Last news in Fakti

4 Май, 2020 20:37 12 576 77

20 хирурзи в "Пирогов" са с COVID-19

  • пирогов-
  • хирурзи-
  • covid-19-
  • коронавирус

Ген. Мутафчийски: "Много жертви паднаха там"

20 хирурзи в "Пирогов" са с  COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Десетки медици от “Пирогов” са тествани позитивни за коронавирус, като поне двайсет от тях са хирурзи, научи Биволъ от източници в столичната болницата. Най-много са от клиниката по Обща, висцерална и спешна хирургия. Друга проблемна болница е Св. Анна, където всички, работещи в инфекциозно отделение, са тествани позитивни за антитела, но пък PCR-тестовете им са негативни.

Битка, за да се изследваш
“Не ти дават възможност да се изследваш. Трябва да водиш битка, за да се изследваш. Не го разрешават. Изследването става на двора. Крият изследванията на персонала. Персоналът няма достъп до изследванията. Те крият резултатите и не ти казват кой е болен и кой е здрав. Казват ти – отивай си вкъщи” – съобщи източник от болницата, пожелал анонимност.

Защо сред заразените има толкова много хирурзи? Причината за такъв голям брой заразени е смесването на потоците на пациентите според един от специалистите, с които Биволъ се консултира.

Болни и здрави, и персонала влизат през един вход. За да направиш снимка на болен с ковид отиваш на един и същ рентген като другите спешни случаи.

Причината изглежда е също и в липсата на защитни средства, които са доставени едва в последните дни. А иначе маски за медиците от спешното се продавали във филмотеката:

“Хирурзите ходеха по консултации по различните клиники без предпазни материали. Шапка, ръкавици, маска, на нас не ни се полагаха. Всичко отиваше за ковид-отделението. Допреди две седмици нямахме маски. Даже имаше един кабинет, във филмотеката, където се продаваха маски. Който иска си поръчва и срещу 4 лв. си купува маска.”, разказват очевидци.

Ген. Мутафчийски: “Много жертви паднаха там”
Информацията за големия брой хирурзи с ковид беше потвърдена днес и от ген. Мутафчийски, с когото репортер на Биволъ разговаря по телефона. Според него болните медици в Пирогов са около 40, което включва лекари, специализанти, медицински сестри и санитари.

“Повече от двайсет са. Само в хирургията са двайсет. Мисля, че са трийсет, може да са станали четирийсет вече. Не е пред мен справката. Много жертви паднаха там” – сподели проф. Мутафчийски.

“В Пирогов са хора, които не са работили с ковид-болни и вероятно някой болен с ковид ги е заразил. За сравнение във ВМА има само трима или четирима медици, заразени с коронавирус.” – посочи той.

Според него обаче големият брой хирурзи с COVID-19 в Пирогов не е новина и числото вече е известно.

Биволъ не успя да намери брифинг на НОЩ, на който са оповестени конкретно данни за 20 хирурзи с коронавирус.

В интервю за Дарик Радио от събота, 02 май, директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов съобщи, че 48 души общо от персонала са заразени, но не уточни, че сред тях има двайсетина хирурзи. Всички заразени са под домашна карантина.

Неутрализирането на 20 хирурзи засега не поставя на колене голямата хирургична спешна клиника, но ще бъде голям проблем ако заразата засегне детската хирургия, където специализираните хирурзи са много по-малко.

Друг сигнал от достоверен източник получен от Биволъ гласи, че в болницата “Св. Анна” целият персонал от 27 души на отделението по инфекциозни болести е с позитивни серологични (бързи) тестове за коронавирус. Но PCR-пробите им, доказващи наличие на вируса в момента на теста, са негативни. Засега в “Св. Анна” няма болни на легло и карантинирани. Медиците там продължават да работят.

Проблемът с болните медици е системен
Проблемът с тестването и предпазните материали за медиците стои още от началото на кризата с коронавируса. Както съобщи Биволъ, в болници в Северозападна България първоначално са били раздадени облекла за химическа защита от времето на социализма. След това ГД БОЕЦ алармира, че от Националната референтна лаборатория са отказвани и връщани тестове на медици от видинската болница, която впоследствие се превърна в голямо огнище на зараза. За “награда” председателят на БОЕЦ Георги Георгиев се сдоби с обвинение от прокуратурата за разгласяване на недостоверни тревожни данни, въпреки потвърдените факти.

В Сливен известният местен лекар и общински съветник д-р Димитър Павлов директно обвини НОЩ в лъжа, че на местните медици са осигурени адекватни предпазни средства. Още преди повече от 10 дни той написа в профила си в социалната мрежа:

„На сутрешния брифинг д-р Кунчев изрече лъжа или, ако не е излъгал, значи не е наясно с нещата. Той каза, че във всички болници има маски от най-висок клас. Няма такова нещо! Нито в болницата, нито в ДКЦ-то, където работя. Ще се увеличава броят на заразените здравни работници. Поради незнанието му! А е главен санитарен инспектор“…..„От НОЩ лъжат и резултатът е 34 заразени медици вчера и над 100 досега. С това темпо скоро може да има дефицит на персонал“, добавя д-р Павлов.

И още:„Другата лъжа, която казаха, е, че всички контактни са тествани за КОРОНА. От 18.04 отделението ми е карантинирано за 2 седмици. Става дума за 25 човека. До момента никой не ни е изследвал, а всеки от нас има семейство.”

Думите му бяха трагично потвърдени от последвалата смърт на д-р Илиана Иванова от инфекциозното отделение на тамошната болница. Тревожните твърдения на уважавания сливенски лекар останаха без никакъв коментар от страна на НОЩ и властта.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    46 41 Отговор
    Много се радвам, за прсевдо докторите бизнесмени там, който не е бил в тая държавна болница не знае кви утрепки работят там. Само се чудят как да ти вземат последните пари

    Коментиран от #59

  • 3 Майтапчийски

    54 19 Отговор
    ,, Вий жертва паднахте на герберския вирус.......,,.
  • 4 защо

    11 26 Отговор
    къде сте троловете конспиратори
  • 5 Ххх

    54 14 Отговор
    Tулупите не искат да разберат и аксептират, че всички ще преминем през вируса и "заразени" но здрави ще са 98% от народа. ДОКОГА ЩЕ СЪЗДАВАТ ПАНИКА ???? ЗАЩО???

    Коментиран от #12, #22, #45

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Двоен Аксел с Толуп

    34 15 Отговор
    Ковида грип ли е? Грип е! Грип без симптоми има ли? Нема! Значи ако нямат симптоми на грип не са болни от Ковид. Точка.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Двоен Аксел с Толуп

    16 19 Отговор
    Всеки който твърди че е болен от Ковид и нама симптоми на грип трябва да бъде лекуван в Карлуково
  • 9 Аналчо

    23 6 Отговор

    До коментар #7 от "Двоен Аксел с Толуп":

    Ти братле явно си най умния отвори очите на световните епидемиолози,обърна всичко с краката надолу

    Коментиран от #27

  • 10 защо

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "Двоен Аксел с Толуп":

    хора като теб говорят така докато не опре до вас или близките ви - тогава ще приревете - защото имам близък там

    Коментиран от #30

  • 11 Ако

    24 2 Отговор
    не е трагично щеше да е смешно като целият НОЩ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Васил

    22 2 Отговор
    Имаме най малко излекувани едва 15% какво има дават аналгин?
  • 14 Гражданин

    30 3 Отговор
    И тук кой е виновен? Нека да видим мисирките как ще питат щаба в четвъртък.
  • 15 1000

    28 2 Отговор
    Така е както писа доктора ,не се тестват и изолират контактните и това е причина да има много заболели и починали и във Видин и в Сливен ...
  • 16 Чики-Рики

    28 7 Отговор
    Тоя дето ни навиква почти всяка сутрин по телевизията докара Ада!Справи се,някак си!Дали сте се съмнявали , изобщо?!
  • 17 Ръмпези

    39 5 Отговор
    НИЕ СЪС 60 ЧОВЕКА ЖЕРТВИ УНИЩОЖИХМЕ НАПЪЛНО ЗДРАВНАТА СИСТЕМА...БЕЗ КОМЕНТАР...
  • 18 само съд за негодниците

    56 5 Отговор
    И Балтов и генерал Му и онова същество от Александровска с чувалите и всичките слуги и водача им са за съд.Но няма кой да ги разследва. Генерал Му е и за разжалване .Провала им е тотален и тепърва ще лъсва истината за съда. Проблема е ,че просто няма кой за ги разследва щото са на власт. Но хората трябва да почнат да говорят без страх и да съдят държавата за вредите,за лъжите за всичката некадърност на героите. Да не забравяме,че за коронавируса се знаеше от китайците още в края на декември.Тогава умника Кунчев обясняваше,че за нас нямало страшно.И Му същото говореше. Изгубиха два месеца. А после сътвориха безумия с невиждана ярост. Сега да обяснят какво са помогнали капепетата и заплахите и отказа за масови тестове и тъпите им указания. Резултата тепърва ще се вижда . Той е изцяло заслуга на Му и всичките наглеци. Властта се проваля тотално. Само съд,оставки и при Нено в ареста. Прокуратурата трябва да разследва защо медиците всички са били и сега са без маски,защо ситуацията става плачевна ,защо няма кадри ? А иначе продължават да внасят боклук от Европа,за него няма капепета.
  • 19 Професор

    43 5 Отговор
    Ами така е, когато не се спазват елементарни противоепидемиологични мерки описани в учебниците по епидемиология. Щабът са учили "здравен мениджмънт", а са забравили изпитите си по епидемиология, които са държали преди 20-30 години. Прибавете към това и типично китайско-комунистическите репресии към медици, които се осмеляват да говорят за това, започвайки от Мангъров и свършвайки с цитираните медици от Видин и Сливен -- какво да говоримЕ... Има и друг елемент в цялата тая мелодрама -- изглежда тестовете не се администрират на собро професионално ниво, не се съхраняват добре, или не се обработват адекватно след като се вземат, в резултат на което показват едно към гьотере...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Gia

    11 31 Отговор
    Ама вдигаме карантината, а?
    И вие, факти, които прокарвахте пасквилите на Мангъров, а сега пишете това, лесно ли е да си лицемер, а?

    Коментиран от #34

  • 22 Gia

    12 21 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Два процента от българския народ са 140,000 души. 140,000 живота, които може да бъдат изгубени. Но няма място за паника.

    Коментиран от #31

  • 23 Главният Толуп на мутренската кочина

    28 3 Отговор
    каза,че здравеопазването не му е приоритет и пусна подчинените мафиоти да грабят до дупка.
  • 24 пациент на Пирогов

    25 4 Отговор
    В урологията на "Пирогов" се подвизаваше един върл изнудвач - д-р Михайлов, "разбивач" на камъни, по медицинскому литотрипсиратор - от литотрипсия. От сърце му желая дано да е един от лепналите вируса, не че ще ми се върнат стотиците левове, отишли в джоба на тоя мошеник. Страдали и пострадали пациенти "споменават на майка" и за колегата му д-р Дренков.
  • 25 Професор

    25 8 Отговор

    До коментар #12 от "Ей толуп !!!!!!!!":

    Не. Не знаем, че пак повтаря. Ако пак повтаряше, защо ще се работи по ваксина? Военният министър -- да се разследва за неподдържане на резерва за химическа защита. Генерал Му и професор Ба -- да се разследват за неадекватен контрол на защитните мерки в болниците. Генерал Бо -- да се разследва за незаконните антиконституционни КПП-та и причинените в резултат на тях катастрофи и други щети.

    Коментиран от #35

  • 26 Сандански

    17 6 Отговор
    Бау, болни заразени ...ама отивайте си вкъщи . Брей много опасен този вирус бре . Припкат си хората с него ...Ами да ,жертвите на ковида са по малко от всички други грипове хаш, а ,б ...Разболяват се и умират само свръхдебелите и с хронични болести Другите дори не разбират че са заразени ....Бау....Факт
  • 27 Двоен Аксел с Толуп

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Аналчо":

    Всяка една инфекция в човешкото тяло е придружена от температура на тялото. Нямаш ли температура значи нямаш и инфекция. И не си заразен за околните.

    Коментиран от #38

  • 28 Уди Кълвача

    10 9 Отговор
    Това е новата игра да обявяваме доктори за болни!
  • 29 тралалалала

    7 29 Отговор
    Мангърофилите са убийци ФАКТ
  • 30 Двоен Аксел с Толуп

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "защо":

    Ако близкият ти работи в инфекциозното и е болен от Астма му кажи да напусне работа. При болните от Астма носенето на маска е пагубно. Това го знае всеки доктор.
  • 31 Професор

    18 3 Отговор

    До коментар #22 от "Gia":

    Кой ти каза, че МОЖЕ? Виж данните от смъртността в резултат от вируса в Европа на euromomo dot eu. Какво виждаш? Повишена смъртност има само в страни объркали митигационните мерки като Италия, Англия и Белгия. Виж че в Холандия и Франция в момента тече безпрецедентно НАМАЛЕНИЕ на смъртността до безпрецедентни за последните 5 години нива. Какво ти говори това? Че вирусът коси предимно хора на границата между живота и смъртта, и то бързо. След като черната косачка премине, смъртността пада рязко, защото за известно време няма кого да покоси. Данните за смъртността са ЕДИНСТВЕНИТЕ меродавни и надеждни данни.
  • 32 аха

    6 3 Отговор
    Амон заяви пред комисията, че само България продължава да регистрира увеличение на случаите на заразени сред държавите от ЕС и Европейската икономическа зона.

    Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/ecdc-bie-trevoga-za-epidemiyata-ot-k-19-v-blgariya-predstoi-nay-loshoto_news743589.html

    Коментиран от #37

  • 33 Гост

    8 13 Отговор
    Адекватните действия на НОЩ, на министър Ананиев и на премиера дават резултати. Жалко за докторите. Желая им да се оправят бързо!

    Коментиран от #71

  • 34 Професор

    16 3 Отговор

    До коментар #21 от "Gia":

    Оланкоолу, ВИЖ данните за смъртността в Европа на euromomo dot eu. Епидемията от коронавирус в Европа ПРИКЛЮЧВА, ако се спазват нормални противоепидемиологични мерки. ПРИКЛЮЧИЛА Е във Франция, Холандия, Португалия и в много други страни. В други пък изобщо няма покачване на смъртността. Има повишена смъртност само в държави, където противоепидемиологичните мерки не бяха въведени правилно и след това имаше комуни-китайски карантини на цялото население.

    Коментиран от #39

  • 35 Ей ти

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Професор":

    Един+
  • 36 Майтапчийски

    6 2 Отговор
    И те ли се продадоха за 1800 лева
  • 37 Професор

    16 2 Отговор

    До коментар #32 от "аха":

    Казах ли ти, че НОЩ трябваше да избира между псевдонаучни комуно-китайски милиционерски "мерки" (уж за да намали смъртността, но с риск да разруши функционирането на обществото) и въвеждането на научни противоепидемиологични мерки (с риск за смъртност равносилна, или малко-по-голяма от тази от по-сериозен грип). Избра първото, но ще получи второто, но при вече разрушено функциониране на обществото.

    Коментиран от #40

  • 38 Аноним

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "Двоен Аксел с Толуп":

    Разликата при този вирус е огромна информирай се преди да пишеш глупости

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Gia

    4 12 Отговор

    До коментар #37 от "Професор":

    Грип, смъртност - 0,01%. КОВИД19, смъртност - между 0,6% до 1%. Т.е. десетки до стотици пъти по-смъртоносен от грипа. "Малко" по-смъртоносен, наистина.

    Коментиран от #48

  • 41 Jvgoucvpv

    5 6 Отговор
    Маските не са за пренебрегване!!!!!
  • 42 Двоен Аксел с Толуп

    3 8 Отговор

    До коментар #38 от "Аноним":

    В природата има закони, които никой не може да наруши. Тези конспирации с изкуствено създадени вируси ги забрави. Има ги само в Американските филми и комикси. Хитлер най му е било лесно да направи един вирус, а не да си жертва нацията си

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Професор

    15 5 Отговор

    До коментар #39 от "Gia":

    Данните за смъртността в Европа са налице. Карантинните мерки се облекчиха вече в Китай, Южна Корея, Тайван, Хонг Конг. НЯМА втора вълна, ако се спазват точно противоепидемичните мерки, описани в учебниците. От псевдонаучни параноици и паникьори нямаме нужда.
  • 47 Двоен Аксел с Толуп

    10 2 Отговор

    До коментар #39 от "Gia":

    Заключи се в къщи и не излизай. До сега те храниха мама и тати от сега нататък ще те хранят децата
  • 48 Професор

    9 5 Отговор

    До коментар #40 от "Gia":

    Откъде взе такива данни? Сериозна грипна епидемия достига и до 0.3% смъртност. КОВИД-19 епидемията дава между 0.3-0.4% смъртност ако се вземат правилни противоепидемиологични мерки. Да говорим конкретно, с неоспорими данни, а не едно към гьотере като теб. Отиваме на euromomo dot eu и гледаме Испания. В момента имаш ръст на смъртността от грип ПЛЮС от КОВИД. Смяташ лицето на фигурата. Получаваш общата смъртност в относителни единици, изразени в см2. Сега сравни това лице с лицето на фигурата от грипната епидемия от 2016-2017 г (с пик около Нова Година). Какво получи в квадратни сантиметри? А другарю Уче'н ?
  • 49 защо

    2 5 Отговор
    не знам какви сте статистици някои - ама на 321 излекувани дето се каза че има дето не е сигурно има 34 починали- ако са 3310000
    340000 хиляди загинали ако можете да смятате и то ако не повтаря

    Коментиран от #50

  • 50 Професор

    18 2 Отговор

    До коментар #49 от "защо":

    Ето това е дефиницията на псевдонаука. Ако не тестваш широко, НЯМА КАК ДА ЗНАЕШ КОЛКО СА преболедували или прекарали вируса БЕЗСИМПТОМНО или с минимални симптоми и не са търсили изобщо медицинска помощ. Тези хора са "оздравели" (по твоята дефиниция) БЕЗ ИЗОБЩО да са били видимо болни или със симптоми на болест карали ги да търсят медицинска помощ. Ти изобщо разбираш ли за какво става въпрос? Упоритият ОТКАЗ на Щаба да тества широко вече започва да се обяснява -- просто няма КАПАЦИТЕТ за адекватно тестване. НОЩ НИКОГА не може да ме убеди, че докторката от Бърза Помощ дето почина, Бог да я прости, е тествана адекватно. Правена ли й е снимка на белите дробове преди да е изписана? Явно в НОЩ цари МРАЧНА некомпетентност. МРАЧНА. Мога да ти кажа е причината: тя е да се учи магистратура "Здравен Мениджмънт", която като я получиш, да те направи НАЧАЛНИК, да престанеш да практикуваш медицина и да забравиш, че си имал знания на професионален лекар.

    Коментиран от #52

  • 51 защо

    2 4 Отговор
    италия срещу 82 879 излекувани има 29 079 починали
    - пък нека сте статистици - да не станат по европа при
    80 000 000 излекувани 29 000 000 починали - че със стоиностите спрямо бг ни бият

    Коментиран от #53

  • 52 защо

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Професор":

    ето италия са много 82 000 излекувани 29 000 починали
    - трябва ли да станат 82 000 000 на 29 000 000
    - за да спрете с 0,0000x
  • 53 Професор

    5 4 Отговор

    До коментар #51 от "защо":

    Виж какво, има научно изследване в Ломбардия, което установява, че 22% от населението там е прекарало вируса. При население 10 милиона души, това са 2.2 милиона души. Сега раздели починалите 30000 на 10 милиона и ТИ ми кажи реалната смъртност в проценти.

    Коментиран от #55, #56, #69

  • 54 специализанта

    3 6 Отговор
    ако вервате на бивол, трябва да си изкопаете землянка и да минете в нелегалност, нямали кой да го отстреля тоя бивол ??? шарли абдо !!
  • 55 защо

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Професор":

    къде ти е научното - къде пише че в ломбардия 2 млн заразени и излекувани - ти ли им взима проби - а и вируса метира и пак може и 10-те млн на ломбардия да ги подкара - само загиналите ще останат в статистиката и ще се увеличават

    Коментиран от #62

  • 56 H5N1

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Професор":

    1,36%

    Коментиран от #60

  • 57 Простетник Вогон Джелтс

    7 0 Отговор
    А ти чий си го търсил там, защо не се лекувА сам, хем щеше да спестиш некой лев? А, говньо?
  • 58 Голия охлюв

    4 2 Отговор
    Симптомните безсимптомно болни с ясно изразена безсимптомна симптоматика са изключително опасни.Първия Голям Малък Пик премина изключително успешно..Кривата на заболяването се изкачва стръмно нагоре по правата в очакване на Първия Среден Междинен Пик който се намира по средата на платото.
  • 59 НЕ знам

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Отиди в чужбина да се лекуваш. Там пари не взимат! Успех!

    Коментиран от #73

  • 60 Професор

    6 2 Отговор

    До коментар #56 от "H5N1":

    Евалла! Гениален си! Ти раздели 30000 на 10 милиона и получи 1.36%. Апликирай веднага за Нобелова Награда по Аритметика!

    Коментиран от #61

  • 61 H5N1

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "Професор":

    Нали каза 22% ма овцо ?

    Коментиран от #63, #65

  • 62 Професор

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "защо":

    Ето, чети: swprs dot org slash a-swiss-doctor-on-covid-19 slash
  • 63 Професор

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "H5N1":

    22% от 10 милиона колко е, говедо?

    Коментиран от #64

  • 64 H5N1

    2 3 Отговор

    До коментар #63 от "Професор":

    22% от 10 000 000 = 2 200 000 - 30 000 от 2 200 000 = 1,36% маймунке

    Коментиран от #66

  • 65 Професор

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "H5N1":

    Сметни 22% от 60 милиона за цяла Италия като искаш да броиш всички починали в цялата страна и да смяташ смъртността в цяла Италия. 30000 са жертвите В ЦЯЛАТА СТРАНА, не само в Ломбардия.
  • 66 Професор

    7 3 Отговор

    До коментар #64 от "H5N1":

    Говедо, 30 хиляди са жертвите в ЦЯЛА ИТАЛИЯ, не само в Ломбардия. Действително ли си ненормален, или ти плащат китайците да всяваш паника?

    Коментиран от #67, #68

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 H5N1

    3 4 Отговор

    До коментар #66 от "Професор":

    мaймyнке това са цифрите дето ти ги даде ма , плюс това половината са още болни а р е - в.ъ.с ш и б a n я k

    Коментиран от #70

  • 69 Професор

    6 3 Отговор

    До коментар #53 от "Професор":

    Сори, неправилно съм казал 30000, затова плачете -- и с основание. Това е за цяла Италия. За Ломбардия са 14000. Дава смъртност от 0.64% поради грешните митигационни мерки -- заключване на хората в големи блокове и небостъргачи да дишат един и същ въздух. И при една по-сериозна грипна епидемия със смъртност от около 0.3%, ако заключиш много хора да дишат един и същ въздух, ще удвоиш смъртността.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 До Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    И какви са резултатите? Лъжат като комунисти, че има маски, защитни облекла, тестове, а счупиха здравната система! Накрая измиват гузната си съвест с гневни тиради към нас, тулупите! Я у лево, че скоро ще ни падне пердето и няма да остане ни НОЩ ни НОЩници!
  • 72 Шекспир

    4 3 Отговор
    Хайде да си кажем истината.Медицинския персонал не спазва никакви хигиенни норми.Ето там е заровено кучето.Мотат се по коридорите фамилиарничат един с друг прегръщат се....който не е бил в болница той не ги знае тези работи.Маските били 4лв!!Преди две седмици маски вече се продаваха и в плодзеленчуците по 1,90 и нагоре.Пак по същото време от БЧК вече раздаваха безплатни маски на възрастните.Как пък само в някой болници има заразени медици а в повечето няма такива.Айде стига
  • 73 55555

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "НЕ знам":

    Ха ха поне ще знаеш за.какво си си дал парите да мирът бг докторите мафия

    Коментиран от #75

  • 74 big

    1 0 Отговор
    Много странно, хирурзи заразени! Те не са джипита, спешни медици, пулмолози, инфекционисти т.е. хора на първа линия. Това, ако е вярно показва или лъжа или абсолютно неспазване на употреба предпазни средства, които най-вероятно ги няма. Не се вземат и профилактични мерки, т.е. проверка за коронавирус при приемане в болница. При липса на тотален скрининг, заразените хора без симптоми са хиляди, а това те би трябвало да го знаят!
  • 75 НЕ знам

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "55555":

    На теб парите няма да ти стигнат и за единият зъб. Всичко е мафия за вас в тая държава, а ти си сигурно душевно по-чист и от смолянски поп.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Очевидец Пирогов

    0 0 Отговор
    не се тестват и изолират контактните - истина е. Някои от докторите са отворили един задник за пари - нищо не ги интересува