21 626 95

Лабораторен лекар: Няма епидемия

Д-р Георги Тодоров съобщи, че близо 3 000 са хората, които са се изследвали за вируса и около 5 процента от тях са отчетени антитела към вируса

Лабораторен лекар: Няма епидемия
Д-р Георги Тодоров

Не мога да се съглася, че има пик или бум на заболелите от коронавирус в страната, коментира в ефира на Дарик лабораторният лекар от Русе д-р Георги Тодоров. Той споделя тезата на доц. Атанас Мангъров, че поне 300 хиляди българи вече са се срещнали с вируса.

Д-р Тодоров съобщи, че в момента по-малките лаборатории в страната не могат да се снабдят с бързи тестове, защото с тях са се презапасили ВМА, големи лаборатории или фирми.

17 лаборатории в страната повече от две седмици обобщават в специална информационна система резултатите от тестовете, които правят - LabTestCovid19.com.

Д-р Георги Тодоров съобщи, че близо 3 000 са хората, които са се изследвали за вируса и около 5 процента от тях са отчетени антитела към вируса.

„Излиза, че около 5 процента от българското население, ако го екстраполираме, е преминал вируса през тях, образувани са антитела. Но много по-важния въпрос е, че вървим към невъзприемчивост. Още не можем да го заявим директно, но ще излезе, че нашето население е невъзприемчиво към този вид вируси“, коментира още д-р Тодоров.

Който напомни, че в инфекциозният процес е важен човекът – как той реагира на инфекциозния агент, а не какво прави агентът.

„Но от това епидемия няма. Пик може да има, ако имаме 30 хиляди болни, имаме хиляда и няколко човека, които са носители на зараза“, допълни лекарят.

„Не мога да се съглася, че имаме пик на нещо или бум на нещо. 90-те човека, които днес бяха обявени са събирани три дни преди да бъдат качени на PCR“, бяха още думите му.

Той споделя тезата на доц. Атанас Мангъров, че поне 300 хиляди българи вече са се срещнали с вируса. „Даже според мен са повече, но това е отделен въпрос – все пак аз вярвам на инфекциониста доц. д-р Мангъров“, заяви д-р Тодоров.

Лекарят съобщи, че в момента няма как да прави тестове в лабораторията в Русе, тъй като те са свършили и няма откъде да купи. За разлика от големите лаборатории, които се запасявали.

„Не мога да си купя, те се намиран във ВМА. До този момент каквото съм могъл лично аз като лабораторен лекар да си отделя като ресурс да го платя и респективно да ми го платят на мен пациентите, съм направил около 150 теста“, разказа той.

И обясни, че когато има нужда като лекар, си поръчва тестове, но в момента няма от кого да поръча. „Всички отказват и казват: „Елате в началото на май!“, а в същото време фирма купува от фирма – без никаква лабораторна експертиза. Това е пълен медицински провал!“, заяви д-р Георги Тодоров.

„Да дадете тестовете, които сте внесли като снабдител на лабораториите, на друга фирма. Защо не ги дадохте на лабораториите, защо не се обърнахте към тях? Друг път давате на лабораториите в аванс тестове и консумативи, а сега искат предплащане. Това е търгашество със страха на хората“, категоричен беше специалистът.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 147 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор

 • 2 фактология

  375 26 Отговор
  Така е докторе.И други ваши колеги са на същото мнение,но сте като глас в пустиня и не е изгодно за олигарсите.За жалост много хора се вързаха на това.

  Коментиран от #58, #66

 • 3 Психиятъра

  287 23 Отговор
  Коремния хирург обаче не е съгласен!
 • 4 Живака.

  53 309 Отговор
  Поредните глупости хората му казват че вируса повтаря и такива с изградени антитела и няма гаранция за нищо той тръгнал да успокоява положението.

  Коментиран от #13, #14, #18, #40, #60, #61, #71

 • 5 444

  77 13 Отговор
  Моля вещ човек да обясни ,какво е невъзприемчивост към вируса?

  Коментиран от #8

 • 6 ТЕЛЕ-зрител

  270 24 Отговор
  Истината рано или късно ще излезе наяве. Но от крякането на мисирките и денонощното облъчване от щаба и Бойко, гласовете на разумните хора трудно се чуват.

 • 7 787

  26 38 Отговор

  До коментар #1 от "Гого от опозицията":

  Само,че малко преди това ще видиш как се превръщаш в плазма!
 • 8 Трон

  16 132 Отговор

  До коментар #5 от "444":

  Няма такова нещо "невъзприемчивост" ако не те хване първият път ще те хване след това ако се заразиш от някого няма изграден имунитет анти тела и разни други такива не съм специалист но то е близко до акъла.

  Коментиран от #15, #16

 • 9 бялата мафия

  188 12 Отговор
  Пика ще настъпи когато корона вируса го пуснат по клинична пътека. Ще падне голямо тестване, всички ще го прекараме и най- важното ще падне голямо крадене.

  Коментиран от #86

 • 10 Целият щаб е един провал!

  164 21 Отговор
  Даже Мутафчийски отказва да отговаря на въпроса,кой ще е отговорен при негативно развитие на пандемията в БГ при неправилни действия и решения на щаба.Каквото и да стане тиквата е непричом и няма да има виновни.

  Коментиран от #89

 • 11 Зомбислав

  186 22 Отговор
  Колко ли време ще отнеме на 80-те процента да разберат че Баце и Годжи ги гледат в очите и ги лъжат.

  Коментиран от #22

 • 12 Този коментар е премахнат от модератор

 • 13 Шекспир

  215 9 Отговор

  До коментар #4 от "Живака.":

  Е щом вируса повтаря и потретва цял живот ли ще стоим затворени.В началото бях за ограничаване на движението но:Първо.Вижда се че инфекцията върви по свой ход който се повтаря навсякъде.Постепенно увеличаване на заразените с последващ спад.Така е в Китай Италия Испания...навсякъде.Като че ли отшумява от самосебе си.Второ.Мерките станаха прекалено репресиращи в целия свят.В магазин и автобус където вероятноста за заразяване е най голяма-може но в парка на чист въздух не може.Замисли се

  Коментиран от #26, #65

 • 14 хипократ

  90 4 Отговор

  До коментар #4 от "Живака.":

  Без антитела няма оздравяване и няма ваксина !!!!!!!

  Коментиран от #91

 • 15 444

  27 7 Отговор

  До коментар #8 от "Трон":

  Просто доктора използва този термин.
 • 16 Близо ти е

  22 4 Отговор

  До коментар #8 от "Трон":

  До празното пространство ...
 • 17 Този коментар е премахнат от модератор

 • 18 наблюдател

  107 8 Отговор

  До коментар #4 от "Живака.":

  Господин Живак ако вируса повтаря ще се наложи да се криете цял живот. За каква ваксина въобще говорим ако вируса ще ни повтаря? Ваксината става безполезна! Надявам се да поразмислите следващия път преди да коментирате неразбираеми за Вас теми

  Коментиран от #29, #35, #43

 • 19 4894

  15 59 Отговор
  Още един капацитет.Ще се оправиме.
 • 20 Гробаря

  136 20 Отговор
  В България цари хаос и той се дължи на пожарникарската чета която бързо се преквалифицира от магистрални разбирачи в медицински познавачи. Когато всяваш паника и страх у хората по-лесно се краде, но когато без да си направил нещо съществено и милиардите от излишъка изчезнат вече е видимо. Време е да грабнем правите лопати и да раздаваме правосъдие ние народа. Сега видяхме че нямаме нужда и от 240-те търтея които първи напуснаха кораба. По добре да ги няма защото с тях цирка е голям

  Коментиран от #88

 • 21 8242

  34 29 Отговор
  Тежестта на ситуацията не идва от бройката носители, умрели или излекувани.Може да са малко на фона на Испанския грип или птичия и свинския.Важно е, че няма нито ваксина да ни пази, нито лекарство дори, което унищожава вируса. ако си заразен. Всичко е проба-грешка и засега е само грешка.Всичко зависи от имунната система на конкретния болен. Всяко, наричано донякъде погрешно съпътстващо заболяване защото реално вирусът е натрапникът на съществуващо заболяване, прави излекуването мисия невъзможна при напреднала възраст. Хората си живеят с болежките и хаповете но прибавили се и вируса си дотук.
 • 22 the truth

  55 7 Отговор

  До коментар #11 от "Зомбислав":

  викам още 5-6 века. "Народът ни е страшно твърд, 6 века води бавна смърт" - Радой Ралин
 • 23 Мислещ

  47 10 Отговор
  И при това повечето, които се тестват, все пак имат някакви съмнения, паникьорите не са толкова много. Ако се тестват на случаен принцип (Което не казвам, че трябва да се прави, защото това предполага и да бъдат принудени), процентът ще е още по-нисък.
 • 24 Единство

  77 9 Отговор
  Не може само нашите политици да заблуждават, това прилича на световен заговор. И разбира се те пригласят в хор на останалите. В противен случай?
 • 25 Писна ми

  18 96 Отговор
  Поредният ненормалник! И да не забравиш илюминатите и Новия световен ред - Иддиот!
 • 26 мисиркагейт

  48 10 Отговор

  До коментар #13 от "Шекспир":

  не мога да мисля. само повтарям каквото нареди Биби
 • 27 Защо няма организация?

  48 11 Отговор
  Хаосът им е удобен . Какво пречи тестовете тампони и кръв да се правят при личният лекар. Всички да минат последователно с предварително определена дата и час , тампоните и епруветките с кръвта да се доставят в лабораториите. Изглежда по- бавно но ще имаме ясна картина за състоянието на населението.

  Коментиран от #32

 • 28 Шекспир

  72 11 Отговор
  Защо в парковете пращат десетки полицай да следят за "реда".Вместо тях е по добре да пратят двама души с един бус с дезинфектант и да праскат пейките периодично.Защо ресторантите доставят храна до дома но не могат да работят със залите си.Просто трябваше да ги накарат да разредят масите и след всеки клиент да дезинфекцират.Вероятноста да се заразиш в ресторант е в пъти по малка при спазване на хигиенните условия отколкото в магазина.

  Коментиран от #39

 • 29 Този коментар е премахнат от модератор

 • 30 Мдааа

  16 26 Отговор
  Или докторът или факти лъжат. Просто с цитираните числа получените резултати се разминават в пъти.
 • 31 8242

  4 17 Отговор
  Аз съм Живака.
 • 32 Шекспир

  91 5 Отговор

  До коментар #27 от "Защо няма организация?":

  Тя картината е ясна.Колкото повече тестове толкова повече заразени.Ако това се бе случило през комунизма даже нямаше и да разберем.Пневмониите щяха да ги обявят за резултат от остър грип.Починалите (повечето)щяха да ги впишат в графата на хроничните им заболявания и накрая щяха да обявят че сезонния грип е отминал.Всичко е въпрос на формулировка и търсени резултати.Някой искаше световна криза и го постигна.Трилиони долари и евро се раздвижиха и ще продължават да се увеличават.Някой доволно търка ръце.Питам се кой управлява света

  Коментиран от #45, #87, #94

 • 33 Мдааа

  16 62 Отговор
  Пак ви повтарям комуняги - карантина ще има докато Бойко реши и вие позитански мишки ще си стоите по кочините и няма да мрънкате.

  Коментиран от #47

 • 34 Б.Х.

  70 11 Отговор
  От цялото писане , пропускате най важното. А то е че тестовете са изкупени от ВМА и голями лаборатории на хора от щаба. Вносителите продават на друга фирма/ час държа ,че е свързана с Шиши/ , а за малките лаборатории които искат да си купят тестове няма. После кажете ,че не манипулират статистиката.
 • 35 Този коментар е премахнат от модератор

 • 36 чичо

  22 54 Отговор
  Не разбрах какво казва този лекар.Че той през две изречения си противоречи.
 • 37 Аз съм

  25 76 Отговор
  Който не вярва да отиде да се зарази, не е толкова трудно. Защо трябва да коментира нещо , което не е доказано. Много всезнайковци и разбирачи. Когато фактите говорят , трябва поне да мълчим . Който не е съгласен с Б.Борисов, Мутафчийски , щаба или не мисли или ползва мозъка само за баланс на тялото си.

  Коментиран от #48, #64, #78

 • 38 Този коментар е премахнат от модератор

 • 39 Дочка

  12 26 Отговор

  До коментар #28 от "Шекспир":

  И какъв е смисъла за дезинфекция когато се съберете по пейките на приказка?

  Коментиран от #44

 • 40 Българин

  62 10 Отговор

  До коментар #4 от "Живака.":

  И какво като повтаря? След две години ще има ваксина-дотогава ли ще стои напода вкъщи, абсурд. Светът е полудял напълно, а в България няма епидемия. Скоро една по една държавите ще го кажат. Някой измисри всичко, за да пренареди света и да всява страх у невежите и да владее.
 • 41 Нсмерете бсснята ...

  22 2 Отговор
  "Орел и рак и щука", после помислете кое от трите сте. Все едно от "трите" ще има превес. Тогава и ще се "реши" от съдбата ни, накъде ще поемем. Пътищата са три - нагоре, назад или надолу. Дано "орлите" са повече.
 • 42 Behemoth

  35 10 Отговор
  Важното е Тиквата да ви спаси!И после пак да гласувате за него....мантрата ще е може да сте гладни ама сте живи и то благодарение на Мене!Айде марш към урните!
 • 43 Живака.

  11 32 Отговор

  До коментар #18 от "наблюдател":

  Явно тая тема не е за тебе при положение че няма ваксина няма изградени анти тела в хората то и да има вирусът пак повтаря и при положение че става по лошо в България ти искаш да отпаднат ограниченията ето преди малко казаха за Сливен двете гета в града са пълни с заразени само изолация за момента това е лекарството.

  Коментиран от #84

 • 44 Шекспир

  21 5 Отговор

  До коментар #39 от "Дочка":

  Ами на раздумка се събират хора които се познават които си приказват и без да са на пейката в парка.Нали носят и маски.Казваш не може в парка но в къщи на кафе може.
 • 45 един от стадото

  22 5 Отговор

  До коментар #32 от "Шекспир":

  Шекспир прав си, за кой ли път. Информационните технологии са виновни, не вируса. Как целия свят беше добре само със шайбата, особено ние. Тъкъър-тъкър, въртим само до село да питаме расте ли Гошо, че Коледа наближава, до авера дали е на линия за партия белот и до комшийката дали вече мъжа и отиде на работа. Идилия, колкото по- малко знаеш,по- вече ще живееш. Четях ''Щамът Андромеда'' и се смеех на глас..

  Коментиран от #49

 • 46 Кико Рико

  37 5 Отговор
  Кой вярва на БиБитко и Плазмодия? И тези които пишат в тяхна подкрепа не вярват но са платени, няма как, БиБитко плаща. Защо когато питаха Плазмодия кой ще носи отговорност за неправилни и безмидлени решени, той се смота и не каза. Иначе се зъби на екрана, но като стана дума за отговорност, се смуши като мишок. Голем генерал, нема що, добре че не е война!!!!
 • 47 Да знаеш!

  21 5 Отговор

  До коментар #33 от "Мдааа":

  Ти май си циган.. спокойно, когато дойдат изборите, герб ще ти дадат 12,50 лв. и едно кебабче да си дадеш мизерния глас. Недей да се напрягаш много, че ще вземеш да не ги дочакаш.
 • 48 малко слонче

  9 2 Отговор

  До коментар #37 от "Аз съм":

  А когато мозъка му е колкото на копърка,става ли за баланс?
 • 49 Шекспир

  19 3 Отговор

  До коментар #45 от "един от стадото":

  Хехе.Цялата ситуация не ти ли прилича като от "Щамът Андромеда"Още доста фантастични романи има по тази тема и ако управляващите бяха ги прочели щяха да видят че в тях винаги има поне една глава в която се описват размирици;))).Кой да чете обаче
 • 50 Еееййй

  25 5 Отговор
  Глупостта и простотията ме повтарят , те са за постоянно. Кого го е повторило, че говорите за да заблуждавате хората. Има няколко щама плюс сезонните . Който прекарва грип не го хваща следващия ли??? Всичко това е удобно на Бойко , но този път ще настъпи мотиката .

  Коментиран от #68

 • 51 Еееййй

  15 4 Отговор
  Глупостта и простотията не повтарят , те са за постоянно. Кого го е повторило, че говорите за да заблуждавате хората. Има няколко щама плюс сезонните . Който прекарва грип не го хваща следващия ли??? Всичко това е удобно на Бойко , но този път ще настъпи мотиката .
 • 52 даскал Генчо

  11 30 Отговор
  Дали този лекар съществува????? Дали говори истината ако наистина съществува?????? Дали не е частна лаборатория ???????? Дали не е вариант на разлепените листовки във Варна??????? В София във всички лаборатории - частни срещу 70лв бърз тест, 125лв ПСР.
 • 53 Да, така е

  34 7 Отговор
  Всеки, с коефициент на интелигентност около средата, че и по-нисък, би могъл да си направи изводите и да разбере точно положението. А то е такова, каквото го казва този лекар, не само той, а и останалите специалисти точно по тези вируси. Но масово се вярва на брифингите и некоректно представени проценти. Със сигурност обаче, рано или късно истината винаги, абсолютно винаги излиза на повърхността!!!!!!!

  Коментиран от #63, #67

 • 54 Абе...

  25 3 Отговор
  Даскале, Генчо, изказваш се неподготвен. Гледай Валя Ахчиева, цяло предаване направи по случая, лекарите с имената и лицата си излязоха да говорят. Платформа има, влез, прочети, па тогава слагай по 10 въпросителни след всяко изречение!
 • 55 даскал Генчо

  9 17 Отговор
  Абе-54 Защо в София и страната има а при този доктор няма???
 • 56 Един

  11 1 Отговор
  За Корона вируса и сега си има клинична пътека-104,така че няма как да чакаш тепърва да пускат пътека за него.
 • 57 Абе...

  7 4 Отговор
  Даскале, язък ти за псевдонима! Един преди теб ти го е написал-53.Прочети,ако можеш вникни, ако не, няма смисъл от обяснение, така или иначе няма да разбереш. Мисли, даскале, мисли.....
 • 58 АУУУУУ

  19 23 Отговор

  До коментар #2 от "фактология":

  Интересно ми е Япония отложи олимпиадата , УЕФА , ФОРМУЛА 1 .....те като отложиха също ли ще ги причислим към гербаджийски чиновници идиоти ???
 • 59 бай Пердах

  18 3 Отговор
  , кoмeнтирa oщe д-р Тoдoрoв,кoйтo нaпoмни, чe в инфeкциoзният прoцec e вaжeн чoвeкът – кaк тoй рeaгирa нa инфeкциoзния aгeнт, a нe кaквo прaви aгeнтът. „Не мога да си купя, те се намираТ във ВМА. Това е търгашество със страха на хората“, категоричен беше специалистът. ТАКА Е,МЕДИЦИНАТА НЕ Е ТЪРГОВИЯ. Но не и в България. Не и в България.
 • 60 Този коментар е премахнат от модератор

 • 61 Този коментар е премахнат от модератор

 • 62 един от стадото

  13 2 Отговор
  Конгресът на ционистите в Базел 1897. Звучи налудничаво, но тогава още са положени основите Шекспир-е..Кой да чете наистина. Но има една стара приказка- революциите изяждат децата си. Но то не е за всеки мозАк.
 • 63 9634

  13 17 Отговор

  До коментар #53 от "Да, така е":

  Публикувано във факти.бг: каквото го казва този лекар, не само той, а и останалите специалисти точно по тези вируси... Няма специалисти по COVID19.В цял свят още го изучават.Ако имаше специалисти,досега щеше да има поне ваксина или лекарства за него.А не чай и аспирин,като при другите грипове.Схващаш ли? Като му вярваш на лекаря,отиди да се заразиш.И му кажи какво си прочел от него.
 • 64 малко слонче

  8 1 Отговор

  До коментар #37 от "Аз съм":

  Извинявам се ... А когато мозъка им е колкото на копърка...
 • 65 Денис

  7 4 Отговор

  До коментар #13 от "Шекспир":

  Страха ги държи да спазват каквито и било нелогични и потъпкващи свободата закони, така е било и през османското робство, комунизма, наведена главица covid-19 не отсича, пардон , сабия.
 • 66 защо

  9 11 Отговор

  До коментар #2 от "фактология":

  като го гледам тоя - още мляко има около устата - ама за глупости може да чеше езика
 • 67 Госあ

  4 7 Отговор

  До коментар #53 от "Да, така е":

  Изглежда ти си доста под средното. Нормално за кръчмар. А тоя чалгар с мобифона да се скрие от там откъдето е изпълзял.
 • 68 защо

  8 22 Отговор

  До коментар #50 от "Еееййй":

  още преди месеци китаиците казаха че повтаря - днес и в бг го откриха - а няколко конспиратора дето си чешете езиците все едни и същи в този саит - дори дрънкате че няма вирус - ходете се прегледаите за друго ,че нещо сте изплискали кофата

  Коментиран от #70, #72, #75, #77

 • 69 Този коментар е премахнат от модератор

 • 70 Този коментар е премахнат от модератор

 • 71 Този коментар е премахнат от модератор

 • 72 Този коментар е премахнат от модератор

 • 73 Да си върне дипломата и да се доизучи

  8 22 Отговор
  Този лекар е направо за Нобелова награда. По света няма вирус и не измират хора. Да вземе доброволно да се зарази и да докаже твърденията си. Ще му съберем пари за паметник.

  Коментиран от #79

 • 74 Този коментар е премахнат от модератор

 • 75 U levo

  12 0 Отговор

  До коментар #68 от "защо":

  Потапяй се бе пuмияр.Ти или си трол или си овца.Всеки грип повтаря.
 • 76 Парола Риба меч

  7 0 Отговор
  Неее, този е диверсант , пратен от "корнелия". За да върши диверсии срещу "ББ".
 • 77 Д'мин

  36 2 Отговор

  До коментар #68 от "защо":

  Човека не казва, че няма вирус, а твърди, че няма епидемия! Според медицинската терминология епидемия има, когато са заразени 200 души на 10 000 население. У нас установените заразени допреди 8 часа са 1234 на 7 млн. Това да ти звучи епидемично?
 • 78 НххххххМ

  13 1 Отговор

  До коментар #37 от "Аз съм":

  Е, как да се заразим, с какво??! Високото кръвно, инфаркта и диабета не са заразни...
 • 79 Сужук

  18 5 Отговор

  До коментар #73 от "Да си върне дипломата и да се доизучи":

  Той не ти говори за По света, а за У нас! Изглежда този вирус е за по интелигентните народи и напреднали богати държави и общества! Ганчо просто е невъзприемчив! На акъл, на вирус - Не възприемчив! Никакви мерки не се спазват, а пик няма! Даже май е преминал! Тази заран обявяват 2 починали, бог да ги прости хората - мъж на 95 с диабет и куп болести и жена на 73 с белодробен карцином! Причина - Щаб 2020!
 • 80 Boko

  11 3 Отговор
  ще лапа вируса на народа след карантината.Кой те научи да лъжеш така Боко.Не те ли е срам ве човек.
 • 81 ред

  9 2 Отговор
  От 89 година ви льжат и крадат.Вервайте им
 • 82 Антони

  3 0 Отговор
  В момента най-прекрасното е да се види кой какъв е и до къде. Проявата на себе си е висше благо.
 • 83 Йо Несбьо

  17 2 Отговор
  Докторът е абсолютно прав! Вирусът циркулира в България поне от Коледа и нова година, а не се виждат хиляди заболели и изпратени в болница. Как си го обяснявате?! Страшно заразен, страшно смъртоносен, а за 4 месеца няма и 200 човека официално хоспитализирани. И сега сравнявайте със Западна Европа, където едно 117 000 души са си заминали, макар да се съмнявам, че коронавирусът е бил водещата причина за смъртта. Е, какво виждате?! "Болните" българи масово не боледуват от коронавирус. Възприемчивост ли е тогава неподдаването на коронавирусната инфекция или невъзприемчивост?!
 • 84 plovdiv

  10 2 Отговор

  До коментар #43 от "Живака.":

  Без да се обиждаш ЖИВАК , но правиш елементарни правописни грешки , като цяло си доста далече от истината , и не на последно място , можеш да си стоиш у вас и да се изолираш колкото си щеш .....ще се видим към 2035 година , като излезнеш от бункера ... как може да има такива хора просто като теб .........
 • 85 koly

  3 11 Отговор
  Тук има статии само на хора които са против щаба и властта.Защо няма статии и от хора които мислят различно от политиката на сайта.
 • 86 Дионтей

  1 3 Отговор

  До коментар #9 от "бялата мафия":

  Той вече е пуснат като пътека, но иначе имаш усет на далавераджия :)
 • 87 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

  7 2 Отговор

  До коментар #32 от "Шекспир":

  Напълно истински и реален коментар бих добавил само че ще има мн повече коствени жертви на самолечение вследствие на страха насаден от власта и медиите

 • 88 Чичо Гошо

  4 1 Отговор

  До коментар #20 от "Гробаря":

  Напълно те подкрепям колега, да махнем главите на 240-те лакоми боклука
 • 89 Българин

  4 10 Отговор

  До коментар #10 от "Целият щаб е един провал!":

  Какво точно не направи щаба както трябва? Какви са забележките към Мутафчиев? Ако се разровиш в нета и видиш интервюта от болниците в Италия и Испания, ще разбереш какво притеснява щаба и защо се взимат тези мерки. Не ги слушай Корнелия и Шапкара, на тях работата (и интелекта) им е такъв, да съсипят правителството, на всяка цена, включително дескридитиране на щаба. Чудя се, ако бяха подходили със занижени мерки (катонанглийското правителство през първите две седмици от пандемията) какво ли щяме да чуваме- "Оставиха народа да умира, целия европейски съюз, Русия, САЩ, да и Турция предприеха най-строги мерки, само българското правителство не...". Лаладжиии
 • 90 До коментар 79

  5 3 Отговор
  Не знаех, че българите сме свръхчовеци и вирусът не ни засяга.

  Коментиран от #93

 • 91 станка

  5 0 Отговор

  До коментар #14 от "хипократ":

  ако имаш антитела защо ти е ваксина
 • 92 наблюдател

  6 2 Отговор
  Най-важно е, колко са починалите, а те в България към момента са 56, което засега е поносимо. Но най-вероятно тази невъзприемчивост не е случайна, а поради ефикасната БЦЖ ваксина против туберкулоза, с която сме ваксинирани почти всички. Така, че да сме благодарни на д-р Сребра Родопска за това...Вечна и памет!
 • 93 Гого

  2 0 Отговор

  До коментар #90 от "До коментар 79":

  Ще го научиш. Въпрос на време.Кскто е въпрос на време да се разбере,че в Швеция ще има по-малко жертви когато накрая се тегли чертата.
 • 94 г-н VE

  0 1 Отговор

  До коментар #32 от "Шекспир":

  мое мнение светът се управлява и няма нищо случайно вече повече от Век от определени фамилии от еврейски произход като Рокшиилд и др..Притежават почти всичко на земята по един или друг начин а дано да греша но точно някой от тази господстваща фамилия е казал че ще ни унищожи нас българите и държавата ни.Не знам дали е вярно но като гледам фактите се плаша приятели.
 • 95 Путин

  2 0 Отговор
  Браво,чудо невиждано.Коронавирусът победи грипа в целият свят.Ама само грпа ли.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.