3 Май, 2020 07:57 8 397 28

Цялото семейство на починалата лекарка от Сливен е прието в болницата с COVID-19

  • сливен-
  • лекарка-
  • д-р илияна иванова-
  • илияна иванова

Поклонението пред д-р Иванова е днес в МБАЛ-Сливен

Цялото семейство на починалата лекарка от Инфекциозно отделение в областната болница в Сливен е заразено с коронавирус. Съпругът на д-р Илияна Иванова, който също е инфекционист в отделението на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", е с положителна проба и не е напускал лечебното заведение. В болницата са приети и 12-годишното момченце на лекарското семейство, както и баба му и дядо му. Те също са дали положителни проби за вируса, научи DarikNews.

Поклонението пред паметта на д-р Иванова е днес по обед в болницата. Правят се постъпки от ръководството на лечебното заведение съпругът да получи разрешение да изпрати жена си в последния ѝ път. В Инфекциозното отделение, където тя работеше заедно със съпруга ѝ, вече има 7 болни медици. Една от медицинските сестри е в по-тежко състояние.

Заради големия брой заразен медицински персонал там, от 4 май в Инфекциозното ще бъдат командировани медици от други отделения, на първо време медицински сестри. По наша информация вече има доброволки, които искат да се притекат на помощ на колегите си в отделението в този тежък момент.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрониките на герберлунгия

    59 25 Отговор
    Мутафчийски и целия щаб трябва да бъдат съдени за това, че не можаха да осигурят ефективна защита на лекарите. За лъжите и манипулациите, които изрекоха и извършиха за два месеца.

    Коментиран от #23

  • 2 Жоро

    48 12 Отговор
    Докторите ще се заразяват още защото явно нямат елементарни предпазни средства.А майтапчийски се скри толкова бързо колкото и се появи.
  • 3 Ужас

    36 3 Отговор
    Излиза че в България повечето заразени за медици, дали е от липса на защитни облекла, некомпетентност или безотговорност

    Коментиран от #4

  • 4 Мим

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ужас":

    Изглежда и от 3 неща..и безотговорност и некомпетентност и защита каквато е нужна..
  • 5 Нова

    16 6 Отговор
    Е вапцахме я! Това извънредно трябваше да се въведе 1месец по късно, за да се види колко и как се разпространява короната, а сега след 2 месечна умира и провокирано недоверие ще берем плодовете на бойковия страх. Дано не се окаже , че в България не над 65 с придружаващи заболявания умират, а млади хора. А и брифингите ги спря Боко в най неподходящи момент. Сега може да започнат съвсем да крият информация. Решиха и децата да се ваксиниран. Аз толкова съм за ваксини те, но това е безумно решение.

    Коментиран от #6

  • 6 Стига с тая паника

    28 12 Отговор

    До коментар #5 от "Нова":

    В България редовно умират и млади и възрастни - по около 300 всеки божи ден, а който иска извънредно положение можа да си го наложи и сам. Мерките и щаба бяха само за парлама докато се откраднат няколко милиарда, парите свършиха и вече няма нужда от тях.

    Коментиран от #7, #22

  • 7 Само питам

    20 7 Отговор

    До коментар #6 от "Стига с тая паника":

    Защо те идеш като доброволец бе в сливенската болница бе тарикат? Или е по-безопасно да си тролиш?

    Коментиран от #10, #11, #18

  • 8 Townboy

    8 17 Отговор
    Мангъра къде се покри? Що не ходи да лекува хора с ковид 19 ами само философства по кабеларките. Колегите му започнаха да умират на първа линия.

    Коментиран от #14

  • 9 Behemoth

    10 6 Отговор
    За да има толкова заразени значи не са спазвали правилата докато са обгрижвали електората на ТИКВАТА...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иди ти бе гей страхлив

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Какво само питаш тука? Сигурно още вдигаш ръка, като искаш да питаш нещо?
  • 12 Нова

    17 3 Отговор
    Абсолютно не съм съгласна! Аз съм от София с ужким най добре оборудвани б~ци, и знаете ли какво е да обикаляш с малко дете по нощите? Не искам да навлизам в подробности. Това не е паника, а констатация. Умират и млади и стари, но да не умре твой близък~дете или внуче тогава друга песен ще запеете.
  • 13 Вуцата

    10 14 Отговор
    Къде е Мангъра!!!!!!!! Мангъъъър отивай да помагаш на колегите си, защото пелтечиш по медиите, а не си помогнал на един болен от COVID-19 да "му мине"! Имаш ли да кажеш нещо на семействата на двамата ти загинали колеги!!!!
  • 14 Аз да попитам

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Townboy":

    Нужно ли е някой да умре за да се тества семейството? Май тези работи ги движеше щаба.
  • 15 Само Локо

    3 6 Отговор
    БАА ВАНГА КАА ЧЕ СМЕ НООО СПЕЦИАЛНИ И НЯА СА ЗАТРИЙМ ЩОТ ТУКА БИЛО ЕНЕРГИЙНО И ОЩЕ НЕЩО КАА МА ЕЙ СЯ ПАДНАХ ОТ СТОЛА И ЗАБРАЙХ

    Коментиран от #17

  • 16 Гост

    3 1 Отговор
    Е, какви мерки ще отпускате?
  • 17 Нова

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Само Локо":

    А бе, баба ти Вснга не знам какво е казала, не вдига костите на жената, но Албена каза, че Бокова та аура отблъсква короната.
  • 18 Стига с тая паника

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Готово, дай 3000 лева заплата плюс 1000 лева бонус и съм там, ще си клатя краката по цял ден и ще хваля Бойко и щаба, през останалото време ще отказвам лечение на раковоболни

    Коментиран от #19

  • 19 На тебе само хуйове

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Стига с тая паника":

    се полагат. Ама бежански.
  • 20 БПФ

    34 0 Отговор
    Нека да кажем истината - д-р Иванова бе хвърлена на първа линия БЕЗ адекватни защитни средства. Бе пратена да лекува същите ония гнъсни човекоподобни, от маалата, които се зъбеха, че били "железни", че нищо не ги ловяло, че сам Иисус ги бил пазел... същите, които ги видяхме да нападат с камъни журналистите от БТВ, които ги питаха защо не спазват правилата и ограниченията... същите, които управляващите явно не се осмеляват да озаптят. Още преди десетина дни шефът на болницата в Сливен каза, че инфекциозното отделение е пълно САМО с тях !!!
    Д-р Иванова е знаела, че с нейното заболяване - астма, рискува живота си !!! Но въпреки това е останала на мястото си, за да лекува - и да спасява животите на тия, дето са убедени, че имат само права, но без никакви задължения, че никакви правила не се отнасят за тях, които неприкрито демонстрират омразата си към нас и нашата държава - ама иначе смятат, че държавата ни е дойна крава, която е длъжна да ги обгрижва !!!

    Сега д.р Иванова е в гроба, цялото и семейство е болно, а колегите и въпреки всичко продължават ден и нощ да се борят за живота на тия същите "убавци", дето стотинка данъци и осигуровки не са платили - и рискуват собствения си живот !!!

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българ

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Стига с тая паника":

    Айде ходи доброволец, смелчако!
  • 23 Иван селимински сливен

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хрониките на герберлунгия":

    В болница,, Д-р Иван Селимински,, гр. Сливен личните предпазни средства които осигуряват са само прах в очите. Персоналът не е защитен, купуват си сами гащеризони и маски, с един чифт ръкавици се работи цяло дежурство, дезинфектанта е разреден.... и още и още,
  • 24 Дарси

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "БПФ":

    Напълно съм съгласна с вас. Съболезнования на близките на др. Иванова.
  • 25 ВЯЧ

    5 0 Отговор
    Съболезнования на семейството на една достойна лекарка, много кураж и сили на близките й.
  • 26 Абв

    0 3 Отговор
    Добре че е Борисов и Мутафчийски , те опазиха българите. На комунистите не им харесва но е истина. Бог да пази България и българите. Амин.

    Коментиран от #28

  • 27 Абв

    5 0 Отговор
    БОГ да я прости. И да дава сила на близките и.
  • 28 Вгз

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Абв":

    Твоя!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове