Last news in Fakti

8 Април, 2020 16:53 5 521 34

Осман Октай очаква бърза оставка от Караниколов

  • осман октай-
  • ббр-
  • емил караниколов

Познавам лично шефа на ББР Стоян Мавродиев. Той и цялото ръководство на тази държавна банка няма начин да са извършили на своя глава тази „сделка“ зад гърба на министър-председателя и на министъра на финансите, каза Октай

Осман Октай очаква бърза оставка от Караниколов - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

На пресконференцията с Бойко Борисов, "мисирките" (така Бойко Борисов преди няколко седмици нарече журналистките - бел.ред.) не посмяха да го попитат за ББР. Мълчанието им бе свързано с това да се запази финансовия министър Владислав Горанов. Икономическият министър Емил Караниколов го очаква съдбата на бившия му колега Нено Димов. Няма да сбъркате, ако направите предположение, че до края на деня Караниколов или сам ще си подаде оставката, или ще му бъде поискана. По-вероятно е да се случи второто. Такава е прогнозата на политическият анализатор Осман Октай, направена пред "Фрогнюз".

Ето какво още допълни той:

Не беше случайна и репликата на премиера: „На Караниколов му казах да дойде тук, къде е?!“. Няма как тази далавера за 75 млн. лева да остане скрита особено в момент, когато България се намира в извънредно положение. Ако бяха 7 млн. иди-дойди. Познавам лично шефа на ББР Стоян Мавродиев. Той и цялото ръководство на тази държавна банка няма начин да са извършили на своя глава тази „сделка“ зад гърба на министър-председателя и на министъра на финансите.

Категоричен съм, че Мавродиев и хората му са отпуснали този кредит, защото са имали изключителни гаранции от най-високо място. Не говоря изобщо за Караниколов. В тази верига той е най-слабата и безобидна брънка. Той е човек на „Атака“, която в този момент има проблеми с коалицията и управлението. В публичното пространство винаги му се приписва, че е кадър на Сараите и Пеевски, внедрен през „Атака““, уточни Октай.

Според него Мавродиев за нищо на света не би си заложил главата в торбата с отпускането на този огромен заем. „ Познавам го от близо 20 години, от времето преди да влезе във финансовия екип на Иван Костов. Били сме на срещи, разговори и в общи компании. Говоря с тази убедителност, защото зная какъв характер е.

Той премина през НДСВ, ГЕРБ. Беше недосегаем и известен с това, че е от групата около Пеевски и Горанов. Чрез квотата на „Атака“ той стана шеф на тази банка. Няма как човек от тези среди на своя глава да поеме такъв риск. Трябва някой да му е наредил какво да свърши. През всички години Мавродиев е оцелявал. Бъдете убедени, че и този път е получил гаранции, че нещата ще се случат гладко. Всички знаем, че в България нещо не се случва без знанието и разрешението на Бойко Борисов“, допълни още той.

Осман Октай прогнозира, че днес до довечера трябва да очакваме оставка. „Борисов, за да се героизира и дистанцира от скандала, ще изгори поредния бушон. Това не е случайна сума в кризисна ситуация. Дори Горанов сам не би поел такъв риск. Тази фирма, която е получила кредита, е публична тайна, че зад нея стои дългата ръка на хората около Пеевски и една друга банка. Същата тази банка има проблеми около ареста на Нено Димов. Борисов ще пресече скандала да не стигне до него. Единственият начин това да се случи, е да се поиска и оставката на министъра на икономиката“, каза още Осман Октай.

Според него всички отстранени около този скандал ще бъдат скрити подобно на бившия шеф на БНБ Иван Искров. „Някой знае ли къде е този човек и какво прави? Видяхте, че Пламен Георгиев също беше скрит, но медиите го издъниха. Тези хора ще бъдат скрити някъде, за да не осветят тези, които са им дали гаранции, че всичко ще е под контрол. Виждате, че в обществото има огромно напрежение по много причини, като основната е ръста на безработицата. Тепърва вълната от протести ще се надига. Много структури ще излязат на улицата. Управляващите знаят, че никой няма да повярва на приказки от рода на това, че бордът на ББР е взел решение да отпусне кредит без знание на МС. Това удря авторитета на МС, удря авторитета и на БНБ“, допълни анализаторът, който е и бивш зам.-председател на ДПС.

Октай е категоричен, че Борисов не случайно говори за идващ ад и за трупове. „Казва ни, че Той ще направи всичко възможно да не се случи това. И утре това ще му бъде спасителния пояс. Бъдете сигурни, че много скоро ще излезе, за да ни каже, че ТОЙ не е допуснал да дойде ада и да има трупове по улиците.

Колкото и да обижда президента и да се подценяват думите ми, за мен е ясно едно. Румен Радев е добре информиран на базата на информацията, която получава от ведомствата и службите. Затова и няма как приказките му за глад и растяща безработица да са празни. Убеден съм, че това, за което говори държавният глава се базира именно на анализите от информацията, която достига до него.

Службите дори не смеят да огласят реалната картина на положението, защото ги е страх от Борисов. И те предоставят тази информация на Радев, надявайки се той да вземе отношение. Борисов днес ще изгори следващия бушон. Сигурен съм, че Иван Гешев и прокуратурата също ще се намеси. И нищо чудно Емил Караниколов да седне до Нено Димов, за да му прави компания в ареста“, заключи Осман Октай.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин !!!!!!!

    20 97 Отговор
    Тоя много ми е противен като дърта свекърва като радев само мрънка глупости

    Коментиран от #18, #30

  • 3 Вие още ли не сте разбрали

    42 4 Отговор
    че трябва със закон да се забрани на българи да се занимават с банково дело?
  • 4 Хайдутлук пладнешки

    61 1 Отговор
    Дали на мутри - бизнесмени , събиращи борчове и вземащи , каквото видят на безценица 70 милиона , за да им върнат след месеци 700 милиона !
  • 5 оня с коня

    9 39 Отговор

    До коментар #1 от "Курнела Крадлата":

    По-скоро ОГЛАДНЯЛ НА МАКС след изгонването от "Сараите" и продал се макар и Евтино на "Възраждане".
  • 6 Ръмпези

    50 4 Отговор
    ЩЕ ВИДИМ ОКТАЙ...ТИ МЕЖДУ ДРУГОТО СИ МИ СИМПАТИЧЕН, ПОНЕЖЕ ДОНЯКЪДЕ СТЪПВАШ НА БАЗА ЛОГИКА ЗА ПРЕДВИЖДАНИЯТА СИ..Е ИМАШ РАЗМИНАВАНИЯ, НО ВСЕ ПАК Е ПОХВАЛНО....
  • 7 Zyggy

    44 2 Отговор
    Да...става интересно...скоро наистина ще започнат "Игрите на глада"...И тогава на много хора ще им писне да бъдат "мобилизирани граждани"...ще бъдат просто гладни такива...Тиквата ще избяга и кашата ще бъде страхотна...Най-доброто тепърва предстои...

    Коментиран от #31

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Порения безплатен адвокат

    22 1 Отговор
    Ода за мавродиев? Как пък не той вече си е заминал. За разлика от друг път този коментар няма задълбоченост. Министерството на финансите и БНБ банковия надзор къде са? Имат ли отговорност за случилото се? Нали горанов обяви "мерките" с банките. Той се там се вре.Това трябваше да каже автора а не откога и откъде познава мавродиев. Едва ли Караниколов е основния заподозрян.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Много точна статия!

    33 3 Отговор
    Дано се прочете от повече хора и от Гешев.
  • 12 Снимка

    6 17 Отговор
    Вижте киселия му сурат
  • 13 Лили

    20 1 Отговор
    Дрън, Дрън, че пляс. Няма да си даде оставката, ако господарят не го задължи. След което ще нисе обясни, че това е морален акт присъщ на герберистите. Въпреки, че този не е ли от Атака. Може и да бъркам. Но там всички са морални
  • 14 Eva

    34 6 Отговор
    Страхотен анализатор е Осман Октай! Подготвен и със страхотно точни прогнози!
  • 15 Цецо

    29 0 Отговор
    Този кредит намирисва на разцъфнала магнолиа.

    Коментиран от #20

  • 16 ПЕНКО

    17 1 Отговор
    РОБСТВОТО НИ НЕ БИЛО ТУРСКО , А ОСМАНСКО !!!!!!!
  • 17 Гост

    30 0 Отговор
    Абе г-н борисов, всичките ти министри ги превъртя по няколко пъти, как па един читав човек не довлече, е така да каже човек, е тоя е стабилен политик и министър, как всичките ти министри са се боклуци, крадци и некадърници?

    Коментиран от #28

  • 18 Behemoth

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин !!!!!!!":

    Колкото и удивителни да сложиш си оставаш един Киряк Стефчов и турчина е по българин от тебе...
  • 19 Всички сте

    5 0 Отговор
    еднакви и преди и сега
  • 20 karl hoker

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Цецо":

    или на едно друго цвете в джунглата.....което мирише лошоооооо....
  • 21 karl hoker

    9 1 Отговор
    айдееее....фирма "гроб" май ..май......
  • 22 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    16 1 Отговор
    България става все по-зле с всеки изминал ден под управлението на ГЕРБ с безмозъчните калинки . ДОКОГА ???????
  • 23 123

    14 2 Отговор
    Ми след като е в надзорният съвет на банката и е одобрявал оная сделка, ама трябва да вървим към избори. Всичките калинки на барцелонският вън
  • 24 filo

    6 18 Отговор
    Октай, ти освен с лаеш от години друго не правиш.Затова си във Факти днес.
  • 25 месара

    4 10 Отговор
    октайчо ше пишеш прощално писмо май!
  • 26 Romero

    17 1 Отговор
    Само преди минути Мавродиев призна,че лично Караниколов е одобрил тази мафиотска сделка!Мавродиев не спря с лъжите през цялото време!Първата работа на рекетьорите е да дадат длъжниците на съдия-изпълнител,защото те правят запори и конфискации!А Мавродиев излъга ,че длъжниците ще имат срок от 10 год.да върнат кредити.Уникален смешник и лъжец,беше си глътнал езика,защото сега го поема Гешев!
  • 27 КДК

    16 1 Отговор
    А защо никой не коментира ,че държавата България дава кредит на КОЛЕКТОРСКА фирма която е унищожила най малко 150000 българи и семействата им.Само по тази причина , че държавата помага финансово на УБИЙЦИ цялото правителство трябва веднага да подаде оставка!!!
  • 28 Реалист

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Едно много ясно историческо Пояснение,в отговор на това,явно много Българи не познават Османизма и днешна Турция да тя е създадена от един"масон Ататюрк"Мустафа Али Риза ,на 23.10.1923 год.от тази дата има Турци,Османската е била стройна Империа,администрацията и армията са Френски и Британски възпитаници,за пример,Великият княз гранд-дюк Николай Николаевич-брст на Руският Император-е състудент на гази Осман Нури паша,така че на света няма Турци"и Осман Октай е прав.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 А Ти....О!

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин !!!!!!!":

    Ти водач на патките и цар на кокошките ,спасител на Българският народ.
  • 31 Хелиос

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Zyggy":

    Не вярвам САЩ да оставят послушните си слуги да изгорят тепърва ще има нови сделки за милиарди,голямата грешка на САЩ е че заложиха на комунизираната мафия, започнат ли игрите на гладът,очаквайте Венецуелския вариант,народа ще изтрезнее обръщайки се към други сили извън атлантическото пространство,народа ще поиска съд за престъпната шайка пазителка на етническия мир,това не устройва САЩ И те инстинктивно ще защитят етническо комунистическата шайка защитавала им интересите,тази грешка е автономна и е поправима само с нов посланик и нов екип който да защити от шайката закупила щатско оръжие за милиарди,САЩ незабавно да отстранят Ахмед Доган Вълкът Румен Гайтански и Делян Пеевски Герб ,да ликвидират вмро,атака, воля герб и бай вече проклятието на България етно комунистическото криминално образование ДПС,само така ще са в състияние да предотвратят венецуелския сценарии,нека не се лъжем обикновения наемен работник и дребен буржоа са на една крачка разстояние и трябва някой да им гарантира сигурност и бъдеще а това са социалдемократически партии от западно европейски тип,с ликвидиране на етническия бастион на комунистите ще се отнеме същността ба проформа дясна партия герб да съществува и да се даде възможност за изграждане на истинска дясна партия от западно европейски тип ,в противен случай САЩ ще изгубят безвъзвратно влиянието си а е възможно и физическото си присъствие в БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #32

  • 32 Не е точно така

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хелиос":

    САЩ губят все повече световното доверие. И те ще търсят ходове за да доказват че се борят срещу корупцията. "Изведнъж" ще установят нещо,което те,а и целият свят знаят,че Борисов е злоупотребил с власт и финанси. И понеже той вече може да мине в забвение/плати самолетите,сключи договор за американски бази на териториата на България/,т.е. целта е постигната изпълнителят е ненужен и вероятно ще се пренасочат към "оплютия" от Борисов Цветанов.
  • 33 ГОСТ 1

    2 10 Отговор
    Този е толкова анализатор,колкото Б.Б.е космонавт.Не че последния не би могъл да се пробва.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове