Last news in Fakti

10 Април, 2020 09:15 17 510 23

Изненадващи данни за смъртността у нас на фона на COVID-19

  • средна възръст-
  • смъртност-
  • covid-19

Има снижаване на общата смъртността и заболяевамостта. С 10% е по-ниска общата смъртността в България до началото на март

Изненадващи данни за смъртността у нас на фона на COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

„Средната възраст на починалите в Италия е висока. Иначе и там има млади починали. При нас тя е 65,2 години. Това са за 24 случая. Така всяка статистика не е вярна“, това заяви председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски на въпрос за това как ще коментира ниската възрастова граница на смъртните случи у нас.

Коментирайки данните за жертвите на епидемията у нас, ген. Мутафчийски сподели голямата си изненада, че по предварителна статистическа информация общата смъртност в страната от началото на годината е спаднала значително.

Той бе категоричен, че е факт, че има снижаване на смъртността и заболеваемостта. С 10% е по-ниска общата смъртността в България до началото на март.

По-рано днес стана ясно, че заразените с коронавирус българи вече са 624.

„От всяка възрастова група може да се разболеят хора. При всички от тях болестта може да протече тежко“, предупреди отново шефът на ВМА.

Попитан дали пациентите, които са с коронавирус, трябва да бъдат положени по корем, той заяви:

„Този метод се използва в България. Още от началото се използва. Това са самите предписания още от самото начало от китайския опит. Там много добре е описано каква е ползата и как се прилага този метод.

Той се касае за тежки случаи, които изискват интензивно лечение в болница.

Именно заради това такъв метод на лечение не се прилага в домашно лечение на коронавируса“.

Ген. Мутафчийски се ядоса и заради неверни твърдения, че няма от къде хората да си купят спирт и дезинфектанти: „Това откровено казано не е вярно. И то абсолютно не е вярно. Във всяка аптека и всеки магазин има дезинфектанти“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 👽👽👽👽

    67 20 Отговор
    Вече почна да се занимава с политика, само дето не каза че живота в БГ се подобри и за туй и смъртноста е по малка. Палячо!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Баро Вкаров

    81 12 Отговор
    Генерал Муто напраи матряла на пияни моркови!Нема тестове,нема заразени,нема болни,мерките дават "видими резултати".Важното е,че се намират пари за колекторските фирми,гарантирано от ГЕРБ!
  • 4 смок

    76 4 Отговор
    Хората ги е страх да отидат на лекар. И това дава ефект - замислете се!

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Yamaha

    51 10 Отговор
    Този президент никога няма да бъде, така че да ни спести постановките губи си времето! Бабите и дядовците не са се спрели да излизат и още са живи какво стана с прогнозата за многото жертви на възрастни?
  • 6 одъртял комсомолец

    67 4 Отговор
    И ква стана тя. Хората с различни заболявания се страхуват да ходят по доктори и болници, за да избегнат близка среща с ковид19. Да не говорим, че в много случаи самите доктори отказват да реагират. Като резултат общата смъртност е намаляла съществено спрямо същият период на миналата година. :))) Извод: Винаги съм подозирал картел между доктори и траурни агенции.

    Коментиран от #23

  • 7 Последния софиянец

    35 3 Отговор
    Хората си седят в къщи и не се разболяват. Умират и боледуват от работа. Лежачите не боледуват.
  • 8 Така е

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "смок":

    защото всяка промяна в общото състояние вече се счита за симптом на вируса а ако не дай си боже си заразен ставаш част от новини и статистики.
  • 9 Баро Вкаров

    35 4 Отговор

    До коментар #4 от "смок":

    Едва ли има ефект.Електората и без тва е супер психясал.След комедията "Коронавирус",мое да си избере и Годжи за президентин,и той да ни опраи за 800 дни!
  • 10 РАВНОСМЕТКАТА

    17 2 Отговор
    ПО Е ЕВТИНО Е ДА ТЕ СЪКРАТЯТ ОТ КОЛКОТО ДА ТИ ПЛАЩА 20 ДНИ БОЛНИЧЕН ОТ ГРИП ОТ ТУК НА ТАТЪК СЕЩАЙТЕ СЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!
  • 11 Другия с коня

    17 23 Отговор
    Ако бяха почнали да умират по 1500 на ден както вчера в други страни си представям какъв Вой щеше да е от Червените Цървули...Нали за спасението на Народа беше всичко това.....Е...спасиха го....Сега питайте Червените Капиталисти уволниха 60хиляди свои работници.....и ги пратиха на Борсата ....Защо бе....Защото сте Боклуци....Още 2 милиона ще избягат от вас....

    Коментиран от #13, #14

  • 12 лошо

    1 6 Отговор
    Личните лекари ги е страх да те пригледат те буквално се кеият орез прозореца само контактуват не говоря за леари и мед сестри коото лек болни лични лек мишки
  • 13 Не се обаждай просьо!

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Другия с коня":

    Щи кажа аз другите страни ти явно освен сводките от НПОто др не четеш доктор Паскалев ги разби и за другите страни!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Всичко е до време

    7 1 Отговор
    "Всичко тече, всичко се променя". Дори и да доживее дните си и за него краят ще е летален. Почтеността и лекарската клетва са основополагащи за медик, а не военни чинове, пагони и лампази. Дано това е повлияло та първо да дава броят на оздравелите от covid-19.
  • 16 гледай ти

    35 0 Отговор
    Става ясно, че когато хората не ползват здравната система, лекарите и болниците, шанса да са живи се увеличава поне с 10%. Много важно признание на държавата за здравеопазването ни.
  • 17 666

    25 0 Отговор
    Ми да ,спаднала е общата смъртност защото не ходим по болниците, изводите оставям на вас!
  • 18 Българин

    19 0 Отговор
    Това важи и за целия свят: ВЪПРЕКИ НАМЕСАТА НА ЛЕКАРИ И ФАРМАЦЕФТИ ПАЦИЕНТЪТ ОЗДРАВЯ!!!
  • 19 Нашето стадо.....и

    2 1 Отговор
    И тази свобода ни е многоооо.....бееее...
  • 20 ХА КА ХА

    5 4 Отговор
    НАШТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ Е НАЙ ДОБРО В СВЕТА КАТО СЕ ВЗЕМЕ ПРЕДВИД ТЪЛПИТЕ НЕОСИГУРЕНИ КОЙТО ПОЛЗВАТ БЕЗВЪЗМЕЗДНО И НЕОГРАНИЧЕНО И ТИЯ КОЙТО СА ОСИГУРЕНИ АМА В ЖИВОТА СИ И СТОТИНКА НЕ СА ВНЕСЛИ.А КАКВО СА ВНЕСЛИ СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ КРЪГЛИ ШАПКИ ПЕНСИОНИРАНИ ПРЕДИ 1989 ГОДИНА КОИТО СА РАБОТИЛИ МАКСИМУМ 20 ГОДИНИ ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА И НИТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВАТА НИТО ТЕ НИ СТОТИНКА НЕ Е ВНАСЯЛА А СА ОСИГУРЕНИ С ДЕСИТИЛЕТИЯ И ВЗЕМАТ ПЕНСИИ ПО-ВЕЧЕ ОТ 30 -40 ГОДИНИ. Я ДА ГИ ПРАСНАТ КАКТО В БОГАТИТЕ СТРАНИ НА СЕДМИЧНИ,МЕСИЧНИ И ГОДИШНИ ПЛАТЕНИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ДА ГИ ВИДИМ КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЯТ .САМО ЧЕ ВСИЧКО Е ЗА СМЕТКА НА ЗАБРАВЕНИТЕ ОТДАВНА ИМЕНА НА МЕДИЦИНСКИ РАБОТНИЦИ ОТ МИНАЛОТО ТЪПКАНИ,МАЧКАНИ И ТОВАРЕНИ С АНГАРИЯ С ЗАПЛАТИ ОТ 200 ЛЕВА И ПЕНСИОНИРАНИ С 100 ЛЕВА ПЕНСИИ.
  • 21 Мим

    6 2 Отговор
    Много просто,смъртността естествено ще намалее след като и тези които живеят тук,населението намаля,а и раждаемостта двойно по ниска от смъртността, е кое по е намаляло.Това го показва статистиката,а не тоз или онзи ко казал...
  • 22 Plovdiv

    2 1 Отговор
    И кое е изненадващо, и кой изобщо е изненадан??
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "одъртял комсомолец":

    В книгата ”Признанията на един лекар...” на д-р Робърд Менделсон въз основа на данни от погребалните агенции, са изнесени факти, че когато лекарите стачкуват, смъртността спада двойно!!! Звучи ви невероятно, нали? ... Това станало очевидно, когато докторите стачкували през 1973 година в Израел ... Нещо подобно се случило и 20 години по-рано, когато пак стачкували медицински работници. Същият ефект е установен И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове