Last news in Fakti

7 Май, 2020 17:18 3 267 23

Лозан Панов: Моят наследник ще мине на кастинг пред Пеевски

  • лозан панов-
  • съдебна система-
  • всс-
  • съдебна палата

Когато един съдия е посредствен, той е и "послушен", а оттам се превръща в лесна "плячка" за създаването на зависимости

Лозан Панов: Моят наследник ще мине на кастинг пред Пеевски - 1
Снимка: БГНЕС

”Не познавам г-н Делян Пеевски, никога не съм се срещал с него и нямам допирни точки. Не се съмнявам обаче, че моят наследник ще мине през ”кастинг” пред него.” Това казва председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов в интервю за ”Дневник”.

"Допускам, че за да получат възможността да участват в управлението на съдебната власт, хора от мнозинството във ВСС са поемали ангажименти пред "силните на деня".

"Не забравяйте, че приближава изборът на мой наследник, но преди това, през следващата година, предстои да влязат нови попълнения в Конституционния съд. Парламентът все още не е избрал и съдебен инспектор. Затова нека дадем думата на времето, за да ни покаже доколко обосновани са моите предположения", каза Панов.

Според него кариерните бонуси, които бяха гласувани от парламента за членовете на ВСС, са блестящ пример за политическа корупция. Той допълни, че "те са развращаващи за цялата съдебна система".

"Посланието, което се изпраща към магистратите, е следното: няма никакво значение какви качества имаш като професионалист, най-важното е да изпълняваш политически поръчки и успехът ти е гарантиран. Ако "първенците" в съдебната системата ползват асансьора, а не стълбите, това рефлектира и върху качеството на правосъдието ни. Когато един съдия е посредствен, той е и "послушен", а оттам се превръща в лесна "плячка" за създаването на зависимости", коментира още Лозан Панов.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    46 4 Отговор
    Панов,всички минават на кастинг...............То един портиер не може да те направят в някое дьржавно учреждение ако не минеш там или при Тиквата...

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Говедо

    42 4 Отговор
    Не знам защо сте публикували само малка част от доста интересното интервю?!
  • 4 Джон

    33 3 Отговор
    Дебелия го готвят за Президент на РБ с уж тази дарителска кампания около короната сега бил дарил 700 000лв на с Црънча за да се запази гората като парк!

    Коментиран от #5

  • 5 Вуте

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "Джон":

    Джон, няма нужда да ставаш Президент, ако си ЕООД! Биши е собственик на всичко. Той си назначава хора на постове, аз да не го притесняват разни любопитни непослушковци. Да си чул да се спомене името му от член на Правителството? Няма и да чуеш.

    Коментиран от #8

  • 6 истина е

    29 2 Отговор
    Ама то няма такъв ,който да не е минал !! В тази територия без Пеевски и ДПС , нищо не се се прави ,дори и тиквата е свел глава до земята !!Някой да е чул Боко и Герб да са застанали срещу Доган !!

    Коментиран от #13, #15, #16, #18

  • 7 А БЕ

    11 14 Отговор
    АЗ ОТДАВНА СЪМ КАЗАЛ , ЧЕ ВСИЧКИ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА МИНАВАТ ПРЕЗ БСП НАЗНАЧЕНИЕ, ВСИЧКИ ПОМНИМ КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС!
    НАЙ НАКРАЯ ЕДИН ОТ ТЯХ СИ ПРИЗНА ПУБЛИЧНО !

    Коментиран от #17

  • 8 Джон

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "Вуте":

    Дебелия е само управител на борда на директорите и не се подвеждай да си мислиш че е шапката!
  • 9 Руси

    19 2 Отговор
    Ако твърденията в изказването са верни, значи мафията все още си има държава. Само че все още всички са оплетени като свински черва. Трябва всички наведнъж да се махнат. Тогава ще има надежда за нещо по-добро.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Скрий се нягъде бе Панов

    2 8 Отговор
    Някога Радой Ралин написа ""Дупе си с рози накичи - насраното да не личи", а този хубосник не само се е окакал до уши, но се е качил на масата и див кючек върти та ако случайно някой не го е видял да да се поправи.
  • 13 Аз да

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    Да! Дори и виждаме.
  • 14 Домакин

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Панов след като си минална «кастинг»през кауна много ясно че ще имаш фатмашки манталитет
  • 15 Доказано е

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    Че само кауна се Бори срещу пеевски на всяко плюене все повтаря неговото име фатмака си мълчи защото дпс го назначи
  • 16 Уговорка

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    Кои го предложи за данс при кое правителство бе зам министър а сега се насажда че е човек на борисов ако не беше пеевски фатмака никога нямаше да стане президент дпс гласува за него
  • 17 ГЕРБ Народните милионери

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "А БЕ":

    Ти помниш, ама изглежда твърде превратно тълкуваш фактите.
    Дилян Пеевски бе предложен за шеф на ДАНС от ДПС и по-скоро лично от Ахмед Доган, който и сега ръководи тази партия в сянка като "почетен председател". От 2005-та до 2009-та година БСП бе в коалиция с ДПС и НДСВ, а премиер бе Сергей Станишев, който по-късно призна, че е лансирал кандидатурата на Пеевски под натиска на ДПС. Пеевски днес е обединителната фигура за Станишев и Борисов, които изпитват много нежни чувства един към друг и се сочат един друг като "преуспели политици" и "големи държавници". Нещо повече: чрез Станишев, както по-рано пък чрез Първанов, Борисов постига вътрешно разцепление в БСП и по този начин тази партия не съумява да играе ролята на ефективна и алтернативна опозиция. Освен това "социалистът" Станишев не е никак обезпокоен от загубата на лявата идентичност на БСП. За него, както и за останалите сиви кардинали в тази партия - Кирил Добрев и Георги Гергов, е важно политическата партия да продължи със своята самоубийствена мимикрия на уж лява партия с дясна същност.
  • 18 ГЕРБ Народните милионери

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    Как може Борисов да е срещу Доган? Та нали именно Доган му поднесе отново властта на тепсия, като оттегли подкрепата на ДПС и правителството на Пламен Орешарски падна през 2014-та година? За да е така здраво вкопан във властта Борисов заслугата е най-вече на Доган, който разбира се превъзходно осребрява тази подкрепа, защото той забогатява още повече с всеки изминал месец повече премиерстване на Борисов!

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Васил Левски

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "ГЕРБ Народните милионери":

    За това на изборите масово трябва да се гласува ,за да може веднъж за винаги тоя тумор дпс да изчезне.
  • 23 Истината

    0 0 Отговор
    Хора опомнете се чрез Пеевски ни управлява Доган а чрез тоз паша ни командва Турция Боко е съгласен на всико само да е на влас
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове