Last news in Fakti

18 Май, 2020 20:40 6 304 44

Болницата в Пазарджик вече е най-голямото огнище на COVID-19 в областта

  • болница-
  • пазарджик

Там вече има общо 19 заразени медици с коронавирус

Болницата в Пазарджик вече е най-голямото огнище на COVID-19 в областта - 1
Снимка: МБАЛ Пазарджик

Болницата в Пазарджик спешно се нуждае от медицински специалисти в борбата с COVID-19. В интензивното отделение има 14 заразени медици от общо 29 здравни работници.

В областната болница в Пазарджик вече има общо 19 заразени медици с коронавирус.

14 от тях работят в интензивното отделение – едно от местата, в които често пристигат пациенти, на които незабавно трябва да им бъде оказана лекарска помощ.

Освен заразените медици има още 10 пациенти с положителни проби за COVID-19. Трима от тях са в тежко състояние, с придружаващи заболявания.

Лекарите сe обърнаха за помощ с молба специалисти, които имат възможност, да дойдат в болницата и да помогнат. Вече има първи, които са се отзовали. Една от тях е лекарка, завърнала се от Германия, за да помогне тук в болницата в Пазарджик.

Д-р Кристина Дечева е първият лекар-доброволец в болницата. По време на извънредното положение напуска Мюнхен и идва в родния Пазарджик. Без да се замисли започва работа в най-засегнатото отделение.

„В интензивно отделение останаха една шепа народ. Трима лекари бяхме миналата седмица, с три сестри и три санитарки…“, отбелязва тя.

Заедно с колегите си дава по 30-часови дежурства.

Всеки ден помага, въпреки че много от медиците в отделението са с положителни проби. Сред тях е д-р Ангел Добрев.

„Всеки ден се чуваме с колегите. при някои от тях бяха задълбочени симптомите. Това наложи една колежка да бъде преведена в болница в Пловдив. Започнато е лечение с хлорохин. С най-голямо нетърпение очаквам отново да се върна на бойното поле, независимо на първа линия или където и да е другаде, и да поема отново задълженията си…“, казва д-р Добрев.

От ръководството на болницата апелират за помощ.

„Ако има анестезиолози, които са в почивка, и имат желание, са добре дошли за някое друго дежурство… Имаме нужда и от анестезиологични сестри“, призова д-р Красимир Темнилов.

Всички лекари идват доброволно, но те са назначени на трудови договори.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Цецо Цветанов

    40 6 Отговор
    Бойко къде е? Нещо не го виждам там?

    Коментиран от #11, #19, #39

  • 4 Данчо шопа

    10 10 Отговор
    всичките на Екрисажа
  • 5 big

    30 9 Отговор
    А защо се е стигнало до това положение? Нали имат лични предпазни средства, дезинфектанти, стриктен контрол на вход/изход на болницата и т.н.? Не съм лекар-вирусолог, но мисля, че това вирусче си съществува от години около нас, леко си мутира и при най-малка възможност си показва магариите. В този смисъл евентуална ваксина, когато се създаде, вече няма да има Ковид-19, а някакъв друг и ваксината ще е безполезна, но не за производителите. Те ще спечелят!
  • 6 JEFF

    35 3 Отговор
    Пеевски нали е депутат , издигнат от квотата на Пазарджик ? Защо не е заразен?

    Коментиран от #35

  • 7 мунчо

    35 6 Отговор
    това е още едно доказателство, че прословутия Мангър е прав, като каза, че мястото на болните от вируса не е във всички болници из страната, а само в инфекциозните болници,. Те стоят почти празни, занемарени , а натовариха и заразиха най-големите болници в страната, даже Пирогов изреваха наскоро. На практика сега в Пазадржик става така, че болницата ще затвори и няма да има възможност никой да се лекува в цяла област, ще трябва всички да ги карат до Пловдив

    Коментиран от #12, #27

  • 8 JEFF

    24 1 Отговор
    Щом не може да се коментира под какъвто и да е текст, то той или е фалшив, или под крилото на партията. Какъв е случая с държавните бензиностанции, ама след 6 месеца, когато това управление най-вероятно няма да го има?
  • 9 Усмивката

    18 10 Отговор
    Е как няма да е огнище. Някой контролира ли ги тия медици за маски. Ходят си на воля , но там полиция няма. Да не казвам за ромите , че половината маала са редовно предболницта за щяло и не щяло.

    Коментиран от #16

  • 10 Усмивката

    9 7 Отговор
    Е как няма да е огнище. Някой контролира ли ги тия медици за маски. Ходят си на воля , но там полиция няма. Да не казвам за ромите , че половината маала са редовно предболницта за щяло и не щяло.

    Коментиран от #21, #23

  • 11 ееее

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Цецо Цветанов":

    Много сме добри!? Оценката е проста : делиш оздравелите на починалите и ако няма шашма в цифрите получаваш оценка на мед.системата. Уса 3,8/ Русия 25,79/ Испания 7,07/ Италия 3,9/ Германия 19,12/ Швеция 1,34/ Гърция 8,3/ България 5,56 Израел 48,08/ Ю.Кореа 37,65 като при по късно включилите се ще спада съотношението. Тук влизат и мерките.
  • 12 Да еааа!

    8 13 Отговор

    До коментар #7 от "мунчо":

    МУНЧО, МАНГЪРА Е ЕТНИЧЕСКИ ЦИГАНИН И Е В РЕДА НА НЕЩАТА ДА ПРЕХВЪРЛЯ ВИНАТА. ОТДАВНА ПРЕДЛОЖИХ ДА СЕ АРЕСТУВАТ МУРГАВИТЕ САНИТАРКИ В ПАЗАРДЖИК ИЛИ НАЙ - МАЛКОТО ДА СЕ УВОЛНЯТ, НО КОЙ СУША! СЕГС ВИКАТ "ПОМОЩ!"
  • 13 Гончо

    8 4 Отговор
    Кажете им да се успокоят,тоя вирус не хапе и да се прибират по домовете да си видят мъжете и децата
  • 14 РЪМПЕЗИ

    17 0 Отговор
    ГЛЕДАТЕ ЛИ ЗА КАКВИ БРОЙКИ ГОВОРИМ..СРАМ И ПОЗОР ЗА ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА...
  • 15 Карантино

    13 4 Отговор
    Добре,че няма тестове за всички корона вируси,които разболяват животните а при хората отчитат само присъствие,тогава ще ви питам,какво ще правите вас шубелиите,които вярвате на троловете тук и там?Съберете си непраните чаршафи и ги занесете в лаборатория да им направят по една микроскопична снимка да видите с какви по-големи животни от вируса живеете.Мал.оумн.ици

    Коментиран от #17

  • 16 Така е най-справедливо!

    16 2 Отговор

    До коментар #9 от "Усмивката":

    Усмивка, първият въпрос на докторите трябва да е: "Осигурен(а) ли сте!" Ако НЕ, един аспирин мазане с йод на ръцете и обратно в маалата под пълна (с въоръжена охрана) карантина! Ако си спомняш, точно в маалата бяха бурките и виковете "Смърт на българите!"

    Коментиран от #43

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Редови анестезиолог

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Цецо Цветанов":

    Съвет към Д-р Темнилов,Изп. Директор на МБАЛ - Пазарджик!! НЕЗАБАВНО ИСКАНЕ до Б.Борисов и Кирил Ананиев!! Чрез Министъра на отбраната и на здравеопазването да бъдат КОМАНДИРОВАНИ реаниматори от ВМА и " Пирогов" във МБАЛ -Пазарджик!! Законът за отбраната и Кодексът на труда го позволяват за 45 дни!!!
  • 20 НОЩ

    4 0 Отговор
    Корона чао айде чао чао чао чао
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Васил

    3 10 Отговор
    Да дойде капацитета Мангъров да видим как се справя иначе на думи е много смел

    Коментиран от #24

  • 23 Гюро Михайлов

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Усмивката":

    Кой ще ги " контролира"?? Боко Тиквата или Муфтаджийски?? Ха ха ха ха!!
  • 24 Василка

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "Васил":

    А къде е " героя" и "спасителя" Мутафчийски?? " Яко ще мрат!!

    Коментиран от #29

  • 25 Марио

    4 4 Отговор
    Стига вече с този вирус!Психирате хората.
  • 26 Таня

    6 2 Отговор
    Да се осигурят на болниците повече средства, ще ни трябват лекари и не само за коронавирус. Дават на сулю и пулю и милю толкова много пари, а за болниците - трохички. И за реформа в здрвеопазването много бързо спря да се говори! При следващата вълна пак ще ни затворят, за да не колабира здравната система.

    Коментиран от #28

  • 27 в пазарджик

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "мунчо":

    има 5 болници

    Коментиран от #33

  • 28 Фактология

    11 1 Отговор

    До коментар #26 от "Таня":

    Докато не спрат да спонсорират частните болници така ще е.Това го няма никъде.Който иска частна болница да си плаща и никакво спонсориране от Здравната каса.
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Василка":

    Където е и другия спасител Мангъра ...зад някое бюро ! А Бенатова може да направи някое кратичко интервю за пазарджишката болница ( само час и нещо , не повече) а на връщане да се отбие при цар Киро. Тя си го обича още откак беше в Босфор тв

    Коментиран от #34

  • 30 НО ЗАЩО

    8 3 Отговор
    Само Държавните болници опират пешкира?!?! Частните болници защо НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ НИКАКСИ?!?! ТЕ БОЛНИЦИ ЛИ СА ИЛИ САНАТОРИУМИ ЗА БОГАТИ?!?!
  • 31 пз пз пз

    5 0 Отговор
    В Конго слагат по няколко клона около кирпичената къща на заразен с Ебола, за да изолират болния. Тука в нашия град са абсолютни некадърници.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Здравната каса

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "в пазарджик":

    В Пазарджик има и други болници,но те са ЧАСТНИ!! Не желаят!!?,да лекуват инсулти,инфекции и деца,щото цените на т.н. "пътеки" са мизерни!! Те са истински ТЪРГОВЦИ!! Печелят не от цената а от ОБОРОТА!! "Лекуват" " ШИПОВЕ,световиене и други кьорфишеци,които могат да се лекуват АМБУЛАТОРНО!! Помощ,източват ме!!!
  • 34 Гневна Катерица

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ало, Козлодуй, доц. Мангъров е ДЕТСКИ инфекционист!! Той не е от властимащите,нито е генерал',Тв герой и не е подлога на Тиквата!! Схващаш ли??

    Коментиран от #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 тодоров

    7 0 Отговор
    Хайде всички *мишоци" от ГЕРБ като Дариткова, Атанасова и други с д-р пред името, Борисов да ги прати Доброволци в болницата в Пазарджик.Няма само да клечат в парламента и са ръсят простотии в зала и медиите.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Пи пи

    1 0 Отговор
    В ПАЗАРДЖИК циганията не спазва никакви. мерки по магазините са без маски КОИ ГИ КОНТРОЛИРА
  • 39 Щото е с майка ти

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Цецо Цветанов":

    затова не го виждаш

    Коментиран от #40

  • 40 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Щото е с майка ти":

    Здравей, Цецко.
  • 41 Да ама е подлога на пъпеша

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гневна Катерица":

    А пъпеша е напаст неизтребима.

    Коментиран от #42

  • 42 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Да ама е подлога на пъпеша":

    Пъпеша Румен Радев ли е? И не ли е некоректно да се нарича президента ни така по медиите.
  • 43 Данъкоплатец

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Така е най-справедливо!":

    Не съм съгласен да плащам за неосигурените крадливи и мързеливи цигани!!!
  • 44 Работлив човек

    1 0 Отговор
    НЯМА ДА ПЛАЩАМ!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове