13 Април, 2020 08:39 4 935 34

Обвинената проф. Стоименова: Кого уплашихме като фармацевти

  • проф. асена стоименова-
  • асена стоименова-
  • фармацевти

По думите ѝ в другите държави с пандемия от COVID-19 изпълнителната власт подкрепи фармацевтите и дори им разшири правата

Обвинената проф. Стоименова: Кого уплашихме като фармацевти - 1
Кадър бТВ

Нямам съмнение, че това, в което ме обвиняват – т.е. експертното ми мнение, е базирано на факти, обстоятелства, които могат да се докажат. В никакъв случай не всявам безпокойство, но може би тук въпросът е кого уплашихме като български фармацевтичен съюз и с какви наши тези.

Товя заяви в предаването „120 минути“ по бТВ председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова. Тя беше обвинена за това, че чрез свои интервюта е посочила "неоснователни твърдения за очаквана липса на медикаменти" в условия на извънредно положение.

„Ние сме медицинските специалисти, които сме на пръва линия, заедно с лекарите. Много по-често сме изложени на риск от зараза, поемаме всички недостатъци на системата, но изведнъж дръзнахме да ги кажем кои са“, каза Асена Стоименова.

По думите ѝ в другите държави с пандемия от COVID-19 изпълнителната власт подкрепи фармацевтите и дори им разшири правата.

„Все още не съм платила гаранцията от 20 000 лева, аз съм самотна майка с две деца. Ще учредим фонд за бъдещи правни услуги, когато някой колега бъде обвинен“, посочи още тя.

По думите ѝ процесът е под прожектор и много колеги от международни организации са се свързали с нея.

„Недостигът на лекарства е нормално явление и когато той се обсъжда, в него няма нищо тревожно“, смята проф. Асена Стоименова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    67 5 Отговор
    Каскета кога ще арестува Годжи за ежедневно всяване на паника?

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    18 26 Отговор
    Фармацевтичната мафия да нр се обажда, лейсрствата тука хем по скъпи хем по некачествени
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Отговор

    70 5 Отговор
    Как кого уплашихте? Мафията, която управлява държавата. Всеки може да плещи простоттии, но прокуратурата преследва само онези, които създават риск да спре далаверата с млрд лекарства на година.

    Коментиран от #27

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 SAS

    44 4 Отговор
    Каскета изпълнява желанието на Питека, защото Питека от кражби, лъжи и измами, далавери и лично обогатяване докара държавата до колапс. Вируса го изненадА, видя се, че нито пари има, нито резерв, нито подготовка за екстрени ситуации. И всяко мнение което показва, колко е зле ситуацията у нас, започва да души всичко което казва истината. Естествено ползва Гешака, който е извратен садист, готов да смаже всеки който показва, че за 10 години сме тотално бедни, унижавани, грабени и лъгани. Рано или късно тези самозабравили се грешки на природата ще бъдат изритани. Дават ли си сметка колко хора са им набрали и как ще си търсят правата и компенсации за нанесените морални и финансови щети???? Особено Гешака, който няма да бъде взет от Питека, бягайки от тук. Ще бъдем свидетели и учстниците на един Ренесанс, който ще изчисти целата тази тиня създадена от ГЕРБ.

    Коментиран от #12, #34

  • 12 Репресиран от герб

    35 5 Отговор

    До коментар #11 от "SAS":

    Дай боже да се събуди този народ най_накрая и да си потърси правата но колкото повече време минава толко повече му се доспива.
  • 13 Самотна ли

    9 1 Отговор
    Жалко!
  • 14 Я. Петров

    27 1 Отговор
    Атакуват я заради генериците. Искат пациента да може да закупува по евтино лекарство със същото активно вещество. Но това не се харесва на някой фирми.
  • 15 Манаф

    12 4 Отговор
    Уплашиха ни, и то доста с цените на маските, витамин С, детските марсианци и много други неща,
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 алилуя

    7 12 Отговор
    никак не е добре беше изказването на тази жена..все пак говорим за лекарства ,а не за тоалетна хартия и то в тази нервна ситуация..то е ясно че всеки уж мисли за народа ,но накрая става дума за много пари..
  • 20 Тиквата

    16 2 Отговор
    Предлагам в 12,00 да излезем на балконите и блеем в чест на Тиквуций и щаба подлоги , дето ни отърваха от доходи последния месец!

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Кого ли ???

    13 4 Отговор
    НИКОГО !
    Хората не са толкова прости колкото вие си мислите.
    Никой не е уплашен въпреки всекидневния напън на бъдещият президент на абсурдистан.
    И никой няма да ви подкрепи търговията с маски на държавно ниво която се опитвате да осъществите на гърба на народа.
    Тепърва ще излезе и далаверата с тъй наречените,,безплатни" маски които се шият в бг.шивашки цехове и които се изнасят
    по документи навън за да може после същите да се ,,купят" от бочо-диктатора и приятели.
    аз НЯМА ДА СИ КУПЯ маска !!!
    Няма да подкрепя схемичката от бг.фирмаджии и доказаните престъпници от парламента.
  • 22 Дааааа

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Тиквата":

    Предлагам да влезем в парламента с факли и да поблеем там.
  • 23 Реалист

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Тиквата":

    Дори и да го направим, само ще им доставим порцията смях на извергите в парламента.
    Всичко свързано с мизерията на народа тях
    искрено ги забавлява.
  • 24 ДАРВИН и 🙊🙉🙈

    9 1 Отговор
    спасиха ни и от доходи.А ако има евтини лекарства не е добре за фирмите
  • 25 Някой си

    8 1 Отговор
    ВЛАСТТА бе моме, ВЛАСТТААААА!
  • 26 Кой68

    10 1 Отговор
    Но в другите държави я няма "чумата"-фармацевтична индустрия като у нас.Там хората не остават и за ден без лекарства/особенно животоспасяващи/-веднага ги заместват с други.В бг здравната с-ма и всичко свързано със здравето е структурирано само към -ПЕЧАЛБА?Като гледам САЩ/уж държава със неограничени възможности?!/ и нашата е като тяхната..
  • 27 Гуньо от Левуново

    9 8 Отговор

    До коментар #5 от "Отговор":

    Да бе! Да! Горките те- направо ще мизерстват! Я не ми точи сополи,дърпайки струната на милозливост.Била самотна майка? Но имаш постоянна ,високоплатена работа,особенно с твоя ранг.Нещо да коментираш за увеличението на всички видове лекарства,наше производство? Парацетамол- уж го нямаше- сега изведнъж се появи на цена - 1,80 лв.През Февруари, беше между 30-40 ст по евтин.Същото е с терафлу,витамин С,изобщо всички видове лекарства.През марли,памукк,къърпички,дезифектанти.Дойде ви златната жътва,но сте отворили уста- гардероб.Още,и още! Евалла на Прокурор Гешев.Още мачкане през закона трябва.Изънъредно положение- изънъредни мерки.Я да погледне всеки, маркировката за дата на производство!? Почти всичко е призведено,много преди Корони и диадеми! Нагли сте с припева " свободен пазар " и Търсенето определя цената"Само тук ви вървят номерата.
  • 28 Умно село

    13 1 Отговор
    В България е така: Ако казваш истината, която се крепи на фактите - в случая ти си лошия.
    Хората от 90-те години са на власт и е нормално черното за тях да е бяло и да не виждат по надалеко от собствената си сянка и тази на пазачите им.
    Да се надяваме, че някога и за нас българите ще дойде Видовден и всяка жаба ще си намери гьола и мястото в него!
    Но ако става дума за плашене и стрес , то ежедневно ни заливат с информация, която е присъща и необходима само за погребалните агенти.
    Изжлежда, че сме единствените в света по католици от Папата!
  • 29 светни си лампичката

    7 1 Отговор
    Гузен негонен бяга, другарко. Тука е Диктатура, цензура и тиквоблизане ако не си се светнала.
  • 30 Няма доверие

    5 1 Отговор
    във фармацията. Винаги предлагат по-скъпи лекарства.Все закъсняват с доставките - ваксини и др. Най-много пари от НЗОК отиват за тях. Най-мълчаливите са по въпросите на здравната политика.
  • 31 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    НЯМА ВНОС НА "МЕТФОГАМА" С КОЯТО СИ ОПРАВЯМ ДИАБЕТ-2 !!! НАМЕРИХ -"ГЕНЕРИК" И СИ ГО КУПИХ !!! ПРАВА СТЕ ГОСПОЖО СТОИМЕНОВА ..... НО ОБРАТНИТЕ СА СИ ОБРАТНИ !!!!!!!!!!
  • 32 Dr.Kasket

    2 1 Отговор
    Каскета се самозабрави...някой очаквал ли е друго от птокурора на мафията
  • 33 чиче

    3 1 Отговор
    20000лева.Да не е убила човек
  • 34 ПРА БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "SAS":

    Много добре си го написал.Крайно време е да изметем това крадливо племе.Заради такива каскети и тикви хората избягаха от държавата.Всеки който се осмели да изкаже мнение против тях е под ножа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове