Last news in Fakti

7 Април, 2020 20:44 6 519 146

Ген. Мутафчийски бие по рейтинг президента и премиера

  • венцислав мутфчийски-
  • ген. венцислав мутафчийски-
  • коронавирус-
  • covid-19

73 процента от българите одобряват въвеждането на извънредно положение заради разпространението на коронавирус

Ген. Мутафчийски бие по рейтинг президента и премиера - 1
Снимка: БГНЕС

52% одобряват действията на правителството в битката с коронавируса. Според 70% България не е закъсняла с мерките срещу разпространението на COVID-19, докато 67% оценяват, че европейските държави са закъснели. Най-голяма подкрепа от взетите мерки се отчита спрямо затварянето на заведения, ресторанти, барове, фитнеси и други места, в които се събират повече хора. Това са част от изводите от национално представително проучване на изследователски център "Тренд" по поръчка на "24 часа", проведено от 1 до 5 април 2020 г.

73 процента от българите посочват, че одобряват въвеждането на извънредно положение заради разпространението на коронавирус. 19% от своя страна са на противоположното мнение.

Висока оценка получават действията на Националния оперативен щаб, като малко над две трети от българите посочват, че се справя с работата си, а едва 18% смятат, че не се справя. Малко повече от половината българи (52%) одобряват действията на правителството в битката с коронавируса. 33% посочват, че не ги одобряват. Действията на президентската институция се одобряват от 43%, а 30% не ги одобряват. Парламентът от своя страна е институцията, към която делът на неодобрение към действията им е по-висок от дела на одобрението – 47% на 35%.

В проучването бяха тествани имената на политици и лица, които са ангажирани активно с преодоляването на кризата.

Най-голямо одобрение - 66%, има към началника на Военномедицинска академия и ръководител на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, а 15% имат отрицателно. Положителното отношение към премиера Бойко Борисов е 53%, а 34% имат отрицателно. Към президента Румен Радев одобрението е 49%, 27 на сто са с отрицателно отношение. Тодор Кантарджиев и Ангел Кунчев също са с по-високи дялове на положително отношение спрямо отрицателното. Шефът на Националния център за заразни и паразитни болести е съответно с 39% положително отношение и 14% отрицателно, а главният държавен санитарен инспектор с 33% положително и 16% отрицателно. Отчитат се сравнително по-високи нива на неразпознаваемост към тези лица.

Томислав Дончев е с положително отношение от 33% и с отрицателно 27%. Кирил Ананиев и Владислав Горанов са с по-високи дялове на отрицателно отношение за сметка на положителното. Корнелия Нинова е с 51% отрицателно отношение и със 17% положително.

Според 70 процента от анкетираните България не е закъсняла с мерките срещу разпространението на COVID-19, докато 67% оценяват, че за тях европейските държави са закъснели с предприемането на конкретни мерки.

Над една трета от българите обаче считат, че мерките трябва да бъдат още по-строги. 39% ги оценяват като достатъчно строги, а едва 23% са на мнение, че трябва да бъдат по-леки. 67% подкрепят удължаването на извънредните мерки. 17% са на противоположното мнение и не подкрепят удължаването на срока на извънредно положение, защото смятат, че не е необходимо. 14% смятат, че някои мерки можеха да станат по-леки.

Най-голяма подкрепа спрямо наложените мерки се отчита към „затварянето на заведения, ресторанти, барове, фитнеси и други места, в които се събират повече хора“. Само 15% не подкрепят тази мярка. 59% подкрепят затварянето на границите на страната, а 31% не са съгласни с такава мярка. По отношение на една от спорните теми свързана с разхождането в паркове и градинки, то 51% посочват, че подкрепят тази забрана, докато 46% не я подкрепят.

Мерките, които са с по-големи дялове на липса на подкрепа от страна на българските граждани са въвеждането на вечерен час (54% не подкрепят), забраната за пътуването с автомобил извън населеното място, където живеят (64% не подкрепят). Много ниски нива на подкрепа срещат мерките „да се излиза от дома само с декларация за причина за излизането“ – едва 19% подкрепят, както и „да се забрани ходенето на работа за всички“ – 13% подкрепят.

На въпрос, свързан със спазване на определените мерки срещу разпространението на коронавируса, то данните еднозначно показват, че хората масово посочват, че ги изпълняват.

92% от българите посочват, че мият ръцете си по-често, а 88% избягват физически контакт с хора
86% избягват събирането на двама души в едно помещение.
75% ползват по-често дезинфектанти, а 46% ходят с маска.
Близо 53% обаче посочват, че не ползват маски.
Темата с вируса породи много конспирации, някои от които бяха тествани в изследването. Малко над половината от българите (53%) посочват, че COVID-19 е биологично оръжие, а 18% са на противоположното мнение. 46% е делът на тези, които мислят, че „COVID-19 е изкуствено създадена болест с цел фармацевтичните компании да печелят“. Висок е делът на смятащите (39%), че ваксина има, но се крие, за да се разпространи още вируса и фармацевтичните компании да печелят повече. Само 30% не са съгласни с това твърдение.

На твърдението „коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип“, то 37% споделят това мнение, докато 41% не са съгласни.

Освен финансовите последици от пандемията, в проучването бяха тествани и нагласите на българите по отношение на психическото и физическото им състояние. 47% посочват, че повечето време прекарано вкъщи влияе отрицателно на общото им физическо и психическо състояние. 30% посочват, че това не им влияе, а едва 10% посочват, че им влияе положително.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    68 1 Отговор
    Депутатите останаха без заплати: DMS "гладен депутат"! :)

    Коментиран от #17

  • 2 099

    66 2 Отговор
    __иииии' !? ,какво ни засяга това?!
  • 3 SRAS

    65 4 Отговор
    Резерва в опоскан.
  • 4 SARS

    53 2 Отговор
    Всяко чудо за 3 дни :D
  • 5 Kasapina

    130 7 Отговор
    Много лъжете ито страшно колко ви платиха за тази статия .

    Коментиран от #31

  • 6 👑-вирус

    47 1 Отговор
    Като умра Аз, умира и той! Господ да ни прости и двамата! Хинин-Аналгин!
  • 7 Гост

    131 15 Отговор
    КОЙ поръча измерването на рейтинги... Тия смешници, ако ще под ръчка да излязат двамата на избори срещу Радев, ще ядат бой, като мачета у дерек...

    Коментиран от #10

  • 8 Червен имбецил

    16 62 Отговор
    Кака Кури газ пикае в момента...

    Коментиран от #141

  • 9 ПАТ

    105 5 Отговор
    На поръчителят на това проучване "24" часа кой е собственикът? и ще ви стане ясно., колко е поръчково и нагласено.
  • 10 Радева Генралядева

    30 51 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Този вече е политически труп, излиза в пенсия след година.

    Коментиран от #25

  • 11 9689

    98 11 Отговор
    Стига манипулации.В случая Мутафчийски е гола вода,изпълнява мутренски заръки.Заразените са много повече.Видяхте ли видинската болница и предпазните помагала.Тази патаклама е мутрата и слугинаж да крадат.
  • 12 РЕСПЕКТ

    18 66 Отговор
    ЗАЩОТО Е ЧОВЕЧЕН ,ПРАВИЛНИ СА ПРЕПОРЪКИТЕ ДАНО ИМА ПОВЕЧЕ НОРМАЛНИ ХОРА ДА СЕ ВСЛУШАТ В СЪВЕТИТЕ ,КАКТО РАЗБИРАМЕ ИМУНИТЕТА НЕ ПОМАГА ЗАЩОТО ПОВТАРЯ КИТАЙ, САМО ИЗОЛАЦИЯТА ПОМАГА

    Коментиран от #33

  • 13 Гост

    96 8 Отговор
    Няма такьв смях.....Тая ли кукла на конци на Тиквата....УЖАС.Ако е верно
  • 14 Ръмпези

    55 1 Отговор
    ТОВА КАКВО ОЗНАЧАВА, ЧЕ Е МНОГО УМЕН ИЛИ МНОГО ГЛУПАВ....УРАВНЕНИЕ С ЕДНО НЕИЗВЕСТНО...
  • 15 олигофренията на идин народ

    37 3 Отговор
    С пострижки и татуировки , аз си го татуирах на едно интимно място.
  • 16 защо

    43 6 Отговор
    тo цялaтa държaвa e caмo зaвeдeния и фризьoрcки caлoни - мн фирми cи рaбoтят
    - мнoгo хoрa ca били злe и прeди кaрoнaтa - ceгa ли ce ceтихa
    - нe глacувaитe oщe или глacувaитe зa тиквaтa пa пocлe рeвeтe
    -aкo вc нe глacувaт прoтив тиквaтa - мутрaтa щe cи пeчeли дoкaтo cвяг cвeтувa
    caмo c рaздутaтa aдминиcтрaция и индиaнцитe
    - тa виe cи прeцeнeтe
    - дaли мн нe cтe учacтвaли c дeиcтвиe или бeздeиcтвиe зa пoлoжeниeтo

    Коментиран от #99

  • 17 Капачки ше сбираме

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    За полит шаиката
  • 18 тошо

    78 9 Отговор
    Пълни глупости! Никой не ни е питал, а ние сме 4 членно семейство и куче. 100% не ни пука за Майтапчийски.

    Коментиран от #27

  • 19 Скептик

    61 6 Отговор
    Лъжи и пак лъжи!Абсурдно е да е толкова тъпо стадото, но пък нали за това е стадо...85%...може и да бъркам...Има един природен закон-всичкото това безумие си го заслужаваме!
  • 20 Рошко

    44 2 Отговор
    По псувни имат предвид
  • 21 Русенец

    60 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според 70% България не е закъсняла с мерките срещу разпространението на COVID-19, ----------- Аахахахахахха! Кого питахте бе? Чиновниците покрай вожда ли?
  • 22 Боцо

    5 15 Отговор
    а цесека умре , але , але!
  • 23 👽👽👽👽

    47 4 Отговор
    Колко линда ежвярна статистиката коремния хирург който се обажда по теми от които няма и хал хабер от поняти да има 73% рейтинг по - скоро 13%!
  • 24 бибитко

    25 2 Отговор
    а когато сняг забръска, що ще чиниш ти зимъска
  • 25 Гост

    45 4 Отговор

    До коментар #10 от "Радева Генралядева":

    Еднокнижния и солт... ка му годжи ги брой за пенсионери, а вероятно и за кандидати за ЦСЗ! И то само до няколко месеца! Ако отидат на избори и купените гласове няма да им помогнат...
  • 26 БОКО КАФЕВАРКА БАНКЯ

    3 24 Отговор
    БИЕ ГО ЩОТО Е ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ КАТО РАДЕВ И ВСИЧКИ ИМ ВЯРВАТ
  • 27 Софиянеца

    51 3 Отговор

    До коментар #18 от "тошо":

    Мен никога не са ме питали за нищо и не познавам някой да са го питали за нищо за вс. години статистика която се вади! И това е някакъв балон.
  • 28 ха ха ха ха ха

    56 2 Отговор
    Ха ха ха ,на тоя рейтинга му падна до нулата,а вие си му създавайте изкуствен рейтинг.Не пречите на никого.
  • 29 Лили

    58 4 Отговор
    Как го измериха този рейтинг. Може ли човек, който всяка сутрин ти съобщава колко са. заболели и умрели и говори за камиони с трупове без да предлага алтернатива да бъде с висок рейтинг. Та той е само глашатай по примиерски^
  • 30 Неверни

    33 3 Отговор
    Кой хубавец измерва тези рейтинги?Как може да сравняваш кой е по-излагащ се и по-глупав от другият и да вземаш пари за това?Срам за "измерваните"
  • 31 Минути за реклама

    47 3 Отговор

    До коментар #5 от "Kasapina":

    На кандидата за президент на ГЕРБ! Явно президента Румен Радев им пречи ама много!

    Коментиран от #65

  • 32 Коментар

    43 4 Отговор
    Щом изследването е на "Тренд" и то по поръчка на "24 часа", една от медиите на властта, работата е ясна…
    Статистиката е редно да се чете на обратно - 19% oт бългaритe пocoчвaт, чe oдoбрявaт въвeждaнeтo нa извънрeднo пoлoжeниe зaрaди рaзпрocтрaнeниeтo нa кoрoнaвируc. 73 прoцeнтa oт cвoя cтрaнa ca нa прoтивoпoлoжнoтo мнeниe.
  • 33 прав си

    37 4 Отговор

    До коментар #12 от "РЕСПЕКТ":

    Изолация во веки и веков. Излезеш ли..и си ритнал камбаната,според Муфтаджийски .
  • 34 Активист на БКП

    44 6 Отговор
    Мутафчията и Бойчето заедно да излязат срещу Радев ,пак ще загубят ! За Радев гласуваха два милиона!!! Два милиона !!!

    Коментиран от #45

  • 35 baihui

    33 3 Отговор
    Томислав Дончев и Бойко Борисов са пендери!

    Коментиран от #37

  • 36 Шойлев

    46 4 Отговор
    Пробутването на този безличен гробар придължава. Сега измислили допитване от 1005 души и поредния виц, този опитомен и послушен поплювко имал висок рейтинг???????? Явно платеното изследване е пълна стъкмистика и звучи като виц. И кой го прави, 24 часа, а кой стои зад този купен отдавна вестник, който съществува на дотации? Явно го протуепосравят на Радев но са избрали м един мижитурко. После да не плачат.

    Коментиран от #47

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 👽👽👽👽

    41 4 Отговор
    Те затова ли разпуснсха експертния екип вирусолози съставен от професори и доценти в областта на вирусите за да не пречи на рейтинга на коремния хирург?
  • 39 РЕСПЕКТ

    3 30 Отговор
    ЗАЩОТО Е ЧОВЕЧЕН ,ПРАВИЛНИ СА ПРЕПОРЪКИТЕ ДАНО ИМА ПОВЕЧЕ НОРМАЛНИ ХОРА ДА СЕ ВСЛУШАТ В СЪВЕТИТЕ ,КАКТО РАЗБИРАМЕ ИМУНИТЕТА НЕ ПОМАГА ЗАЩОТО ПОВТАРЯ КИТАЙ, САМО СЕМЕЙНАТА ИЗОЛАЦИЯ ПОМАГА ,ЖЕНЕТЕ СЕ И СЕ ИЗОЛИРАЙТЕ
  • 40 пройчо

    28 4 Отговор
    "... Положителното отношение към премиера Бойко Борисов е 53%,..."*******

    Значи,не са 80% дебилите----53% са!!!
  • 41 ха ха ха

    27 1 Отговор
    глупости...
  • 42 Психиатър

    7 36 Отговор
    Понеже Радев е комплексиран жалкар винаги гледа да изхейти работата на генерал Мутафчийски.

    Коментиран от #48, #51

  • 43 👽👽👽👽

    29 0 Отговор
    Какъв ресоектббе баце китайците им казаха с кайвио да лекуват вируса с лекарства за малария обаче,, умните" от ЕС казват че не ставало. Изглежда китайците и еврпейците биледуват от различен грип!
  • 44 истеряса народа от него

    36 2 Отговор
    Ка да няма висок рейтинг новия Цецу на Тиквата , ората телевизори си потрошиха за него.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ронин

    6 10 Отговор

    До коментар #45 от "фУЙ ЗА БКП":

    Подлогата на краварите се ожени за Деската общата!
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 1 Отговор

    До коментар #36 от "Шойлев":

    .........полека-лека ставаме общество от ипохондрици заразени от логорея.
  • 48 Психиятъра

    29 3 Отговор

    До коментар #42 от "Психиатър":

    Колко ли да е комплексират щом лети на самолет с 2600 км h! Има някой комплексар от как облече блек - униформата стана много важен на всички е ясно, че да си шеф на ВМА е политическо назначение, а не по заслуги!
  • 49 ТИР

    15 0 Отговор
    Защо мерят рейтинг...Това Четиво всички Които имат поне 8 ми клас могат да иэчетат..
  • 50 6399

    27 1 Отговор
    На коя агенция са данните? Много фалшива изглежда стъкмистиката.
  • 51 Психиятъра

    19 2 Отговор

    До коментар #42 от "Психиатър":

    По заслуги те правят командир на ВВС по политически обеждения шеф на ВМА. Шах и Мат!

    Коментиран от #55

  • 52 Иванов

    7 19 Отговор
    Извинете, къде бих могъл да намеря/и поръчам/ ..най-четеният Бестселър в България,.."Президент под чехъл.Аферите на Р.Радев" ?
    Предварително благодаря!

    Коментиран от #132

  • 53 Тренд

    14 1 Отговор
    сравнява рейтинг на трици с рейтинг на маймуни. Вече няма да четем "изследвания" на тренд
  • 54 Баро Вкаров

    18 3 Отговор
    Маитапчийски е ТПО - тъп прост и ограничен направо е номер 1.
  • 55 ХАХАХА

    6 17 Отговор

    До коментар #51 от "Психиятъра":

    За РУМЕНЧО РЕШЕТНИКОВ ли говориш, нежен?
    Търси го КИРЕ ПОПА-КГБЕТО и едни хора от.."ГРИПЕН"!😂

    Коментиран от #58

  • 56 чичо

    3 20 Отговор
    За Борисов не знам,но Рейтинга на Радев вече и махленските клюкарки го бият.Те на Гьоте не чакат.
  • 57 Хората

    21 1 Отговор
    Казват:-С какъвто се събереш,такъв ставаш. Не ми се иска да е така,защото Мутавчийски не заслужаваше това. Но пък умният трябва да знае кога да си тръгне,затова той трябва да си даде ясна сметка какво става около него и за какво всъщност го използват.
  • 58 Психиятъра

    12 1 Отговор

    До коментар #55 от "ХАХАХА":

    2027 Цецо- ЕФа и Красо - Билата ще ги докара на,, граф Игнатиево" ама може би ако построят фабриката в Южна Карлина краварите!
  • 59 безпартиен

    16 0 Отговор
    За колкото си платиш,толкова и ще получиш!Нека поне един който е питан от соцологическа агенция да сподели!Ама едва ли ще се намери такъв!Лично мен и членовете на семейството ми вече 30 години "демокрация" никой за нищо не ни е питал!Не живеем м някое малко село,а в областен 100 хил.град!!!

    Коментиран от #68

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ххх

    14 0 Отговор
    Професорът е държавен служител назначен от министър и ни съобщава статистически данни за какъв рейтинг се изследва човек който информира населението?? Ами изследвайте рейтинга и на метеоролозите които всеки ден също съобщават данни за времето?Целият НОЩ са държавни служители не са вирусолози или епидемолозиТези данни,които съобщават всеки може да ги чете
  • 62 Тест

    11 1 Отговор
    Да не са правили допитване от тестваните?
  • 63 Рени

    13 2 Отговор
    Самозаблудата и непознаването на живота на хората у нас, на надтроенията и очакванията им след 10 годишно гаврете с националното достойнство, показват колко нагъл е Барба Ганьос и слугунажа му. Той още не е разбрал, че толкова е омръзнал с лъжите и нсглосттра си, с празните думи за растеж, развитие, стабилност, стандарт, умно упрсвление няма как да има такива резултати. Може и да има някой да се подлъже, че Механджийски има качества за Държавен глава. Той има едно такова, сведена главичка пред Спасителя от Бснкя за което приляга името Yesman. Безличен безполезник. Това ли искате за президент? Не, Той иска такъв но няма да е на власт за да го сложи ба президентския стол! Отдавна хората ще са го отвяли като бръмбър сламка!
  • 64 НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА

    9 9 Отговор
    ДА ПРИЗНАЕМ: ......СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ Е...ВЕЛИК!!!
    21 ...ПОБЕДИ СРЕЩУ...БКП/БСП-ДПС-ДС-ЕВРО РОМА!
    РЕСПЕКТ!!!

    Коментиран от #121

  • 65 чичо

    8 5 Отговор

    До коментар #31 от "Минути за реклама":

    Радев пречи и на теб,той на всички пречи.Хайде слезте вече на земята.
  • 66 Ужас

    15 3 Отговор
    Измамници сте писателчета, както щаба ни лъже за всичко!! Не познавам някой да е бил питан за "кого подкрепя от 3мата", смешки!!!! Радев ги съсипа днес с "кръгом" и насъскаха лизачи и некомпетентни хора!!!!
  • 67 очевидец

    5 9 Отговор
    Абе фактор е вече Минетчийски.
  • 68 ЦИГАНИН ли си?

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "безпартиен":

    Гледай единствено "Изследванията" на НИКОГА НЕ ПОЗНАЛИТЕ ИЗБОРЕН РЕЗУЛТАТ.. Цръвен Кольо,Андрей Райчев и другите добре платени ЧЕРВЕНИ ШМАТАРОЦИ
  • 69 Усмивката

    11 3 Отговор
    Не спират да лъжат.На Муфтата колега , некаде четох, че бил протеже на Борисов.Изпълнява нареждания. Нияо повее от обичайния фон по върховете. Калинки , пернати , клоуни.гейбаристи.Истината скоро ще се види що е

    Коментиран от #70

  • 70 ИСТИНАТА я виждаме, вече.

    2 5 Отговор

    До коментар #69 от "Усмивката":

    11 год. Никой българин НЕ ИСЙА да чуе вече за... престъпниците от БСП и САРАИТЕ!Те ограбиха и унищожиха България

    Коментиран от #94

  • 71 Тиквун

    7 2 Отговор
    Наследника Б.Б. излиза в пенсия
  • 72 Еййй

    7 2 Отговор
    Тука некой лаже яко.
    Статиста вместо да мисли как да обезопаси с необходимите мед материали и комсумативи докторите и сестрите за да не напускат и бягат ТЪРСИ РЕЙТИНГ . С една суха статистика.
    А стига бе
    Що не си остана лекар ами.........
  • 73 СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..

    3 9 Отговор
    СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ, ДА БЪДЕ ВОЛЯТА МУ...!
    ВЕЛИК СИ БОЙКО, НАИСТИНА ВЕЛИК!
    ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ТИ ДАВА И ОЩЕ...5 МАНДАТА!
    МАЧКАЙ БЕЗМИЛОСТНО ЧЕРВЕНИТЕ БЕЗРОДНИЦИ И АЙДУЦИ,....
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ!!

    Коментиран от #75, #112

  • 74 криминално проявен

    7 1 Отговор
    Най новата простотия!!!....
  • 75 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #73 от "СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..":

    Наполеон от 3-та стая те вика ! Бързо се прибирай , че идва санитарят !
  • 76 САНЖЕ

    1 9 Отговор
    Ушко наистина ли е върнал милионите от Грипен?!?
    А на Решетников,кога?

    Коментиран от #80

  • 77 Учен завършил в Москва

    2 8 Отговор
    Извънзeмнитe иcкaт дa cпрaт вoйнитe нa плaнeтaтa и дa ce oпрaви климaтът и въздухa c тoзи вируc, кaтo измирaт cилнитe хoрa c дocтa cилeн имунитeт в мoгъщитe държaви! CAЩ, Китaй и други вeлики cили вeчe пocтрaдaхa мнoгo лoшo, кaтo нaрeд e.... Руcия!! Вeрoятнo в cлeдвaщитe някoлкo дни тя щe бъдe нoвoтo oгнищe нa cмърттa, зaрaзaтa и AДA...
  • 78 Георги

    6 0 Отговор
    Стегни се малко бе толум.Дядо ми майор докато умре всяка сутрин ставаше гимнастика да прави че и нас караше.Пък ти генерал:тяло кат каун/пъпеш на хасковски/ акъл кат локум.Стига само плюска и дънка,всеки ден те дават,ей на скоро като бат Бойко мъж на годината сигурно ще те правят все до велики фигури ще седиш като бат Бойко,Иван Костов,Георги Първанов,Стефан Софиански,Бойко Борисов,Филип Димитров,Петър Стоянов,Желю Желев/добре че в последно време се усетиха и почнаха да слагат спортисти и истински хора допринесли за името на България а не продажни политици/.
  • 79 gost

    10 0 Отговор
    "73 процента от българите одобряват въвеждането на извънредно положение" със 7% по-малко от 80%. Силно с съмнявам в тази нагласена стъкмистика, но пак е по-добре. В България е пълно с елементарни частици за жалост

    Коментиран от #83

  • 80 Пачката

    2 3 Отговор

    До коментар #76 от "САНЖЕ":

    Ще ги върне кога Оная върне милионите от Импексите
  • 81 go4eto

    10 0 Отговор
    Хубаво,че са Годжи и Краси Радков.... Ако не бяха му вдигнали рейтинга надали щеше да мине Баце.
  • 82 Saymyname

    16 1 Отговор
    На фона на случващотот се има два варианта - или тези цифри са пълна измислица или българите са абсолютните шампиони по тъпанарщина във вселената!

    Коментиран от #86

  • 83 Минаващ

    1 4 Отговор

    До коментар #79 от "gost":

    Вярно е, основно са на Позитано и Сараите
  • 84 LowDow

    1 3 Отговор
    Те и на Тръмп така му "стъкмяваха" проучвания по всички медии. Той кротко им каза, че ще се видят пред урните за гласуване. И се видяха!
  • 85 Доко Даков

    6 1 Отговор
    Какво отвратително и надуто същество,а в същото време толкова “желано”.....

    Коментиран от #87

  • 86 Big dick

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Saymyname":

    Само защото не искат БСП?!?
  • 87 ИМПЕКСА ли?

    5 1 Отговор

    До коментар #85 от "Доко Даков":

    😂😃😂😃
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 незнайко

    10 0 Отговор
    Един журналист като не задава въпроси какъв журналист е той??? В тая държава само лъжи, кражби, фалшиви новини! Богатите се увеличават,бедните също се увеличават,а средната класа всяка година все по на доло!!!Та как се е вдигнал рейтинга на този генерал,когато той само брои колко са умрели те и колко заразени ако така се вдига рейтинг значи жална ни майка???
  • 90 Чумата

    10 0 Отговор
    Тия ни зеха за канарчета!
  • 91 Генерал Мутафчийски

    2 10 Отговор
    Радеф, ей там са ми партенките иди ги изпери че да не играй шамара по мутрата. После ми лъсни кубинките

    Коментиран от #93

  • 92 Дейба Тия стъкмистики

    13 0 Отговор
    са много смешни попитали трима човека и двамата били за третия се колебаел и средно 73 процента били за.
  • 93 Президента

    10 0 Отговор

    До коментар #91 от "Генерал Мутафчийски":

    Няма как да стане.Ти що си без шапка.

    Коментиран от #95

  • 94 Усмивката

    8 0 Отговор

    До коментар #70 от "ИСТИНАТА я виждаме, вече.":

    А някой коментира ли ги. Освен Борисов. Мине не мине с тях се захваща. Сега пак ли те. Пари нема.Дупка в съдебната система....Х.Иванов сподели че 2017 година е трябвало електронната програма и софтуера да бъде подменен. Това не есторено. И сега кой пак е виновен. Вълко Чевенков ли. Или Чърчел.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Какво общо има един военен доктор

    11 0 Отговор
    с някакви мисирски рейтинги,сравняващи го с измислените “политици” в Мутристан? Още повече,че в мутренската кочина,статистика-генерал отчита само резултатите от приетите и установени в болниците заболели,по измислени критерии за прием.Реално няма никаква представа за положението в територията.Разчита се само на пълна карантина и и обявяването на починалите от коронавирус по причина на други заболявания.
  • 97 Аthens

    10 0 Отговор
    Този като хирург може да е добър,не зная,НО като човек доказа,че е просто една мижитурка.
  • 98 Президента

    9 0 Отговор

    До коментар #95 от "Генерал Мутафчийски":

    Там, където има много светлина, има и много сенки.- Гьоте .Никой никога не се е загубил по прав път.- Гьоте. И ще добавя освен такива като теб да не използвам епитети защото съм възпитан човек но ти си представи.
  • 99 Мутрата печели с “броенето” на гласовете

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "защо":

    в назначените на квотен принцип РИК и ЦИК,а мургавелите,държавните корумпета и плащанията са резервен вариант,ако номерата не минават.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Чичо Гошо

    7 0 Отговор
    Мераклийски, майтапчийски, майстакмистки президент на стакмическия институт. Ще му отива.
  • 102 Президента

    6 0 Отговор

    До коментар #100 от "Мангъра":

    Прекрасно стихотворение гн Мангъров не знаех че освен виросолог сте и поет ето това е интелигентен човек за разлика от някой други.
  • 103 Генерал Мутафчийски

    2 8 Отговор
    Румбааа. Аве я да видя как правиш коремното бе селски. И да ми лъснеш обувките

    Коментиран от #104

  • 104 Президента

    9 0 Отговор

    До коментар #103 от "Генерал Мутафчийски":

    Има в ютуб как правя коремни преси гледай и плачи че ти неможеш
  • 105 Наблюдател

    8 1 Отговор
    Каквито са ни политиците, такива и генералите. Плужеци и стойкаджии, марионетки на ФАЩ!

    Коментиран от #106, #109

  • 106 Само

    11 2 Отговор

    До коментар #105 от "Наблюдател":

    Гн. Радев не е такъв а достоен човек и велик президент.

    Коментиран от #108

  • 107 Мдааа

    7 0 Отговор
    "Стокхолмският синдром" явно е покосил мнозина !

    Коментиран от #110

  • 108 Генерал Мутафчийски

    2 4 Отговор

    До коментар #106 от "Само":

    Най достоен да ми мие ръцете и после да пие от водата ха ха хххххххх
  • 109 Наблюдател

    7 3 Отговор

    До коментар #105 от "Наблюдател":

    Смятам, че президента има качества, но и на него не му стиска да предприеме конкретни действия. Куражът му стига да каже някоя и друга истина и дотам. Все пак на фона на останалите боклуци изпъква достатъчно за да го уважавам. Единственият, който има кураж да каже цялата истина в момента е Костадин Костадинов от Възраждане. Това е и единствената партия отказала се от партийните субсидии-в техния случай от близо 2 милиона лева!
  • 110 Абе тва са истинските ве брат

    2 0 Отговор

    До коментар #107 от "Мдааа":

    да не мислиш че са някви олигофрени които се хранят
  • 111 Президента

    5 0 Отговор
    Моя рейтинг е най висок да сме на ясно а Този генералчето вобще да не се реди до мен защото хората го мразят понеже им говори глупости през повечето време държи се невъзпитано прави се на мутра и ги изнервя.
  • 112 прекалено късо име

    5 0 Отговор

    До коментар #73 от "СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..":

    Не е само България...
    И Сретен Йосич е по него...
  • 113 ИМА ЛИ УПРАВЛЕНИЕ ТУК

    7 1 Отговор
    В историята на България с коронавируса някои части просто не се връзват. Но обяснението е просто: няма тестове, следователно няма случаи. Първоначално българското правителство закупи 2000 теста - за международно пътуващо население от седем милиона. Междувременно частни донори се намесиха и общо 5000 души бяха тествани за вируса - все още твърде малко, за да се получи дори приблизителна реалистична картина на ситуацията. Когато всички български сезонни работници се завърнат от затворените курорти в северната част на Италия, броят на недекларираните случаи вероятно ще бъде огромен.

    Реакцията на българите е отчасти цинична - убеждение, че правителството просто чака европейски фонд за помощ, преди да обяви първите си случаи - и отчасти с типичен фатализъм, виждайки още една криза в дългата поредица от български катастрофи. В момента има малко доверие, тъй като едва ли някой действително вярва, че правителството или здравната система могат да управляват кризата. Доверието в българските институции е ниско: фалшивите новини и теории на конспирацията процъфтяват, но над всичко това е българското убеждение, че всеки трябва да разчита единствено и само на себе си.
  • 114 ГЕРБ СЛАБА РАКИЯ

    6 2 Отговор
    В Германия "попариха" България за коронавируса, сравниха я с Колумбия - Глобалната карантина, Сингапур е златният стандарт в борбата срещу Ковид-19, докато съществуващите неравенства се изострят в България и Колумбия пишат за International Politics and Society Мирко Гюнтер, Хелен Кортландер, Кристина Бирке Даниелс.

    Коментиран от #118

  • 115 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Без изненади, плебея се ражда плебей, не зависи от възраст, пол и финансово състояние.

    Коментиран от #117

  • 116 Чики-Рики

    9 2 Отговор
    Тиквуна си е Тиквун,но не очаквах че Габровския ,,голямоглавец, Дончев е изключително ,,тъпо парче,, , че да си позволява да отговаря на Президента!Явно не знае,че щом се опитва да остроумничи върху думи на Държавния глава, служебно е загубил мача!Все пак е и доста ,,по-малък,, от него и в двата случая!Сороска изтривалка,това е!Цялата ,,ШАЙКА,, да си хваща палтенцето и ВЪН от управлението на България,иначе.....!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Ама само че

    1 3 Отговор

    До коментар #114 от "ГЕРБ СЛАБА РАКИЯ":

    в Колумбия е по хубаво белото е евтино
  • 119 Биричката

    4 1 Отговор
    С Премиера да внимава,да да не дойде при мен!
  • 120 ЛоренцоДиаз

    8 0 Отговор
    Кое е общото между Казакстан,островите Чанъл,остров Мавриций,Палестина,Фарьорските острови,остров Ман,Джибути и Аруба? Според референтния сайт "worldometers.info", това са само някои от държавите, които правят повече тестове на глава от населението спрямо България. Лека нощ, Майтапчийски! Само дето вече не е майтап!
  • 121 Smael

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА":

    Някои, измамите ги смятат за победи
  • 122 оня с коня

    1 11 Отговор
    ПЪПЛЯТ тука разни Полурески Главанаци,които се чудят как да Омаловяжат и Неглижират действията на Правителството и Кризисните му мерки.И като няма със какво,ВКОПЧВАТ СЕ в Тестовете...моля ви се?!А знаят ли тия шушомиги ЩО Е ТО Тест?Ами това е просто "!ПРОБА".Болният от Короната принципно се тръшва с Температура и теста при него е желателен за да се доустанови това и да не го тъпчат с лекарства за Друга болест.Здравите обаче?Ами един "Здрав" докато го тестваш днес,и още утре може да се е заразил.Верно с тестване на Здрави хора може да се установят Вирусоносители дето не им личи,но КАК СЕ ТЕСТВАТ 7 МЛН и не е ли търсене на Игла в купа сено от няколко хиляди Здравни работници?Между другото всеки Вирусен Тест СИ ИМА ЦЕНА,тРУДЪТ НА зДР. РАБОТНИК И РИСКЪТ НА ПРОФЕСИЯТА МУ - също И НЯМА РЕЗОН В ТАЯ НАПРЕГНАТА ИКОНОМ. ОБСТАНОВКА ДА СЕ ПРОПИЛЯВАТ БЕЗХАБЕРНО ПОДОБНИ РЕСУРСИ.А иначе Троловете да си лаят,те затова са Тролове.

    Коментиран от #123, #127, #144

  • 123 Smael

    9 0 Отговор

    До коментар #122 от "оня с коня":

    До сега около 16000, в доста държави за един ден. Има ли смисъл да се пениш, ще те вземат за бесен, и да те боцкат по корема.
  • 124 Smael

    4 0 Отговор
    Вземаш 1000 проби, смесваш и проверяваш, ако няма добре, ако има разделяш на 2 или 4, там където има продължаваш.
  • 125 Away Away

    5 0 Отговор
    ген. Венцислав Мутафчийски refused to make a surgery of my father couples of years ago. May comments are always delited.
  • 126 Бачо Киро

    8 1 Отговор
    Че кога гласува за него цялата страна, че пък разбрахте колко го одобряват... 70%... От кого бе? От 10 човека в офисите на тея, дето пишат стъкмистиката? Някого тук да са го питали? Ловя бас, че не.
  • 127 Бачо Киро

    12 0 Отговор

    До коментар #122 от "оня с коня":

    Ми как, тъй, с тестове. Нашите бастуни до оня ден имаха в световната статистика 500 теста, други стотици хиляди, а за 1 ден отиде на 16000... От тея 500, които са си били реална цифра, поне половината са били на онея 240 идиота в парламента... Абе ти с тоя кон да не обикаляш по Марс, та все едно не знаеш къде живееш... И махни капаците на коня от главата си...
  • 128 Абе ,

    5 0 Отговор
    Някой да е забелязал , че държавата в момента се управлява от скинари ? Обърнете внимание на "прическите" на премиера , на заместника му ТД , на главния прокурор , главен комисар , на шефа на т.н. щаб и още знайни и незнайни ...
  • 129 НОЩ

    10 0 Отговор
    Механджийски затвори механите и ресторантите, Махнаджийски никога не е доволен от взетите мерки, Майтапчийски целува иконите и си мисли , че маските служат за почистване на очилата, Маневраджийски се нагажда към властта. Да не продължавам защото има много синономи.
  • 130 То пък

    2 5 Отговор
    Един президент, сякаш от рождението си е на лимони .
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 ivan

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Иванов":

    веднага ти казвам в боко библиотеката до бестселъра Карл Май Винету.....

    Коментиран от #143

  • 133 Галъп

    4 1 Отговор
    Аз пък направих проучване в нашия блок - 100% от 300 анкетирани като видят генерала им се иска да си счупят телевизорите, 70% са поискали кредит от 5000лв за да си платят глобата след като го счупят, 100% казват, че са си мили ръцете и преди кризата, 5% ползват маски - само тези, които имат очила за да си ги забърсват, мнението относно това какво трябва да се случи с генерала и Бойко в най скоро време е разединено - 50% искат затвор, 50% смъртно наказание за геноцид и тероризъм и накрая 100% от кучетата в блока са съгласни с взетите мерки.
  • 134 Георги

    3 2 Отговор
    Добре бе гербарчета как да вярвам на човек които назначи и разпусна лекарският съвет защото имали различия като преди това каза че всяка власт трябва да има опозиция и друго мнение за да не се самозабрави.И на когото брадвата му не играе на 1 място.Едно казва,друго прави,създава закони,изказва мнениия и след 2 дена ги отменя или се отказва от думата си.
  • 135 666666

    6 0 Отговор
    Малеее смешници
  • 136 гост

    6 6 Отговор
    Айде отсвири Радев … до тука беше с измислените високи рейтинги … Сега поне народа го видя що за стока е ….
  • 137 аз съм Веска

    0 3 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ОПЦИЯ :- НЯКОЙ ДА БИЕ МИНАРЕТО ...НЯМА И ДА ИМА! ИДВА ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯТА, И ОТИВА НАПРАВО КЪМ ТЯХ....
  • 138 аз съм Веска

    0 3 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ОПЦИЯ :- НЯКОЙ ДА БИЕ МИНАРЕТО ...НЯМА И ДА ИМА! ИДВА ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯТА, И ОТИВА НАПРАВО КЪМ ТЯХ....
  • 139 шапка

    0 5 Отговор
    Каун Радев
  • 140 Някой си

    3 0 Отговор
    Всички медии на Пеевски твърдят, че хората предлагат Мутафчийски за президент, включително и малкия събрат на ПИК - Ретро. Пеефски приема желаното за действително, което е психопатия. Опитва да полира мозъчета, но ще стане страшно когато се разбере истината за сценария "Корона вирус". Хора, чете сериозната и международната преса, задкулисната завеса вече се повдига!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 нклор

    2 0 Отговор
    Бг мамите крепят рейтинга му. Като видяха мъж в униформа и се прехласнаха.
  • 143 Avasito

    1 0 Отговор

    До коментар #132 от "ivan":

    Е, можеш да каже само и: "Не Винету, а другата книга"
  • 144 Avasito

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "оня с коня":

    Абе, ти май си забравил хапчетата сутринта, а?
  • 145 Гост

    1 0 Отговор
    Къде е опозицията да ни подкрепи пред МС? Радев, стига се среща с американски посланници. Идвай тук. Славчо и ти, къде си бе?
    Ще ви бие по рейтинг. Единия го замерят с футболни отбори, други американски посланници, а ние лумпените пред МС.
  • 146 Домакин

    1 0 Отговор
    И тези 73% на следващите избори, които го подкрепят... и балотаж няма да има Радев и балотаж.