9 Май, 2020 20:50 2 397 35

Марешки: Поклон пред саможертвата на героите от Втората световна война

  • 9 май-
  • ден на европа-
  • веселин марешки

Да не позволяваме на никого да застрашава мира и човешките права

Марешки: Поклон пред саможертвата на героите от Втората световна война - 1
Снимка: БГНЕС

„Вечна слава на милионите герои от Втората световна война! Да си спомним за тях с благодарност и преклонение пред саможертвата им! Нека никога повече Европа да не преживява този ужас! Нека покажем на всички, които обичат да дрънкат оръжия, че няма да им позволим подобно безумие!“ Това написа по случай 9-ти май във Facebook профила си лидерът на "ВОЛЯ" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

Според него, общественият финансов ресурс трябва да отива за култура, икономика, туризъм, за здраве и образование, за подкрепа на децата, на младите семейства и нуждаещи се, но не и за въоръжаване. „Това е разумната съвременна политика! Народите трябва да си сътрудничат, а не да воюват помежду си! Нито една политическа цел не може да оправдае унищожаването на национални ценности, избиването на невинни хора! Това е престъпление спрямо човечеството!“, коментира в социалната мрежа Марешки.

Той призова да сме бдителни и да не позволяваме на никого да се опитва днес да прокарва каквито и да било сценарии, застрашаващи мира, свободата, правата, здравето и живота на хората!


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Другаря

    22 13 Отговор
    изпльоска хитро някакви клишета ! Верен на БКП и винаги в шпагат , че знае ли се !

    Коментиран от #7, #31, #32

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Едмон Дантес

    28 19 Отговор
    Гледах Парада на победата в Беларус по Youyube. Нещо уникално .

    Коментиран от #10

  • 6 Ташун Касапа

    29 17 Отговор
    Плюете го селянчето,ама е 100 класи над Бойко.
  • 7 Юсуффф

    29 13 Отговор

    До коментар #3 от "Другаря":

    Вожда ти Винету е най разкрачения в държавата.Купи ви хартиени хвърчила от скъпите,за да ви повози .
  • 8 Ръмпези

    14 10 Отговор
    МАРЕШКИ, ТИ ТОВА САМ ЛИ ГО ИЗМИСЛИ...ПРОЧЕТИ СИ ГО СТО ПЪТИ И МУ СЕ РАДВАЙ КОЛКОТО СИ ИСКАШ...ЧЕТЕШ ЛИ...БРАВО...
  • 9 Ами

    15 19 Отговор
    Нищо ново ,нищо чудно!Браво на героите от ВСВ,които победиха с ресурсите на САЩ и Великобритания!!!!!То така и някои хора в България забогатяха, с чужди ресурси и подкрепа!Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна....дали бе Марешки!???

    Коментиран от #26

  • 10 То и политиката им уникална

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Едмон Дантес":

    И лъжите със заболелите и умрелите, все уникално!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Едмон Дантес

    13 14 Отговор

    До коментар #10 от "То и политиката им уникална":

    Без никаква карантина почти никакви поражения.Това не е ли постижение,направо счупиха зъбите на всички.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да бе

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Едмон Дантес":

    Ако не лъжат!А инак вместо зъби....чене от некачествените!!!
  • 15 Хахах

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Баро Вкаров":

    Точно! И на място!

    Коментиран от #16

  • 16 Хахах

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хахах":

    Е,поизтриха те!пробвай пак!111
  • 17 Льони

    8 8 Отговор
    Борили са се за кауза- отечество и така е позната в историята- великата отечествена война. Згазили са половин Европа и са се възползвали от ролята на победители- тях никой не ги съдеше до скоро. Сега е друго, сега НАТО е в подстъпите им, дразним ги и те се преовъражават. Едва ли ще вземат на въоражение фразата ,, ела, вълчо изяш ме"!

    Коментиран от #18

  • 18 Даммм

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "Льони":

    А "другите" от противниковия лагер дали ще са съгласни с ""ела вълчо....""???
  • 19 о не не

    11 1 Отговор
    вече не вярвам на никого с големи сметки в банката

    Коментиран от #20

  • 20 А що бе!???

    9 3 Отговор

    До коментар #19 от "о не не":

    На новоизлюпени политици със съдрани гащи ли?!?!?!?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хайл

    9 15 Отговор
    Победата е на СССР над Германия с "помощта" на съюзниците,отишли на готовото...
  • 26 123

    12 19 Отговор

    До коментар #9 от "Ами":

    Преди да коментираш с какви ресурси е победил СССР през втората световна война,първо трябва да научиш добре за какво говориш което явно липсва тук. Всички доставки и значителните доставки от САЩ и Англия са започнали през 1943 година, Англия доставя минимални количества ниско качественни стари танкове и самолети в началото на 1942г. като цяло общо доставените материали са само 0.004 % от материалите употребени от СССР през войната.Тези доставени материал и са банков стопански държавен кредит отпуснат от САЩ и Великобритания на Русия, който е с условие да бъде върнат 5 години след края на войната и е отдавна изплатен от СССР. А в България имате хора от ГЕРБ и членове на НС,роднините им, приятели и близки които са забогатели като са направили схеми за ограбване на паричните подараци (невъзващаеми пари) дадени от ЕС за да достигне Българския народ стандарта на живот в западните страни.В ръцете на тези хора има около 25 - 30 милярда откраданти евро, тези пари са направили една много малка група от хора в България много богати, вместо да има увелични доходи и жизнен стандарт на целия народ.Тези фондове се дават като се приема че парите ще бъдат 100% изразходени за Български стоки и услуги, но вместо това се намират в чуждестранните банкови сметки на определени назначени милионери и се виждат яаст от тях във вид на ролс ройс и други скъпи коли.реално априте не са изхарчени в България и не са увеличили БНП,Търсете си парите и прават, те са на всички ва

    Коментиран от #28

  • 27 Малко знаем за ВСВ,

    7 1 Отговор
    За сенитията, в далечният изток, първата десетдневка на м. Август 1945 г. Последната десетдневка на същият месец. Защо Сталин поема ангажимент за сухопътна операция срещу Япония! Япония капитулира на 02 септември 1945 година! Защо е използвано атомно оръжие? Колко години, след войната, е имало японски войници, непредали се, в страните, от океания? Колко е била силна японската армия? Ние само знаем, каквото ни е разрешено, да знаем, за боевете между Германия и СССР! Кога САЩ се включва във ВСВ? Колко месеца след началото й? Говорят ни само за западноевропейският, втори фронт....
  • 28 Така е

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "123":

    Ама и тия от ЕС са наивници, можеха да упражнят някакъв контрол против кражбите и измамните мошеници ,,усвояващи,, средствата. е за това ни трябва Зона Европа, те тогава ще е краят на краденето
  • 29 Мемфис

    16 4 Отговор
    Май по- евтиният бензин е цената с посято заплащат ушанките на предатели като този русолизец!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 .Д.Кънев

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Другаря":

    Този другар Марешки как е започнал бизнеса си.Има само един начин с куфарчетата от БКП.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Е, тo учило в

    14 1 Отговор
    маЦква, сАвеЦкий зет, 2-те c грaждaнcтвo в пeдeрaциятa, aмa кинтитe ca в гaднaтa Eврoпa. Тaм изнacя кoнтрaбaнднo oнкoлeкaрcтвaтa зa нaшитe бoлни, чрeз приятeлкaтa нa "cупругaтa" - др. Кaтчeнкo(вж. "Открито", на Валя Ахчиева преди да я уволнят от БНТ). Тъй чe вeрнo нe ce знae, трeбвa дa e гoтoв зa вcякa eвeнтуaлнocт.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове