Last news in Fakti

24 Април, 2020 08:04 18 603 45

Марковски: Кристиан Николов ще бъде осъден, доказателствата са безспорни

  • кристиан николов-
  • милен цветков-
  • съд-
  • катастрофа-
  • присъда

Ужасяващата смес от няколко вида дрога и шофирането с висока скорост на точно такъв автомобил, са сериозни факти

Марковски: Кристиан Николов ще бъде осъден, доказателствата са безспорни - 1
Снимка: БГНЕС

Кристиан Николов ще бъде осъден, обвинението срещу него в умишлено убийство ще издържи, защото доказателствата срещу него са безспорни, въпреки че точната формулировка е сложна. В това е убеден адвокатът Марин Марковски. Той направи прогнозата в "Денят ON AIR".

"Ще издържи и той ще получи присъда. Точната правна квалификация предстои да бъде сериозно обмисляна. Участието на обвиняемия е абсолютно доказано, независимо от позицията на колегите, защото има видеокамери, свидетели", каза той.

Ужасяващата смес от няколко вида дрога и шофирането с висока скорост на точно такъв автомобил, са сериозни факти. По случайност не пострадаха още хора, припомни той. Травмите на починалия са били толкова тежки, че няма как да бъдат фалшифицирани, оспорени от когото и да е, включително и защитата, настоя Марковски и обясни как експерти ще изчислят всичко, за да се изключи от съмнение кой е шофирал и какво се е случило.

Той обаче припомни, че в правото има презумпция за невинност и докато няма издадена присъда, адвокатите могат да търсят доказателства.

Според адвоката, спътниците на Николов ще започнат да сътрудничат на властите, защото също са с обвинения - за затаяване на истината. Не може обаче да им бъде повдигнато обвинение и за съучастие в катастрофата.

"Срещу тях не може да има обвинения за участие в ПТП-то. Доколкото разбрах, в първоначалните си разпити те не са били особено точни и са прикрили някои факти. Ако притискането е в рамките на криминалистиката, то е в рамките на закона", каза Марковски.

Припомняме, че Николов, който предизвика катастрофата с телевизионния водещ Милен Цветков, остана в ареста. Това реши Софийският градски съд.

Съдът прие, че на този етап има достатъчно данни, че 22-годишният Николов умишлено е причинил смъртта на журналиста.

Шофирането под въздействието на четири упойващи вещества, много високата скорост, пренебрегването на червения светофар, липсата на спирачен път и опасността за останалите участници в движението на оживеното столично кръстовище - това са част от мотивите, с които съдия Мина Мумджиева остави под стража Кристиан Николов.

Според нея на свобода той може да се укрие, защото живее и учи в Германия, както и да извърши друго престъпление заради зависимостта си от наркотиците.

Според адвоката му Таков обаче, прокуратурата не е доказала без съмнение, че Николов е шофирал джипа по време на катастрофата.

Кристиан Николов следеше заседанието от ареста. Чрез скайп връзка той поиска да бъде пуснат на свобода, за да продължи образованието си.

Той може да обжалва постоянния си арест пред Софийския апелативен съд. Съдът насрочи това заседание за 30 май.

По-рано днес прокуратурата преквалифицира деянието на Николов като "тежко умишлено", включително заради обстоятелството, че катастрофата е станала на оживено място и така е бил застрашен животът на много хора.

Това обаче според юристи у нас много трудно може да бъде доказано и има възможност той да излезе на свобода дори с оправдателна присъда.

Освен на Кристиан Николов, обвинение беше повдигнато и на майка му - Десислава Пешева, защото му е позволила да шофира автомобила - собственост на управляваната от нея фирма, след употреба на наркотици.

Джипът "Ауди Q7" е собственост на фирмата "Десислава Пешева комерс", а майката на Николов е съдружничка на намиращия се от лятото на 2018 година в ареста бизнесмен Миню Стайков.

Обвинения бяха повдигнати също срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата. Двамата са обвинени заради това, че са отказали да свидетелстват за обстоятелствата, довели до тежкия пътен инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шекспир

    52 3 Отговор
    Ясно е че ще го осъдят.Въпроса е каква ще е присъдата.

    Коментиран от #8, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ей го на

    28 6 Отговор
    Алчен сладкодумец и интересчия !
  • 4 лкхг

    33 7 Отговор
    Веднага се появява, усети ли, че от някъде могат да паднат пари.
  • 5 Със сигурност

    25 9 Отговор
    ще бъде осъден но присъдата ще е условна.

    Коментиран от #16, #17

  • 6 Ронин

    43 6 Отговор
    Този не са го наели за адвокат и сега затова пророкува, иначе щеше да обяснява как дрегера за дрога не минал задължителна метеорологична проверка и не е верен! Този е един от най нечестивите хора раждали се в България някога. Бивлия съдия изпълнител незнайно кога се преквалифицирал в наказателно право!

    Коментиран от #18, #34

  • 7 Мим

    63 3 Отговор
    Никаква прошка не трябва да има и за сина и майката и за мацката и депутатското синче,те са виновни за укриване и лъжесвидетелстване.Закона е за това да бъде.приложен с цялата строгост без увъртания..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Васил Левски

    41 6 Отговор

    До коментар #1 от "Шекспир":

    Ще то осъдят,това е 100%сигурно.
    Но каква ще е присъдата ли?
    Или 1г условно или обществено полезен труд,но в крайна сметка осъдена трябва да бъде и майка му,както и наркоманската паплач в колата.
  • 10 Пол Пот

    34 1 Отговор
    Директно ги изпращам в урановите мини до живот сволачите.....
  • 11 Курчев

    36 4 Отговор
    Промяната на обвинението в "умишлено убийство" е ключът към протакането на следствието, с процедурни хватки и връщане за преразглеждане от нов състав и т.н, познати номера. Прокуратурата няма да може да докаже новото обвинение. След няколко месеца в ареста, ще го пуснат и после няма да могат да го открият. Паметта на обществото е къса. Следващия скандал или убийство измества стария. Не се съмнявам, че мама и тати няма да пожалят 1млн. лв за спасението на синчето. А Марковски ще му бъде адвокат.

    Коментиран от #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 негро

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лего":

    Хорошо сказано...
  • 14 Само питам

    11 0 Отговор
    Кой от двамата Марковски ще го представлява в съда?
  • 15 идат избори

    9 1 Отговор
    Лидерът на ГЕРБ за ...............
    ГЕРБ cа толкова предвидими, толкова cме яcни, толкова се знае какво ще направим, че дори не можем да излъжем предизборно"

    Коментиран от #31

  • 16 соросоидни кърлежи

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "Със сигурност":

    този наркоман много е нагъл..вижте какво иска от съда "той поиска да бъде пуснат на свобода, за да продължи образованието си" в Германия, сигурно все още си друса..УЖАС.
  • 17 соросоидни кърлежи

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Със сигурност":

    този наркоман много е нагъл..вижте какво иска от съда "той поиска да бъде пуснат на свобода, за да продължи образованието си" в Германия, сигурно все още си друса..УЖАС.
  • 18 qwerty

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ронин":

    Тц, тц, тц...то да не е да мери атмосферното. На дрегера е нули. Съвсем друго се поозва за установяввне, а е дал кръв и урина. Разбирачи.
  • 19 От града

    12 2 Отговор
    Каква ще е присъдата ли никаква. Умрелия Бог да го прости, а живия продължава да живее
  • 20 смок

    13 0 Отговор
    Ще бъде, да - ама колко ще лежи наистина? И дали щеше, ако беше утрепал някой неизвестен?
  • 21 Тим

    25 0 Отговор
    Той е виновен, че е убил човек под въздействие на наркотици. Но не за това го съдят! Съдят го за умишлено убийство, а тук трудно ще се докаже умисъл! Ще бъдат принудени да го оправдаят по това обвинение, поради липса на доказателства. А както знаете, за едно и също престъпление, не могат да те съдят два пъти
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Учуден

    10 2 Отговор
    Вие добре ли сте? Кой е карал? Вероятно е карало невидимо извънземно по тази логика. Умишлено се създава напрежение с такива изказвания и подобни некомпетентни бълнувания трябва да се наказват от закона.
  • 24 ZZZZZ

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Курчев":

    Обвинението е желязно. Фактите са неоспорими. Най умното което може да направи е да избяга зад граница. Но едно е да избяга - друго е да се укрие. А и някой трябва да го пусне.....

    Коментиран от #29

  • 25 4567890

    9 0 Отговор
    ако беше лапнал тлъстата поръчка за защитата му друго щеше да пееш.и ас съм сигурен бес да съм адв. че ше опере пешкира ако ще и баща му да е господ!
  • 26 3 КОПЕЛДАЦИ са убили Милен

    21 1 Отговор
    Умишлено извършвайки култ към САТАНИЗЪМ. ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА БЕЗ ПРАВО НА ПОМИЛВАНЕ. ЗА САТАНИЗЪМ ЕДНО ВРЕМЕ ПРИСЪДАТА Е БИЛА СМЪРТ.
  • 27 ветеринарен психолог

    21 1 Отговор
    ама те не помнят кой е карал. всички са пътували на задната седалка. колата сама се е движила. следва присъда за аудито. 20 години в задния двор на кат без бензин и масло. да и дойде акъла
  • 28 rsk3568

    7 1 Отговор
    Вероятно някой добре платен колега на Гешев го е подвел с формулировката УМИШЛЕНО.
    Тук прокуратурата гърми и младежът е на свобода, м.б. още на първото заседание!
    Пито платено!
    https://fakti.bg/mnenia/468051-palno-onevinavane-ochakva-ubieca-na-milen-cvetkov
  • 29 rsk3568

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "ZZZZZ":

    Вероятно някой добре платен колега на Гешев го е подвел с формулировката УМИШЛЕНО.
    Тук прокуратурата гърми и младежът е на свобода, м.б. още на първото заседание!
    Пито платено!
    https://fakti.bg/mnenia/468051-palno-onevinavane-ochakva-ubieca-na-milen-cvetkov
  • 30 Jack Bauer

    17 0 Отговор
    Колкото беше осъдена оная кифла от Пловдив която уби полицай изпреварвайки от дясно в града, май беше Лерца или нещо такова.

    Коментиран от #43

  • 31 Некст

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "идат избори":

    Толкова сте тъпи,че докато не разберете разликата между съда и управляващите,които и да са те няма управия.Съда и отделна институция,които освен на държавна издръжка е подпомаган финансово от чужди НПОта Докато обществото не се надигне против намесата и финансирането на колегии от тези НПО за богати и етноси няма да има справедливи и адекватни присъди.Марковски е адвокат и това му е работата да защитава и убийци,но съдията е този,който взема решението.Полфрийман не е ли убиец?Защо се допусна той да излезе на свобода?Същото може да стане и сега.Да го осъдят Кристиян с максимална присъда само защото сега се вдига шум и след 4-5 г. да го пуснат,тогава ще ви е отминало и все тая,че сега мрънкате.Какво стана с момичета изнасилено и убито във врачанско село?Всички забравихте,а престъпника вече може да е освободен.
  • 32 Ицо

    10 0 Отговор
    А ЛЪЧО МОЗЪКА КАКВО ГО ПРАВИМЕ АААААА
  • 33 ПРИМАТ

    11 0 Отговор
    Ako не беше Милен Цветков,а най-обикновен човечец нямаше дори да се разчуе.Да видим какво ще стане.А може и маминото синче да се наложи да си завърши образованието,че няма да може да стане депутат.
  • 34 Защо не

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ронин":

    Чакай бе човек, ти сега какво разбираш от "ПРАВО"... Недей така се произнасяй неподготвен... На съдебната система трябва да се вярва, моля ти се....
    ... Много си прав приятелю!!! За съжаление точно тези прогресират в България, но ... това са стъпките на нашето хорце - който ги умее - танцува.
  • 35 Коко

    9 0 Отговор
    Просто няма да го осъдят вече се почна кой бил шофирал бил взел 4-ри вида дрога ама тя била безобидна и някой му я исипъл в наглото горло и още от сто пресъхнали язовира кал ще изкарат и накрая ще го пуснат затова добре да си помислим като гласуваме защото от глупаци излиза глупост станахме държавата с най лоши показатели и последни във всичко
  • 36 Виктор

    4 1 Отговор
    Ако него вкарат за 20 г,война ще има.
  • 37 666

    6 0 Отговор
    А дано, ама на дали 🎶🎶🎶
  • 38 А това

    11 0 Отговор
    “Според адвоката му Таков обаче, прокуратурата не е доказала без съмнение, че Николов е шофирал джипа по време на катастрофата.”
    Ето затова на “адвоката Таков” трябва да му разкажат игричката!!!
  • 39 НЕУТРАЛЕН

    1 0 Отговор
    КАКВА ДА Е ПРИСЪДАТА?????????????????? СВОБОДА НА УИЦАТА И ПОРЕДНИТЕ ЖЕРТВИ.НИЩО ЧУДНО АКО ИМА И СНАЙПЕР!!!!!!!!!!!!!!! ДО ШЕКСПИР
  • 40 Стефан фарашев

    4 0 Отговор
    Не е важно какво е доказателство имаш а колко пари имаш. Случайно на автотехническата експертиза може да се окаже друго
  • 41 ПРИМАТ

    4 1 Отговор
    Може да се окаже,че джипката е стара бракма с повредени спирачки и моминото какво да направи горкото,не могло да спре.
  • 42 ПРИМАТ

    1 0 Отговор
    Горкото дете на мама.Нищо чедо и това ще мине независимо какво ще струва.Не ги слушай,горкото дете на мама развалиха му празника.Ще си платят за това.
  • 43 един шофьор

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Jack Bauer":

    Лерца е в затвора за 4,5год.
  • 44 доко

    0 0 Отговор
    майката ви мръсна адвокати...ако делото беше възложено на марковски сега щеше да говори за оневиняване...ама нали не е взел парата..
  • 45 нема фандък никому

    0 0 Отговор
    абе резоните що триете постовете а
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове