1 Май, 2020 07:58 4 234 10

12 с коронавирус в дом за деца от семеен тип във Видин

  • видин-
  • деца-
  • коронавирус

Все още не се знае откъде е тръгнала заразата

12 с коронавирус в дом за деца от семеен тип във Видин - 1
Снимка: БГНЕС

Ново огнище на коронавирус у нас, съобщи "Нова телевизия". То е в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствени увреждания във Видин. Това е второто огнище в тази област в такъв тип социално заведение.
От общо 26 изследвани, 12 са дали положителни проби - 8 са деца и тийнейджъри и четирима са от персонала. Най-младият е на 13 години.
Създадена е организация за изолиране на заразените с коронавирус деца и младежи, а положителните лица от персонала ще бъдат поставени под домашна карантина. Осигурен е персонал за обгрижване на потребителите. Продължава изпълнението на противоепидемичните мерки в социалното жилище.
Все още не се знае откъде е тръгнала заразата.

„Разделени са тези лица и деца, които са дали положителни тестове, от отрицателните. Току-що занесохме екипи и други предпазни средства, очила, дезинфектанти, допълнително да имат колкото е необходимо”, заяви Борислава Борисова, заместник-кмет на Видин.

В област Видин случаите на коронавирус вече са 103. 38 от тях са служители на областната болница – лекари, санитари, медицински сестри и лаборанти. Смъртните случаи са 4. Двама от починалите са обитатели на Дома за възрастни хора в село Гара Орешец.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Р Рад

    5 11 Отговор
    Кремъл се наведе пред короната и капитулира.

    Коментиран от #2, #3, #9, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нова

    7 1 Отговор
    Мръсните ръце в действие! Тези, които засяга този вирус са тези които тежат на соц. система, което е добре дошло за "милозливите" политически елит. Дали пък не е създаден за унищожаване на "тежестта"
  • 5 Ген Минетчийски

    9 5 Отговор
    Ето го ада от Великден казвах ви аз да не пътувате вкупом към домовете за стари хора и умствено изостанали /като мен/ във Видин, от всички областни центрове натам тръгнахте и вижте какво стана. Лидера на Боец отдавна каза истината за Видин и затова ще го съдим, от друга страна на Кунчев, който вчера твърдеше, че там болни няма а има само заразени ще му вдигнем паметник.
  • 6 Е не се спряхте

    8 9 Отговор
    Какво ми блеете. Цял свят живеят нормално. Само в България тук сме още с маски. Ще ви убия уе.
  • 7 Абе

    13 1 Отговор
    Като гледам всичките болни са обикаляли парковете и не са се прибрали затова са болни :) лъсва цялата безхаберност и санитарен минимум на всички такива домове, после обаче нормалните хора ще го отнесат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.