Last news in Fakti

20 Май, 2020 16:14 4 002 40

Мартин Димитров: Безумно е да се строят държавни бензиностанции

  • държавни бензиностанции-
  • владислав горанов-
  • мартин димитров

Според икономиста проблемът не е в броя на бензиностанциите, а в в достъпа до данъчно-акцизните складове и ограниченията за малките бензиностанции

Мартин Димитров: Безумно е да се строят държавни бензиностанции - 1
Снимка: БГНЕС

''България е една от страните в ЕС с най-много бензиностанции на 1 млн. души. Тоест проблемът не е в броя на бензиностанциите и е безумно да строиш държавни'', това пише икономистът Мартин Димитров в своята Facebook страница. Tой е направил свое собствено изчисление по темата.

''Проблемът е в достъпа до данъчно-акцизните складове. Няма достъп - няма внос. Проблемът е в ограниченията за малките бензиностанции, които бяха обект на тормоз дълго време. Например, трябва два пъти да гарантират дължимото ДДС'', пише още Димитров.

СНИМКА:

Мартин Димитров: Безумно е да се строят държавни бензиностанции
Снимка: Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредната схема

    27 10 Отговор
    На "управляващите"
    От схема в схема!
    11години...
  • 2 Калоян

    37 6 Отговор
    Основният проблем си остават безумно високите данъци и акцизи спрямо доходите, които държавата налага върху горивата. Иначе казано - не е скъпо, доходите са ниски!

    Коментиран от #22

  • 3 торенте

    18 4 Отговор
    Добрютру!
  • 4 Без коментар

    8 0 Отговор
    ………………………………………...
  • 5 666

    18 1 Отговор
    поредното преструктуриране на някои бизнеси и то на полза роду
  • 6 Палко

    31 11 Отговор
    Ами то в България си имаше верига държавни бензиностанции. Казваше се "ПЕТРОЛ"!!! Кой и защо я продаде (приватизира), както и "Нефтохим" Бургас??? Този път М. Димитров е прав, колкото и да не го харесвам!!! Поредното "източване" на държавна пара!

    Коментиран от #35

  • 7 миш

    26 3 Отговор
    Абе,що не направите държавни хранителни магазини,ами все за бензин приказвате.Дедо от село оди пеша цел ден,ама яде три пъти на ден.
  • 8 селянина дето не е буржоа

    4 13 Отговор
    Кажи на дедо си да яде по два пъти , и да прави икиномия , нали са им малки пенсийте как така яде три пъти?
  • 9 Българина

    33 14 Отговор
    Защо държавата не създаде предприятие за добив на злато и да изгоним всички американски пиявици? челопеч мошениците разработват едно находище за 20 млн долара. Значи всичките 5 са 100 млн долара много по малко от 250 млн лв, защо не си приберем златото питам нешастниците от ГЕРБ?

    Коментиран от #12, #16

  • 10 Behemoth

    6 3 Отговор
    Айде бе...Баце ще ни пусне по ефтина нафта за дараците!
  • 11 Матей

    12 19 Отговор
    Навремето бензинджийниците бяха всичките държавни,защо и сега да не стане така,просто трябва да се конфискуват,тъй или иначе са придобити престъпно.Не е за нас тоя хаос на незнайно откъде пръкнали се частници,социализма,виж,най-добре ни приляга,и имуществено равенство.А сега при това отприщено хищничество изтреблението на народа ни е в кърпа вързано.И под егидата на Русия,тя поне е доказала,че се грижи за развитието на своите сателити,не като ФАЩ,КОИТО ги затриват системно.
  • 12 Бобс

    19 5 Отговор

    До коментар #9 от "Българина":

    Защото златото трудно се добива и трябват скъпи технологии..Да не мислиш, че ако беше лесно, мутрите до сега нямаше да го добиват още от времето на Илия Павлов и останалите милионери -милиардери..

    Коментиран от #37

  • 13 КОКИ

    13 4 Отговор
    В съвременният свят е редно да се строят нови зарядни за електромобили, които впоследствие да се приватизират от правилният човек. Новите бензиностанции са обречени неуспех. Това са пари, похарчени на вятъра.
    Къде е сега Марешки и кой говори за неговите нови бензиностанции при сегашните цени на горивото?
  • 14 Кински

    14 0 Отговор
    Когато Лукойл контролира складовете няма да има внос.като няма внос и има монопол как да има ефтини горива.не са проблем бензиностанциите проблем е контрола на вноса и по този начин цената е тази която определи монополиста.
  • 15 Сандо

    13 2 Отговор
    Мартинчо,нали всички форми на собственост са равнопоставени,според вас?И вашите разбирания за бизнес са такива едни мръснишки:когато далаверата върви-държавата е излишна,когато нещата си сговнят-държавата да помага,че отидохме у ряката.Гиди лицемери,алчни и подли!
  • 16 Лекар БГ

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "Българина":

    Мнението ти е право в десятката.
    Колкото до бензиностанциите.
    "Държавно",как ви звучи през последните 10-12г.?!Симзвол на калинки,корупция,лапачка,конфликт на интереси.
    Я се загледайте,как експресно и КОЙ е в основата на инициативата?!
    Двама министри,твърдо свързвани с един обикновен депутат от ДПС.и С ФУРМИТЕ.И с НАП лийкс.И с мнооого др.неща.
    Безбройни държавни агенции,години наред"борят"монопола и картела.Е,и?
    България има само една рафинерия.Но не произвежда петрол.Т.е.,КОЙ ще е вносител,КОЙ ще преработва и КАК "държавните"складове и бензиностанции,точно,ще борят цените на горивата за теб и мен?Ами точно никак.100 бр.обекта,ще струват минимум 300 мнл.лева.Отделно са парцелите.Отделно са"обществените"поръчки по изграждането и оборудването....Двамата министри... и един обикновен депутат....
    КОЙ ще направи далаверата-този,който цака белотче н БанкИ и Правец,или онзи,с прякор Джуджето?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Що бре Мартинчо ?

    6 14 Отговор
    Значи ти харесва големите вериги да ти брулят кожата.,.......
  • 19 1234

    11 5 Отговор
    Пълен напред към банановите държави, дето всичко е държавно ,Венецуела най богатата на петрол държава,месечните заплати са по 10 долара,кока кола и Макдоналдс не са виждали

    Коментиран от #25

  • 20 Тодор Живков

    2 5 Отговор
    Принцип: Ако се прави от Борисов, Горанов, Дончев и компания, значи е вредно за народа. Те верно го почнаха като при социализъма - през просото
  • 21 генерал Гурко

    5 26 Отговор
    Кръвопролитни гладни народни бунтове и въвеждането на Военно положение в страната, Безмилостен Народен съд и възстановяването на трудово-поправителните лагери в Белене, Ножарево и Куциян !
    Това е ЕДИНСТВЕНАТА Рецепта . . .

    Коментиран от #27, #30

  • 22 Хайл

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Калоян":

    Напротив-скъпо е.как може и в европа да има данъци и акцизи на горивата и да са по-евтини спрямо заплатите? Как може ханс със 2000 евро заплата горивото да му е евро-той може да купи 2 тона,ти за 2 тона гориво трябва да се бръкнеш с 3600 лв при заплата 1000 лв.ако горивото е 50 ст тогава става сметката...та разбра ли защо е скъпо горивото
  • 23 Хайл

    10 0 Отговор
    Защо наскачаха сега частните бензиностанции,защо когато петрола в света падаше-у нас се вдигаше-били го купили на скъпите цени,а защо когато го купиха на евтините цени не свалиха-защото бил поскъпнал...шел,омв,лукойл и газпром са за изхвърляне и национализация-при тези вериги са безбожно скъпи и некачествени горивата.не е възможно от малка бензин8станция да ми падне на 8.5 /100 км а от прехвалените под 10-11 /100 км няма слизане
  • 24 Брах ви лайката гербаджийска

    13 1 Отговор
    За чий х са ни толкова бензиностанций
  • 25 Хайл

    7 10 Отговор

    До коментар #19 от "1234":

    Кока кола и мак доналдс ли е критерия за просперитета на една държава???? Недей така бе човек-тези те тровят ти им се радваш.ако знаеш как обработват пържените картофки сигурно ще повръщаш-миризмата от 00 е планински въздух спрямо онази-повярвай ми защото знам от личен опит
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Христо Бисеров

    21 3 Отговор

    До коментар #21 от "генерал Гурко":

    А на теб каскет, по каква рецепта ти изписват успокоителните, че нещо май си ги свършил! "Безмилостен народен съд" трябваше да има за всички вас - бивши и настоящи комунистически и русофилски отрепки и отпадъци, още през 90-та, когато вашият президент поиска "танковете да дойдат", но глуповатият добряк Жельо ви спаси от разстрел а-ла Чаушеску!
  • 28 добър човек

    3 0 Отговор
    Аз съм свидетел че може.до 1990 беше така
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 pepy

    23 1 Отговор

    До коментар #21 от "генерал Гурко":

    "... въвеждането на Военно положение в страната..."

    Дори тогава, без суспендиране на Конституцията /преврат/ Върховният Главнокомандващ Въоръжените Сили на РБ си остава САМО Върховен Гланокомандващ...

    След като сте такива родолюбци, милеете за България и т.н., вземете и прочетете Конституцията на РБ... ставате смешни най-меко казано...
  • 31 стоян

    19 3 Отговор
    Браво за умните приказки на Мартин Димитров=имаме си достатъчно бензиностанции -проблема е в складовете
  • 32 РЪМПЕЗИ

    14 5 Отговор
    В МОМЕНТА ЦЕЛИЯТ СВЯТ НИ СЕ СМЕЯТ НА ПРИКАЗКИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ....ЦЕЛИЯТ СВЯТ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЕВЕРНА КОРЕЯ....
  • 33 Това си е

    8 0 Отговор
    геополитическа акция Мартине. При тези акции безумието е настрана все едно че го няма. Нали си демократ. Трябва да ги разбираш тия работи.
  • 34 Марио Алмалех

    1 0 Отговор
    Ма как ще е безумно г-н Димитров, трябва да се краде от всякъде.
    Аз предлагам за по-радикални мерки да Национализираме всичко.
    Кви са тези богаташи БОКО ГЕШО ДОМУСО АХМЕДО БОЖКО И тн национализация ,в името на народа и до стената. Просто се осраха от тепигьозлък.
  • 35 Наблюдаващ

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Палко":

    Ами тя историята ще се повтори - Лошо управление , загуби и приватизация или концесия за без пари на наши хора .
  • 36 Светла

    2 0 Отговор
    и като ги построят тоя бензин вси от някъде ще трябва да се внася и ще сме пак на стартова позиция, а това убииство с ддс гаранцията си остава
  • 37 Случайно му хрумна

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бобс":

    Буров казва преди 09 09 1944 г.имахме златна мина Златица но тя бе експлоатирана от англичаните,това говори ли ви нещо,наистина е трудно да се добива и преработва,да не мислите ,че златото се копае с багери,всички държавни бензиностанции и акцизни складове,ще преминат в ръцете на Пеевски и Доган,те ще ги зареждат с горива а държавата ще продава на загуба,бюджета ще покрива загубите подобно на бдж.
  • 38 ЯСНОВИДЕЦ

    2 0 Отговор
    МАРТИНЕ, ОТ ТОЛКОВА МНОГО ГОДИНИ НЕ ЧУХ НИТО ЕДНА СВЕСТНА ДУМА ОТ ТЕБ. МОЛЯ ТЕ НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ПО НИКАКВИ ВЪПРОСИ ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ. СТИГА С ТВОИТЕ ПРАЗНИ ПРИКАСКИ, СТИГА ОМРЪЗНА НА ХОРАТА!
  • 39 Матерялът

    1 0 Отговор
    Офф, само слушам кое не е правилно. Ами дайте идея, как да увеличим доходите. Разбрахме как няма да стане. Само че на нас ни трябва отговор как ще стане. Лесно е да се критикува. Хумбаво знаете - действайте, направете го и ние ще ръкопляскаме. Ама засега никой не е успял. До голяма степен и народа е виновен. Всеки вижда нередности под път и над път, ама какво прави - НИЩО. Е тези дето си ги избраме нали са от народа. Какво очаквате да направят. Всеки да се огледа около себе си. Да види той какво може да промени. Да покаже на децата си как трябва и един ден може би ще поникне добър матерял.
  • 40 ФАШЛИВ ГЕНЕРАЛ

    1 0 Отговор
    Пoглeднeтe кaквo cтaвa c миниcтритe или c кoaлициoннитe пaртньoри. Зa Бoриcoв тoвa изглeждa e тeхнoлoгия, нищo рaзличнo. Тoй e упрaвлявaл, кaжи-рeчи, c вcички в Бългaрия, кoитo ca oбикaляли oкoлo 4%. C Първaнoв, c нaциoнaлиcти, c Рeфoрмaтoрcки блoк, c кoгoтo иcкaтe. В тoвa лeглo ca лягaли пoчти вcички, тaм нямa пoлитичecкa хигиeнa, или пoлитичecки принципи. A тoй e чoвeк, кoйтo e кaзвaл: ''Aз c нaциoнaлиcти никoгa''''.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове