Last news in Fakti

19 Май, 2020 12:40 3 298 36

Иван Гешев: Васил Божков е добре дошъл, ако има да каже нещо

  • иван гешев-
  • васил божков

Бизнесменът се опитва да дестабилизира държавата, заяви главният прокурор

Иван Гешев: Васил Божков е добре дошъл, ако има да каже нещо - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Случващото се с бизнесмена Васил Божков е поредна серия, която съм гледал няколко пъти. Той прави широк спектър от неща. Първото е да се опита да дестабилизира държавата, за да стане политическа конфигурация, която да му свърши работа. Това стана и с Цветан Василев, заяви главният прокурор Иван Гешев, цитиран от бТВ.

Обвинител Nº1 пристигна в плевенското село Ореховица, където беше проведена специализирана акция срещу битовата престъпност.

Гешев обясни, че Василев успешно е успял да направи така, че България да не е силна на дипломатическото поле. Обвинител №1 изрази надежда, че Божков няма да постигне тази цел.

„Българската прокуратура си е свършила работата и чака да види какво ще преценят Обединените арабски емирства“, уточни той и продължи, като обясни, че Васил Божков има правото да се защитава по всякакъв начин.

„Ако той (Божков) има нещо да каже, е добре дошъл. Стандартите за защита на човешките права в ЕС са най-големите. Няма смъртно наказание“, допълни Гешев.

По повод на Антикорупционния фонд, който сезира прокуратура заради публикувания от Божков чат, за който твърди, че е между него и Vladi Goranov, главният прокурор изтъкна, че неговата роля е да се занимава с ръководството на прокуратурата – нейните стратегии и политики.

„Конкретни досъдебни производства се наблюдават от конкретни наблюдаващи прокурори. Този сигнал не беше минал през мен. Когато стигне до мен, ще го разпределя и по каналния ред ще стигне до наблюдаващия прокурор“, подчерта той.

„Антикорупционният фонд развива теорията, че главният прокурор в реално време наблюдава всички досъдебни производства - т.е е всевластен. Те казват, че властта на недосегаемия главен прокурор следва да намалее. Това е пропаганда и такава власт не съществува. От друга страна ме сигнализират и искат да предприема действия“, продължи главният прокурор.

„Каквото и да твърди Антикорупционният фонд, свързан с г-н Прокопиев, не е вярно“, продължи той.

Главният прокурор заяви, че всички твърдения и сигнали ще бъдат проверени.

„Това, че се опитва да се канонизира г-н Божков е поредният сериал. Така беше и с Миню Стайков, и с Баневи, и с Арабажиеви. Те се обединяват около общи интереси, а общият им враг е прокуратурата“, обясни Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бис

    64 3 Отговор
    и ти си в списъка на Череп с дестабилизираните - ама няма да се плашиш. Нищо нее свършило - то едва сега започва
  • 2 Гешев е Велик

    9 56 Отговор
    Номер едно
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Съдията Дред

    70 2 Отговор
    Докато кочината се тресе от корупционни скандали на най високо ниво този обикаля селата да се занимава с кокошкарите!!?? За избори ли се подготвя?
  • 5 Българин

    61 3 Отговор
    Редно е обвинител №1 да стане подсъдим №2, номер едно всички знаем кой трябва да бъде, но докато на власт е хунтата това няма как да стане.
  • 6 РЪМПЕЗИ

    63 4 Отговор
    ГЕШЕВ, ИНФОРМАЦИЯ ОТ БАРЦЕЛОНА ИМА ЛИ...ИЛИ ТЯ НАЙ-МАЛКО ТЕ ИНТЕРЕСУВА...КАТО ТИ СТОВАРИ НА БЮРОТО ПАПКАТА СЪС ДОКУМЕНТИ И ИМЕНА КЬОВЕШИ ЩЕ ВИДИМ ПАК ЛИ ЩЕ СИМУЛИРАШ РАБОТА....
  • 7 Тя зер

    54 2 Отговор
    държавата много стабилна , че да я дестабилизира ?! Първа е по бедност , първа по корупция , по смъртност и с най - нисък БВП в целия ЕС !!!
  • 8 Хахаха

    42 2 Отговор
    Гешев се борил с битовата престъпност, много смешен виц, как ги бори - задържа ги за 24 часа, после ги пуска и след месец пак ги гони:)
  • 9 Ясно е чия слуга

    35 1 Отговор
    е този... Имам въпрос - " съмненията", че Божков се опитва да дестабилизира държавата не е ли нарушаване на принципа на разделение на властите? Не е работа, нито в правомощията на Главния прокурор да преценява политическата страна на кое и да е действие. Утре същият може да каже същото и за опозицията с всички произтичащи от това политически следствия. Впрочем , г-н Гешев, открихте ли нещо незаконно в публикуваните от Божков материали ? Може би даването на " правилни съвети" от министър на съответни държавни чиновници в полза на частен интерес е законно?
  • 10 Въпрос

    41 1 Отговор
    Гешев, я кажи като отиде да отвличаш Божков какво се случи, подчинениете ти как са, оздравяха ли, фурми хапват ли...за да станете за резил подарихте на арабите 15 тона месо вместо да го раздадете на бедните българи
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Славчо

    31 0 Отговор
    Той каквото каза, каза. Те и Периодико казаха, сал ти не си чул. Той и Костов все не чуваше ма накрая падна
  • 13 А КАСКЕТА КАКВО НАПРАВИ

    30 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Иван Гешев: Васил Божков е добре дошъл, ако има да каже нещо
    Бизнесменът се опитва да дестабилизира държавата, заяви главният прокурор

    --- ЗА ДЪРЖАВАТА? МАЙ САМО ТОВА, ЧЕ СЪС СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ ВНЕСОХА ЕДНИ ФУРМИ?!?!
  • 14 Bojkov

    29 1 Отговор
    Ако взема властта и ти ще си добре дошъл да кажеш нещо.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ццц

    26 0 Отговор
    Може да го каже и без да идва. А твоя работа е да го провериш, каскет!
  • 17 Смешко

    24 0 Отговор
    Господин каскет, правителството не е държавата! Като крадат да не ги пипаме, за да не ги дистабилизараме ли?
  • 18 921

    19 0 Отговор
    Добре дошъл ама Божков не е толкова глупав ще дойде като дойде момента
  • 19 Балъка BG

    15 1 Отговор
    Зaпaдния cвят e c рaзвитa грaждaнcкa рeaкция и oбщecтвo. Зa дa имa възмoжнocт дa ce крaднe oт държaвaтa трябвa нaрoдa дa e oвчи и дa живee в cтрaх и oтчaяниe. Лукaнoв прoзря тoзи фaкт и cъздaдe мутритe. Тe тaкa тe прeвзeхa държaвaтa и вмecтo бухaлки .........
    Зaпaдния cвят e минaл пo тoзи път и ce e cъбудил , зaтoвa ceгa имaт щo гoдe cтaндaрт и пo дoбър нaчин нa живoт и никoй нe oпитвa дa ги връткa .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кочината е дестабилизирана и вкарана

    18 0 Отговор
    в Африка,по стандарт,още през 1992 г.,без да има и един разстрелян криминален престъпник-държавен управник!
  • 22 ежко

    11 0 Отговор
    Тe кaзвaт, чe влacттa нa нeдoceгaeмия глaвeн прoкурoр cлeдвa дa нaмaлee. Тoвa e прoпaгaндa и тaкaвa влacт нe cъщecтвувa. Oт другa cтрaнa мe cигнaлизирaт и иcкaт дa прeдприeмa дeйcтвия......Тук са прави!Дори Цацаров се съгласи,че трябва да има промени и регламент за смяна на Главният прокурор при определени обстоятелства.Точно това се дискутираше преди да изберат Гешо и след като го избраха-всияки млъкнаха!"Да България" имаха доста интересни предложения в тази насока....
  • 23 Centurion

    13 1 Отговор
    Ох майко,ти добре ли си ве каскет,за да го убиете в следственият арест,и да се бетонирате,пред този прост (незнам каква обидна дума да използвам,) народ.Искрено се надявам да ви разфрашка,а ти си една обикновена пионка и назначение на Мултигруп.
  • 24 много работа

    7 0 Отговор
    А Горанов ? А хаджи Портних ? Те кога ще са на разпит ?
  • 25 покана

    8 0 Отговор
    Гешев, заповядай да се окъпеш на морето във Варна. Ако получиш сърбеж или косопад ще да е от каскета, не от друго !
  • 26 бриз

    7 0 Отговор
    Ще бъде интересно,когато Васил Божков изпрати документи до Лаура Кьовеши.За сега само джироса акциите обратно на собственика им Бойко М. Борисов.Цветан Василев за сега дразни олигарха Делян Пеевски.Не предполагахме че тези лица ще се превърнат в герои.Но това са приятелите на Бойко Борисов.А Гешев дори не смее да разпита ,Владимир Горанов ,а иска ОАЕ да му върнат Васил Божков.
  • 27 Фактъ

    4 0 Отговор
    Да де , ама Божков , като се върне ти много бързо ще избягаш , защото тук ще ти отеснее .
  • 28 възпитаник

    2 0 Отговор
    всичко което правиш е поръчково шоу и най неуките го разбраха цацара си подаде оставка да седнеш по рано българска работа само кьовеши ще ви оправи и вие да плащате след ев.съд
  • 29 777

    0 0 Отговор
    Гешев като няма какво да направи и взе да им се моли да се приберат. Извода е грабеж, и от ОАЕ го подаваш на устата.
  • 30 Борис

    1 0 Отговор
    Винаги като стане дума за едри мошеници изплува името на Василев, случаеност, не мисла?!
  • 31 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор
    След дълги размишления, противоречиви съмнения, душевни терзания и безсънни съждения до извод достигнах сега, че обществото в нашата страна е разделено на три нива! Първо ниво, нормални работливи люде с нормален мироглед и почти здрав морал, второ ниво мързеливи, които нищо не предприемат и всчки други са виновни за положението в което са, трето ниво, бандити, крадци и политици. Това е групата на мързеливците, но активни само в направление, да получават благини мързелувайки! На Каскета ще му кажа, че не трябва да сравнява останалите с нивото на собствената си интелигентност, энаеме че в ЕС няма смъртно накаэание , но энаеме, че има смърт по неосторожност, демек да го самоубият! Теэи верно си мислят, че Черепа е куха гъдулка!?! Сега эапочва истинското шоу!
  • 32 родолюбец

    0 0 Отговор
    иван гешев роднина ли е на никола гешев или е съвпадение на фамилията
  • 33 Паци

    0 0 Отговор
    Абе то така канихте и Цветан Василев, ама нещо не станА. Да се бяхте размърдали преди години и да го бяхте арестували преди да замине в Сърбия
  • 34 Миро

    1 0 Отговор
    Не щем да слушаме лъжи и измами. До болка са ни познати с оневинените истории, които разказва за себе си Цветан Василев.
  • 35 Емо

    0 0 Отговор
    И Цветан Василев е добре дошъл, той също има какво да каже, но уви вече шеста година се скатава в Сърбия, а уж бил невинен...
  • 36 Алина

    0 0 Отговор
    Никога няма да посмее да се върне, защото престъпниците ги чака затвор. Същите циркове разиграваше и Цветан Василев, който се правеше на невинен. А всъщност е ползвал КТБ като личен банкомат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове