Last news in Fakti

15 Май, 2020 16:14 4 183 24

Млада жена роди мъртво бебе на пейка пред болница в Бургас

  • раждане-
  • пейка-
  • бургас

От ОДМВР-Бургас са извършили проверка и са установили, че медицинският персонал няма вина

Млада жена роди мъртво бебе на пейка пред болница в Бургас - 1

Клошарка с висока степен на умствена изостаналост вдигна на крак почти целия персонал на УМБАЛ-Бургас, полицията и социалните служби на разсъмване днес, съобщи Флагман.БГ.

„Млада жена опитваше да ражда, защото никой от болницата не ѝ е обърнал внимание, други хора ѝ помагаха и дърпаха бебето от корема ѝ, то обаче почина в ръцете ѝ. Направете проверка незабавно! Как е възможно да има толкова бездушни лекари в болницата? Дошла е да търси помощ, за да роди, а те са я оставили на пейките!“, алармира анонимен читател.

Проверка на фактическата обстановка обаче показа коренно различна ситуация. Младата жена е обикаляла района на болницата от доста време, известна клошарка е, многократно раждала и оставяла децата си по социални домове.Охраната на УМБАЛ-Бургас няколко пъти предупредила бездомницата да си потърси подслон и дори успяла да ангажира Социалната служба да дойде да я прибере преди 2 седмици, за да я настани в специализиран дом. От известно време се виждало, че е бременна, а тя точно на това разчитала, за да привлича вниманието на състрадателните болни и близките им. Преспивала по пейките и отказвала да напусне двора на болницата.

Снощи дежурни лекари от Спешната помощ забелязали, че жената държи нещо в ръцете си и че изглежда напълно неадекватна. Оказало се, че е родила на пейката и се нуждае от незабавна помощ. Алармиран е тел. 112, а линейка на Бърза помощ я откарала до входа на Родилното отделение. Жената е в добро състояние към момента, но детето е починало. То е било мъртвородено.

От ОДМВР-Бургас са извършили проверка и са установили, че медицинският персонал няма вина, а напротив – те направили всичко възможно да окажат помощ на родилката.

Всъщност жената е диагностицирана с шизофрения. Твърдяла пред лекарите в Родилното отделение, че не е знаела за бременността си. Била учудена от факта, че ражда, тъй като никога през живота си не била спала с мъж.

Предходно родените от нея деца са били предавани в дом „Майка и дете“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точка Омега Последни Времена

    9 4 Отговор
    Сатанинската Кочина заминава в Преизподнята.
  • 2 др Злобил

    8 7 Отговор
    Язък, нема да могат да го пишат у болницата - умряло от Ковид 1984. Няма наградка.
  • 3 asd

    13 1 Отговор
    Нивото така се разбира реално. По отношението на "обществото" към слабите/беззащитните. С други думи - е*ати и тиквената пасмина.
  • 4 незнайко

    5 3 Отговор
    И колко предходно родени е имала ?
  • 5 истина е

    11 1 Отговор
    Нормалните отдавна избягаха в бели държави !Останаха само откачалки и сига-ни !!А сега с тази криза и лудите ще избягат или ще умрат тук !

    Коментиран от #7

  • 6 Behemoth

    2 5 Отговор
    Ето една майка героиня....а не като разни четеридесет годишни стари моми с вишУ... хахахххххх...лудите да са ни живи и здрави... хихихииииии..
  • 7 Те и римляните.

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "истина е":

    Няма да останат. Нашите съседи са роми, те живеят и работят в Финландия с 5 им деца, ама заради кризата се върнаха. Като отворят портите и але-хоп към чужбина. Нищо няма да остане тука, особено като свършат помощите.
  • 8 линейката

    7 3 Отговор
    я закарала до входа на болницата??? горката жена.щом като е неадекватна,и е раждала няколко пъти,как не се намери един свестен лекар да и постави спирала? лекар=бездушен касапин.нямаш ли пари,мреш
  • 9 цербер

    7 0 Отговор
    "Дошла е да търси помощ, за да роди, а те са я оставили на пейките!“, алармира анонимен читател." ТОВА Е БЪЛГАРСКА МЕДИЦИНА. БЪЛГАРСКА РАБОТА! С министър без медицинско образование и превръщането на човешкото здраве в търговия,какво друго да очакваме?!

    Коментиран от #10

  • 10 българска работа

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "цербер":

    Очаквай да роди другия път на пътя, като генерал Годжи демонтира пейката.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван

    7 1 Отговор
    Много много тъжно тъжно всеки ден БОГ да пази БЪЛГАРИЯ............мила РОДИНО
  • 14 Шекспир

    6 0 Отговор
    Ще има ли разледване защо маса институции не са си свършили работата.Защо социални грижи са я оставили на улицата при положение че е доказано болна и неспособна да се грижи сама за себе си.Защо от болницата не са се обадили на соц.грижи като са я гледали няколко дни бременна да обикаля.Защо полицията е неглижирала случая.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Еппев

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Шекспир":

    Не няма да има. Като тръгнат тълпите с брадви и мотики да питат защо няма институции, а крадлива пасмина, тогава ще се нормализират нещата!!!

    Коментиран от #17

  • 16 kryw

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Шекспир":

    тва да не е Цвета Караянчева да я возят на въртолет за счупена ръка?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Много запознат

    1 0 Отговор
    Никой не е неглижирал случая.Написаното е вярно.Жената е с психични отклонения.Въпроса е има ли ресурс държавата да държи всички ”луди” в клинико нон стоп?Няма и няма да има, защото са много ( и не само у нас).Въпроса е, че има връзка между ”лудостта” и желанието за размножаване и между интелекта и липсата на това желание.Странно, но факт.
  • 20 Много запознат

    0 0 Отговор
    В ”чужбина” много хора са на сериозни медикаменти, но това подтиска не само”лудостта”, а и желанието и възможностите им за секс.Затова и разни орки бяха внесени за разплод.
  • 21 ха ха

    1 2 Отговор
    Е няма нищо... то и президента е със степен на умственна изостаналост но не пречи..

    Коментиран от #24

  • 22 Светла

    3 0 Отговор
    това бебе освен майка си има и баща, а щом жената не е адекватна и е клошарка да си призная как е станало зачатието, защото ако умственото и състояние не позволява да разбере какво се случва си говорим за изнасилване и то на болен човек! няма нищо смешно, направо си е страшно
  • 23 бсп

    0 1 Отговор
    Това дете е от ген. Радев.
  • 24 аууу

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "ха ха":

    ам те министрите са по зле от президента и пак не пречи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове