Last news in Fakti

16 Април, 2020 10:17 5 956 25

Фирма с 2 лева капитал строи асфалтова база край река Струма

  • асфалтова база-
  • симитли-
  • струма

Мобилната асфалтова база ще бъде изградена върху 17 дка нива между симитлийските села Черниче и Полето

Фирма с 2 лева капитал строи асфалтова база край река Струма - 1
Илюстративна снимка

Гражданинът на Симитли Марио Павлов, собственик на регистрираната с капитал от 2 лв. фирма “МГП-Р” ЕООД, строи асфалтова база в местността "Ормана" в землището на местното село Крупник. Теренът е на 380 метра от симитлийското село Черниче, на 350 метра от село Полето и на 65 метра от река Струма, пише регионалното издание "Струма.бг".

Мобилната асфалтова база ще бъде изградена върху 17 дка нива, купена от фирмата през декември 2018 г. В нея ще има бетонов център и административна сграда с офиси и стая за почивка на персонала, който ще бъде от 6 души. Работниците ще ползват химическа тоалетна и диспенсери с минерална вода за пиене.

Базата ще е с капацитет 80-120 тона на час и ще бъде изградена за 305 дни. В срока за изграждане е включен и сондаж за кладенец с дълбочина 19 метра, който ще осигурява до 50 куб.м. вода дневно, или 7,61 л/сек средногодишно, при 250 работни дни в годината.

Във всеки един момент от работата на бетоновия център тук ще има складирани 4 цистерни по 50 тона битум, 1 цистерна от 50 тона мазут, 20 куб.м нафта и 20 куб.м природен газ, или 267,8 тона нефтени продукти, плюс 2 силоза със 180 тона цимент.

Според инвеститора, ако има някакво влияние на околната среда, резултат от концентрации на вредни вещества над допустимите норми, то ще е до 150 метра от контура на парцела. Той обещава филтрираща система за двустепенно прахоулавяне на прахови емисии от изходящите газове, звукоизолиране на откритите части на инсталацията, строежът да бъде само през деня, а камионите, превозващи инертни материали от кариерите до складовете за инертни материали, ще се придвижват покрити.

Твърди се, че няма опасност и за чистотата на река Струма, тъй като не се предвижда пряко отвеждане и заустване на отпадните води в нея.

Първоначално РИОСВ – Благоевград се притесни от идеята на инвеститора да събира отпадъчните производствени води в изгребна яма и я обяви за „некоректна” предвид голямото количество вода, декларирано за производството, но в обемистата кореспонденция между фирмата му и екоинституциите Павлов успя да ги убеди, че отпадните води ще са само 50 кубика месечно, защото ще се формират единствено от миенето на площадката и уредите, освен това ще се пречистват извън терена.

Павлов е мотивирал необходимостта от асфалтовата база с нуждите на АМ „Струма” и бъдещите ремонтни дейности на пътната мрежа в областта. В пътищата той смята да влага и отпадъците от производството си – асфалтови смеси, които ще са 0,5% от общото произведено количество и също можели да бъдат вложени в пътища по метода топло рециклиране.

Инвестиционното предложение на Марио Павлов вече преодоля първите бариери – през май миналата година ОбС – Симитли гласува допускане за изработване на ПУП. Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” също одобри сондажния кладенец, а до момента няма възражения относно реализацията на инвестиционното предложение, които иначе се приемат в деловодството на РИОСВ – Благоевград.

Любопитно е, че Марио Павлов е наел „тежката артилерия” за прокарване на инвестиционното му намерение през цедките на институциите – негов пълномощник е собственикът на „Благоевградски териториален кадастър” ЕООД инж. Иван Бележков.

Освен в “МГП-Р” ЕООД, самият Павлов има участие в още 4 търговски дружества.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    28 2 Отговор
    Бе за Симитли знам само за кмето им, носят се някои неща за него и “спасителя” из нето....
  • 2 пройчо

    30 1 Отговор
    Те ,тия от Симитли са винаги с предимство, особено кмета....
  • 3 kick

    33 1 Отговор
    Тоя Марио е бил третия в трийката с кмета и тиквата, цяло Симитли го знае, но си трае
  • 4 Maf1ata BG

    35 2 Отговор
    В най-бедната и корумпирана държава в ЕС това е нормално!

    Коментиран от #14

  • 5 Барба Ганьос

    23 3 Отговор
    Е не ги закачайте,те работят за хората,Аз нарциса всичко давам за Народа, само власт не давам
  • 6 аз съм Веска

    10 4 Отговор
    E ТО ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА СТРОИ .ОТ ЛУНАТА НЯМА ДА ДОЙДАТ .АКО СТАВА ВЪПРОС ЗА ШУРОБАДЖАНАЩИНА ,ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ, ПАРТИЙНИ НАЗНАЧЕНИЯ , ТОВА ЩЕ СИ СЪЩЕСТВУВА , ДО МОМЕНТЪТ В КОЙТО ПАРТИИТЕ СТАНАТ АУТ . СЛЕД КАТО Е ЗАЛОЖЕНА СХЕМАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА ,ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 То е ясно

    7 1 Отговор
    МАФИЯ !
  • 9 Фикус

    11 1 Отговор
    Фирма с 2 лева капитал..... Българска работа пак.

    Коментиран от #16, #20

  • 10 Аз аз

    14 1 Отговор
    Това са на Бойко хората....
  • 11 Боко

    7 1 Отговор
    ЩЕ Я ПОСТРОИ!
  • 12 Еми то така

    9 3 Отговор
    се прави Старт Ъп, нема само американците да го правят. С два лева и хоп милионери. Това е началото на Асфалтовата долина. Или Бетоновата.
  • 13 Byg

    3 7 Отговор
    Ами браво , строи се , работи се . То не е като да дремуцаш пред компа и да дрънкат копейките. Червените маймуни къде построиха асфалтовите бази и циментовите заводи на времето , тогава не беше проблем че са в градове и села , този е на полови километър от населено място и почна едно вайкане , смешници. А то с два лева си правиш фирма , после ще видим , това е то средния и дребния бизнес , откъде да дойде иначе лев , трябва да се произвежда , строи .... може и да одиш чирак по полетата на странство де , то както ти идва и колкото можеш , нъл тъй.

    Коментиран от #19

  • 14 Шекспир

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Maf1ata BG":

    Кое му е ненормалното.Сайта ви пуска по пързалката създавайки "скандал"и всичките калинки се вързаха.Дори статията е недообмислена защото не се рабзбра асфалтов или бетонов възел ще е.Искате да не сте бананова държава а когато някой инвестира всичките плюете защото сте завистливи до дъното на душите си.Не разбрах кое е скандалното в случая.Това че някой рискува с инвестиция ли.Няма държавни средства няма наредени търгове.Защо подскачате
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шекспир

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Фикус":

    Абе маймуняк с толкова е достатъчно да си регистрираш фирма.Тука само колхозници пишат
  • 17 Бой&ко

    1 0 Отговор
    Какво значение има колко капитал има. По важно е какъв кредит е теглила и за колко пари е поръчката.
  • 18 въпрос на сметка

    6 0 Отговор
    гражданинът очевидно е направил добра сметка и тогава е решил къде да строи. избрал е мястото по един единствен показател - транспортните разходи по доставката на асвалта до най-отдалечените точки и в двете посоки на бъдещата магистрала да са най-конкурентни.
    но тове не е негово откритие - така правеха и батко и братко. по интерес е обаче въпроса с партийната принадлежност на гражданина инвеститор.
  • 19 Ами да

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Byg":

    Браво с,строи се,крадне се, крадне се,крадне се..........гарантирано от Еднокнижника и еднокнижните му поддръжници
  • 20 Дръвчо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Фикус":

    Грешката на журналистката е, че не знае разликата между капитал за регистриране на фирма и реален капитал на фирмата. Това че е не компетентна не трябва да те подвежда. Работя във фирма регистрирана с капитал от 500 лв. А само закупената техника е на стойност 3000000 лв
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    хора на мафията
    герб са това
  • 22 Разбирач

    3 0 Отговор
    Ето кои са хората със скъпите автомобили за които говори Тиквата,те просто са негови работници.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Еблю

    0 0 Отговор
    Очаквайте скоро ББР да и отпусне кредит няколко милиона!!!
  • 25 Грую

    1 0 Отговор
    Тази иновация е изцяло на ГЕРБ, но всъщност не това някакъв проблем, а кой ще управлява капитала на това дружество. Проблемът е, че България всеки неграмотен може да даде на някой адвокат 75 Евра, той да му регистрира фирма с 2 лева капитал и след три дни този индивид е управител на дружество с ограничена отговорност по Търговския закон. Нам по-голяма подигравка с образователната система и като цяло с бизнеса от този факт!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове