Last news in Fakti

7 Май, 2020 18:56 4 144 29

Пеевски се намеси в спора за гората на Црънча

Депутатът от ДПС дарява 700 хил. лв.

Пеевски се намеси в спора за гората на Црънча - 1

Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че ще предложи на Общинския съвет да отмени решението за продажба на гората на село Црънча, съобщи offnews.bg. Новината идва, след като вчера жители протестираха срещу продажбата на полигона в селото по време на гостуване на премиера Бойко Борисов.

Новината Попов съобщи на извънреден брифинг, на който прочете писмо от фирмата "Интръст", изпратено по волята на депутата от ДПС Делян Пеевски. В него управителят на фирмата Александър Георгиев обявява, че Пеевски прави дарение от 700 000 лева, за да се спре продажбата на гората. 350 000 са за площадка за отдих над селото, която народният представител предлага да бъде наречена парк "Св. Георги Победоносец". Останалите 350 000 лева са за пазарджишкия волейболен клуб "Хебър". Депутатът изразил готовност да направи двете дарения, ако общината се откаже от намеренията си да продаде гората на Црънча.

Кметът добави, че за пръв път става свидетел на подобно дарение. "По време на кризи си личи кой кой е. (...) Не мога да изкажа друго освен думи на благодарност", каза той.

Гората си остава на Црънча. Ние ще използваме тези средства по волята на дарителя, обобщи Тодор Попов.

Попитан за големия брой заболели медици в областната болница в Пазарджик, Попов заяви, че въпросите не трябва да се задават към него, защото болницата е държавна. Все пак той коментира, че очевидно има "изпускане на положението там" и добави, че утре ще се срещне с директора на болницата д-р Темнилов, за да обсъдят дали общината може да съдейства.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гавра

    70 2 Отговор
    Какво са 700 спрямо откраднатите милиарди

    Коментиран от #4, #25

  • 2 Ковид

    65 3 Отговор
    Ха, хаааа! Кой, кой е! Народе, грабвай сопите да им покажем кой, кой е!
  • 3 Чъки

    49 2 Отговор
    Това фалшиво театро с гората на с. Црънча е ПИ. АР акция от самото начало! Някой щедър,, дарител" за Дондуков - 2 ли се стяга?
  • 4 165

    16 50 Отговор

    До коментар #1 от "Гавра":

    ЕВАЛА, НА ПЕЕВСКИ, АКО ПРОДЪЛЖАВА ТАКА ЩЕ СИ ИЗЧИСТИ ИМЕТО, ТЖЙ НЕ Е ВИНОВЕН ЧЕ ОТ МАЛЪК СА ГО НАБУТАЛИ В ПРИСВОЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ АКТИВИ

    Коментиран от #6

  • 5 Атина Палада

    52 1 Отговор
    Абе тоя Пеевски да не ни го готвят за Премиер,че така му лъскат имиджа? Някой знае ли? ;) Сега цЕло Црънча за Пеевски ш"а гласува...
  • 6 165

    26 1 Отговор

    До коментар #4 от "165":

    ВИЖ ДРУГИТЕ НА СЛЪНЧАКА - ПЪРВИТЕ ДВЕ ЛИНИИ ХОТЕЛИ ПРЕДИ СТАРАТА ПЛАЖНА АЛЕЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОДЪРЖАВЯТ И СЪБОРЯТ
  • 7 Нова

    34 2 Отговор
    Като направи още 4, 5 такива "дарения" на следващите избори една не бълг. партия ще има премиер като слънце.

    Коментиран от #12

  • 8 Некъв си

    30 1 Отговор
    Да очакваме и от Пеевски да дойде ваксината против вируса.
  • 9 Плевен даге

    35 3 Отговор
    Честно,не мога да я прочета тая статия ,но само като видях заглавието и съм сигурен,че нищо хубаво не я чака тая гора за жалост.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Браво!

    22 2 Отговор
    Браво окрадените пари, ги върна, за да спре кражбата . И пак сигурно някъде са краднали по пътя.
    БГ, бате
  • 12 Другия с коня

    3 16 Отговор

    До коментар #7 от "Нова":

    Защото като помним БСП Премиерите Виденов,Станишеф и Орешарски направо Слънце ни огрява от три страни с три финансови Фалита.....Абе Станишеф,поне да жеше дарил няколко Петолъчки да се пазим от Вируса от Брюксел....Ако бяхте толкова трагични,щяхте да сте Смешни...

    Коментиран от #17, #26

  • 13 Бумеранг

    14 1 Отговор
    Който много е вземал , ще трябва и много да дава. Задължително. Ако иска да оцелее при следващите катаклизми.
  • 14 JEFF

    21 0 Отговор
    Срещу тези пари после ще вземе цялата гора.
  • 15 Цеко сифоня

    21 0 Отговор
    С една дума и селото и гората са вече негови. А един друг с каскет, да не се прай на мармот, а да пита за произхода на тия пари.
  • 16 🐷 Боко ТИКВАТА

    14 0 Отговор
    Да живеят свинете....хахахаха.
  • 17 ето истината

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    А ти защо не остави коня ти да пише? Щеше да е по -разумен коментара;)
    И все пак....От новата история на България ,Виденов е единствения политик,който работеше за България ,но беше предаден и от свои и от опозиция,респективно-и неговите и опозицията предадоха Блъгария.Това е истината. Всичко останало на политическата сцена и леви и десни и средни и горни и долни...работят за чужди интереси,а не за България.

    Коментиран от #19, #23

  • 18 Смях

    16 0 Отговор
    Немъчени пари, лесно се даряват !!!
  • 19 Другия с коня

    4 9 Отговор

    До коментар #17 от "ето истината":

    Виденов Управляваше При95% държавна собственост на икономиката и закрита още 90та Държавен и народен контрол.Директорите на предприяти,членове на БКП/БСП успяха до 97 ма да натрупат такъв вътреше дълг към Държавните банки(разбирай всяко предприятие е работило на загуба и е вземало кредит от банките),че се изчисляват на милоарди левове.Това принуждава Виденов да обезценява лева. И Хипер инфлацията убива всички спестявания на Народа в банките и Спестовна каса.Есин апартамент е струвал 7хиляди лева при Виденов с тях можеш да си купиш бутилка Кока Кола от Два долара....Хората се юрват да теглят парите си и Банките пускат кепенци,защото няма как да ги платят и Народа Умре....Та с КОЕ не е виновен Виденов....

    Коментиран от #22

  • 20 Пешо

    13 0 Отговор
    Вече и партизани да станем пак наем на Пеевски ще плащаме ...
  • 21 Един

    2 3 Отговор
    Един път да ми хареса!
  • 22 ето истината

    17 0 Отговор

    До коментар #19 от "Другия с коня":

    Абе вземи се скрии с твоите глупости. Никакъв дълг не са трупали предприятията.Тогава България имаше работеща икономика за разлика от сега. Лева го обезцениха спекулативно от вън,защото Виденов не искаше да им се подчини,т.е. да им подари държавата на тепсия,както впрочем напарви после Костов,който от вън беше назначен. От вън предизвикаха изкуствена криза.Скриха стоките.Изнесоха брашното с кораби престояваше в морето.
    След като назначиха Ксотов,тогава започнаха да назначават нови директори в държавните предприятия за да ги доведат до фалит и после да се продаде предприятеието за 1 долар. Бегай с твоите глупости,защото знам добре к"во сатна тогава. Видях с очите си акка едно печелившо предприятие се доведе до фалит умишлено.

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ето истината

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Другия с коня":

    Оф,стига с т"ва БСП и Герб и Боко-то е ясно,че всички са от бившата номенклатура. Та по Виденово време Боко си беше в БСП-то.
    Това едно на ръка. Главното е,че до Виденов България имаше работеща икономика за разлика от сега. А Костов изобщо не беше непознат.А го подготвиха от вън.Ако ти не знаеш това,аз знам. Вкараха от Германия тогавашни 5 000 д.марки и направиха Майдана. И при Костов започна разграбването на България. Знаеш ли,че Костов даде мариците на американските фирми,които сега ни продават нашия си ток на тройни цени само за 120 000 долара комисионна и Костов подрипна от радост ..А пък за т.н. "афера на века",където същия Костов даде златните ни находища на чужденци да изнасят златото ни....Изобщо не ми говори глупости. До Виденов имаше държава България.След Виденов вече няма държава България-има колония. Всичките ни политици от тогава работят за чужди интереси.Единствено Виденов не им се подчини и те го махнаха.
    А за Герб изобщо недей да говориш. За 10 години изтеглиха 30 милиарда заем... Повече от колкото всичките предходни правителства от 89-та до 2009г заедно
  • 25 Съгласен съм.

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гавра":

    Но едни ползват откраднатите пари за частни асансьори, други - за къщи и бутици в Барселона. Тук една гора ще остане гора. А ако дарителят има престъпления - нали има Прокуратура, начело на която е поставен човек, избран с рядко срещано единодушие?
  • 26 Сссссссс

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    Орешарски не е от бсп
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хаджиментов

    2 0 Отговор
    Едно време една депутатка на БСП от Кюстендил плащаше тока на разни села, а сега пък този се скъса да прави "дарения".
    Толкова години нито стотинка не е дал, а сега изведнъж - милиони. Какво стана? Нещо сънувал ли е или някоя врачка му е предрекла, че ще става президент?
  • 29 Хаджиментов

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "ето истината":

    Говориш глупости!
    Каква работеща икономика през 1997?
    Всички държавни предприятия бяха с номенклатурни БКП директори още от соц-време и прилагаха Мултигруп схемата за източване - Мултигруп или червени фирми на входа и на изхода, които ги обезкървяваха и задлъжняваха, след които или ги ликвидираха или изкупуваха за жълти стотинки. За Костов остана да ликвидира големите хапки от българската баница.
    Хиперинфлацията наистина беше изкуствено предизвикана, но от български фактори в сянка, които по това време пребиваваха в чужбина и целта беше да се легализират парите на кредитните милионери, които в болшинството си пак бяха червени. Превърнаха парите си в чужда валута, сринаха лева и с пари за семки си платиха милионите, за да си легализират милионите от кредити. Така гущерът си отряза опашката и стана по-чист от момина сълза. Купеното до момента му излезе без пари, а и останаха средства за приватизацията на големите неща при Костов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове