Last news in Fakti

8 Май, 2020 19:40 3 624 122

БСП-София: Долу ръцете от паметника на Съветската армия

  • паметник на съветската армия-
  • съветска армия-
  • бсп-
  • бсп-софия-
  • лозенец-
  • константин павлов

Според столичните социалисти идеята на кмета на район "Лозенец" Константин Павлов е акт на аморалност, ксенофобия и екстремизъм

БСП-София: Долу ръцете от паметника на Съветската армия - 1
Снимка: БГНЕС

Ние, социалистите от районната организация в "Лозенец" и Градската организация на БСП в София, категорично се противопоставяме на безумната идея на кмета на района Константин Павлов за премахване Паметник на съветския воин - костница на загиналите в Отечествената война, преместването, незнайно къде, на тленните останки на загиналите бойци и командири от Съветската армия, преоформянето на "Моста на дружбата" и смяната на името на ул. "Граф Игнатиев". Това се казва в официална позиция на БСП-София.

Ето какво още пишат столичните социалисти:

Цинично е подобен акт да бъде свързван с 9 май. Датата е преломна в историята на България и на Европа. Ако нямаше Ден на Победата, нямаше да има Ден на Европа! Нямаше да има обединена Европа. Победата на съпротивата срещу фашизма в България и победата над хитлерофашизма в Европа стават възможни с първостепенната заслуга на Съветската армия. На този ден бе сложен край на ненавистната политика на Хитлер и неговите съюзници.

Днес, 75 години след освобождението на България и Европа от фашизма, в условията на световна пандемия и изправени пред глобални предизвикателства, повече от всякога са ни нужни единство и взаимна съпричастност, а не поставянето на нови разделителни линии и противопоставяне на обществото. Зловещо е във времето, когато се борим е една зараза, да се възкресява друга – тази на кафявата чума. Да се правят опити за събуждане на Злото, което отне милиони невинни животи в България и Европа през миналия век.

Днес е на мода да не се признава ролята и приноса на Русия за разгрома на Хитлеристка Германия. Има хора, които използват властовите си позиции, за да действат в услуга на своите дребни лични политически интереси, а не за решаването на реалните проблеми на гражданите.

Когато имаме най-много нужда, като общество, да бъдем обединени и сплотени, кметът на район "Лозенец" Константин Павлов, от името на институцията, която представлява, предлага премахване на паметника и преместване на тленните останки на освободителите. Зад това неадекватно предложение се крият идеологически подбуди, абсолютно несъответстващо на времето, в което живеем. Историята ни учи да помним и да ползваме поуките от нея за настоящето и бъдещето и никога да не повтаряме грешките на миналото.

Подобно деяние ще бъде грубо нарушение на международните норми, залегнали в Женевската конвенция, съгласно които всяка страна има право, независимо от каузата на войната, да има свои военни гробове и паметници на територията на друга страна. И тези военни погребения и паметници са неприкосновени.

Правомощията и функциите на районния кмет са да строи и да решава значителните проблеми на живеещите, като подобрява жизнената среда, да опазва културно-историческото наследство и да стопанисва добронамерено общинската собственост. За това е избран мажоритарно, а не да руши, скверни паметта на загиналите воини и да предизвиква международни скандали с нелепи предложения.

В район "Лозенец" има много наболели проблеми, които не са решени, като презастрояването, липсата на улична инфраструктура и на детски площадки, на дезинфекция на улици и булеварди, предвид тежката епидемична ситуация и др. С това трябва да се занимава районният кмет.

Ние, социалистите от районната организация в "Лозенец" и Градската организация на БСП в София, категорично считаме, че направените предложения от кмета на района целят създаване на напрежение и ненужно противопоставяне между хората. За нас това е съзнателен акт на аморалност, ксенофобия и екстремизъм.

Долу ръцете от Паметника на съветския воин - костница на загиналите в Отечествената война, където се прекланяме пред подвига на героите освободители и паметта на всички невинно загинали жертви!


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СссереМ

    62 47 Отговор
    Жалка история , да се поругава историята

    Коментиран от #92, #112

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СЛАВА РОССИИ

    66 53 Отговор
    Пак кравари си оставили ръцете на паметника да ги хванат и да го чистят!
  • 5 Пародия

    70 70 Отговор
    Бутафорен паметник построен от незаконна окупационна болшевишката власт

    Коментиран от #10

  • 6 1312

    64 57 Отговор
    Шумкарите вият, но дано никой не им обърне внимание. Позорноно е в столицата да има паметник на армията окупаторка, да си го сложат пред някоя мандра ако толкова го искат.

    Коментиран от #24

  • 7 КОНТРАТА

    41 35 Отговор
    От мюфтийството искат смяна на имдто на улица Граф Игнатиев не им харесва факта, че Руската армия ни освободи от робия 1877 г слугите на ДПС- седесарите са готови да откликнат на молбите на мюфтийство!

    Коментиран от #41, #47, #71

  • 8 Другия с коня

    56 49 Отговор
    45 години Комунистическа Окупация на България е свързана със Всички Комунистически Паметници нацвъкани в България...Тяхното място им е в Държавата им Русия.Да си ги монтират където искат и да им слагат цветя....Комунизма в България е обявен за Престъпен Режим със Закон.Всеки,който прооагандира Комунизма е Престъпник...

    Коментиран от #98

  • 9 Мдаа

    54 53 Отговор
    ако Съветската армия не беше влязла в България, а вместо това тук се бяха закрепили англосаксонците:

    - Откъсване на Родопите и Пиринско в полза на Гърция.

    - Откъсване на Странджа и Сакар в полза на Турция.

    - Вероятно връщане на Южна Добруджа на Румъния.

    - Демобилизация на Българската армия с всички негативни последствия от това.

    - Много по-тежки финансови и стопански репарации.

    - Гръцки, сръбски и турски окупационни части на българска територия, което би довело до изстъпления и реваншизъм.

    Коментиран от #27, #96, #104

  • 10 Ей чшшшш

    38 19 Отговор

    До коментар #5 от "Пародия":

    А на Хамериканските льотчици?

    Коментиран от #62

  • 11 Nikos

    10 23 Отговор
    YES. .YES. .YES...
  • 12 Червената сган

    38 30 Отговор
    И Братската могили в Борисовата градина ще премахнем, не само моча, сектанти такива!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Умно село

    39 26 Отговор
    Би било добре да се върнете там от където сте излизли.
    Т.е. на м. ви в п..., уважаеми мислители на новото време в което УЖ живеем, като евро - пейци!
    То бива простотия и слагачество, но последните 30 години , то стана ежедневие.
  • 15 хахаха

    36 29 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Как ще реагират червените? Ще ги напият с водка или ще оберат някоя мандра? Много страшно наистина хахаха.

    Коментиран от #48

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българската армия

    44 39 Отговор
    Българската армия воюва срещу нацистка Германия в състава на Съветската армия и дава 15 хиляди убити и безследно изчезнали и още 20 хиляди ранени.
    Паметникът на Съветската армия е и паметник на Българската армия, в състава на Съветската армия.
    Паметникът е издигнат от признателния български народ.
    Рушителите на паметника на Съветската армия са антибългари.
    Няма русофоб, който да не е антибългарин, било то по политически, идеологически, расов или етнически белег.

    Коментиран от #33

  • 18 Варвари

    48 26 Отговор
    Сан Стефано не се реализира, защото Англия и Австрия заплашват Русия с война.

    Нищо хубаво не сме видяли от Англия, САЩ, Австрия, които ВСВ искат унищожаването на БГ и поделянето й между съседите й.

    Западът не призна, че последните месеци на ВСВ БГ воюва срещу Хитлер.

    Защо не драскат паметниците на САЩ пилотите бомбардирали София?

    Няколко платени от НПО-тата лумпена, които искат да изкарат някой цент.

    Грозна история.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 оле оле

    32 20 Отговор
    "Гледам и не вярвам на ушите си";))) Светът е в колапс,никой не знае какво предстои ...тия с паметници се занимават в този момент. Възможно ли е да има толкова изостанали,ограничени хора в България,че в момента да мислят и се занимават с това?
    Това не е истина! Тия или са за белите престилки...или са за баирите да пасат стадата. До там ими се простират умствените способности.

    Коментиран от #28

  • 21 Снйперист

    21 15 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Обективен

    36 30 Отговор
    БСП е анти европейска, сталинистка и пропутинска мутра.
  • 24 Българина

    38 31 Отговор

    До коментар #6 от "1312":

    А не е ли позорно да има паметник на краварските летци, които са унищожили 1/4 от София, и са избили около 5000 мирни граждани през ВСВ, бе дрсльо?

    Коментиран от #30, #108

  • 25 Русороб

    34 25 Отговор
    Ама как ревът родоотстъпниците шумкарски, рано или късно ще се премахнат всички паметници окупаторски. Тези дни моча ще лети ;)
  • 26 Голем смях

    39 29 Отговор
    Всяка страна има право и ..бла бла бла .Няма такава страна СССР.Няма такава армия -совецка.А в България не е освобождавала никого и нищо.България е окупирана и ограбвана 45 години.Къде е българският държавен архив ,къде е българският златен резерв ..Комунизмът е престъпен стой и всички негови паметници и символи са гавра с човечеството .

    Коментиран от #32, #38

  • 27 Много интересен филм.

    11 13 Отговор

    До коментар #9 от "Мдаа":

    Само дето пак са си окупатори. Просто, ако не бяха те, щяха да са другите.
  • 28 Лудницата Карлуково

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "оле оле":

    Чакаме ги. :-)
  • 29 Покана към Лузърите

    24 25 Отговор
    Като ги даваха по телевизията лумпените освкверняващи паметници, видяхте ли какви лузъри бяха, ниски, плешиви, без доходи маргинали.

    Та предлагам на смелчаците оскверняващи памет на загиналите официално да обявят следващото място и час.
    Ей така да се срещнем лице в лице, да си поговорим на "Вие".

    Но те са плъхове, крият лицата си, и излизат през нощта, за да не ги овъзмездим подобаващо.

    Маргинални лузъри!

    Коментиран от #36

  • 30 1312

    17 11 Отговор

    До коментар #24 от "Българина":

    Ами да ги махнат и тях бе дрсльо! Нито едните, нито другите имат място в България.

    Коментиран от #34, #45, #88

  • 31 другарят

    25 24 Отговор
    Туземните "десни" талибани това не го предлагат по "идеологически подбуди" , защото при тях просто няма идеи! Подбудите идват от посолството на фашистка Америка и незаконните им НПО в България! Абсолютно по същият начин се случи в Прага, където също "случайно" беше открита американска връзка при премахването паметника на маршал Конев. Няма по-мракобесна империя в човешката история от тази на фашистка Америка наследник на Англииската империя.
  • 32 Де Факто

    22 24 Отговор

    До коментар #26 от "Голем смях":

    К'во има за ограбване в скъсаната ни кочина, бе френд?Сега се ограбва златото ни, и краварите ползват ТЕЦ-овете ни направени от руснаците, бе смешник.
  • 33 уточнение

    24 20 Отговор

    До коментар #17 от "Българската армия":

    Официално жертвите са 30хил. Реално 50хил. дадени абсолютно излишно, защото България реално не е воювала до този момент само си е взела земите населени с българи. Нареждането да изоставим Беломорието идва от Москва чрез Г. Димитров.

    Коментиран от #60

  • 34 Българина

    5 9 Отговор

    До коментар #30 от "1312":

    Трай бе, голем дрисльо.....хахахаха.

    Коментиран от #40

  • 35 Глупости пишат комунетата!

    25 14 Отговор
    Какво значи фаша? Какви са постулатите на фашизма? Фашизъм е имало само в Италия ? В България не е имало фашизъм!
  • 36 хахаха

    19 8 Отговор

    До коментар #29 от "Покана към Лузърите":

    Мандра ли искате да ограбвате с тях или да се криете в шумата ако се покажат?
  • 37 Крис

    26 17 Отговор
    на нашите комуняги още им кънтят залповете на Аврора в кухите кратуни,на този който се терзае за граф Игнатиев,само ще му кажа,че точно този изрод е виновен за обесването на Левски...
  • 38 ха ха ха ха

    18 14 Отговор

    До коментар #26 от "Голем смях":

    Ха ха ха ,смешко,олигархичната диктатура ,която наричат днес "демокрация" е много по-престъпен режим от социализма.Казвам социализма,защото комунизъм не е имало.
  • 39 Ръмпези

    20 8 Отговор
    АБЕ ХОРА..НИЕ СМЕ ОТ СТРАНАТА НА ПОБЕДЕНИТЕ...КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ СМЕ ОТ СТРАНАТА НА ПОБЕДЕНИТЕ...ЕМИ И НИЕ ИСКАМЕ ПОНЯКОГА ДА СМЕ ПОБЕДИТЕЛИ...ПАМЕТНИКА ПОСТОЯННО НИ КАЗВА:- ВИЕ СТЕ ПОБЕДЕНИТЕ..ТОВА ВЕЧЕ Е ПОДИГРАВКА С ТЪРПЕНИЕТО И САМОЧУВСТВИЕТО НА НАЦИЯТА...
  • 40 1312

    14 9 Отговор

    До коментар #34 от "Българина":

    Команди от шумкари не приемам, малък дрсльо.
  • 41 Мюфтия

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "КОНТРАТА":

    Не трябваше да го казваш, и да ни излагаш. :-(
  • 42 Щирлиц.

    20 14 Отговор
    Интересна история има България, преди 75 години са ни освободили от Западна Европа... Ей, ако не бяха ни освободили сега щяхме да се водим европейци, а не робите на европейците. Толкова продажно племе, направо ми е срам. Винаги една шепа хора си гонят интереса на гърба на целият български народ. А народът повтаря като папагал след тях.
  • 43 Да бе да

    15 13 Отговор
    "Игнатиеф бил виновен за обесването на Левски?"

    Спрете се, бива бива, тази от Евроком канеща НПО$активисти трябва да я закрият.

    Излагация пълна, а Раковски и Бенковски били масони.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Другия с коня

    14 2 Отговор

    До коментар #30 от "1312":

    Тоеа е....България Над Всичко....Вземете се в ръце Българи да спасим Родината...
  • 46 Нео

    24 12 Отговор
    Откакто Корнелия взе властта умственото ниво на пишещите другари съвсем се срина. Говори се за "Отечествената война". Знаете ли другари кой въвежда това понятие? Молотов, същият този, чийто подпис стои редом с този на нацистите за подялбата на Европа. Защо чрез този паметник не отбелязваме приносът на съветските воини за победата над кафявата чума, а се благодари за нещо, което българският народ не е искал? Защо след като сме "освободени", СССР взема архивите ни /а и не само тях/, като военна плячка и не ги връща и до ден днешен? Хайде да проведем референдум да си каже думата народа, може ли един комунистически преврат да се нарече "освобождение"? И защо е "костница"? Чии кости са положени тук? Защо никой не вандалства над стотиците паметници посветени на освобождението ни от турско робство, а само над този?

    Коментиран от #51

  • 47 Аха

    19 12 Отговор

    До коментар #7 от "КОНТРАТА":

    Искаш да кажеш миризливия казашки ботуш. Нали така беше ги нарекъл, нашият, българският Апостол на свободата
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Шумкар

    5 5 Отговор
    Написах какъв съм сега, и модераторчето ме изтри!!!!! СДС-ар съм, бре.

    Коментиран от #52

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 🐀🐀🐀 Тъп ГЕЙбераст

    10 14 Отговор

    До коментар #46 от "Нео":

    А откакто ТУЛУПА е на власт, какво стана? хахахаха.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Българина

    17 7 Отговор
    Малоумието нека си избере които си иска последователни 30 години по времето на соца, и да ги сравни с последните 30 години "демокрация", за да се види, КОЙ КОЛКО Е НАПРАВИЛ за кочината ни.
  • 54 Тттт

    18 10 Отговор
    НЯМА ПО СТРАШНО ОТ ФАШИЗМА. НЯМА НЕЩО ПО СТРАШНО ОТ ДЪРЖАВНИЦИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ФАШИЗМА. ТАКИВА ПРАВИТЕЛСТВО ИМА В БЪЛГАРИЯ. СТРАЩЕН УПРАВНИК Е ТОЗИ. КОИТО НЕ ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ СРЕЩУ. ВАНДАЛИТЕ НАЦИСТИ КОИТО УНИЩОЖАВАТ ИСТОРИЯТА НИ.

    Коментиран от #106

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Даа

    12 13 Отговор
    Победени сме, защото сме на страната на Хитлер.

    Благодарение на Сталин не сме изтрити от САЩ и Англия, същият номер Англия и Австрия спретват със Сан Стефано.

    Накрая останаха демократичните берачи на ягоди.
    Берачите на ягоди са рожба на 30 г. комунистически преход.
    Да не забравяме, че Ленин и Троцки са западен проект, както и Хитлер - финансирани от САЩ и Англия.

    С тъпоглави политици толкова, новите начело със Захариева ни водят към 3-та национална катастрофа - бившите отрочета на комунягите - но не на онези, които са вярвали в "свободата и равенството" - лозунг на френската революция.

    България винаги е страдала от предатели, и ще страда, защото се е примирила със статуквото и бяга, вместо да гради държавата си.
    И винаги интелектуалците ни са ни предавали, в редки случаи като Дебелянов са се жертвали.

    Колко от днешните ще се жертват, освен ако не им се плати за мисии в чужбина, защитаващи чужди интереси, не на БГ.
  • 57 Коментатор

    17 13 Отговор
    Не само в София, но и в цяла България трябва да се срутят паметниците на съветската армия - има още в Пловдив и Бургас. Тези паметници не са паметници никого другиго, а на унижението и окупацията на българската нация. За това си заслужава да има референдум. Да се видим какви сме. Димитровград. Може ли да има град с подобно име в България? Очевидно всичко може след като само за 45 години комунизмът смаза и унищожи духът и характера на българина...

    Коментиран от #93

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Активист на БКП

    13 15 Отговор
    Никой няма да смее да пипне тази светиня !!? Страх ги е от справедливия гняв на другаря Путин!!!!

    Коментиран от #75

  • 60 Да ама Не

    15 9 Отговор

    До коментар #33 от "уточнение":

    Официално България има малко над 15 хиляди безвъзвратни загуби, а общо с ранените от строя са извадени 35 хиляди български войници.
    Нито един български войник не е загинал напразно. Благодарение на Отечествения фронт, създаден по замисъл от Георги Димитров, с водеща роля на БКП, България обявява война на нацистка Германия.
    Благодарение на участието на България в разгрома на Германия, на мирната конференция в Париж през 1947 г. съветският външен министър Молотов, по нареждане на Сталин, отстоява българските граници и отхвърля гръцките и английските претенции за анексиране на Родопите и Тракия, вкл. Пловдив, от Гърция, като териториална компенсация за фашистките зверства на България в Беломорска Гърция.
    Г. Димитров няма отношение към изтеглянето на Българската войска от Беломорска Тракия.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Петолъчка

    9 13 Отговор
    НИКАКВО МЕСТЕНЕ,...САМО...ГРЪМЕНЬЕ И ДА ДОВАДЯТ БАГЕРИТЕ
  • 64 ФАКТ

    15 13 Отговор
    В цивилизованите държави не оскверняват и бутат паметници.Защото са част от Историята.Само прости хора и фанатици,като талибаните правят това.Благодарение на социализма България стана модерна страна.До тогава е изостанала във всяко едно отношение.Мизерия и неграмотност с 80% селячество.Една две фабрички и толкоз.

    Коментиран от #73, #101

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Въпрос

    16 9 Отговор
    Колко загинали в бой съветски войници има в България? Изключвам пияни, разстреляни от техните комендантски и ..... И защо изобщо има паметници?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 az #Победа75

    8 5 Отговор

    До коментар #65 от "Коментатор":

    Да разбирам ли, че одобряваш избиването на украинци от украинци????

    Коментиран от #70

  • 69 Предложение да не го махат

    16 6 Отговор
    Прекръстете го официално на Паметник на Окупатора и истината ще възтържествува

    Коментиран от #85

  • 70 Коментатор

    10 5 Отговор

    До коментар #68 от "az #Победа75":

    Нищо подобно не съм споменал. Не внушавай по съветски маниер лъжливи твърдения чрез кгб-методи...

    Коментиран от #76

  • 71 Яба даба ду

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "КОНТРАТА":

    Браво на мюфтийството. Значи един турчин знае по добре от теб българската история..... . Граф Игнатиев докладва за щастлив изход от софийското съзаклятие. Смъртта на най-великия българин е тържество за руската дипломация. И това се е случило, защото великият везир е послушал руските съвети... Знаеш ли поне кой е най - великия българин.... Левски. Твоят кумир граф Игнатиев е можел да спаси Апостола ни, но не го прави... Ако много държиш на това име, може да се прекръстиш на него
  • 72 ЖОРО

    10 5 Отговор
    АБЕ КМЕТЕ СТРАХ ОТ БОГА НЯМАШ ЛИ..ПОГЛЕДНИ БАКЪРДЖИЙЧЕТО КАК НЕ МОЕ ДА СПИ ЗАЩОТО КАТО СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ И ВИЖДА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ЧЕ ГО ВИКА ПРИ НЕГО ГОРЕ......
  • 73 НЕЩО КАТО,..."СВЕТА НЕДЕЛЯ",ВОЙНИШКИТЕ

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "ФАКТ":

    ПАМЕТНИЦИ И ПЛОЧИ НА МЯСТОТО НА НДК?!?
  • 74 Тттт

    9 14 Отговор
    НЯМА ПО СТРАШНО ОТ ФАШИЗМА. НЯМА НЕЩО ПО СТРАШНО ОТ ДЪРЖАВНИЦИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ФАШИЗМА. ТАКИВА ПРАВИТЕЛСТВО ИМА В БЪЛГАРИЯ. СТРАЩЕН УПРАВНИК Е ТОЗИ. КОИТО НЕ ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ СРЕЩУ. ВАНДАЛИТЕ НАЦИСТИ КОИТО УНИЩОЖАВАТ ИСТОРИЯТА НИ. ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ УМИРАМЕ ОТ ГЛАД ПРИ "ДЕМОКРАТИЧНОТО" УПРАВЛЕНИЕ НА СОФИЯНСКИ, КОСТОВ,, САКСКОПУРГОТСКИ, 10 ГОДИНИ ПРОДАЖНИКЪТ БОРИСОВ ПЛАЩА НА. АМЕРИКАНСКИЯТ ПОРОБИТЕЛ ЗА ДА ГО ДЪРЖИ НА ВЛАСТ. 2 МИЛИАРДА ЗА СТАРИ ХВЪРЧИЛА. БЕЗПЛАТНИ БАЗИ. ДОРИ ПЛАКАМЕ НА КРАВАРИТЕ ДА НИ ПОРОБВАТ

    Коментиран от #77, #110

  • 75 Коментатор

    12 5 Отговор

    До коментар #59 от "Активист на БКП":

    Още един изсвяткал комуняга...:)
  • 76 az #Победа75

    9 11 Отговор

    До коментар #70 от "Коментатор":

    Очевидно, е че оспорването на ролята и почитането на паметта на загиналите съветски войни през ВСВ се прави съвсем целенасочено. Така стана и в бивша Украйна и като резултат се стигна дотам, докъдето се стигна... и досега там продължават да умират хора! Това ще последва и тук. Гражданска война ли искаш????

    Коментиран от #78

  • 77 Коментатор

    14 9 Отговор

    До коментар #74 от "Тттт":

    Писанието ти е типична сталинска пропаганда. Ще кажеш, че в Партията са ви обучавали да усуквате и манипулирате по съветски маниер...
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Питанка

    5 4 Отговор

    До коментар #61 от "az #Победа75":

    Колко струва мнението на форумен трол ?

    Коментиран от #81

  • 80 az #Победа75

    3 5 Отговор

    До коментар #78 от "Коментатор":

    Очевидно е, че не мислиш!
    А с такива действия натам се отива....
  • 81 Коментатор

    13 4 Отговор

    До коментар #79 от "Питанка":

    Не знам колко струва? Но подобни срамни, манипулативти и откровено лъжливи коментари не трябва да се оставят да тровят читателите тук. Ако са тролски още повече важи това. В един момент започва да изглежда, че нормално мислещите хора са малцинство. А бетонираните тикви на комунягите - на всеки километър... не мога да понасям осакатени комунисти и русофили да пръскат отровата си наоколо...

    Коментиран от #83

  • 82 Майкъл джексън

    15 3 Отговор
    Досега трябваше да го разкарате от там А другарката Нинова да го осинови и закара в двора си на село да лъска шмайзерите
  • 83 Болшевик е моя татко

    10 1 Отговор

    До коментар #81 от "Коментатор":

    Ами приятелю сайта е техен Целта е нормалните да се помислят за луди и заживеят с това убеждение

    Коментиран от #84

  • 84 Коментатор

    6 2 Отговор

    До коментар #83 от "Болшевик е моя татко":

    Напълно споделям казаното!
  • 85 Другия с коня

    10 5 Отговор

    До коментар #69 от "Предложение да не го махат":

    Да. . Това е. .но недостатъчно....Паметник на Окупатора на България.....и половин Европа....
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Бай Кольо

    19 4 Отговор
    Е как ни освободиха от фашизма без нито един загинал Руснак в България, а робството 50 год.след това?
  • 90 Патока Доналд

    5 10 Отговор
    Крави пийте си белината и оставете света на мира от вашите интриги, войви, престъпления, убийства, вируси, заговори....
  • 91 Сууу

    6 13 Отговор
    Долу кървавите хамерикански ръце от България
  • 92 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 93 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 4 Отговор

    До коментар #57 от "Коментатор":

    По-добре да ги демонтираме, за да се използват камените плочи от облицовките които са много скъпи, а и бронзът от фигурите е ценен материал.

    Коментиран от #99

  • 94 швейк

    13 3 Отговор
    и какви точно кости са там? тази отечествена война е отечествена за мурзилките, а не за нас. за нас е окупация.
  • 95 Мисля че

    14 3 Отговор
    Крайно време е да се събори символът на руското робство!
    В България паметниците на нашите войници са единствено останалите преди един век, а те са нищожни и като брой , да не говорим за внушението, което създават огромните мономенти на азиатските поробители.
  • 96 гост

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мдаа":

    При попадането на БГ в сферата на СССР загубихме западните покрайнини, Македония, 3 години плащаме на СССР половината от БВП и се налага социализъм за 45г.
    Ако бяхме в зоната на западните сили, то през 1989 щяхме да сме като западна Германия, а не като източна. Днес хората нямаше да емигрират, щяхме да сме над 10 милиона и с развитието на Австрия.
  • 97 Справедливост

    7 2 Отговор
    На българска територия СА е посрещната като приятелска армия с цветя и радостни шествия. Кой и как може да умре от това за да са положени костите му в този паметник?
  • 98 Престъпник

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "Другия с коня":

    Да живее комунизма!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Коментатор

    8 0 Отговор

    До коментар #64 от "ФАКТ":

    Къде е войнишкият паметник до НДК? И коя цивилизована власт го премахна според теб?
  • 102 Коментатор

    2 1 Отговор

    До коментар #100 от "Професор":

    На цар Самуил. Шегувам се. То социалистическият реализъм осакати маса творци и загрози цяла България. Че и сегашните носят наследството на пошлото соц 'изкуство'...
  • 103 Диамантената ръка

    7 1 Отговор
    Какъв е проблемът? Става дума за преместване, не за разрушаване. БСП и Русия били против, ами те утре могат да поискат и зоопарка да върнат при паметника... А и не знам има ли в центъра на Москва какъвто и да е български паметник.
  • 104 Ммне

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мдаа":

    Ако се беше случило това което казваш, в момента нямаше да сме държавата в Европа с най-ниска работна заплата и най -нисък стандарт на живота. Ако не вярваш виж Австрия. Победена държава, част от фашистка Германия.Защо не са изостанали , защо не им се е случило това което описваш? Може само да мечтаем да сме на тяхно място. Където е стъпнал руски ботуш , развитието е забавено или изкривено в строенето на никому ненужни грандомански проекти. Изоставането на икономиките е видно , дори и в днешна Германия , бившите комунистически територии са изостанали икономически и финансово - ФАКТ.
  • 105 перничанин

    5 0 Отговор

    До коментар #100 от "Професор":

    На центъра на Перник до реката имаше паметник на музикант (флейтист), много му се кефехме като деца и му слагахме запалена цигара между пръстите. Готин беше, но мисля , че са го махнали. Това с грозните паметници не е запазена марка на комунизма, последните "творения в София го доказват ,колега визира иронично паметника с очите, но има и други.
  • 106 Иван

    6 3 Отговор

    До коментар #54 от "Тттт":

    Има и по- страшно от фашизма. Това е комунизма!
  • 107 SDS

    5 5 Отговор
    Когато Т.Живков целуваше др.Брежнев,падаха нулете от дълга на НРБ към СССР.Когато г- Б.Борисов се навежда да ближе краката на Мистър Тръмп милиарди остават в Америка.

    Коментиран от #109

  • 108 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Българина":

    НАЛИ СМЕ ВЪВ ВОЙНА С ТЯХ....ДА НЕ ИСКАШ ДА ТИ ДАВАТ УЙСКИ И КОКА КОЛА
  • 109 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    2 0 Отговор

    До коментар #107 от "SDS":

    ПАДНАЛА ТИ Е ОНАЯ РАБОТА....ЩО КОМПОЗИЦИИ С ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ СМЕ ИМ ЗАКАРАЛИ...И БАЯ ЗЛАТО.
  • 110 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "Тттт":

    УМИРАЙ ОТ ГЛАД, КАТО СИ НЕКАДЪРЕН
  • 111 честен

    3 0 Отговор
    въобще не вярвам, че на някой му дреме за измрелите преди почти век, особено ако в сметката му има десетки, че и стотици хиляди левове. просто няма начин, един безкрупулен крадец, да се е загрижил за умрели, които даже не познава
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Дидо

    2 3 Отговор
    Символ на окупацията да се събори
  • 114 Уаааа

    3 0 Отговор
    Съвсем се обърках. Въобще, нямах представа, че в Русия е комунизъм, и че Вл. Путин е комунист. Това истина ли е ?
  • 115 Гогаъ

    3 2 Отговор
    Червени боклуци сър...
  • 116 Доцента

    3 2 Отговор
    Ванга каза,паметника на руския окупатор в софия ке падне
  • 117 Вззззььь

    3 5 Отговор
    За всички пишещи, желаещи да рушат паметниците. Вие, които не сте полезни за себе си, камо ли за България не сте запознати нито с историческите събития, защото ви липсват познания. Повтаряте едно и също, което са ви наредили да приемете за истина. Громите някакъв комунизъм. И това не го разбирате. Имаше най Обикновен държавен капитализъм. Мога да ви ограмотя, но не виждам смисъл. Вие сте тези помагачи без да разберете как ви използват разрушавайки всичко ценно като история или построено от тези преди вас! По добре за минете във вашата обетована земя за да си отдъхнем от омразата и безумието на всичко което вършите.

    Коментиран от #120

  • 118 Ссср

    5 2 Отговор
    Демек,да не демонтираме паметниците на онези, които ни окупираха за 45 години и утрепаха нада 30 000 българи след Девети?!
  • 119 Аве Адолф Хайлллл

    4 2 Отговор
    Няма нищо по хубаво от това да слушаш , как една долна комунистическа подлога квичи неистово , направо си е удоволствие ....
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Българин

    5 1 Отговор
    Съветските паметници ще ги преместим в музея на тоталитаризма и комунизма, защото СССР не ни е освободил от никой, тъй като ние до последно сме били съюзник на Германия, а напротив ОКУПИРАНИ СМЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 45години, с което ни върнаха зад гърците станали членки много преди нас на ЕС и даже в криза са 2пъти по-добре от нас и днес!!! Да ходят да се молят нашите комундели в Москва!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ/СОЦИАЛИЗЪМ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове