Last news in Fakti

30 Април, 2020 09:50 4 350 35

Майката на жената с COVID-19: Още в самолета се наложи да ѝ сложат кислород

  • амстердам-
  • самолет

В момента жената е в болницата заедно със сина си

Майката на жената с COVID-19: Още в самолета се наложи да ѝ сложат кислород - 1
Снимка: БГНЕС

Нови детайли от случая с прибралата се от Хага жена с коронавирус започват да излизат наяве. Майката на заразената – Снежана Стефанова, която живее в хасковското село Криво поле, разказа, че още в самолета състоянието на дъщеря ѝ се е влошило. Наложило се е медицинска намеса.

„Сложиха ѝ кислород“, разказа в ефира на „Тази сутрин“ по бТВ Стефанова.

Дъщерята на прибралата се с COVID-19 от Амстердам: Не ни помогнаха там и взехме билет за България
От думите ѝ става ясно, че след като самолетът е кацнал в София, жената е била посъветвана да потърси бърза помощ. Решила обаче да се прибере, но не в Криво поле а в Хасково, откъдето вече семейството се обадило на спешните медици.

В момента жената се намира в болница заедно със сина си.

Общо 13 са хората от Хасковска област, пътували със злополучния полет.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Луди

    87 1 Отговор
    Смятай каква организация има по летищата, жената е била зле в самолета, ама е преминала всякакви контроли и проверки и пътува без проблем по цяла България... Иначе недай си боже да се опиташ да отидеш до вилата да чистиш трева, тогава щаба е на щрек

    Коментиран от #19, #20

  • 3 майтапчийски

    28 1 Отговор
    от софия до хасково пак със самолет или?
  • 4 Иван

    49 2 Отговор
    Простотия, голяма простотия. Страхотна организация на всички нива, браво. Браво и на щаб, браво и на правителство. Браво и на всички шарани, който търпят и спазват тъй наречените мерки
  • 5 Данъкоплатец

    34 2 Отговор
    Двоен стандарт, щом са българи качвайте ги на самолета като добитък, без никакви предпазни мерки и към родината, където пък властите хал-хабер си нямат три дни че е пристигнал самолет със заразени.
  • 6 Усмивката

    24 2 Отговор
    Да се чудиш това За България ли се отнася. В Щаба ни уверяват че всичко е под контрол. Кривата , края и не се вижда . Но е стабилна. Учудвам се и че самоубийствата и умопобъркването е в граници. Но го отдавам на едно. Отдавнашното родово правило в БГ. Не вярвайте на оно що дават по кинопрегледите.
  • 7 Ха ха ха

    24 0 Отговор
    И сега търсят хората, които са били в самолета. В тази държава никой ли на държавна хранилка не носи отговорност за нищо
  • 8 6666

    24 0 Отговор
    Не мога да разбера как таксита преминават КПП тата. На какво основание.
  • 9 Усмивката

    12 2 Отговор
    Мисля ,че скоро на българина ще му дойде мисълта. Бавно идва . Но не дай се Б... да дойде веднъж. Земята ще пламне. Кораба е без командване.Командите са по радиоуредбата. Пробойните стават очевидни. Командите безмисленни
  • 10 Ай стига бе

    32 0 Отговор
    Болна се прибрала от Хага безпрепятствено , а нас ни държат затворени да изпукаме в панелките. Затворете летищата иди..о..ти ! Стига са пристигали стотици заразени всеки ден. Така карантината ще трае още 2 години. Аржентина забрани продажбата на самолетни билети до 1 септември и вече няма нито един новозаразен.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 мое мнение

    26 4 Отговор
    Каквото и да си говорим заразяват се хората без хигиенни навици , хората които не вярват че заразата съществува и нехаят за нея , естествено е че има и такива в неподходящия момент на неподходящото място (като в тоя самолет например ) .Ако тя не знае от къде се заразила то знае че качвайки се в самолета тръгва да сее зараза масово ( не вярвам на факта ,че и е отказана помощ , това е пред текст и повод за да не бъде съдена) .Дори само 2 от тези 90 да е заразила това е умишлено !
  • 15 Поп Покръстю

    22 2 Отговор
    Е нали искахте Европа. Тя обаче не ви иска, разбрахте ли ? Никой не ви иска, направо ви натирват обратно като добитък. А тука им целуваме задниците на холанци, и друга подобна нагла измет . Купувайте им цветята, трябват за гробищата !
  • 16 Синан

    20 2 Отговор
    Товарят боклука и ромите от Европата и по родните махали да се спасяват
  • 17 Зараза

    22 1 Отговор
    В самолета вентилацията май е от затворен тип, един и същ въздух се върти в купето или бъркам?

    Коментиран от #26

  • 18 Усмивката

    10 5 Отговор
    Някой не каза ли че....КОРАБА Е БЕЗ КОМАНДВАНЕ....На брифингите къде е капитана.
  • 19 колонисти

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Луди":

    А защо мислиш, че не са знаели ??? Много добре знаят, ако някой се бъгне веднага го натирват насам, да не да луди да го лекуват там? Трябват им хора само за робския труд, кой не става шут и насам!
  • 20 Тодоров

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Луди":

    Тази сутрин слушах в автобуса поредната статистическа сводка на СПАСИТЕЛИТЕ от НОЩ. Пак глупости. Подробна стравка за дарителите, анализ на чуждестранната преса, как нямало разногласия между правителство и НОЩ, колко крива била кривата на заболеваемостта и т.н. Очаквах да чуя за пореден път от Мутафчийски кой ще поеме ОТГОВОРНОСТ за ситуацията във Видин и за пробите на заразените лекари там, и дали този доблестен Генерал ще има доблестта да отговори на обвиненията на Георгиев от "Борец". В юридическата практика има термин "мълчаливо съгласие". Щом Мутафчийски мълчи, би трябвало да означава, че е съгласен с обвиненията, а не да праща юмрука на държавата Гешев и прокуратурата да разследват. Да вдигат карантината и май че естественият подбор по-добре ще работи от НОЩ. Вероятно аз съм един от десетките хиляди, които питат защо не се съобщава от ЩАБА, успоредно с броя на починалите от COVID-19, и броят на починалите по други причини - инсулт, сърдечни удари, рак, пневмония, бъбречна недостатъчност, сепсис на кръта и т.н. При тази организация, технически възможнисти и непрекъсната връзка с лечебните заведения няма начин как да не знаят. Липсата на сравнителни данни в това отношение създава впечатление за нечистоплътност на цялата информация по отношение на COVID-19 и съответно работата на НОЩ.

    Коментиран от #22

  • 21 Ахахахах

    10 2 Отговор
    Искам да ви попитам, ама да ми отговорите честно. Ако не бъдат “пропускани” заразени с вируса, как ще се заразява населението и въз основа на какво ще ни държат в извънредно и неконтролируемо положение до купените избори?! Не виждате ли колко лесно се управляват роби по телевизора със заповеди! След като жабата почти се е сварила, защо мутрите да сменят рецептата!

    Коментиран от #29

  • 22 Ахахха

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Тодоров":

    Брат, наблягаш на ефекта/дефекта, а не на причината и причинителите. Смени мисленето и ще си отговориш.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тодоров

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ахахха":

    Брат, отговорих ти, но ме изтриха. Причината е ясна. Нямах нищо лично към теб като коментар, а към системата.
  • 25 Не им

    7 0 Отговор
    били помогнали в Нидерлания (явно и здравни осигуровки нямат) и те както са заразни се качили на самолета да се прибират ! Стотици като тези , работили на черно , ще се завърнат !
  • 26 Трябвало е още в Нидерландия да се

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Зараза":

    обадят в посолството или в БГ консулство за съдействие.После са пропуснали да информират и летищните власти в Амстердам.Ако не разбират езика,авиокомпанията има представител/в случая български/,който ще се свърже със здравните власти.Следващият случай са стюардесите на входа на самолета.Екипажът на самолета е задължен и да информира здравните власти,преди кацането на самолета,също и на летището за помощ.От българска страна никой не си е свършил работа,особено летищните власти в БГ и може да има съдебни искове срещу тях.
  • 27 ани

    7 0 Отговор
    Какво повече трябва да я посъветват? След като са и казали да потърси бърза помощ тя решила патката да си иде до село .Какво има да дрънкаме .Тя просто е избягала ,защото е решила тя .Хайде моля ви !Ако я бяха арестували ,щеше да и се нарушат правата.Всеки трябва да се грижи за здравето си!
  • 28 Криеш името си страхливец

    13 0 Отговор
    Знаели са, че са заразени и ще заразят много други при придвижване от една държава в друга? Най-вероятно са работили без договор и осигуровки, или считат, че България има е задължена! Знаели са за последствията, НО аз не знам защо НЕ са осъдени от държавата България?
  • 29 Усмивката

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ахахахах":

    Подозирам че има умисъл . Та това е елементарно правило. Не генерал, и редник може да го измисли. Контрола по допущане на граждани по границата и самолетите е умишлено занижено. Буди вече съмнение в създаването на този Щаб. Той само куклено шоу. За печелене на време. Може би във връзка с обвиненията към премиера в участие на престъпни схеми . За Барселона говорим.
  • 30 Гост

    5 0 Отговор
    1. Все още има международни пътнически полети
    2. Няма проверка на летището
    3. Няма проверка на КПП
    4. Тоя НОЩ е за боклука!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Васил

    5 0 Отговор
    Контрол нулев и затова имаме толкова заразени. Трябва да има лагер където да прибират всички завръщащи се защото не спазват карантината.
  • 33 Жена

    3 0 Отговор
    Аз също живея и работя в Белгия,дори не съм си помисляла ето просто така да се кача на самолета за БГ, пътувам редовно по тази линия и ми прави впечатление етноса на моите сънародници Нищо лично !

    Коментиран от #35

  • 34 Жена

    1 0 Отговор
    И ако това е вярно ,че още в самолета е подаван кислород на жената ,тогава недоумявам реакциите на екипажа и на граничния контрол на летището .Отделно въпрос на лична отговорност да знаеш че си заразен и да се качиш в самолет !
  • 35 оПо

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Жена":

    Все ви е етноса виновен