Last news in Fakti

8 Май, 2020 09:25 5 396 40

Българи се завръщат във Варна с подновени полети

  • варна-
  • подновени полети

Няма яснота на какво основание полетите до морската столица са подновени

Българи се завръщат във Варна с подновени полети - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Българи от рискови държави като Германия, Холандия, Англия и Австрия предстои да се приберат във Варна с подновените полети на авиокомпания Wizz Air, съобщи Varna24.

Тревогата си около този факт изрази за медията ни областният управител на Варна Стоян Пасев. Той коментира, че всички пристигащи пасажери ще бъдат поставени както и досега под задължителна домашна карантина, но се обмисля най-безопасния вариант за транспортирането на пристигащите пътници от летището до домовете им.

Справка в сайта на летище Варна за предстоящите полети до морската столица показва, че днес се очаква със самолет на Wizz Air "доставка" на пасажери, пристигащи в 18,40 часа от Айндхофен-Холандия. Малко по-късно, в 20,55 часа се завръщат жители на Варна и областта от Дортмунд-Германия, а пътуващите от Лондон-Лутън ще кацнат на аеропорта в 02,55 часа. В следващите дни полетите продължават, както от тези държави, така и други рискови дестинации като Австрия, например.

Полетите на авиокомпанията бяха спрени с решение на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса след изпратено писмо от кметът на Варна Иван Портних, подкрепено от цялата медицинска общност на Варна - от Българския лекарски съюз - Варна, МБАЛ "Св. Анна“, ВМА - МБАЛ - Варна (Военноморска болница), УМБАЛ "Св. Марина“, Медицинския университет "Проф. Д-р Параскев Стоянов“, РЗИ - Варна, от областния и от общинския кризисен щаб.

В решението се посочваше, че забраната ще бъде в сила до края на извънредното положение, което би трябвало да бъде отменено на 13 май.

Няма яснота на какво основание полетите до морската столица са подновени.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсурдистанска реалност.

    30 6 Отговор
    Отново проблем и отново няма виновен !
  • 2 наблюдателен германец

    24 7 Отговор
    оправете си заглавието, а варна ще стане новата столица на бг. по заболели !!
  • 3 Ddr

    16 6 Отговор
    Германия , Австрия - рискови държави ???
  • 4 За бога

    27 8 Отговор
    Областният управител на Варна Стоян Пасев има право да изсипе 5 камиона пръст на пистата и да сложи точка по въпроса.

    Коментиран от #10, #38

  • 5 не е добре

    30 4 Отговор
    Излиза така, че една авиокомпания може да заобиколи държавно решение. Ами да се подготвим във Варна тогава. Една махала да пламне и сме готови. Можете да затваряте и да забравите за летен сезон. Носете си маските и се пазете.

    Коментиран от #9

  • 6 Мина Анева

    28 8 Отговор
    Ами забранете полетите! Толкова ли е сложно?
  • 7 заличаване на следи в САЩ

    18 1 Отговор
    Медицински изследовател, за когото се твърди, че е на „прага да направи на много значими“ констатации за коронавируса, е открит застрелян през уикенда в Пенсилвания, съобщиха официални представители на университета, в който работи, предаде luboslovie.bg.
    Бинг Лиу, 37-годишен, изследовател в Медицинското училище в Университета в Питсбърг, е открит мъртъв в събота в дом в Рос Тауншип, северно от Питсбърг, информират от Медицинския университет на окръга Алегиен.
    Той е бил прострелян в главата и шията, гласи съобщението.
    Час след откриването на тялото на Лиу, втори човек, Хао Гу, 46-годишен, е намерен мъртъв в кола на по-малко от километър, съобщи агенцията.

    Коментиран от #32

  • 8 Ееее

    17 3 Отговор
    Трябва още заразени,Боко има да изпълнява поръчка.
  • 9 мзср

    18 3 Отговор

    До коментар #5 от "не е добре":

    Те не са само от Варна. Ще се разпръснат из цяла Източна Бг. И няма да спазват карантина.
  • 10 Таня първа

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "За бога":

    И тогава ще си кацнат на летище София, от там до Варна си има влакове, автобуси, таксита. Няма оттърване.
  • 11 СОФИИСКА КООПЕРАЦИЯ

    15 5 Отговор
    действие и следствие. в началото на май кацнаха два самолета със заразени и заразоносителите скочиха в почти всички градове. не са само тия в хасково и софия. сега пускат полетите за постояно заразяване. гарантирано от ГЕРБ и ЕВРОГЕЙТЕ. ВЕЧЕ ИМАМ ЗАРАЗЕНА КОМШИЙКА ВЪРНАЛА СЕ ОТ ДАНИЯ. ЛЕКУВАТ Я В КЪЩИ И НЯМА БЕЛЕЖКА ОТ ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ ЧЕ Е ЗАРАЗОНОСИТЕЛ. НЕЙНА РОДНИНА ПОД НЕЯ И ДОСТАВЯ ХРАНА КАТО СИ КОНТАКТУВА СВОБОДНО С НЕЯ, ВЛИЗА В ДОМА И ,И ПОЛЗВА ПОСТОЯНО АСАНСЬОРА, ИДЕАЛНО МЯСТО ЗА ЗАРАЗЯВАНЕ.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 От Плевен

    16 10 Отговор
    Не допускайте тези полети да се извършат! Заразата идва с тях! Ако трябва, блокирайте пистата.
  • 14 Майна

    26 23 Отговор
    Не ви ли е СРАМ, ВСИЧКИ, КОИТО ПИШЕТЕ ТУК ЗА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ като за прокажени, те тук могат да се разболеят, щото тук короната отдавна я ИМА. ЖАЛКИ, ДРЕБНИ, БЕЗРОДНИ ДУШИЧКИ СТЕ....

    Коментиран от #16, #22, #35, #36

  • 15 7777

    17 12 Отговор
    Ама спрете полетите, където са отишли там да стоят!!!! Заради тия ще пламнат всички, аз се пазя и какво от това.... Вчера на спирка в Варна, трима цигани плюеха и чакаха рейса, а ние другите чакащи какво трябваше да направим??! Хора все още здрави пазете се, Няма оправя....
  • 16 Колко

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Ткмо това писах и веднага изтриха коментара N12
  • 17 Полети

    1 6 Отговор
    Да благодарят на ТИМ. Те спряха полетите до Бургас цяла зима и сега да се оправят.

    Коментиран от #33

  • 18 Петър

    13 3 Отговор
    Имам познат,върнал се от Италия,който ми каза какво представлява контролът за спазване на карантината- звънят му всеки ден от районното по няколко пъти на ден без предупреждение и това го кара наистина да си седи вкъщи. Хипотетично да кажем,че така ще е респектиран всеки завърнал се. Но има една малка подробност - това работи само ако човекът не живее с някого или поне не се виждат дори и в едно жилище. Защото видят ли се и в случай,че завърналият се е болен,заразява се и близкият му. А той ходи да му пазарува и оттам вирусът се разнася. С две думи- това е само привиден контрол и нищо повече.
  • 19 Няма да се спират!

    16 18 Отговор
    Ще си летят самолетите, защо не! Границите трябва вече да се отворят, хората да са свободни да ходят, където си искат. Има способи за хващане на заразените и те трябва да се прилагат от тиквите в парламента. Време е вече да се отмени така наречената пандемия, защото почти всички разбраха каква световна конспирация е това. Казвам почти всички, защото има още 10% психари, които още не са го проумяли.
  • 20 БАЦЕ ОТДАВНА Е ВРЕМЕ ДА СИ ИЗВАДИШ

    13 12 Отговор
    ГЛАВАТА ОТ ПЯСЪКА И....ДА ЗАБРАНИШ НА ВСЯКА ЦЕНА ПОЛЕТИТЕ ОТ И ДО!!!! НЕ СЕ ПРАВИ ЧЕ НЕ ЗНАЕШ И ЧЕ НИЩО НЕ Е СТАНАЛО...СТИГА СТЕ РАЗПЪВАЛИ ЛОКУМИ ЗА ТУЙ И ОНУЙ...ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е НА ПЪТ ДА ПЛАМНЕ ОТ ТЕЗИ КОИТО ПРИСТИГАТ....АМАН ОТ НЕГЛИЖИРАНЕ И БЕЗХАБЕРИЕ ОТВОРИ СИ ОЧИТЕ И ДЕЙСТВАЙ САМО С ЛОКУМИ И ЛАСТИЦИ НЕ СТАВА...РАБИЙШЛИ...

    Коментиран от #25

  • 21 Тихомир Тодоров

    18 12 Отговор
    Пишат рискови държави, ок, аз съм в Германия в момента и не сме спрели работа даже и за един ден, няма истерии, измислени неадекватни забрани, просто животът си продължава. И не мога да се съглася, че като се прибера някакви си олигофрени ще ми ограничават свободата на придвижване без доказателства, че съм болен или зараьоносител. За целта проверка на границата и след положителен резултат, в кауша или в моргата, а ако е отрицателен всичко хубаво и приятно прекарване, това е адекватно решение, а не всякакви домашни карантин, маски...

    Коментиран от #24

  • 22 Коректен

    15 8 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    "Сънародници", които не живеят в България и не плащат здравни осигуровки тук. Които като видяха какво представляват за господарите си на запад пристигат тук без да се съобразяват с правилата и карантинните изисквания. За това ли си седяхме в къщи повече от месец? За това ли бизнеси фалират и хора тук губят работата си? Защото само от тези гастери броят новозаразени на ден ще прескочи 100, а онзи само това чака за да затвори пак хората и да започне да тегли заеми за крадене. Като приключат със заразата навсякъде в чужбина са добре дошли да се приберат. Сега трябва всички прибиращи се да поемат разходите за ескорт, полиция и да бъдат настанявани за своя сметка в някой от празните хотели извън града, докато им мине карантината.
  • 23 Шекспир

    9 6 Отговор
    Кмета Портних е намерил странно решение.Забранил е на градския транспорт да извършва курсове 2часа след кацането на самолета.Също е забранил и на такситата да извозват пътници през тези 2 часа.Какво ли цели не знам но е доста глупаво.С идването на сезона цяла Източна България ще пламне.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 воените да тренират по указани мишени

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "БАЦЕ ОТДАВНА Е ВРЕМЕ ДА СИ ИЗВАДИШ":

    баце да вади воената авиация и да препрече пътя на заразните самолети и обратно. при непослушание да пуцат по крилата.
  • 26 бил гейтс го е пуснал

    5 3 Отговор
    целта е да стоят там 5 дена и обратно кой от където е дошъл както ва париж. одобрявам
  • 27 биби

    14 7 Отговор
    Пътниците на Уизеър са 90% цинги.
  • 28 Баи

    9 8 Отговор
    Ще пламнете като - софия ако не спрьт полетите
  • 29 ХАХАХА

    6 3 Отговор
    Ами не само самолетите, изобщо никакви там чуждестранни стоки, щото и от там може да ДОЙДЕ СТРАШНИЯ ВИРУС, пък като гледам то тук е птицеферма, дето и мисирки някви се.. ЧУВАТ.., МИ ТО ИЗХРАНВАНЕТО ВИ НЕМА ДА Е ТРУДНО...
    ДОЙДЕ ПРОЛЕТ, ЩЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ЗЕЛЕНО..


    ХАХАХА
  • 30 Гост

    9 11 Отговор
    ЕС си изпраща заразените в България. Ще ни превърнат в територия на вируса, а те ще са чисти та пречисти. Познайте кой ще ни го наложи със смирена, бръсната главица.
  • 31 Кактус

    12 6 Отговор
    Значи държави с много по-добра медицина от нашата били рискови🤔 Не разбрахте ли, че вече плашите само гаргите и никой не ви вярва. Няма чували с трупове, нито хладилни камиони!!! Но скоро ще има гладни и готови на всичко хора, на които няма да им дреме дали крадат и убиват...
  • 32 стоян

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "заличаване на следи в САЩ":

    До 7 ком -Защо лъжеш бе другарю -те не заличават следи, а двамата са щели да открият лекарство но са се избили помежду си -сигърно кой е откривателя
  • 33 Борко

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Полети":

    Не виждаш ли коя е авиокомпанията, те през цялата карантина се опитваха да пуснат полетите си и постоянно ги спираха, на тях се оплаквай.
  • 34 Bgdsakjb

    8 0 Отговор
    Спрете Европейското финансиране за България
  • 35 Ани

    10 7 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Повечето в България сте психясали. Как може такива коментари...... Те Българите в чужбина да не са носители на каквато и да е зараза...... Май на повечето са ви промили мозъка!
  • 36 Ани

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Много точно написано!!!
  • 37 Стига сте

    0 0 Отговор
    ревали, питайте Мангърчето,той знае най-много.
  • 38 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "За бога":

    Да ама летището е на ТИМ!!! Всички поразии във Варна от тях идват!!!
  • 39 Да четат управляващите

    5 6 Отговор
    Ето един от пишещите директно си заявява, че щял а се прибере и да си ходи напред назад, щото тестът нямало да показва. Абе таранколу не разбрахте ли че тестовете не са точни, не хващат от началото заразата, понякога и два пъти отрицателни дават. Заради такива егоисти емигранти и роми ще пламне заразата силно.
  • 40 има решение

    6 5 Отговор
    Толкова зарязани хотели има, правителството да взима под наем някой и да ги настанява тия да си карат карантината при строги мерки, както направиха не малко държави. Само тогава ще може да има контрол. Иначе ще пламнат всички места, където се приберат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове