Last news in Fakti

29 Април, 2020 12:45 15 527 24

Кървава трагедия потресе Търговище: 18-годишен под карантина уби брат си

  • загинал-
  • катастрофа-
  • карантина-
  • търговище

Тежкият пътен инцидент станал днес около 2,10 ч. на пътя София – Варна

Кървава трагедия потресе Търговище: 18-годишен под карантина уби брат си - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжната прокуратура в Търговище ще привлече към наказателна отговорност 18-годишен неправоспособен водач под карантина, причинил смъртта на брат си в тежко пътнотранспортно произшествие

18-годишният Орлин С. ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Търговище за извършени две престъпления. Това ще се случи след изтичане на срока на задължителната му карантина.

18-годишният младеж ще отговаря за причиняване смъртта на 16-годишния си брат при управление на МПС без необходимата правоспособност и за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след завръщането му от рискова страна по време на пандемията от коронавирус.

Тежкият пътен инцидент станал днес около 2,10 ч. на пътя София – Варна, до кръстовището за село Презвитер Козма. Орлин управлявал личния си автомобил „Форд фокус“. На ляв завой изгубил контрол над колата, навлязъл в вдясно и се блъснал в крайпътния скат. Така причинил смъртта на 16-годишния си брат, който пътувал на задната седалка.

18-годишният неправоспособен водач бил тестван с дрегер, който отчел незначително количество алкохол в кръвта му – 0,22 промила. Пробата за наличие на наркотични вещества била отрицателна.

Започналото разследване по случая установило, че Орлин С. се е прибрал от чужбина на 24 април тази година. Въпреки наложената му задължителна карантина от 14 дни, която трябвало да прекара в дома си в село Беломорци в изолация до 5 май, той се отклонил. Това деяние ще му донесе и второто обвинение – по член 355, ал. 2 от НК.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кристиан

    29 6 Отговор
    Дайте му най строгото наказание, даже до живот му дайте, то неможе всеки да убива

    Коментиран от #5, #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Незнам дали

    42 1 Отговор
    другите шофьори забелязват колко по-агресивно и опасно се шофира откакто сме в извънредно положение. Днес искаха да минат през мен при положение, че шофирах с 10км/час над ограничението. Засичат злобно и няма никаква полиция никъде.
  • 4 Само питам

    36 4 Отговор
    Няма пари да си купи книжка,но вече си купил кола.А застрахована ли е колата ?
  • 5 ТОЧНО

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кристиан":

    До живот.....Да живее с мисълта,че е утрепал брат си.....
    Ако до тогава, сам не си сложи въжето......
  • 6 Циганин

    15 14 Отговор
    Така ще е докато българите управляват МПС с купени книжки.
  • 7 Лилавият хубавец.

    21 5 Отговор
    -Несъм виновен за смърта на брат ми виновна е колата откакто се разболя от "'COVID -19 " ми прави проблеми.
  • 8 Въпрос ?

    18 2 Отговор
    Цунганин ли е ?
    Ако ,,да" пишете ,а има ли лоша новина?
  • 9 цербер

    14 3 Отговор
    " На ляв завой изгубил контрол над колата, навлязъл в вдясно и се блъснал в крайпътния скат." НАВЛЯЗЪЛ В ВДЯСНО.Какво е това? На ляв завой колата е в дясната лента на платното. Шофьорът е напуснал лентата за движение,преминал е банкета и се е ударил в скалния скат.

    Коментиран от #12

  • 10 сигурно

    25 3 Отговор
    Уточнете ,дали е Орлин ,или Орхан !!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 оня с коня

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "цербер":

    Ами ясно е че от Дясната лента без проблем може да се отиде още по на дясно,където се подвизават Дървета,Постройки,а в случая - Скат...за разнообразие.И всичко е от тия Пусти Центробежни сили а който ги е измислил- акъл е нямал!
  • 13 цербер

    1 0 Отговор
    До 12. Дали е имало дървета не знам,ама ударът е бил доста силен. Като гледам пораженията по автомобила. Или това е илюстративна снимка?
  • 14 Хит минус 1

    0 2 Отговор
    Ебаси якото😂😂😂😂
  • 15 Роки

    4 1 Отговор
    Абе я си светете информацията малко,село Презвитер Кузма е на самия път там у равното,а завоите почват малко след това към Търговище... Къде са го намерили баира,че и да се бухнат в него аз не знам...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ееее

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кристиан":

    Ами така ще е като карантината е по желание, идва от някъде си и веднага да се хвали какво припечелил, а трябва под ключ 20 дни карантина да изстине. "Спечелените" пари в хотел под ключ, никакво у дома.
  • 18 Колев

    12 1 Отговор
    Да циганин е там са само такива в това село Беломорци
  • 19 генчев

    6 0 Отговор
    товаса изборни ДОНОРИ НА дпс по изборите много пари им се раздават но до кога ще си затварят очите прокуратурата
  • 20 Мехмед

    8 0 Отговор
    Истината е , че малките населени места с махали са на самотек. Кметове собственици на магазини изобщо не са изключвали кафе машините даже. Сложени едни бележки на магазините проформа и отвън 10 -тина ромляни с бири ,водки в малки шишета и цигари . Разбира се ,че никой не е чувал и за маска .Дори и магазинерките. Ми нали са в кметските магазини ,барове или автосервизи. Феодализъм си е на село и квото таквоз. Доставчиците с бусовете са само маскирани и се пазят хората далеч от циганите които щъкат на всякъде. За контрол на пътя изобщо не може дса става и въпрос. Всички са заети по КПП и веднага след камери където има става писта Монте Карло. Старо Оряхово посока Цонево и отбивките за Девня. Дори и колегите с камиони да внимават и да не спират никъде там. Коли ,магазини ,цигани с каруци по двама-трима , мотори без книжки и малолетни циганета в коли . Няма да повярвате ,но в този район явно никой освен Българите и кметовете не са чували за карантина и вируси . Не ,че те спазват нещо защото иначе нямаше да са плъзнали гущерите на всякъде.

    Коментиран от #22

  • 21 Йосип Броз Тито

    7 1 Отговор
    Индиец ще да е бил...
  • 22 Бай вую

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Мехмед":

    Тъй става когато държавата е абдикирала
  • 23 Лея

    3 0 Отговор
    Пътят преди и след Презвитер Козма е равен, гладък и без растителност,какви са тези завои и скатове, умът ми не го побира!И да-със сигурност това хлапе е от ромската общност, понеже по тези села са предимно такива.Но не виждам връзката-не съм сигурна, че българите правим по -"хубави" или по-оправдани катастрофи, даже си мисля, че е обратното.Та нали сме по-образовани и по-съвестни от циганите, защо катастрофите ни са в пъти повече,а някои от тях са супер зверски!?И по принцип не виждам вече какви мерки да му се измислят на Ганьо, че да спре да мисли че е безсмъртен...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове