Last news in Fakti

18 Май, 2020 10:42 2 812 42

Ангелкова: Лятото ще бъде много трудно

  • туризъм-
  • николина ангелкова-
  • черноморие

Няма да се карантинират цели хотели по Черноморието, обяви министърът на туризма

Ангелкова: Лятото ще бъде много трудно - 1
Снимка: БГНЕС

Лятото ще бъде много трудно и много различно. Това прогнозира в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя настоя, че основен приоритет за нея и ведомството ѝ е привличането на родни туристи по черноморските ни курорти.

Ангелкова посочи, че във вторник предстои видеоконферентен разговор с премиерите на Румъния, Сърбия, Гърция, за да може да се осъществи координацията и детайлите, по които ще се реализират пътуването и почивките.

"Няма как когато има карантина да има туризъм. Това само по себе си отдръпва хората, които биха искали да осъществят своето пътуване. И със сигурност Европейската комисия препоръча да няма карантина, каза Николина Ангелкова.

Според нея водещото това да стане факт е епидемичната обстановка в дадена страна, както и това между страните да има еднакви условия за пътувания.

"От ключово значение е дали ще имаме възможност от началото на юни да посрещнем туристи от съседните ни страни, защото автомобилният транспорт на този етап е най-достъпният и най-сигурен с оглед на това, че все още се правят планове от авиокомпаниите за възобновяване на въздушния транспорт. От 15 юни у нас няма отменени чартърни полети, които към момента са резервирани като капацитет на летищата във Варна и Бургас", размишлява Ангелкова.

Министърът обяви още, че в хотелите по морето ще има отделни обособени помещения, където при съмнения за хора, заразени с коронавирус, те ще бъдат изолирани, докато дойдат медицинските екипи.

"Когато има подозрение за коронавирус няма как служителите или мениджърите да преценят дали този турист има коронавирус или нещо друго. Не сме предвидили и няма да се карантинира целият хотел. В крайна сметка това ще бъде най-голямото предизвикателство на летния туризъм не само в България, но и навсякъде. Правилата, които има в другите страни, са много по-строги от това, което ние даваме, за да спазим минималните епидемични изисквания в нашата страна", обясни министърът.

Тя заяви, че цените на чадърите и шезлонгите по плажа ще бъдат намалени с минимум 50%, но цените все пак ще са различни. 15 плажа до момента из цялото Черноморие са предложили нулеви цени, посочи Ангелкова, но не огласи конкретни локации.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    35 1 Отговор
    Бих казал невъзможно и изпъстрено с фалити
  • 2 Валери Симеонов

    30 0 Отговор
    Абе държавата да ми плати ваучери, пък вие ако искате ходете. ХА ХА ХА
  • 3 Китодар

    30 0 Отговор
    Това, че ще е трудно е ясно за всички. Какво обаче направихте Вие, г-жо министър? НИЩО!

    Коментиран от #42

  • 4 Cosa della vita

    41 0 Отговор
    Лятото - няма как да бъде трудно!
    Това е един от най-хубавите сезони в БГ.
    Има вили, има природа, има еко пътеки, има езера, язовири, планини, реки.
    Не е задължително да се ходи на море в хотели...с ол инклузив...и т.н.

    Коментиран от #32

  • 5 Българин

    44 0 Отговор
    Значи ако има само един случай в детска градина се налага карантина за персонала и семействата на всички деца, но ако има 20 заразени в хотел карантина няма. Е как ще има като хотелите са собственост на министри и техни приближени. Тази моментално трябва да влезе в затвора!
  • 6 ОСТАВКА

    32 0 Отговор
    По-подходящ министър да фалира туризма няма да намерим.

    Коментиран от #19, #23

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тито

    18 0 Отговор
    Само гледайте какво идва не море нито ски а мизерия за оцеляване.
  • 9 някой си

    24 0 Отговор
    Лятото ще бъде много трудно за безработните. За хотелиерите, Баце ще дръпне един заем /ние сме му гаранти/ и ще ги компенсира.
  • 10 Истината

    25 0 Отговор
    Ако тази министърка я заменим със зеленчук разликата само ще е в блузката Долче и Габана
  • 11 цвайк

    20 0 Отговор
    То и миналото лято беше много трудно за туризма, макар да нямаше пандемия.
  • 12 Паисий

    16 0 Отговор
    В българската граматика не съществува думата карантинира. Казва се под карантина.
  • 13 Въпрос

    23 0 Отговор
    Тъй като според Вас камериерките ще са длъжни на всеки час да проверяват туристите са симптоми на коронавируса ще получават ли допълнително по 1000 лева или поне по 650 като борци на първа линия или всички пари ще отидат да покрият данъците на вашите хора - хотелиерите
  • 14 ДАМА ПИКА

    13 0 Отговор
    Време е и тази смръдла да си ходи и да си изпере палтото от норки.
  • 15 Главните мутри уредиха малките мутри,

    12 0 Отговор
    в и без това най-сивия сектор,който отчита само загуби и не плаща никакви данъци. Оставаше да махне или намали ДДС-то и на алкохолните и тютюневи босове и веригата щеше да бъде затворена. А храните,лекарствата, високите технологии и производство не са за простосмъртните.
  • 16 123

    8 0 Отговор
    Закона на пазара казва че успяват тези които са най-добрите в бизнес модела си.Така много от тези които не им е мястото в този бизнес , ше се простят с бизнеса си.И след като тези бизнесмени са крили данаци не плащали осигуровки няма да имат и помощ за безработни, да се надяваме че скитите от данци пари ще им стигнат до другата година.
    А къде са данъците от парите на тротоарните търговци, в чий ръце влизат между 15000 и 30000 лева на сезон за место на улицата за сергия или дюнер?
  • 17 251819892998792987985

    7 0 Отговор
    Така ви се пада, вие си ги избрахте тези. Сърбайте им сега попарата. Даже започнаха да ме кефят как стигат стадото и нарочно за тях ще гласувам, че да ви гледам още сеира.
  • 18 Нищо не може да спаси

    10 0 Отговор
    мутренския “туризъм”,на бетонираното ла-номорие,защото се иска повече от една гънка в мозъка. Туризма е професия за която се иска образование,стаж,опит,креативност,маркетинг,инвестиции и държавна подкрепа,а не крадене от държавата и общините,чрез държавните корумпета. Резултата отдавна е траен и ще си остане такъв,до съществуването на модела и фалита на случайниците в бранша.

    Коментиран от #22

  • 19 Дедо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ОСТАВКА":

    Ааа всички членове на Кабинета ще се справят по същия начин!
  • 20 Asdfg

    9 0 Отговор
    Така ще е Ангелкова, защото нямаш никаква стратегия за справяне със ситуацията! Нямаш такава, защото си КАЛИНКА!
  • 21 Йозеф

    8 1 Отговор
    Туризма не е само на море. Няма да е трудно, ще е невъзможно. Няма как да се привлекат родни туристи на бетономорието. На половин България плажовете в Гърция са наполовина по-близо от колкото клоаката между Резово и Балчик. Гърците ще направят намаления, с които ще привлекат бг туристи, там няма такса шезлонг и прочее мутренски чалъми, морските дарове и риби са пресни и евтини, а обслужването, обстановката и чистотата е на ниво, в комбинация с безкрайни крайбрежия и острови резултата е ясен.
  • 22 ФЕКАЛОМОРИЕ

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Нищо не може да спаси":

    ОСОБЕНО С ТОВА ФЕКАЛНО ДЕНОНОЩНО ЗАМЪРСЯВАНЕ ОЩЕ ОТ АВГУСТ 2019 ДО СЕГА ЧЕ И ПРОДЪЛЖАВА. ХОРАТА ВЕЧЕ НИ ГЛАДАТ СЪС САТЕЛИТИ. ФЕКАЛНИТЕ ВОДИ ОТ ВАРНА УВЕРЕНО ПЪТУВАТ НА ЮГ КЪМ БЯЛА, ОБЗОР СЛЪНЧАКА БУРГАС. С ТОВА БЕЗХАБЕРИЕ И НЕМОЩ ОСРАХА ВСИЧКО. БЯГАЙТЕ В ГЪРЦИЯ, МОРЕТО БИСТРО ,ЧИСТО НА 5 МЕТРА ОТГОРЕ ВСИЧКО СЕ ВИЖДА.
  • 23 123

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "ОСТАВКА":

    Не министъра е виновен за фалирането на туризма, а алчноста и неспособноста на бизнесмените. Създаването не неустойчиви политики и условия за туризъм от типа ден година храни, и третирането на работниците,туристите като идиоти отишли за да бъдат обрани и държавата и администрацията като група глупаци.разбира се и че министъра на Туризма им помага но 90% от вината си е тяха да фалират,министъра нито ги притежава,нито има някъква сила да упражни контрол върху туристическите бизнесмени.
    Независимо колко туристи са дошли в България все са от най бедните туристи и все парите не им стигат. А как точно изкарват сметката че всеки турист дошъл в България им бил оставил 784 лв, това се равнява на 3 дни престой в България с две спанета и заминаване на третия ден.
  • 24 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    6 0 Отговор
    ВСИЧКИ БГ "БИЗНЕСМЕНИ" ОТ ТУРИСТИЧЕСКИЯ БИЗНЕС ПО БЕТОНОМОРИЕТО ДА ФАЛИРАТ.
    ДРЕМЕ МИ НА ЧЕРУПКАТА И БЕЗ ТЯХ ЩЕ СЪМНЕ И НА НИКОЙ НЯМА ДА ЛИПСВАТ.
  • 25 ТРОПЧО

    6 0 Отговор
    МАИ ВИКАМ СТАНА ВРЕМЕ ДА СИ ОДИШ ААА ТИ КАТО БОКО СЕКИ ДЕН НОВИ БЕСЕРИ РЪСИШ МИСЛИШ ЛИ ЧЕ НЯКОИ ВИ СЕ ДОВЕРЯВА ААА НА ПИКНИК ХОДИМ СЯДАМЕ ЕДИН ДО ДРУГ И ХИЧ НЕ НИ ПУКА ОТ ВАШТИ ИЗМИСЛЕНИ ВИРУСИ ПЕ ЗЕХТЕ ЛИ ВЕЧЕ ТЕЗ ПАРИ ДА СЕ СПРЕТЕ
  • 26 Лост

    6 0 Отговор
    За полетите. Не можеш да отмениш нещо което не си заявил!
  • 27 курейски дик татор

    3 0 Отговор
    западния робовладелец ще си отвори пазара на труда много бързо и тези които са служители в бг на фирма която ще фалира всеки момент ,няма да се замисли нито за секунда и ще отиде на място където със нищо не е по-добро ,но просто за да не е тук
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 радев

    7 0 Отговор
    Ама верно ли ще е трудно?Как стигна до това умозаключение?Явно бая си се напънала или си го чула от някъде!Ами безработните ?А малкия и среден бизнес?Ваучери щяхте да давате ама не за всички!Помощ на седалка за чуждите туристи ще давате.За работника нищо но от сърце.В България на почивка- никога!
  • 30 Логика на министър

    7 0 Отговор
    На някои плажове чадърите ще са на нулева цена, на другите на още по символични!
  • 31 Гост

    5 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Лятото ще бъде много трудно." Не мога да си намеря подходящ бански. Скъпите бутици са затворени.
  • 32 kvy

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Cosa della vita":

    Ама на тях дерта им са точно хотелите, защото много от тях са собственици на хотели и искат да си ги запълнят. Пука им за обикновенния човек с вила за гости.

    Коментиран от #38

  • 33 ох ох реклама

    7 0 Отговор
    Ангелкова: Карантината отблъсква туристите, а говняното море край Варна ги привлича като мухи на мед !
  • 34 Гост

    3 0 Отговор
    То, и без министър щеше да е трудно. За какво ни е такъв, като не променя нещата?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сандалът говори чудесйй

    4 0 Отговор
    Изображението ",Изкривена подметка на сандал", сътвори изказването на века!
    Е това е министърка, чиста мисирка!
    Мисира надут, не коментира нищо ,в последните дни, на кариерата си.,
  • 38 123

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "kvy":

    Обикновен човек с направена с пари от еврофондовете къща за гости няма, всички са на хора свързани с депутатите или правителството.
  • 39 БОРИСОВ УМЕН ЛИ Е

    3 0 Отговор
    СПОКОЙНО МОЖЕШЕ ГОСПОИЦАТА ДА НИ ИНФОРМИРА И ЧЕ ЛЯТОТО ЩЕ БЪДЕ ГОРЕЩО .....................
  • 40 ФЕКАЛНА ДЕЙНОСТ

    2 0 Отговор
    АКО СЕ РЕКЛАМИРА БЕТОНА И ПАРЛАЦИТЕ ВЪВ ВОДАТА - ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ ЩЯХА ДА ДОЙДАТ
  • 41 Доктор Енчев

    1 0 Отговор
    На мен ще ми бъде още по-трудно да ти поизправя носа,да не кажа,че може и да не се справя.
  • 42 Нафарфори

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Китодар":

    Глупости , не само че направи невъзможното да спаси туризмо , но и няма да е изненада ако пак сме в топ 3 на балканите и европа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове