за несправяне със ситуацията? Какво точно инспектира когато вируса е бил на прага ни? Чакали са какво ще им разреши Европа?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 вашето мнение

    44 6 Отговор
    А ти проффане, каква отговорност носиш? Не те ли е срам бе? Слуга, правите каквото ви нареди банския. Плюете си на титлите, на знанията, на сурата и изпълнявате заповед на банския църввул да му държите извънредното положение, щото иначе е пътник. Безсрамници!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аthens

    44 8 Отговор
    Този Кунчев си противоречи сам! Казва,че "70% от населението трябва да се срещнат с вируса,и ще го направят". След това,обаче ...пък щели да се жертват 2-3-5 хиляди. Те така или иначе ще трябва да се срещнат с вируса,според Кунчев. Април или май ,юни или август ще се срещнат. Тогава няма ли да ги жертват?! А дали ще умрат,това Кунчев не може да каже.Манипулация е ,че видите ли ,ще ги жертваме.
  • 23 Анонимен

    29 5 Отговор
    Абе тез за идиоти и олигофрени ли ни взимат. Хората в белите страни към техния прословут 13.5 вече ще са забравили за короната, а ние още ще гоним питомното. Ама ние сме си виновни, че ги търпим.
  • 24 Юсуффф

    38 6 Отговор
    Кунчев ти пък каква отговорност си поел,да четеш стъкмени статистики и да разпоредиш на всички ХЕИ в страната да не взимат и да не правят тестове за вируса на близките на вече установени заразени.Мишок ,той Баце нарочно ви е избрал тримата...... за да може един да си избърше задника с вас и при евентуален гаф да натовари вас с вината и то с право .
  • 25 Гост

    36 5 Отговор
    Е,ти нали пое.......Каза февруари че тоя вирус няма да дойде до нас......Сьщия наглец като Тиквата,той затова такива ги избира да ,,обясняват,, на хората
  • 26 вашето мнение

    27 4 Отговор
    Целия щаб, ти и ония майтапчийски един ден ще излвезнете сред хората. Как ще ни гледате в очите тогава? Крака нямате да избягате дъртофелници, бързо ще ви настигаме.
  • 27 Това е

    38 6 Отговор
    Само Мангъров слушам. Другите са мастии на властта.
  • 28 Велин

    32 3 Отговор
    Г-н Кунчев, като говорите за отговорност бихте ли ми казали всички вие от НОЩ по силата на кой регламентиращ документ ще носите някаква отговорност!? Много Ви моля- посочете ми го щото се убих да го търся и .... нищо!!! Това ме кара да се питам как тъй няма определени функции пък дава нареждания да кажем на РЗИ!? И ако те не ги изпълнят единственият, който може да ги „оправи” е ТОЙ!!!
  • 29 Centurion

    24 3 Отговор
    То пък Вие една отговорност сте поели!!!,Случайни и, единствената цел с която сте в ефир е да въвеждате в заблуждения хората,за някаква мнима и опасна болест.Да лигитимирате деструктивните действия и откровения събота на икономиката.Целта на всичко е да създадем впечатление в световен мащаб за епидемия,което от своя страна,да оправдае мерките за съсипване на икономиката,която по някакви обстоятелства ,част от нея ще се обезцени и ще смени собствеността си.С подобни машинации,един етнос паразитира вече хилядолетия.
  • 30 Абе да питам

    26 4 Отговор
    по логиката на Кунчев, 60-70% от хората ще го преболедуват. Значи тия няколко хиляди души така и така ще си умрат... тогава защо се бавят нещата? Може би когато това се случи, бойко няма да е вече на власт?
  • 31 Наблюдател

    9 17 Отговор

    До коментар #8 от "БОЗА":

    Ако вярваме на д-р Кунчев, доц. Мангъров действително не иска да "пее в хора", т.е на експертен дъвет,където да заяви това с името си и отговорност. По телевизиите е най-лесно, но той тия работи трябва да ги защитава на експертен съвет. А и надали някой мисли,че трябва да пуснем всички хора и който оцелее, оцелее. А болниците ще издържат ли натоварването, или като в Италия и Сипания. Това доц. Мангъров какво казва по този въпрос. Ако казва А да каже и Б и да се подпише.
  • 32 я по смирено бе носещите отговорности

    24 2 Отговор
    А вие с Тиквата и компания с какво носене на отговорност можете да се похвалите ? На мен не ми е познато нещо за , което да сте понесли някаква отговорност.
  • 33 Инспекторе

    33 3 Отговор
    Интересно вие каква отговорност поемате. Примери: вие ли твърдяхте през януари, че вирусът няма да дойде в България? На тази база не се взеха никакви мерки, не се подготвиха болниците, не се набавиха тестове. Каква е вашата отговорност в този случай? Май никаква? Сега за текущата систуация. Значи има баланс между кога ще се зарази дадена група хора - това не го отричате. Вие се надявате това да стане по-бавно и безболезнено? Но ще стане? И смъртността ще е същата? Кога смятате, че ще стане? през май, през септември, догодина? Карантината има ли цена? Кой я плаща тази цена? Бедните хора плащат ли я? Колко души ще измрат от глад? Ще има ли деца между тях? Така че вие май нищо не можете да предвидите? Смъртността от вирусът няма да се промени, а само ще се забави. С колко? Не знаете. Никой не знае. Проверявате ли каква е реалната картина със заразените? Не. Нямам идея колко са? Значи не може да се предвиди каквото и да е развитие. Заключение: вие не носите по-различна отговорност от когото и да е. Най-много да ви уволнят. Аз бих го направил и сега, т.к. не сте си гледали работат преди. Борисов също не си свърши работата, болниците са в плачевно състояние, доста доктори, медицински сестри и други бяха изгонени от България заради пренебрежителносто отношение на държавата и подигравките на Борисов и Ананиев (само една седмица преди вирусът да се развихри). Така че Ангел Кунчев вие не само не помагате, а вредите на България.

    Коментиран от #36, #37, #43, #52

  • 34 Наблюдател

    5 14 Отговор

    До коментар #15 от "Е.С.":

    Ти как преглъщаш истината от Италия и Испания. На чужд гръб и 100 тояги са малко, са казали много правилно хората. Човек когато не е в положението на слабия си мисли,че е безсмъртен и вече, не, не е така, рано или късно. Но да не ти пука за хората и да не опиташ да ги предпазиш заради едни пари,значи ценностната ти система е подредена социопатно.

    Коментиран от #39, #40

  • 35 Наблюдател

    5 13 Отговор

    До коментар #13 от "Да ама не":

    Отговорността за карантината е и негова. И за най-малко заразени в Европа може би отново е негова отговорност. Това малко ли е?

    Коментиран от #42

  • 36 вашето мнение

    12 4 Отговор

    До коментар #33 от "Инспекторе":

    Хвала пич, напълно уместни въпроси. Съмнявам се обаче, дали тези с многото титли могат да ги асимилират. С всстъпването си в щаба те са си плюли на титлите, на знанията и на сурата. Съгласили са се да бъдат слуги на един примат от Банкя.
  • 37 Хахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #33 от "Инспекторе":

    виж сега, другаря Кукунчев сигурно си мисли, че покрай коронавируса ще измрат още възрастни и хронично болни хора и когато свърши ИП, вече няма да има кой да мре...:)))
  • 38 Наблюдател

    7 7 Отговор

    До коментар #17 от "тоя явно":

    А кой ти каза,че под 60 годишни не боледуват и не умират от този вирус, дори здрави? Тая работа не е като да онанираш, съсредоточни се в познати дейности,а не говори за епидемиология, без да си учил за това с години.

    Коментиран от #41

  • 39 ти като

    15 1 Отговор

    До коментар #34 от "Наблюдател":

    си велик наблюдател, случайно да забеляза, че в Италия май никой не мре от друго? като вземат да фалират италиански застрахователни компании, пак ще си говорим...:))
  • 40 Тодор Живков

    14 2 Отговор

    До коментар #34 от "Наблюдател":

    Когато утре хората почнат да умират от глад, а такива ще има, кой ще поеме отговорността? И това не е само за едни пари. Това, което щабът (Борисов) не иска да признае, че няма план за бъдещето на България?Нима е само един висур и няма други фактори? Нима около 1700 души в България умират от услужнения от грипа? За тях кой носи отговорност. През грипния период не сме виждали дезинфекция на градския транспорт. Има много въпроси, на които щаба не дава отговор.

    Коментиран от #44, #46

  • 41 А ти си

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    епидемиолог ли? Ами пиши тогава с името си. щом си компетентен - давай.
  • 42 вашето мнение

    10 2 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Най-малко са заразени, щото тестовете са най-малко, капиш?Защо са най-малко, питай ния дето се е учил да разпъва маркуча. Тези са му слуги.

    Коментиран от #48

  • 43 Наблюдател

    3 7 Отговор

    До коментар #33 от "Инспекторе":

    Тяхна е отговорността за най-малко заразени може би в Европа, което говори за навременни и правилни мерки. Тяхна е отговорността да могат да издържат болниците и да не стане като в Италия и Испания, където няма места за всички болни. Каква е логиката да искаш да заразиш залпово много хора,което означава залпово да запълниш болниците с тежки случаи,което означава колапс на здравната система.

    Откога парите са по-важни от човешкия живот. Запитай се? Ти човек ли си, или банкнота. не може да издържиш един или два месеца, а предпочиташ други да измират за да ти е добре на теб? Не е ли по-добре да си по-скромен и смирен и да знаеп,че няма да си вечен и с пари и без пари и да си солидарен с нуждаещите се, а не да викаш дай да работиме,а който мре, да умира.

    Коментиран от #51

  • 44 Наблюдател

    4 8 Отговор

    До коментар #40 от "Тодор Живков":

    Как да умрат от глад за един, два месеца, отиват в бюрото по труда и им се плаща,а тези хора кой ще ги спаси ако са пълни болниците. Ти нормален човек ли си?

    Коментиран от #55, #59

  • 45 нкм

    9 0 Отговор
    г-н Кунчев нещо не мога да се ориентирам.По логиката на епидемиолозите трябва да се заразят 70% от населението за да се намали пандемията.Това означава че всички трябва да се заразят или по точно възрастните.хората с влошено общо състояние които няма да понесът усложненията така или иначе ще загинат.Меко казано отърване няма.Тогава обяснете ми моля ви защо са всички тези рестриктивни мерки.Може би за да не загинат примерно 5000 човека за 1 месец а да загинат същите тези 5000 човека но за 2 години.Вие сам казахте при интубация леталния изход е в 86% от случаите.Според управлението на държавата се страхува че ще започнат да умират хора по улиците.По вашия призив да се пазят уязвимите групи как да се пазят като така или иначе някога ще преболедуват.Има нещо неясно

    Коментиран от #50

  • 46 Наблюдател

    2 7 Отговор

    До коментар #40 от "Тодор Живков":

    Ако няма карантина, заразените от кронавирус ще са много повече,а смъртните случаи още повече,защото коронавирус има средна смъръност 5%, а грипа0,1%

    Коментиран от #54

  • 47 Bingo

    10 2 Отговор
    С две думи хората които ще умрат пак ще си умрат просто няма да са накуп в рамките на месец, а вие ще ги разсрочите в цялата година. Догодина когато починат 4-5 хиляди за два месеца от сезонния грип ще ви напомня да обявявате извънредно положение. Когато не желаете да поемате отговорност си ходете в къщи. Цял месец ви дадохме да си организирате занимарените болници, а вие още блеете баирите.

    Коментиран от #57

  • 48 Наблюдател

    1 5 Отговор

    До коментар #42 от "вашето мнение":

    Да,ама и смъртните случаио са сред най-ниските.

    Коментиран от #70

  • 49 123

    9 1 Отговор
    Гешо къде е ? Кво стана с къщата в БарЦелона ? Божков ще ни го връщат ли от УАЕ ? Спекулата с цената на маските и лекарствата ? Цените на горивата ? Вместо да ходи по селата на гости на дядовци бити от цигани да разследва истински важните неща за държавата !
  • 50 Наблюдател

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "нкм":

    Най-важната мярка е да могат да издържат болниците на прилива на болни. Близко е да се сетиш,ако можеш да разсъждаваш,а не само да пишеш. Второ, няма нищо сигурно дали ще има същата бройка поразен хора, защото вирусът може да отслабне, дори да не бъде толкова вирулентен със затопляне в телтния сезон,а и ваксина може да се изработи.

    Коментиран от #82

  • 51 Няма проверки няма заразени

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдател":

    Ако спрат да правят съвсем тестове, ще сме още по-добре. Даже и от Северна Корея ще станем по-добре. Като не се правят тестове, откъде си сигурен, че е по-добре. Само може да се надяваме да сме защитени от ваксините за туберколоза.

    Коментиран от #53

  • 52 Аритметика майна

    13 1 Отговор

    До коментар #33 от "Инспекторе":

    Браво много правилни въпроси и на място . Напрактика отлагаме измирането на същия брой граждани за по-късен етап, но прибавяме една тежка икономическа криза и накрая като теглим чертата какво ще излезе, починали от корона вирус примерно 3000души, починали от стрес и безпаричие 40 000 души. Обобщаваме загубите от короната и излизат: жива сила 43 000души, материални и парични загуби, загуби на пазари, фалити на фирми, безработица и т.н не ми се смята.
    Мангъров им даде формулата как да се спасят ама те си пропуснаха шанса. Не бил предложил нищо той предложи десет пъти пред цяла България, като се инатят какво да им предлага повече.. Предложи им и как да се отделят болните от здравите и по този начин ще се спасят по-вече хора. След като вдигнат мерките, това е неизбежно, тогава ще бъде адът, а не сега.

    Коментиран от #56, #60

  • 53 Наблюдател

    3 5 Отговор

    До коментар #51 от "Няма проверки няма заразени":

    Да, но броя на смъртните случаи е от най-ниските в Европа.

    Коментиран от #62

  • 54 Ван дер Любе

    9 1 Отговор

    До коментар #46 от "Наблюдател":

    И как разбра, че е толкова смъртността като не се знае колко са реално заразените? Така че какво би било никой не знае
  • 55 Аthens

    10 0 Отговор

    До коментар #44 от "Наблюдател":

    Не отиват в бюрото по труда,а Бойко каза да теглят безлихвен заем. Безлихвен,но заем. Най-малко Боко ще ти дава пари да лежиш у вас и да пърдиш. Казвам Боко,защото това са негови думи; аз дадох,аз платих....

    Коментиран от #58, #90

  • 56 Наблюдател

    3 7 Отговор

    До коментар #52 от "Аритметика майна":

    ЧОвешкият живот не е аритметика. Ако ти сега беше в болница дали щеше да се интересуваш от заплатата си. А който не разбити, му се плаща от бюрото по труда. Второ, като има карантина е по-малка вероятността да сринеш болниците от болни като в Италия и т.н. Трето, лятото може да намали вируленстността на вируса. Четвърто - може да се изработи ваксина. Достатъчно разумни и хуманни условия, за да ми говориш за сметки с човешки животи. Грозна работа.

    Коментиран от #67

  • 57 Е.С.

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Bingo":

    Много точно - за даденото им от карантината време трябваше да се организират болници и доставят лекарства.

    Коментиран от #61

  • 58 Наблюдател

    2 6 Отговор

    До коментар #55 от "Аthens":

    Който остане без разбота, има право да получава заплащаен от бюрото по труда.
  • 59 Борисов

    11 1 Отговор

    До коментар #44 от "Наблюдател":

    Борисов твърдеше, че ще стане за един месец, сега периодът се удължи с още един месец. Нима мислиш, че ще се мине с още един месец, или два. И Какво ще стане след това, пак заразяване. Но от началото на март Борисов е изхарчил над 5 милиарда допълнителни пари. И от къде ще се вземат толкова пари за апртил, за май? И кой ще ги плати - най-бедните. Ще има гладни и то много. Ще се вдигне престъпността, ще фалират доста фирми. Това не е просто нещо, което ще изчезне от само себе си. А за липсата на тестване няма какво да говорим.

    Коментиран от #64

  • 60 3333

    8 3 Отговор

    До коментар #52 от "Аритметика майна":

    Като сравнявам числата мисля, че Мангъров е по загрижен държавата да не стане морга.
  • 61 Наблюдател

    2 6 Отговор

    До коментар #57 от "Е.С.":

    А откъде ще организираш още доктори, апарати и т.н., като целия свят поръчва? И да ги организираш,кому е нужно да правиш хаос,като може да се отложи и да се изчака и ваксина и топлото време.

    Коментиран от #69

  • 62 Тодор Живков

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Наблюдател":

    Дано е така. Но като си познаваме стоката няма да се учудя ако и там статистиката да не е точна.
  • 63 Лили

    8 1 Отговор
    Лесно е, лесно. Сега като се прибирам в къщи имам такова главоболие, дали някоя корона не е попаднала нейде по мен, защото 3 седмици всяка сутрин се обявява колко са. заболели и умрели. Сият ефект бихте имали дори по голям
    ако обявявахте колко са умрели от рак за денонощие. Колкото до здравната ни система тя отдавна е взела дала. Имаш избор ~да умреш в къщи от перитонит лекувайки те от корона
  • 64 Наблюдател

    2 9 Отговор

    До коментар #59 от "Борисов":

    А как грипа отслабва в топло време. Нали това е просто грип,както някои твърдят? Човешкият живот е най-важен, точка. Така е правилното разсъждение, никой няма да го съборят 2 месеца или 3 месеца след като се рагистрира в бюрото по труда. Много е неприятно, но е за предпочитане пред умирането.

    Коментиран от #71, #86

  • 65 Един блокиран от дирниците

    14 1 Отговор
    Управляващите удължават извънредното положение, защото ако рязко нарасне броят на по-сериозно болните ще лъсне истината, че докараха здравната ни система до трагично състояние. На приказките, че имало готовност за справяне с коронавируса може да повярват само наивници...
  • 66 Гошо

    2 10 Отговор

    До коментар #8 от "БОЗА":

    Той грачи въобще неможе да пее
    А доц.Кунчев е прав То от китикарство по лесно няма ,е форума е пълен с виросолози и епидемиолози Но ако трябва да се носи отговорност изведнъж всички се оказват некомпетентни

    Коментиран от #72

  • 67 Аритметика майна

    14 1 Отговор

    До коментар #56 от "Наблюдател":

    Истината не е приятна но накрая това ще стане. Ще видиш че другите държави ще направят това което казва Мангъров. Те вече го правят Хърватия тества цялата държава.
  • 68 безпартиен

    8 0 Отговор
    Когато една отговорност е само политическа,това си е направо липса на такава!
  • 69 Затова се мисли поотрано

    10 1 Отговор

    До коментар #61 от "Наблюдател":

    Ами кой разпродаде военовременни запас? Кой не направи реформа в здравеопазването години на ред и изгони медицинския персонал последните 10 годни? Кой се подграваше на мединските сестри в края на февруари? Иначе Борисов е помолил Светия синод да не затваря църквите да ходим да се молим на неволята да дойде дани помогне.

    Коментиран от #76

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Тодор Живков

    9 0 Отговор

    До коментар #64 от "Наблюдател":

    Май искаш да ти кажем всички факти :) Има ли корона вирус в Австралия, където е лято. В Африка? Ние всички се надяваме на чудо, но нали избираме правителство, за да не се надява на чудо и то.
  • 72 БОЗА

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Гошо":

    До #31,#66. Политиката НЯМА и НЕ БИВА да има нищо общо с медицината(както и обратното)...кой разбрал-разбрал...другото е от лукавия...;-)
  • 73 Пеш

    4 2 Отговор
    Кунчев не ми вдъхва доверие
  • 74 Диамантената ръка

    11 2 Отговор
    Мангъров не е казвал да се жертват 5000 души. Каза тия застрашени 5000 или 500000 да бъдат ограничени, а не всички, всичко, навсякъде и за два, три месеца. Или нищо не разбирате, или се правите, че не разбирате.

    Коментиран от #100

  • 75 Усмивката

    8 1 Отговор
    Кунчоооо,Кунчо.Ами след месец , когато под премиерските задни телеса стане нетърпимо.И бъде принуден да отпусне тоз изкуствен арест.Знаеш ли, като тръгнат да шават тия наши събратя какво ще се случи.Тогава не вие ли трябва да носите отговорност. Или пак народа ще ви излезе крив
  • 76 Е.С.

    6 0 Отговор

    До коментар #69 от "Затова се мисли поотрано":

    Наистина положението е такова, че само Господ може да ни помогне!
  • 77 Ivan

    6 1 Отговор
    Според мен този освен министерството не е виждал пациент на живо през своята кариера
  • 78 Алфа Ромео

    1 4 Отговор
    Ами колкото и тъжно и трагично да е смърта е част от живота, факт, когато това е божа работа и е неизбежно що трябва да носи простосмъртен отговорност, казва са Божията воля!

    Коментиран от #83

  • 79 Алфа Ромео

    4 2 Отговор
    Вашите нещастни подписи ли определят кой ще живее и кой ще умре, съвземете се бе п...човци!
  • 80 Един доморасъл селяндур е главния

    6 1 Отговор
    санитарен инспектор,лизач на мутренски задници.Доцентът М......,също е плазмодии,защото допусна някакъв примат да го унижава,като шефа на пътната агенция.Като гледа човек настоящите “кадри”,Мутристан върви към закриване.
  • 81 Алфа Ромео

    6 1 Отговор
    На вас ли ви пука за хората бе лицемери, възрастните хора може да иска да живеят пълноценно, да се разхождат да общуват, да ги духа топлия пролетен вятър, да се пекат на слънце и да умрат поне живели пълноценно докрая, кой сте вие да отнемате това право на човек живеещ тук сега и това никога няма да се повтори, поне не в този си сегашен вид!
  • 82 нкм

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Наблюдател":

    Опитваш се да се правиш на независим интелигент.Анализирах много обстойно коментарите ти по темата.Нищо ново не казваш.А що се отнася до ваксините не става от ден за ден а изисква клинични изпитания време.Кажи нещо с което ще впечатлиш аудиторията.Нали това търсиш.
  • 83 Е.С.

    7 0 Отговор

    До коментар #78 от "Алфа Ромео":

    Този вирус е създаден от човека - два компонента от HIV1 и един от TORS. Господ не носи вина за човешката глупост. Освен това вирусът се явява огромна димна завеса за планираната в световен мащаб рецесия.

    Коментиран от #85, #91

  • 84 Пеш

    2 0 Отговор
    Много наивни хора има посвета
  • 85 Алфа Ромео

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Е.С.":

    Нямам коментар, може да почетеш малко философия ако искаш, интересно е.
  • 86 Аthens

    10 1 Отговор

    До коментар #64 от "Наблюдател":

    Абе ти имаш ли нещо между ушите с което да мислиш? Казваш след 3 месеца? А знаеш ли тогава ,когато се вдигнат ограниченията и всички излязат,че ще стане ад? Пика на пиковете ще е тогава. И по вашата стратегия ,която и ти защитаваш за да няма пик трябва вечно да сте в мазетата и повече никакво излизане на вън.В противен случай излезете ли ,пика започва.
    А тоя Кунчев самият той си противоречи. Смятай каква мътеница му е в главата..
  • 87 ЛокоБоко

    15 1 Отговор
    Мангъров пое най-голямата отговорност - каза експертно истината за епидемията, какво да се прави и какво да НЕ се прави. Това, че шайката не му позволи (както и на останалите експерти) да упражнява реална отговорност си е техен проблем. Разбра ли, докторче платено?
  • 88 Професор

    11 1 Отговор
    Другарю Ангел Сулев Кънчев, а не е ли по-лесно да не взимаш изобщо заплата за да направиш цял народ затворник? Съгласно ТВОИТЕ "модели", ако нямаще извънредно положение, карантина и социална изолация, щели да загиват по 8000 души на месец, сега били загинали за два месеца 22-ма човека. А през 2015 година, когато февруари и март месец загинаха по 8900 човека на месец, ТИ къде беше да въведеш извънредно положение, карантина и социална изолация? Защо УБИ тези 17778 човека, а Сулев? Можеше да ги спасиш, щяха да загинат само 22-ма. Ами за 2016 г.? Ами за 2017, 2018 и 2019 г.? Къде беше ТИ да карантинираш цялата страна тогава, а Сулев? И, всъщност, не си ли ТИ д-р Менгеле?Та, въпросите ми завършват с основния ми въпрос: КОЙ СТЕ ВИЕ, Д-Р МЕНГЕЛЕ?
  • 89 Професор

    11 1 Отговор
    Ангел Сулев Кънчев, забравих да те питам и още нещо. Защо КРИЕТЕ данните за заболелите от пневмонии от 2015 г. насам, хоспитализираните с поне една диагноза пневмония, и починалите с поне една такава диагноза, по месеци? Искаш ли да ти обясня защо ги криете? Защото ще се види ясно, че за месеците февруари до април вкл. НАДВИШАВАТ всичките ти идиотски модели и моделчета. Защо не заключи ТОГАВА желия народ вкъщи, а Сулев, ами съдейства тези хорица де си умрат без никакво медийно внимание и без запотени репортерки с маски да ни обясняват как изглежда АДЪТ? Да отговоря ли, Сулев? Защото ТОВА Е ЖИВОТЪТ, другарю Сулев. Хора умират, животът продължава. Тази година ТИ си решил животът да умре, голяма част от тия 8-9000 души, които и без това умират всяка година у нас от респираторни заболявания, да живеят. Добре. Но къде беше ТИ да решиш същото миналата година? Ами по-миналата? Ами предишните години? Разбираш ли сега КОЙ е д-р Менгеле? ТОВА СИ ТИ, Сулев.
  • 90 Smael

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Аthens":

    Ами той ги плаща. Лишавате го от по голяма плячка
  • 91 Алфа Ромео

    3 1 Отговор

    До коментар #83 от "Е.С.":

    И кво ша стане като е човешко дело, някви полезни и....ти ни свряха в миша дупка съсипаха икономиката, хората се свиха стресирани уплашени за живота си и много от тях без доходи. С невиждана ярост идвал страшния вирус, хванеш ли го почти е сигурно че си пътник, щеше да е смешно ако не беше трагично. Били отговорни и тяхната отговорност и подписи щели да ни спасяват, и кво ша стане май месец като вдигнат извънредното, яяя той вируса се огледал и си казал ми кво да прая тука то няма никой аз ша взема да си ходя. Майко, майкоооо, еми явно си заслужаваме положението!

    Коментиран от #92

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Лукул

    9 1 Отговор
    Къде ги видя тия няколко хиляди души бе душице дребна чиновническа!Виж на кого вярват хората Кункев!?Всеки ден съобщавате заразените като нивото на дунав в см....Смъртност 3.5% и това заедно със доказани случаи като астма белодробна енболия и прочие-реално около 2%...Защо ни мислите за тъпаци...Съсипвате държавата,а да видим какво ще стане като вдигнете забраните и пак пламне държава....Мисирка сте вие г-н Кунка
  • 94 Западните Балкани

    0 1 Отговор
    https://fakti.bg/world/463245-garcia-zapochva-bezplatno-testvane-po-domovete
  • 95 резервист

    4 1 Отговор
    Инспектор ДЮДЮ! Кога доцент МАНГЪРОВ е настоянал да ги "Пускаме ги тези хора да измрат и каквото стане"?! И СЗО ли са безотговорни и нищо не подписват, когато настояват че правилната стратегия е масово тестване и ограничаване на достъпа до огнищата на заразата и специално внимание на рисковите групи?! Напъни си мозъка и измисли как прилаганите мерки да са по-ефективни и по-безболезнени! За това заемаш този пост, защото се счита че си по-кадърен и образован от простолюдието и по тази причина си се натиснал да го водиш! Ако не можеш да поемаш отговорност и до водиш отпред хващай си пътя, коварен кучи сине! Лесно се подкарват овце нали? И кои сте вие кои сме ние? Ти ли си умен и красив?! Мирно! Към изпълнение на задълженията си, Пристъпи!
  • 96 Симеонов

    1 3 Отговор
    588 заразени. От тях в болница са настанени 213 души , 21 в реанимация по данни от тази сутрин. Това е доста под процент от населението след месец от 1-вия случай. Та, кой се наема да отговори кога ще се заразят и преболедуват 2/3 от населението при сегашния модел? Не трябва да забравяме, че той не спазва от всички деца божии . И веригата на заразата реално, може и да не прекъсне след месец както всички "изолирани" се надяваме. Г-н Мангъров да извинява -тезата му сигурно е вярна, но неприемлива в социална държава/поне в този етап/

    Коментиран от #97

  • 97 Jino

    1 1 Отговор

    До коментар #96 от "Симеонов":

    Какво значи неприемлива.
    Тя е правилна или не.
    Приемлива или не това са факти които са базирани на много години научни изследвания.
    Ние сме смъртни. И да го приемате и да не го приемате това е факт. Тезата на специалисти като Мангъров звучи цинично наистина но той каква вина има в това. Това е живота.
  • 98 Jino

    1 1 Отговор
    Какво значи неприемлива.
    Тя е правилна или не.
    Приемлива или не това са факти които са базирани на много години научни изследвания.
    Ние сме смъртни. И да го приемате и да не го приемате това е факт. Тезата на специалисти като Мангъров звучи цинично наистина но той каква вина има в това. Това е живота. А изказвания от типа че видиш ли някой щял да поеме отговорността са чиста проба популизъм и носят в себе си голяма доза лъжа. Мангъров за мен е смел и умен човек.
  • 99 1234

    0 0 Отговор
    Защо не тествате болни с температура 39 безплатно,аги карате да си направят тестове по 150 лв Защо лъжете ,че се тестват болни и медицински персонал / не от болнична помощ/ приоритетно?
  • 100 Проста ръка

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Диамантената ръка":

    Да, ама как точно ще ги ограничиш? Манастир ли ще им направиш някъде? Много от тях живеят с по-млади близки, другите пък трябва да излязат - на пазар, на лекар..Утопия е да мислиш, че може да ги ограничиш. А Мангъров пропуска, че и млади умират, макар по-рядко. И трето - последни изследвания има, че траен имунитет не се придобива. Ако това се потвърди - жална ни майка. Мангъров се пише по-умен от цял свят - как пък там не се сетиха да не си сриват икономиката?
  • 101 Аман

    1 0 Отговор
    от безсмъртни в тая страна!! Ако берете душа в болница, пак ли ще пляскате на Мангъров? Ако родителите ви са в тия 5000, пак ли ще викате - Такъв е живота? Ако сте вие лекари и не смогвате да лекувате наплива заразени, пак ли ще викате Юруш на разходките? Ама Ганьо е безсмъртен и освен за себе си, за друг не мисли!!! :( :(. :(
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове