Last news in Fakti

17 Май, 2020 09:45 6 991 35

Голям скандал между бизнесмен и пловдивска общинарка

  • пловдив-
  • бизнесмен-
  • общински служител-
  • обиди-
  • скица-
  • заверка

Служителката отказала да завери копие на скица

Бизнесменът Здравко Ангелов, който лично подаде сигнал до премиера за нередностите в район "Северен“, заради който бившият рай.-кмет Ральо Ралев беше арестуван и престоя три месеца в ареста, е сътворил невиждан скандал в администрацията на района в Пловдив, съобщава Plovdiv24.bg.

Той се е завърнал в кметството в "Северен“ на 15 октомври м.г. Около 13:30 ч. в Ангелов влязъл в бараките на администрацията. Искал да говори с главния архитект на района Михаил Богданов, който бил в отпуск. Затова се срещнал с неговата заместничка Ана Войнова, чието име също беше замесено в скандала "Ралев". Тя била в кабинета си, заедно с други две колежки.

В ръката си бизнесменът държал принтиран лист формат АЗ, представляващ виза за проектиране на строителния обект, заради който се стигна до ареста. Ангелов поискал визата да му бъде заверена с печат "Вярно с оригинала“. Войнова му отговорила, че не може да завери това копие, тъй като оригиналът се намирал в Специализираната прокуратура, като веществено доказателство по дело срещу бившия рай.-кмет Ральо Ралев.

Ангелов отговорил, че знае – бил подал заявление да му бъде върната от прокуратурата, но му казали, че за да получи визата си обратно, трябва да представи заверено копие на същата. В отговор на това жената отвърнала, че тя лично се подписала пред обвинението, за да предаде цялата документация по сигнала му срещу Ралев, като сред тези документи бил именно и оригиналът на визата му за проектиране по строителен обект, както и че много се съмнявала, че скицата виза ще му бъде върната.

Този отговор силно афектирал Ангелов и в резултат той ѝ казал на висок тон "Ти прокурор ли си, съдия ли си?“, тъй като бил озадачен как така служителката ще се произнася по въпроси, по които следва да се произнесе прокурор. В отговор на това служителката го помолила да напусне кабинета. Това още повече ядосало и без това изнервения по ходене от институция в институция човек, в резултат на което той се обърнал към нея като продължил да крещи на висок тон че следващия път сигналът ще е срещу нея, тъй като служителите на района са една организирана група.

Последвали псувни по родственост за всички, Ангелов напуснал кабинета, като треснал вратата. Служителката много се разстроила от случилото се. След около 10 минути излязла със своите колежки навън и видяла нарушителя, който бил седнал на една от пейките пред входа на кметството, тъй като от разправията го заболяла главата.

Войнова седнала на друга пейка - на разстояние около 10 метра от него. Нарушителя я забелязал, отишъл до пейката, надвесил се над нея и започнал да ѝ крещи със силен глас. Упреквал служителките, че жена му родила по-рано заради тях. Заплашвал и обиждал, при което жената се изплашила да не ѝ посегне физически. Колежките ѝ, които били с нея, го изблъскали назад. Всички останали възмутени.

Служителката подала жалба за случилото се в полицията. Намесила се и прокуратурата, която пратила наказателното производство на 5 март. Документацията била върната в Трето РУ за съставяне на акт за дребно хулиганство, който нарушителят подписал без възражения.

След това бил изправен пред съда за определяне на наказанието. Заявил, че в момент на афект е възможно да е отправил нецензурни думи и изрази, но съжалява за стореното.

Заради липсата на данни за предходни налагани наказания по УБДХ и чистото съдебно минало на Ангелов, както и семейната му ангажираност, магистратите му наложили глоба в минимален размер – 100 лева.

Plovdiv24.bg потърси гледната точка на служителката Ана Войнова, но от район "Северен" заявиха, че тя е в отпуск по майчинство.

Здравко Ангелов: Администрацията трябва да отговаря за действията или бездействията си!

"След ареста на въпросния кмет и целия стрес, който преживях, прекарах цялото лято на морето и планината, и след това си възобновихме работата. Отидох в кметството, за да ми издадат един документ скица-виза, а не разрешение за строеж, на който да пише: "Вярно с оригинала", за да мога да си взема от прокуратурата оригинала и да мога да си продължа работата.

Подходих културно, без никаква агресия към Войнова, помолих я да ми сложи печат на документа. Тя първо каза, че няма да го направи. Подразни ме първо отношението на въпросната служителка, която не разбира от собствената си работа, а се изказва от името на прокуратура и съдии.

Понеже стреса, който преживяхме със семейството, ми дойде в повече, ѝ казах, че следващия сигнал, който ще подам е прокуратурата ще е за нея. Казах и нещо от сорта: "Като си некадърна нямаш място в администрацията" и на излизане тряснах вратата.

Сутринта на въпросната дата бях в София във всички служби, в които съм давал показания, те поискаха този документ, запалих колата и отидох директно в района. И тази госпожица казва, че няма да ми го завери - тръгна да се заяжда от самото начало. След като тряснах врата отидох на една пейка пред кметството. Нито съм бил арестуван, както пишат в някои медии, нито пък имам ограничителна заповед. Няколко дни след въпросната случка ми се обади служител на Трето районно, за да ида и да дам показания. Обясних им каква е ситуацията, написаха ми един предупредителен протокол и нищо повече. Благодаря на съда за минималното наказание от 100 лева.

Време де администрацията започне да носи финансова отговорност за действията или бездействията си. С адвокатката ми обсъждаме варианта да заведем дело за пропуснати щети, за имуществени и неимуществени вреди".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахах

    4 33 Отговор
    Мутроневърлен
  • 2 Жалко

    72 3 Отговор
    Трябваше да им изкриви клюновете на тея крадливи калинки.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 по принцип

    91 3 Отговор
    Тези на държавна хранилка се мислят за богопомазани и в повечето случаи ти опъват нервите докрай с надменното си държание
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жалко

    47 4 Отговор
    Че не и е обърнал тиквата на 180%
    Чиновническа подлога.
  • 7 Гост

    52 2 Отговор
    Нещо не ми се връзва: Ще ти дадем оригинала, ако ни дадеш копие заверено “Вярно с оригинала”! Такава ситуация Параграф 22 може да сътвори само умна глава от едно известно министерство, дето Боко-барселонски му беше главен секретар. Ма и просто момче като българско бизнесменче, може да им се върже и да си къса нервите всуе. Кучето е заровено в главите под фуражките.
    Опитвам се да се изразявам иносказателно, щото умниците-цензури са пуснали ботове за народни думи относно онези от районните управления.
  • 8 Кварталния

    37 3 Отговор
    Във това кметство отдавна мирише на мухъл, антуража на ралев продължава да дерибейства, хубаво е да се провери каква работа са свършили за двата си мандата.
  • 9 Новичок

    18 0 Отговор
    Ко ко рече ??? Аман от некадърност пфу... Това е като сценарий за сериал направо.То паника,то страх,то обиди и др...
  • 10 Софиянец

    34 2 Отговор
    Браво, така трябва да се подхожда с местната администрация. Тук в София положението е по страшно, корупция, некадърност и неграмотност. Основен виновник е кмета в лицето на фандъка. Дано някой я смаже от бой в скоро време, което е неизбежно.
  • 11 Гришон

    21 1 Отговор
    Ангелов влязъл в бараките на администрацията. Ето къде е заровено кучето. Иначе на такси актове и глоби са номер едно. Защитават се интересите само на тяхни хора. А да свършат работата за която са назначени не стават. Хубавата част на корона кризата е че като закъсат нормалните хора и тези безхаберници ще оредеят.
  • 12 Дон

    28 0 Отговор
    Много правилно казано, всеки работещ трябва да си върши работата, следователно - "Време де администрацията започне да носи финансова отговорност за действията или бездействията си", или по-просто казано, като за такива които си работят като тая, който не работи - не трябва да яде

    Коментиран от #31

  • 13 Йозеф

    9 1 Отговор
    "обсъждаме варианта да заведем дело за пропуснати щети, за имуществени и неимуществени вреди"...😬😬 Интересен иск се очертава..😂😂😂😂
  • 14 Госта

    7 5 Отговор
    Корупцията в общините е безспорна Но прочетете какво е правил. Погледнете физиономията на този примат от снимката. Дали ви прилича на борец с корупцията? Аз виждам най⁹л-обикновен парвеню изкарал някой лев и със самочувствието на богопомазан. Близък до властта. Глобен със 100 лева. Ще се радвам утре този да псува съдията, глобил го с тази ниска глоба и цялата му фамилия.

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 емо

    9 0 Отговор
    Едно 9294време в "Стършел" имаше едма рубрика "ПОМОЩ ОБСЛУЖВАТ НИ" . Май трябва да я пуснат пак
  • 18 Йозеф

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Госта":

    Кефи ме интернет арбитража, по снимка правим характеристика на човека, извеждаме заключения.
  • 19 емо

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Госта":

    какво значение има снимлата? Никой няма право да се държи с хората надменно. Още повече ,че тази лелка е там за да обслужва гражданите. И да им помага да си свършат работата. Всъщност и нейната заплата идва от такива като този човек. Ако не е в състояние да си намери друга работа.

    Коментиран от #22

  • 20 АМАН

    7 2 Отговор
    От тия бизнесмени с осми клас .

    Коментиран от #34

  • 21 Тома Неверни

    12 1 Отговор
    Всъщност , жената е права. За да завери като "вярно с оригинала" е длъжна да свери копието с оригинала. Така , че "бизнесмена" да не се дуе. Щото може и да е провокация, да го завери и после - "как го заверихте, като оригинала не е при Вас". И щрак - гривни , и репортаж по ТВ.
  • 22 Госта

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "емо":

    Как се слага хекст "вярно с оригинала", без да го има оригинала? Как едно ксерокопие да се подпечата без оригинара? Дали наистина от следствието, където се намира оригинала на визата, са му поискали копие от общината? Мислете бе, хора.
  • 23 Кой68

    6 1 Отговор
    Толкома бил "психически"разстроен че си почивал на морето и после планина!!!А колкото до дейноста на администрацията в случая за мен се е държал просташки.За да му завери скицата служителката трябва да я сравни със оригинала.
  • 24 Борислав

    11 2 Отговор
    До кога ще трябва гражданите да тичат от институции в институции след като всички са държавни и могат да си изискват нужни е им документи служебно. А после се чудим че имало корупция.
  • 25 Стрелата

    2 3 Отговор
    Dgd biznesnena
  • 26 Брей

    3 0 Отговор
    Платил ли е 60000 ????
  • 27 Бих го посъветвал да им търси също

    2 1 Отговор
    лична съдебна отговорност за немърливото отношение с което са го ощетили , крайно време е тези в администрацията лично да си плащат за бездействията си а не да ги осъдят и да не им струва нищо то така всеки може . Човека го разбирам напълно
  • 28 Бърдоква

    8 0 Отговор
    Че повечето администрации са пълни със безотговорни служители,е факт.Но в конкретния случай този"бизнесмен"е не само нагъл,но брутално нагъл.Сигурен съм,че има защитник-адвокат.Но го е пуснал него да изиска заверка..АКО МИНЕ НОМЕРА! Никога,никое длъжностно лице,не би заверило документ със подписа си,и официален печат на съответното ведомство(администрация),ако не сравни данните със Оригинала! Елелментарен пример: Да поискате от Райнонен съд да ви издаде чисто свидетелство за съдимост,на база предишно издадено такова. С подпис и печат-Вярно с оригинала! Вярно,вярно,но ако беше му минал трика,утре пред съда е доказателство-и то безспорно.А служителката ще изпише 10 химикалки в следствието,и ако се размине само с уволнение е късметлийка.
  • 29 Пурко

    4 0 Отговор
    Не 100лв глоба, 100 дена да чука камъни трябва 'бизнесменът' Ангелов.

    Че държавните служители са преобладаващо тъпи, нагли, мързеливи, алчни и тн. е факт. Но в случая дамата е била напълно в правото си - просто го няма оригинала с който да сравни копието. На големият 'бизнесмен' пък му е трудно да схване тази проста логика и тръгва да си решава проблема по единствения начин, по който знае - с обиди и заплахи. И то към жена. Голяма култура, голям акъл.
  • 30 цербер

    0 0 Отговор
    Около 13:30 ч. в Ангелов влязъл в бараките на администрацията.
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дон":

    Е да и адвокатите трябва да ядът нещо...
  • 32 111

    1 0 Отговор
    разкарват те докато не дадеш нещо и после се намира колая. всичко е премислено за да има далавера. Ама поне да поставят ценоразпис .че да си знае човека. То и така ще плати 100, ама поне нерви няма. А и оправия няма.
  • 33 Разстрел

    0 0 Отговор
    Скоро по бтв.
  • 34 Христо Христов

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "АМАН":

    Хей аман,аман от такива като теб....все в канчето на другите гледате,а да се заемеш с нещо не ставаш,как го каза оня,и чеп за....
  • 35 1234578

    1 0 Отговор
    Безобразие, не е виновна само Войнова за тормоза върху човека. виновни са 240 тиквеника в Народното събрание. За законите и процедурите, които са сътворили.

    Как човека да подаде втори път сигнал за корупция. Как някой друг да подаде сигнал за корупция. Тя корупцията идва от високите нива, ниските нива са само посредници и бушони. Ако си беше платил. Вече щеше да е построил сградата. А като подал сигнал в прокуратурата, ще трябва с години да чака всеки печат от администрацията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове