Last news in Fakti

9 Април, 2020 10:10 13 943 73

Нинова: Изгубихме 2 г. за българското производство

  • корнелия нинова-
  • българско производство-
  • десислава танева

Танева е забравила какво се случваше  през 2017 г. и 2018 г. С какъв плам ГЕРБ отхвърляха предложения от нас закон за процент български стоки във веригите

Нинова: Изгубихме 2 г. за българското производство - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Кризата извади на показ много от пороците на политиката в България в последните години. Един от тях е винаги и без аргументи да се отхвърля, охулва и отрича всичко, предложено от опозицията. Днес министър Танева се обяви за задължителен процент български продукти в търговските вериги. Сигурно е забравила какво се случваше през 2017 г. и 2018 г. С какъв плам ГЕРБ отхвърляха предложения от нас закон за процент български стоки във веригите. Мога да ѝ разкажа какво я чака, защото минах през този огън:

1. Веригите ще се противопоставят и ще изпратят платени говорители във всички медии.

2. Лобисти ще упражнят натиск да се откаже.

3. Някой може да се изкуши да ѝ намекне за пари.

4 . Ще внушават на българите, че това ще доведе до увеличение на цените за тях.

5. Ще я заклеймят, че е националистка, която иска да извади ГЕРБ от европейското семейство на ЕНП

6. Ще я обвинят,че е антиевропейка, която иска да извади България от Европейския съюз.

7. Ще я заплашат с дела.

8. Ще ѝ вменят вина за връщане на плановата икономика и социализма.

9. Ако издържи на всичко това, Комисията за защита на конкуренцията ще се произнесе срещу закона, защото нарушава свободната конкуренция и ще го блокира.

Този сценарий ни организираха управляващите от ГЕРБ през 2018 г. На инат, защото предложението се внася от БСП. Разликата днес е, че ние, като опозиция, няма да ги клеймим в комунизъм, в антиевропеизъм, няма да насъскваме говорители срещу тях. Ще кажем само- жалко, че загубихме две години за българското производство от политическото късогледство на властта.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 84 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тодор антонов

    83 110 Отговор
    Корнела, как ти ходят тия ръкавици. Ставаш само за чистачка в народното събрание.

    Коментиран от #4, #9, #14, #16, #50

  • 2 колориметър

    134 14 Отговор
    Министърката Десислава Танева общо взето е права за предлагането на български стоки в големите магазини,но съм сигурен,че ще срещне неразбиране. Трябва всички българи да я подкрепим,ако искаме да я има и в бъдеще България.

    Коментиран от #7, #54, #59

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    87 40 Отговор

    До коментар #1 от "тодор антонов":

    А ти да и носиш кофите,парцалите и метлата.

    Коментиран от #12, #68

  • 5 Герберастия

    84 56 Отговор
    Гроб са продажници и крадци
  • 6 1001 нощ

    83 12 Отговор
    корни, аз пак за заплатите на депутати, министерства, президенства питам, защо не настоя да се промени начина на формирането им ?? на всички е ясно че е несправедлив, само ако са на база минимална р.заплата ще имате стимул да работите за бг. икономиката и за хората, а не да тежите на гърбовете им !!!

    Коментиран от #60

  • 7 Вашето мнение

    75 30 Отговор

    До коментар #2 от "колориметър":

    Министърката д. таннева е една, от които създаде лантифудите, която не е спряла да ги подкрепя. Лантифудите могат да напълнят веригите с български продукти, но това няма да реши проблема. Ще намери пазар за 1% от населението, този на лантифудите. Министър танева и шайката убиха дребния производител. А вие гербавите си плюйте Нинова с ккомсомолски жар за трохи от буда.

    Коментиран от #29

  • 8 Гост

    98 8 Отговор
    Какеее, загубихме 30 години, да живеем нормално. Всички сте виновни, щот сте продажни, некадърни, крадливи! За какво са ви тия милиарди, кога ще имате време да ги изхарчите, щото крадени пари така лесно не се харчат, много мишкуване трябва...мамето ви...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 комплексар

    27 27 Отговор
    то е очевидно че неможе да се приеме, трябва да е ясно, че качеството и цената трябва да са конкурентни, пазарна икономика сме ......

    Коментиран от #49

  • 11 Русенец

    67 32 Отговор
    Хoрa c титли- гeнeрaли, прoфecoри, дoцeнти , вчeрa cутрин бяхa унизeни, упoтрeбeни oт Бaщицaтa, кoйтo пoлучи лeгитимнocт oт тяхнoтo приcъcтвиe и 60 минути ce кaрaшe и ругaeшe Бългaрcкия нaрoд ! Тoвa e нeдoпуcтимo ! Aкo хoрaтa в Щaбa имaт дocтoйнcтвo нa уcпeли и знaeщи хoрa, трябвaшe дa излязaт oт тaзи унизитeлнa прecкoнфeрeнция и дa пoдaдaт ocтaвкa !
  • 12 Не е хубаво да наричаш Нинова чистачка,

    36 24 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    женицата се бори за доброто на бедните хора! Кажете как се справяте в Русия с 10 000 официално обявени и 170 000 неофициално с 2230 загробени само в МОСКВА и взимате ли пример от нас българите, копирайки мерките едно към едно на другия ден след нас??

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Нещастници

    48 30 Отговор
    Не чувам извинения от герб и бб! Думите казахме ли ви са малко слаби! Българина е просто същество, заслужаващо всяка капка мозерия причиненан му от герб. Все някой се опитва да отвори очите на матриала а той се е забил в калта на герб и чака да го извадят, докато се разхождат отгоре му а той потъва още повече

    Коментиран от #66

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 balgain

    35 7 Отговор

    До коментар #12 от "Не е хубаво да наричаш Нинова чистачка,":

    прав си обижда честните Чистачки
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 К Нинова

    37 15 Отговор
    Разбира се,аз никога не губя.Винаги печеля още от Костово време до сега.Партийната каса е празна,за това пък апартамента в Манхатън е купен.
  • 20 Иванов

    44 62 Отговор
    Днес надеждите български са само в двамата истински български генерали Борисов и Мутафчийски - това е истината...!!!!!! А има и един друг генерал, който е пречката за пътя на България напред - това е недоразумението Радев... Както пречка са лъжливите крадци от отбора на Нинова...

    Коментиран от #23, #39

  • 21 капитализма е едно недоносче

    29 17 Отговор
    Бойко няма вина!Комунистите ще обвиним и готово!

    Коментиран от #44

  • 22 Тото

    35 16 Отговор
    Всички си заслужаваме това което ни се случва. Докато се гласува под строи да вземеш 50-100 лева други като фенове на футбола то тиквите ще продължават да ни крадат и да ни обясняват как правят всичко за народа и колко добре живеем дано доживея до деня в който ще изметем мафията от властта.

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 4579

    44 23 Отговор
    Нинова след като БСП съсипа българското производство да говориш за него е просто наглост.В момента БГ производство съществува благодарение на субсидиите.Имаш ли си идея за количеството и дали то може да задоволи пазара?Имаш ли идея какво га изчезнаха и голяма част от българските сортове домати примерно?Колко овощни градини бяха съсипани на реди 20 години и повече?

    Коментиран от #33

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Спасов

    5 2 Отговор
    Те така!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЦВЕТАНОВА

    29 25 Отговор

    До коментар #22 от "Тото":

    Лошо е, могат думите вървят преди мисълта. Много е лесно дс се обвинява и то от хора, които никога не са носили подобна отговорност. К. ИМПЕКСОВА мълчи, че земята е заразена още от Чернобил. Днес, не би могло да има добро качество. Обиколила съм много д-ви и съм видяла тяхното к-во. По-едрите и по-дребните са разделени. Никога не биха ти продали стока, на която да ти набутат отдолу шкарт, отгоре хубаво. Веднъж ми се случиха камъчета в картофите, а доматите бяха готови за мерене. В това, да прецакаме клиентите, сме царе. К. ИМПЕКСОВА е нагла приватизаторка и всички милионери-доносници на ДС. Във всяка бяла д-ва, никога не биха гласували за тях. Те са свикнали цял живот да приватизират, разграбват така, както ограбиха и спестяванията и пенсуонният фонд. Но, не всички са си взели поука от миналото. От НС казаха, че има 80% дебили. В коя д-ва биха ги търпяли, с камъни биха ги замерали. Но в Б-Я...?
  • 29 Правилно колега

    21 9 Отговор

    До коментар #7 от "Вашето мнение":

    Понеже съм фермер за нещастие и съм запознат с на тая калинка делата.
    Тия заедно с порожанов и Найденов са за разстрел.
    За съжаление са много малко хората със усет в тая държава. Хора като теб с правилно мнение почти не срещам.
    За това сме мърша а не народ
  • 30 НЕ 2 А 20 г. ИЗГУБИХМЕ ДА..

    29 24 Отговор
    ВИ ТЪРПИМ ИДИОТЩИНИТЕ НА БСП,...А ТРЯБВАШЕ ....ДА ВИ УНИЩОЖИМ ДО... КРАК
  • 31 ОТ МЕН

    27 16 Отговор

    До коментар #23 от "Тото":

    Защо страдате? Защото мислите ден за ден и никога не сте мислили за утрешният. Не търсете вина в другите. Животът е лична привилегия и всеки го живее такъв, какъвто си го направи. ББ не е задължен да ти живее живота и да ти оправя семейният бюджет.Никога не съм била по-добре и днес, когато ти се оплакваш, аз не се притеснявам. Днес, когато светът е обхванат от COVID-19, трябва да си пожелаваме здраве, а не да ни занимавал със с-вото си!
  • 32 Червен имбецил

    22 17 Отговор
    17% одобрение за Кака КУРи.....по-добре мълчи ако няма какво умно да кажеш, Миката беше в пъти по-добър от теб. Поне имаше вид на добряк пияница.
  • 33 Абе глупак неориентиран.

    28 12 Отговор

    До коментар #24 от "4579":

    Точно заради субсидийките от Европа през последните 10г.фермерството в БГ. трябваше да е в космоса вече.
    Лесно е когато ти снасят милиард и двеста на година за фермерите.
    Лошото е обаче че гербаджии те създадоха с тия пари къщи за гости и секви други не продуктивици. Изкрадоха ги.
    Късно е вече за ремонт на щетите.
    Когато протестираха животновъдите и секви други си седях те у вас на топло.
    Да не ви кажа сега какво ще ядете.

    Коментиран от #34, #45

  • 34 Българин

    28 17 Отговор

    До коментар #33 от "Абе глупак неориентиран.":

    А бе ние изгубихме повече от трийсет години заради Позитанските комунисти, тя взела да плаче за последните две! И Корнела както винаги си оправдава прякора ...Г-жа Л-жа! И сега да влезеш във коя да е верига, повече от 50% са български стоки! И алкохола е български, и бирите са български, и храните са български! Само от плодовете повече са вносни! Колкото да "краденето", само на една партия два пъти са и спирали Еврофондовете заради кражби! Само с лъжа не става, има и "оцелели" които помнят!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 До БСП

    22 16 Отговор
    Г-жо Нинова, Вие сте срам за социалистическото мислене.
    Дали с приказки се направиха толкова заводи и язовири и пътища?
    И се поддържаха. А за заводи да не говорим. Нека цялата клика там замълчи. Не харесвах Станише, ама пък вас - направо не Ви понасям!!!!!
  • 37 Anton

    22 11 Отговор
    И тази вече е в историята. Комунистката си подготвя живота за САЩ. Те всички за там се стягат и за Испания, че тука няма да остане живо пиле. А нещо да каза за 75 милиона от ББР? Нищо! Даже не е й чула. Може и за нея нещо да има. Нали и тя е от режима на статуквото.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Може би

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Иванов":

    Ама третия генерал дали е пречка за пътя напред или за пътя НАДОЛУ?
  • 40 Nona

    22 7 Отговор
    Нинова какво ти каза В.Златев -да си седиш на задника и да не пречиш на ....... Нали сте от един отбор. Ще има и за теб, но по-малко. Иначе добре го играеш в опозиция пред будалите.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Жоро

    14 4 Отговор
    УСЕТИХА ЧЕ НАРОДА СЕ НАДИГА...КОГАТО ГИ НАГУШИХА ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ МЪЛЧАХА..Я СЕГА ГИ НАЛЕГНА ГЛАДА...
  • 43 Българин

    18 6 Отговор
    Държавата - разграден двор. Всеки граби безмилостно, като за последно. Колкото по-горе във властта, толкова по-много. Насита нямат
  • 44 Ха ха ха

    15 8 Отговор

    До коментар #21 от "капитализма е едно недоносче":

    Абе той вашия вожд копанарина Живков си призна за социализма ама нейсе Дерзай
  • 45 До 33

    21 0 Отговор

    До коментар #33 от "Абе глупак неориентиран.":

    Къщите за гости нямат нищо общо с субсидиите и еврофондовете за земеделие,овощарство,фермерство и биопродукти.Това,че всичко се съсипа преди повече от 25 г. и всеки тръгна да търси препитание в чужбина и в големите градове.Някой продадоха земите,а на други не им се връща по селата да започват на някой ви или да са на къра е също отделен въпрос.Колко колко предприятия и фабрики за ваксиниране и консервиране бяха разпродадени,занимателни преди 30-25 г.Хората тогава останаха с продукция,която нямаше какво да я правят.Не ми се обяснява и спори с хора,които нямат идея,че да засадиш ,отгледаш,обереш декри,а не 4-5 реда се изисква много труд,ставане по тъмно и лягане за лека дрямка.Колко са тези които го правят в много мента и биха се заели да го правят?След като да засадиш картофи се води срамна работа?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 АТАКА

    15 9 Отговор
    Аааа, Корни, да си дойдем на думата! Ние от АТАКА това го предлагаме още от 2005-та, а вие и дружките ви от ДПС и НДСВ яростно го отхвърляйте. И ти в това число, гласуваше винаги "Против". Сега обърнахте палачинката ,но от чист популизъм. Не ви вярваме. На герб пък още по-малко!
  • 48 Някой

    19 9 Отговор
    А какво ви пречеше вие да направите това,когато управлявахте държавата ??????????Как вечно се изкарвате жертви и проблемите вечно за вас са в последните 2-3 години ????

    Коментиран от #55

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 до кочината руска

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "тодор антонов":

    Само че не в България. Може би Турция най ще и приляга, там да чисти.
  • 51 Очевиден

    8 9 Отговор
    Пазарна икономика сме. Ние ли сме най-умните,. В Германия, Великобритания и сие има кауфланд, лидл... Разбираме от зеленчук, плодове, животно и ако знаете българските стоки, качество 0. Млекото го оставят при 40 градуса след една седмица идва кола и взема на улицата прясното вкиснато прясно мляко, животните ги инжектират за бързо наддаване, умират и на месокомбината, режат ушите с номерата, нитрати, кокошки затворени и яйца без викамини.. Кой иска качествено месо, продукция да ходи на село или в кауфланд, лидл и големите вериги. Купуват от големите и у квартала. Да ме извинят, но нищо общо няма с ония години, но и тогава. Водиха ни в Булгарплод на бригади. В едни много големи каци пълнихме с работниците зеле, вътре работниците спяха и уринираха... Бършат си носа и хляб, банички, през лятото от челото пот и върху манджите и....
  • 52 ????

    5 7 Отговор
    Не искам да ви убеждавам, но мои близки са работили в х на запад. Намерили при опаковане един, един повтарям косъм и започнали да проверяват и бил уволнен. А аз косми сме намирали и?! Има си хора, но от квартала, аз за нас съм изчислили, около, 100-120-150 на месец, ако пазаря от кварталните магазинчета, и в други градове, още по зле, в родният ми край. И никой не ги интересува, че всички са над 80,. До там стигнахме, че цигани да хранят българи и арменци. Те го казват, някаква ромска банка..
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Български потребител

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "колориметър":

    Всичко хубаво но къде са производителите.А дано да има достатъчно да осигурят достатъчно.
  • 55 Деда ти

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "Някой":

    Не 2-3 а 10 и косур .
  • 56 Критична

    11 7 Отговор
    Най- некадърно управлявалата партия,като не е на власт,знае най- добре как се управлява.
  • 57 Ива

    11 2 Отговор
    Госпожата ако върне парите от приватизацията ще направи нещо добро.
    Нейната активита вреди на Български е народ
  • 58 незнайко

    8 9 Отговор
    В случая е абсолютно права, без значение коя е Нинова .
  • 59 Лумпена

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "колориметър":

    Години на ред отваряха,рязаха ленти на веригите влезли от вън предоставяха им българска земя ,продаваха на безценица . Що за безочие на всички,когато убиха всичко което се нарича земеделие. Пуснаха ГМО , заляха с продукти на Монсанто,Байер Тя искала коридор за продуктите български. Аз искам коридор и оставка на ""политически и бизнес елит"",""синдикати"" ...толкова голям коридор да излязат от държавата и никога връщане, вируса Мафия. http://kolibka.com/
  • 60 Лумпена

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "1001 нощ":

    Проблема е любовта на политиците към пари ,злато,коли,пари ,краде и мами. Всеки който се дръзне да надигне глава е настигнат от случайни случки. Какво стана с ВиК мафията,, Каролев точно каза че са касички на партиите и хоп .....капанче .Ако работиш честно ВиК те освобождава . Кой държи ВиК Асоциациите ,кой?
  • 61 Поглед от вътре

    10 3 Отговор
    Защо си губите времето в спор с комунисти, те никога няма да си признаят грешките, направете нещо смислено и ползотворно, например: обесете днес 3-4 комуниста, утре още 2-3, и така най накрая те пак ще хванат гората и ще заживеят в землянки, а техните милионери първи ще духнат за САЩ.

    Коментиран от #64, #65

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 karl hoker

    4 2 Отговор
    днес изгубихме Вълчо камарашев....на кой му пука за вас ....смрадливи нищожества..никому ненужни боклуци..
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Bai nudals

    2 7 Отговор

    До коментар #61 от "Поглед от вътре":

    Така нещо да уточним! В Б.Г има хора с ляво мислене,комунисти няма от 50те,г.Комунисти има в Китай,ама като гледам са едни 500г.пред нас. Страшно много комунисти има в Гърция,Италия,Франция,Испания, да не говорим за Южна Америка,там се говори за 60%от населението. Ти къв си незнаещ,гербер а ще изчезнете в небитието кат с.д.с и да не ги изброявам. А комунисти ще има вовеки.

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 МАЛЕ-МАЛЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #65 от "Bai nudals":

    Браво!Поредният идиот си ти колега!
    Това какъв те прави тогава?СОЦИАЛИСТ?
    Обясни разликата колега?
  • 68 мухльо. До гост 4

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    ЗАЩО ТОЙ ДА И ГИ НОСИ, Я ВИШ КАКВА ЯКА СЕЛЯНКА Е,ПЬК И АКО МОЖЕ И ДА СЕ КАЧИ НА КОБИЛАТА ЩЕ Е ВЬРХА.
  • 69 Избирател

    1 0 Отговор
    Мен като потребител ме инетересува точно това, кое колко струва, колко пари ми остават като си приключа пазара. Когато българскште производители не могат да се организират така че да изкарват продукция на пазара на конкурентни цени съм твърдо против тяхното субсидиране по този начин. Не съм съгласен да плащам, посредством моите данъци, за продукцията на хора които не могат да управляват бизнеса си ефективно. НЕ ПОДКРЕПЯМ.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове