Last news in Fakti

15 Май, 2020 10:41 15 230 141

Ген. Мутафчийски: Докато мрат моите колеги, вие изчислявате глупости (ВИДЕО)

  • ген. венцислав мутафчийски-
  • интервю-
  • миролюба бенатова-
  • tv1

"Ние имаме заразени около 11% лекари. Този процент стои стабилно при нас'', категоричен бе началникът на Националния оперативен щаб

Ген. Мутафчийски: Докато мрат моите колеги, вие изчислявате глупости (ВИДЕО) - 1
Кадър: TV1

''Ниската смъртност от COVID-19 в България се дължи на адекватните мерки, които бяха взети от правителството. Идеята беше да се държи ниска заболеваемост с всички средства - първо, за да няма взривно разпространение на болестта и второ - да могат болните и да се мобилизират и подготвят за по-тежък удар''. Това заяви пред TV1 председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса в България - ген. Венцислав Мутафчийски.

"Ние имаме заразени около 11% лекари. Този процент стои стабилно при нас. Ние сме сред държавите с най-малко лекари на глава от населението и със застаряваща нация. С тези сили и средства системата се е справила чудесно. Българската здравна система показа, че има сили да се мобилизира“, коментира шефът на ВМА.

Той препоръча на ямболската болница да мобилизира всички резерви. На въпрос дали има пропуск в болници относно разпространението на коронавируса, ген. Венцислав Мутафчийски отговори така: "Болниците, които функционират, не могат да делят своите пациенти. Какво предлагате да се случи с пациентите, които изписваме? Да отидат на палатков лагер? Те не са имали признаци на болестта.''

"Всеки гражданин, който пристигна у нас подлежи на карантина. Да, имало е пропуски, но това не е грешка на системата. Старческите домове са пощадени за разлика от Франция, Италия и Испания. Винаги сме имали особено внимание към домовете. РЗИ-тата бяха насочили вниманието си основно към старческите домове. Системата не е скапана или компрометирана. Системата работи и заради това все още се справяме '', разпалено обясни медикът.

''България успя да се мобилизира за изключително кратко време и да отговори адекватно. Лекарите могат да издържат още, въпреки че се изтощиха. За разлика от тези, които сега се разхождат, те не са излизали от два месеца. Всеки влязъл в България се проверява от полицията по 4 пъти, личният лекар звъни два пъти през периода'', разясни още той.

''Държавата има свой капацитет за правене на тестове, ние не сме Германия. Броят на тестовете могат да дадат отражение на откриваемостта. В момента основно катерим нагоре. Ние преценихме, че германският модел е непоносим за нас, затова избрахме израелския модел - над 100 заболели - отново затягане на мерките. Докато мрат моите колеги, вие изчислявате глупости'', ядоса се Мутафчийски на интервюиращата го Миролюба Бенатова.

''Нашите паркове обикновено се използват за пиене на бира от големи групи хора. Източната част на Плана планина беше поле за барбекюта от големи групи хора по време на карантината. Аз благодарих на 99% от българите. Не съм благодарил на 1%, които не спазват никакви правила'', отбеляза началникът на Националния оперативен щаб.

''Не съм насъсквал никого. Вие говорите небивалици. Задавате ми въпроси за пробойни в системата'', нападна отново той интервюиращата го.

''Вие направихте ли си труда да видите кои са критериите за тестване? При нас групата е много по-широка. Лекар в болницата преценява кой да бъде тестван. На денонощие във ВМА са консултирани по 120 човека. Това е в "Пирогов", в Александровска болница. Говорите глупости. Обезценявате толкова лекарски труд", заяви още видимо изнервеният ген. Мутафчийски.

"Затова ли хората си дойдоха, за да се тестват тук?", запита той.

"От сега нататък очаквам да измрат много хора, яко да измрат", заяви гневно Мутафчийски, като тези му думи ядосаха много български граждани. А след тези си думи, той реши да прекъсне интервюто, въпреки апелите на Бенатова, че това не е никак добър край.

Можете да видите и видео варианта след 34:40:


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 колко е бюджета на тая здравна система

    111 9 Отговор
    Сметайте колко лекари са останали на територията, щом 11% са заразени.

    Коментиран от #6, #29, #53, #111

  • 3 Последния софиянец

    31 106 Отговор
    При тази мангъризация във властта напоследък, Мутафчийски стана излишен. След 20 дена ще се види кой прав и кой крив.

    Коментиран от #9, #41, #49, #66, #73, #92

  • 4 куклен театър

    156 13 Отговор
    Ясно се вижда, че Баце отдавна е фалирал Кочинката, сега само ще ни го сервират и хвърлят вината на настинката.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 333

    67 2 Отговор

    До коментар #2 от "колко е бюджета на тая здравна система":

    11% от всички заразени, не 11% от лекарите.

    Коментиран от #8

  • 7 Марио

    159 31 Отговор
    Лъжете.Просто ги водите болни.Документално е всичко.Стига сте ни тормозили.Не ви ли стигнаха 3 месеца??Няма да ви търпим повече.На вищо не прилича това.Докога така?!

    Коментиран от #10

  • 8 колко е бюджета на тая здравна система

    56 7 Отговор

    До коментар #6 от "333":

    Ааа, така кажи, значи само на 11% са дали "наградите" за първа линия.
  • 9 Марио

    88 11 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Вече се видя.Всичко е лъжа.Какви 20 дена, пределно ясно и вече.

    Коментиран от #23, #27

  • 10 Гей Билтс

    42 8 Отговор

    До коментар #7 от "Марио":

    Докато не заголите буза за ваксина.

    Коментиран от #17

  • 11 Балканския Батман

    65 33 Отговор
    Ами то на първа линия се оказаха лекари с Астма и и Дърти Караконджули с една камара придружаващи заболявания. Щото чули че дават 1000лв бонус на първата линия. И за това мрът.
  • 12 Ококорен

    42 7 Отговор

    До коментар #1 от "Кокорчо🙄":

    Бате,тея евреи накараха целият свят да се ококори!

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кирил

    40 69 Отговор
    С несъизмеримо по малко финансиране от други,българската здравна система и държава се справиха отлично.
    Достатъчно е да сравним с Италия Белгия Франция и други.
    Благодарност и уважение

    Коментиран от #104, #116

  • 16 пройчо

    42 94 Отговор
    Бенатова е мисирка от най-гадния тип---дразнители и манипулатори!!!! От 20 години е такава.
  • 17 Марио

    84 13 Отговор

    До коментар #10 от "Гей Билтс":

    Аз няма да се ваксинирам.Това е безобиден грип, смъртността е нищожна а повечето даже не усещат, че са го прекарали.

    Коментиран от #32

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Главата не е за украса

    86 15 Отговор
    Сметкаджийски, ти не си компетентен по темата. Ти си поредният парашутист. Ти си поредният удобен на престъпника от Банкя. Ти си за съд и после за затвора, заедно с шайката.

    Коментиран от #127, #133

  • 20 JEFF

    33 72 Отговор
    Българите искат да чуват само хубави прогнози, независимо че ги лъжат. Затова не харесват ген. Мутафчийски. Истината боли, къде по-добре е политици като Станишев да заблуждават , че в България криза не може да има. Хората обичат да бъдат лъгани , лъжата се прощава по-лесно от горчивата истина.

    Коментиран от #58, #81

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Da ama ne

    75 22 Отговор
    Я кажи без общи приказки,от какво са починали лекарите-2-ма на брои.Едната жена с белодробна недостатъчност и с асма а другата със сьрдечна недостатъчност и инсулт(лека им пръст).И защо близките не покажат морал и да кажат истината или са очаровани от медийна известност или са им платили да си траят.Носи се слух,но не мога да го потвьрдя,че плащат на близките на умрелите за да им напишат диагноза Корона вирус..Този не само не мога да го гледам а и не мога да го дишам.Срам за лекарското съсловие и срам за морала който има.Обратен И кой нормален човек ще вярва на приказките на послушкото на ББ и няма да погледне статистиката за да разбере къде е истината.

    Коментиран от #33, #48

  • 23 Мутафчийски брифинг 14.05. 17 та минута

    32 11 Отговор

    До коментар #9 от "Марио":

    Мутафчийски не е добър оратор.,,,, Изказвам дълбокото си уважение и моета съболезнования към близките на починали в в резултат на ковид и мисля че със това приключвам коментира на тази на това нещо.,,,,Какъв словоред, каква грамотност?
  • 24 Русенец

    52 17 Отговор
    Страхотен КАРИЕРИСТ е този генерал ! Благодарение на него, ББ и НОЩ, всяка сутрин слънцето изгрява !

    Коментиран от #134

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 batemo

    65 14 Отговор
    Генерале, смъртноста в България е ниска не заради гнусната диктатура, на която подложихте хората, а заради това, че почти никой от населението не се ваксинира за грип!
  • 27 Последния софиянец

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "Марио":

    Не знам, ама миналата седмица извънземните със скафандрите отведоха цяло семейство мои съседи.
  • 28 Мон Женераль Мопс

    70 17 Отговор
    Манипулатор, вече почва сериозно да ме дразни! Ядоса се, че го изхващаха в елементарните му манипулацийки и пощуря !"От сега нататък очаквам да измрат много хора, яко да измрат" Тоя явно се има за повече от Господ, щом знае тия неща !
  • 29 Българин

    15 18 Отговор

    До коментар #2 от "колко е бюджета на тая здравна система":

    11% от всички доказано заразени са лекари...на 2000 заразени, заразените лекари са 220бр.
    Не четете, не мислите ,а само драскате глупости!!!
  • 30 Ококорен

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Кокорчо🙄":

    Да бе!А моят коментар още стои.Почвам да се прЕтеснявам!

    Коментиран от #46

  • 31 Госあ

    8 15 Отговор
    Абсолютно прав ! За да изчисляваш нещо,трябва да можеш да смяташ. Ако наистина работят в клъстери с проследяване както казва ( по японският модел) е отличник.
  • 32 Гей Билтс

    7 30 Отговор

    До коментар #17 от "Марио":

    Ти за принудителна ваксинация не си ли чувал бре? В името на общото здраве и просперитет? Ще чуеш, нема де да одиш..

    Коментиран от #35, #115

  • 33 Марио

    56 9 Отговор

    До коментар #22 от "Da ama ne":

    Не е слух, а е точно така!Всичко е преувеличено.Замслете се малко.Какво е толкова опасно щом повечето го карат безсимптомно.Ако беше опасно всички които си пазаруват в големите магазини щяха вече да са болни.Стига вече с тази истерия.Искаме да живеем, а не една година да сме затворници.
  • 34 Кокорчо🙄

    38 5 Отговор
    Цялото ни правителство е еврейска подложка, и не само нашето
  • 35 Марио

    28 3 Отговор

    До коментар #32 от "Гей Билтс":

    Ми да ме задължат.С полиция ще трябва да ме водят обаче.
  • 36 2233

    28 4 Отговор
    Тоя в България ли живее или в някоя друга страна тия глупости дето ги говори може и да са така ама не тука слез на земята звезделине много високо летиш
  • 37 Панов

    24 60 Отговор
    Ген Мутафчийски,
    Респект,уважение и благодарност
    Гордея се че има такива българи

    Коментиран от #55

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 1111

    54 12 Отговор
    Мангъров ви го каза.Понеже не се лекуват от инфекционисти в инфекциозна болница а ги натъпкахте в Пирогов и ВМА да ги лекуват хирурзи и гинеколози ,ама пусти пари са много сладки за приближените до властта.Имам информация ,че в Пирогов работят заразени сестри без симптоми само и само да лапкате парата която държавата дава за този грип
  • 40 Нещата от живота

    17 39 Отговор
    Бългaринa e нeблaгoдaрник, нa прocтия винaги друг му e винoвeн!
    Мързeлив, дaвaщ aкъл, cпeциaлиcт пo вcичкo, чaкa някoй друг дa cвърши рaбoтaтa, ниcък мoрaл и цeннocтнa cиcтeмa. Нe хoди дa глacувa, зaщo? Щe му ce нaрaни вълшeбнoтo eгo!
    Рoбcкaтa пcихикa ce кaзвa думaтa, кaзaнo c eднo изрeчeниe.
    Вceки нaрoд cи зacлужaвa упрaвницитe, вижтe зa примeр Швeйцaрия.

    Коментиран от #118

  • 41 Мислещ

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Не беше ли след 2 седмици? Спуснали са ви нова упорка, та дано не ви познаят, а?
  • 42 грт

    55 3 Отговор
    Заразата беше внесена отвън. Хората в Бг нямат вина, че е пламнала пандемия. Не спряхте "вноса" на гастербайтери от огнища на зараза. Хората в Бг нямат вина, че се заразяват лекари. Не го правят умишлено. Никой не иска да бъде заразен. Когато един лекар си избира специалност, знае какви са рисковете на специалността му. Инфекционистите знаят, че могат да бъдат заразени. И то не само от Ковид19. Могат да бъдат заразени с ебола, спин, шарка, жълтеница и какво ли не. Омръзна ни да вините обикновените хора.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ddr

    41 2 Отговор
    Боко никакъв го няма два дена. Да не вдигна кръвно? До три дена е аут само да не се изплъзне безнаказано!

    Коментиран от #52

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кокорчо🙄

    8 4 Отговор

    До коментар #30 от "Ококорен":

    В Москва съм, в Москва съм
  • 47 Свещенник

    44 11 Отговор
    Морфейски да не работи в някой погребална агенция - та само за трупове говори, а ако ли не, да постъпи там на работа.
  • 48 Главата не е за украса

    37 9 Отговор

    До коментар #22 от "Da ama ne":

    Въобще не е слух. Истина е. Във Видин дават 500 лв. ако близките се съгласят да пишат мъртвия с коронавирус, но после 14 дена карантина. Случаят е самата истина. Случи се на мой колега, негов роднина беше починал. Парите се дават от болницата. Той е отказал, защото не е безработен и е трябвало след трите дена отпуск по смърт в семейството да се връща на работа.
  • 49 чакай си

    8 44 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Няма какво да чакаме , то се знае какво ще стане там където се разгори епидемията , като че ли не стана вече в редица държави сега да не ги изброявам , този Мангъров го чака панделата
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Нещастник

    46 3 Отговор
    За 10 г са емигрирали 14 000 мед сестри, сменили професията 5000 налични 26000. СИРЕЧ ТВОЯ РЕВ ТРЯБВА ДА Е ЛИЧНО КЪМ ББ! Това е негова заслуга. А искаш ли статистиката за лекарите? Така че оправяйте се с мутрата. А колко пъти протестираахте лекарите като сестрите че не се сещам????
  • 52 AntiBB

    31 3 Отговор

    До коментар #44 от "Ddr":

    В Барселона е,може би за последно,за да види синчето и мис гащи.Сега не му е до медийни изяви.Скоро ще му лъсне голия з..ик.

    Коментиран от #61

  • 53 тгщшт

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "колко е бюджета на тая здравна система":

    Функционална неграмотност е когато не разбираш написаното. Като при теб.
  • 54 мунчо

    19 6 Отговор
    Какво очаквате от "доктор" в униформа и то генералска!
  • 55 Гост

    31 3 Отговор

    До коментар #37 от "Панов":

    "Ген Мутафчийски,
    Респект,уважение и благодарност"
    На рамо в спалнята да си го занесеш... Между теб и жена ти!
  • 56 Пенчо Пенчев

    50 11 Отговор
    Генералче, хей паркетният генералче, що не се прибереш вкъщи при психоложката да ти даде няколко хапчета за успокоение. И като се успокоиш, да проумееш, че на българина му е писнало от лъскави ментърджии, особено накичени с лампази и титли, които не са им дадени по заслуги а по слугунаж. За да те избере Батко Буби означава, че не е видял нищо мъжко у теб за да се опитва да те монтира за президент. И хората го разбраха!
  • 57 Обикновен българин

    18 36 Отговор
    Не разбирам защо трябва да се занимава генералът с провокативни въпроси и разглеждане на частни случаи?
    Неговата работа не е да се обърка и да отговори нещо, което после уважаемата журналистка да си извърти в своя полза, за да почнат да я канят отново по студията :-)
    Хайде да се спре с тези драми как са и извъртени думите.
    Намирането на кусури и без това е национален спорт, нека поне уж сериозни журналисти да не го практикуват, когато се говори по важни теми.
  • 58 made in bg

    22 4 Отговор

    До коментар #20 от "JEFF":

    Губиш си времето. Според проф. И.Христов, 80% са с имунитет.

    Коментиран от #76

  • 59 user

    14 39 Отговор
    Аз оценявам усилията на държавата и се присъединявам към възмущението на генерала. Живота често ми е предлагал избор. Понякога съм бил благосклонен към неморални хора и тенденции, предпочитайки ги пред моралните и правилните. Тази грешка е научен урок. Сега генерала получава моята подкрепа именно по тази причина, а с аморални хора вече не дружа.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Другия с коня

    6 26 Отговор
    Политически Партии в опозиция,арестувани Олигарси и Приватизатори и избягали такива финансираха най-страшния Саботаж на Държавата ни.На Народа ни...Саботираха всяко решение,всяка предприета мярка,труда на хората на Първа линия.Това не е обезценяване,генерал Мутафчийски....Това е Умишлен и целенасочен Саботаж за Провал на Противоепидемичните Мерки с който застрашиха Здравето и Живота на хиляди Българи....Това е Държавна Измяна,г- генерал...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 778

    9 37 Отговор
    Прав е Муафчийски!
  • 65 joro

    41 8 Отговор
    Продължава да плаши бабичките наглеца.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ббб

    41 8 Отговор
    Айде сега пък колеги мрат. Няма ли кой да го заключи тоя ексемпляр.
  • 68 ЖОРО

    26 5 Отговор
    СМЕШКО....И ТИ ГЛЕДАШ ВСИЧКИ КАТО БАНКОМАТ.....
  • 69 Лост

    23 5 Отговор
    Излиза, че всичко се прави, за да се спасят лекарите, а не населението.
  • 70 Стига вече

    40 6 Отговор
    Да го питам този смехурко, как изпраща лекарите и сестрите на първа линия за борба с вируса без предпазни средства? Не може да даваш 2 броя предпазни дрехи и маски за еднократна употреба на 5 медицински лица, и те да се чудят кой да ги сложи! Да спре да говори глупости и да ни мисли за малоумници, че ми писна от клоуни!
  • 71 7тфтъф

    28 2 Отговор
    Дупката няма дъно. Тъкмо мислиш,че го е стигнал и виждаш, че падането продължава.
    Късно е чадо, вече си на място откъдето връщане няма.
  • 72 Не се връзвайте

    7 22 Отговор
    ОТРИЦАТЕЛНИТЕ КОМЕНТАРИ ТУК ГИ ПИШЕ ЕДИН ЧОВЕК С МНОГО НИКОВЕ. НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ПРОСТОТИЯТА. ЖИВИ И ЗДРАВИ!

    Коментиран от #87

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 НххххххМ

    26 1 Отговор
    Те, починалите лекари, няма как да знаят, че са ги писали с корона...роднините им са тези, които са дали съгласие срещу определена сума
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Спиро

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "made in bg":

    Някой са се родили с него, други са го придобили до седмата си година, но всичките са разбрали, че тъй се живее по-лесно. Гледаш на къде духа вятъра и 'напред'.
  • 77 ares

    4 27 Отговор
    На всички говеда пожелавам да ги тръшне един хубав як корона вирус .Да видиме после как ще хленчат и какви тъпотии ще драскат.

    Коментиран от #83, #89, #112

  • 78 мор га

    15 3 Отговор
    Стига с тая цензура!. Нека всеки Чувал-палячо да си знае че е Чувал-палячо. И ще измрат толкова хора колкото този е лекар.
  • 79 Криеш името си страхливец

    10 25 Отговор
    Изключително отвратителна журналистка сваляща равнището на телевизиите, в които работи! Журналист търсещ истината не може да зададе въпрос и да прекъсва отговарящия!! Провокативно и нагло вербално поведение на журналист в условия на вирусна пандемия в страната!!!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Истината боли

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "JEFF":

    Явно ти гледаш други брифинги, или глеташ същия но си в русия или италия
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 НххххххМ

    8 1 Отговор

    До коментар #77 от "ares":

    Благодаря за пожеланието!...Да ти се връща двойно!
  • 84 Скъперник

    5 0 Отговор
    Не сме Германия не можем да дадем пари за толкова китове. А колко ще дадем за по тежката криза?
  • 85 Анон

    16 1 Отговор
    Ако толкова се е загрижил за колегите си защо не им осигурява защитни обклекла ?!
  • 86 Гойко Митич

    15 4 Отговор
    БОКЛУК ГЕНЕРАЛ И 0 ЛЕКАР.
  • 87 Da ama ne

    28 4 Отговор

    До коментар #72 от "Не се връзвайте":

    Само че отрицателните коментари са на нормални хора не подлежащи на манипулация а положителните са на отделни единици зомбирани без мозък и тролове от ГЕРБ.Ти от кои си
  • 88 Ташун Касапа

    29 2 Отговор
    Аланколу къде ги видя да мрат,лъжец.Болниците празни ,а лекарите без работа ,това е картинката.
  • 89 Антитела

    10 2 Отговор

    До коментар #77 от "ares":

    Аз съм го прекаръл, сега е твой ред.
  • 90 Гостенин

    27 4 Отговор
    Мисирката закопа фатмака. Ядоса го със стари похвати като да го прекъсва постоянно по средата на изречението и да хвърля непотвърдени фишеци. Фатмака не издържа, изпусна се и дойде края на рейтинга му. Кой ли е изпратил мисирката да го сготви на курбан тоя шматарок.
  • 91 Диоген

    21 0 Отговор
    Няколко въпроса :1.Колко лекари прогонихте в чужбина?2.Напълно оборудвани ли бяха медецинските работници от първия ден на пандемията?3.Обучени ли бяха как да де пазят? 3.Защо Баце казва:не искам да чувам за недостиг на облекла,а не казва на лекарите им е предоставено всичко,от което имат нужда? 4.Колко процента от Народните избраници са медици и колко от тях станаха доброволци?(Този отговор го знаем-10% и нито един доброволец).
  • 92 фактически

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Чел ли си Камю Мопасан Зола.Смешник кючеци само друсате сган прозта.

    Коментиран от #102

  • 93 Тъп довод

    15 0 Отговор
    Това са рисковете на професията. А и лекарита са просто "хора", заразяват се, мрат, като всички остансли. Лошото в случая е че случаен, а не дтуг попада там където, не му е мястото. Нищо лично, но риторичен въпрос, кой си е на мястото та в Ев.С-з сме последни?
  • 94 гост

    15 2 Отговор
    Бенатова екзекутира Мутафчийски. Нормално за Бг.

    Коментиран от #141

  • 95 Behemoth

    9 2 Отговор
    И тоя носи маршалския жезъл скрит в кра.туната си!
  • 96 Претпазни облекла

    12 1 Отговор
    Сега ли се сети за тях? Всичкото ти беше за пред тв. Те протестираха за облекла а този в същия момет всичко е било доставено
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 доктор Коцев

    15 1 Отговор
    Тоя шматарок беше "изцеден като лимон" от своя
    Банкярски покровител, който го направи и шеф
    на ВМА от едно смотано докторче там /познавам го
    лично/ и сега след като му свърши "черната работа",
    ще бъде отново захвърлен . . .на бунището !
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Кром Туз

    11 2 Отговор
    Ами като се заразяват докторите - защо не си им осигурил предпазни облекла бе каун?!?!
  • 102 Франсис Вебер

    1 2 Отговор

    До коментар #92 от "фактически":

    А ти чел ли си "вечеря за тъпаци" ще се спукаш от смях.
  • 103 Чао генерале.

    8 2 Отговор
    От мен толкова.
  • 104 До Кирил

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Кирил":

    Щом казваш "се справи",значи вече всичко е в минало време.Тогава да падат мерките.Защото "се справи" означава и само за един ден.А след този ден,а и занапред?
  • 105 Гост

    18 0 Отговор
    Виц на века: "Ниската смъртност от COVID-19 в България се дължи на адекватните мерки, които бяха взети от правителството." - Ген.Годжи-бери
  • 106 Баи

    1 16 Отговор
    Е вижда се , че тои е единственният разумен глас в тоя - щаб Вярно е младите вероятно ще го искарат за седмица , което не означава да затрием всички останали - има много хора с диабет инсулти инфаркти , хора с порок на сьрцето , онкологични заболявания , редно ли е да убием всички тях - като отворим цялата икономика и оставим всички тях на произвола на сьдбата
  • 107 селянин 1

    16 1 Отговор
    ..муфтич,е голем манипулатор..но ако попадне сред гладните-мазните му номера няма да минат..
  • 108 Фактъ

    18 1 Отговор
    Това провинциално изкопаемо гони политическа кариера .
  • 109 Доцент Мангалов

    4 13 Отговор
    Имаите ми доверие , ще изградите стадния имунитет като истински - корави англичани На едно грипче ли ще се дадете
  • 110 098765

    5 12 Отговор
    Да, появиха се "истинските" българи,които яростно задърпаха обратно в казана доблестните, честни и талантливи хора, толкова нужни в това време. Да ви преседнат парите, които спечелихте с това интервю!
  • 111 АУУУУУ

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "колко е бюджета на тая здравна система":

    Откога пък тази нечистоплътна пародия на джурналистка стана коректив??? Не сме забравили колко беше близка с всички големи мутри от СИК и ВИС ......Да не припомням и слуховете за креватните й подвизи с последните !!!!
  • 112 Хахаха

    7 6 Отговор

    До коментар #77 от "ares":

    Аз пък искам да те видя при температури над 40 гр. как ще припкаш до магазина с маска, шлем ръкавици и дълги ръкави...опс за малко и памперса да забравя, без него за къде си:)
  • 113 Истината

    11 2 Отговор
    Първо умрели са всичко на всичко двама лекари и то най вероятно не от грипчето и второ те не са ти никакви колеги, откакто спря да работиш като фелдшер в Германия ти бяла престилка не си обличал.

    Коментиран от #114

  • 114 fhfdhgfhgf

    0 5 Отговор

    До коментар #113 от "Истината":

    ако те хвана труп си
  • 115 Ха ха ха ха ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Гей Билтс":

    А ти за 30лв.в джоба на ваксиниращия не си ли чувал бе или вЕрваш,че ще ги откаже.
  • 116 Баш Батка

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Кирил":

    Баце ти си умствено изостанал, ама нищо овчицата ми - блей си на воля.
  • 117 Таня

    14 2 Отговор
    С казаното "От сега нататък очаквам да измрат много хора, яко да измрат", генералът просто си съсипа кариерата на бъдещ кандидат президент.
  • 118 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Нещата от живота":

    Нe хoди дa глacувa, зaщo?
    Там е проблема, че ХОДИ да гласува.
    Гласуваш за който и да било от най-малките до най-големите партии означава,че на практика подкрепяш с гласа си доказани престъпници.
    Или какво? 30 години факти и доказателства са ти малко ?!
    Че той българина само за 👽 не е гласувал още.
    И за какво точно гласуваш,знаеш ли ?
    Или вярваш на написаното в предизборните обещания върху плакатите.
    А поглеждал ли си мутрите върху тия плакати.
    Ей тъй да се вгледаш малко в уядената тлъста физиономия лишена от всякакъв интелект и с печат-корумпиран на челото.
    Единственият начин да не подкрепяш държавните престъпления към бг.данъкоплатец е да не позволяваш гласа ти да влиза в изб.система.
    ЕС могат да установят траен контрол върху бг.държава и да подобрят значително стандарта на живот тук,но за целта нещо най-напред трябва тотално да излезе от контрол за да ни вземат насериозно.
    Иначе така кретайки може поне още 5х30 за изкараме.

    Коментиран от #125

  • 119 Сокола

    2 9 Отговор
    Добре щом е грипче, като ви хване вируса не търсете медицинска помощ. Мисля, че ще е много некоректно тази, които отричат сериозността в короновируса първи да тичат в спешното. Като сте много ербап лекувайте си се скъса с парацетамолче.
  • 120 светулка

    2 4 Отговор
    Търкулнало се гърнето към похлупака за да взима интервю
  • 121 Умно село

    9 0 Отговор
    Г-н доктор-генерле!
    Мрат колеги, защото ги сложихте на пангара без необходимите облекла и мерки в началото. А те бяха подложени всеки ден срещу вируса. Навсякъде раздаваха маски и какво ли не , но у нас: Всеки сам да се оправя! Ще си купи той цигари за 3 лева , а маска не!
    Ай черните чували................да пълнят . Многобройните ви брифинги действаха като Дуфалак за народа.
    Всичко вървеше като по холивудски сценарий. Ами Арената с креватите? Защо смятате, че сте безгрешни? В крайна сметка никой не е работил БЕЗПЛАТНО в тази ситуация на Епидемията по СЗО, но хората се охарчиха.
    Върнете лентата назад и вижте Видин. Предупредиха ви , но вие отговорихте като Брюкселски бюрократи на проблема.
    Щом като Домуз ТВ го оздравяхте, ще оздравеете и останалите.
    Не ни плашете със смърт и умрели, защото наистина ще ви излезне прякор на П..........лния агент.
  • 122 Петина

    2 11 Отговор
    Много хора го съдите ген. Мутафчийски, цяло чудо е , че му е останала все още НЕРВНА СИСТЕМА. Ако аз бях на негово място отдавна бих пуснала всичко да работи за да ВИДИ НАРОДА ТОГАВА ИСТИНСКАТА СМЪРТ, от която той се опитваше да ни предпази. Явно за пореден път българите залагат на първо място на ПАРИТЕ, ПОЧИВКИТЕ ПО КУРОРТИ И СКЪПИ ХОТЕЛИ после на ЗДРАВЕТО. Аз лично не смятам добра НОВИНАТА да се отворят вратите на МОЛ, и всичко свързано с много хора на едно място. В интернет има една статия от Британски жител, която много ме нарани изказвайки мнението си за нас българите и за страната ни. Явно българите могат само да стоят в интернет пространството и да чакат някой нещо да сбърка в изказването си и да ИМАТ ХРАНА ЗА ДЕНЯ.
  • 123 Pitam

    10 1 Отговор
    Да питам само.Как разни платени фирми за соци.проучвания му искарват рейтинга на този на снимката над 60%,и то при максимум 1000 мнения,а във всяка тема,в която присъства не може да стигне и 2% и то при гласове от няколко десетки хиляди.Гешев!Ти за бухалка на власта ли си назначен или за главен прокурор на България.Нещо да кажеш за фалшивите новини и манипулиране на обществото,от разни фалшиви фирми..
  • 124 Скапана държава

    9 0 Отговор
    Някои от твоите колеги са едни корумпирани нещастни_ци. Не знам вие лекарите в България за какво давате клетва? Да лекувате или да изнудвате!? Скапана държава в която няма нормален живот.
  • 125 SSssss

    10 3 Отговор

    До коментар #118 от "Реалист":

    Това което си написъл,може да излезе от клавиатурата на крайно необразован човек,скаран с математиката.Ще ти дам само един хипотетичен пример от последното гласуване.при 51% от гласоподавателите(49% не гласуваха като теб),Герб спечели изборите с 46 000 българи,436 000 от гетата,срещу порция кебапчета и 300 000 мъртъвци,които брои за законни гласоподаватели.Ако бяхте гласували всички,за най малкото зло(по преценка),ГЕРБ никога нямаше да спечели и квота за трета партзия.Всяко негласуване увеличава шанса на измамниците да спечелят изборите.Защо мислиш,че не направиха гласуването задължително,след като и референдума на народа го потвърди.Ами защото знаят че има достатъчно овце като теб и ако ги накарат да гласуват няма да спечелят нищо.И още нещо.Овцете като теб,нямат право да реват за нищо,защото с седенето си в къщи са дали на мафията власт да ги прави на стадо бабуни.Подкрепям ком.40 и съм на 100% против твоя

    Коментиран от #128

  • 126 Мутафчийски

    7 1 Отговор
    Мутафчийски, твоите колеги умират, защото здравната ни система е в кома. Тя е в кома заради управлението на Борисов - там тръси виновните - Ананиев (който се оказа икономист) и Борисов (пожарникар и собственик на футболен клуб) се подиграваха (и все още се подиграват) на медицинските кадри и ги гонят в чужбина. Те са виновните, а не малкото останали журналисти, които питат правилните въпроси. Ти не си виновен за това състояние на здравната система, но не съдействай на виновните.
  • 127 Радо

    1 9 Отговор

    До коментар #19 от "Главата не е за украса":

    Що е за съд. Затова, че беше честен и коректен във всяко свое изявление или пък щото не спеше нощем, за да си спиш спокойно ти или защото е спасил камара животи, в една от най трудните области в медицината. Вие колко спасихте? Нещо направихте ли, освен да плюете. Като ви чете човек се чуди, как сте се извъдили всичките професори, без грам логика. Вирус няма. Най вероятно 200 държави се разбраха, да си съсипят икономиките, да си съберат умразата на професорите като вас и т.н. или пък за да ви бият ваксина и да ви чепирът. И куп още кухи излияния. Да и това ще стане, ще чепирът всички, искат, не искат някога, но не сега. Принципно да мисли логично човек, не би трябвало да е трудно, но болшинството от вас, се държи точно като стадо. Истината е там където логиката работи на всеки въпрос, а не само където ни се иска.
  • 128 Прогледнал

    7 3 Отговор

    До коментар #125 от "SSssss":

    Това което си написал, би било вярно, ако живееше в нормална държава. Да но ти не живееш в такава. В случая, поради липса на по нестандартно виждане и не вникване в детайлите, ти се губи общата картина, която значително се различава, от това което ти казват по медиите. Губят ти се факти. Прокуратура, ДАНС и други силови институции в държавата, се управлява от един и този един докато има компромати и власт да ги реализира, няма да има никакво значение ти за кой ще гласуваш и кой за какво зло считаш или каква математика, ще вложиш. Точно поради това, ти въпреки интелекта си, се явяваш овцата в стадото. Овцата която е много важно да я има, за да продължи този един, да съществува.
  • 129 Професор

    13 6 Отговор
    Цялaтa тaзи cцeнкa e пълнa трaгeдия. Кaтo cи прoфecoр, гeнeрaл, дoктoр и шeф, трябвa дa cи търпeлив и дa oбяcнявaш тaкa, чe хoрaтa нa кoитo oбяcнявaш дa тe cлушaт c увaжeниe и внимaниe. Aкo идвaт c лoши нaмeрeния към тeб, дa cи oтидaт c дoбри. Aкo идвaт зa дa тe злeпocтaвят, дa cи oтидaт злeпocтaвeни тe, нe ТИ. Aкo идвaт зa дa тe прoвoкирaт, дa ocтaнaт рaзoчaрoвaни. Aкo идвaт дa тe изпитвaт, дa ги нaучиш ТИ, a cлeд тoвa и дa ги изпитaш. Труднo e дa ce рaзбoти c хoрa. Пoрaди тoвa, гeнeрaл Му пoкaзa, ЧE НE CТAВA зa прoфecoр, пoнeжe прoфecoритe трябвa дa рaбoтят c мнoгo cтудeнти. Тoй нe cтaвa и зa гeнeрaл, пoнeжe гeнeрaлитe трябвa дa рaбoтят c мнoгo пoдчинeни. Нe cтaвa и зa шeф нa кaквoтo и дa билo, пoнeжe шeфoвeтe трябвa дa рaбoтят c вcякaкви. Тa, гeнeрaл Му, НE CТAВAШ зa три oт нeщaтa, кoитo cи cтaнaл. Мoжe би cтaвaш caмo зa дoктoр. Тaкa чe, върни ce в Дупницa и cи възoбнoви мeдицинcкaтa прaктикa тaм.
  • 130 22222222222222222

    7 5 Отговор
    Ниската смъртност се дължи на факта че вируса не е по-опасен от сенна хрева
  • 131 Барабанчик

    8 1 Отговор
    600 лв е "пътеката" сега строим магистрали. Да Живее и пребъдва нашия вожд, учител и премъдър ръководител - Магистралко Борисов!!!
  • 132 Абв

    6 6 Отговор
    Бенатова откакто я изгониха от Nova стана подлога. И добре че бяха Борисов и Мутафчийски та българите минахме по леко с този мор. С псевдо журналисти и подлоги е пълно. И не вярвах че и Сашо Диков че падне толкова ниско.
  • 133 Глава с червен бръмбъри

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Главата не е за украса":

    За вас всичко е лъжа до момента че ще се кандидатира запрезидент щом няма срашно иди доброволец в болницата без предпазни облекла ако си мъж/а не като тези дето заставаха пред булата на танковете/
  • 134 Сливо поле

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Русенец":

    Имаме президент които всичко знае при него всеки може да иде и тои да му даде съвет Освен да критикува борисов поне едно нещо да свърши за народа /е знае кръгом и бегом «на парламента му оставка една седмица» бисери
  • 135 Йо Несбьо

    3 2 Отговор
    Защо се разквичаха толкова някои мисирки като Бенатова?! Свикнали са да търсят скандала, за да могат после да са в новините и в ефир. Спомнете си, че хиляди хора измряха в Китай, Великобритания, Италия, САЩ... Мерките у нас спомогнаха за предотвратяване на подобен сценарий, но чувалите с трупове можеше да са и тъжен факт, както в Италия. Не мога да твърдя, че именно Мутафчийски нещо е свършил, но по някаква причина на нас ни се размина тежка катастрофа, а на Испания и САЩ - не! Можеше обаче и да ни порази брутално и да отчетем десетки хиляди мъртви през периода. Иначе съм на мнение, че мерките трябваше да бъдат свалени, а Мутафчийски да си ходи, но нека не подценяваме сценария на потенциалната катастрофа.
  • 136 Умници

    2 2 Отговор
    Малоумници, висящи като паяци на този пусти интернет, завистници от всякаква възраст и занятие, нямате ли малко акъл в главата си, бе? Поне малко срам, а? Не говоря за благодарност, то ясно, че не сте изпитвали подобно чувство. Вие, сигурно, диванета, сте причината за слабото разпространение на Ковид-19 в България. Да се благодарим на педанта проф. Мутафчийски, на неговата упорита настоятелност да ни предпази от вируса и сгрешените чипове в нечии кратуни. Вие да не сте в постоянен делириум, бе: "Къде били труповете, къде били чувалите?" Ами няма ги, нали затова се погрижи Мутафчийски, да се развявате сега свободно, хаймани със хаймани. И шимпанзетата по-добре от вас различават причината от следствието. Тъмни балкански субекти, що не се върнете в каменната ера, дето ви е мястото, а?
  • 137 варадин

    1 2 Отговор
    Гледайте навън кво става.Изолацията се оказа измама която китайците ни спретнаха.Вируса си циркулира който има да мре ще мре.Такива като Италия,Англия и САЩ където мора е масов ще се оправят за година а такива кауни кат нас и 10г. няма да преболедуват.Ваксина никоганяма да има вервайте ми.От 30г. търсят срещу СПИН,толкоз и коранавирус ще направят.Свърши вече с екскурзии,дискотеки,мачове и концерти.Туй което е сега е новото нормално.Така ще живеем за напред и нашите деца също.
  • 138 Камата съм

    2 3 Отговор
    Муфтаджийски цирка свърши Баце ще ви го набута на всички и на тебе помни
  • 139 Хайде напред.

    3 3 Отговор
    Бенатова е умна смела възпитана и интелигентна и образована.тя зададе въпроси по сигнали на граждани и генерала трябваше да отговори без излишно напрежение и да изнервя обстановката.той колко пъти я обиди като я нарече глупачка защото му задава глупави въпроси.мисирките нали нямат мозък.каза й че работи в неизвестна телевизия и че я чака таксито.тези гадни думи не бяха почтени още повече от устата на генерал професор лекар.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Лила

    2 1 Отговор

    До коментар #94 от "гост":

    От това, което се видя, генерала се само екзекутира!