20 Май, 2020 17:10 5 976 78

Вдигат данъците при падането на ДДС

  • данъци-
  • данък-
  • ддс-
  • ддс ставка-
  • министерство на финансите-
  • владислав горанов-
  • ресторанти-
  • ресторантьори

Щетата за хазната от намаляването на ДДС ставките за всички предложени стоки и услуги ще бъде милиард и 800 милиона лева, пише в становището, подписано лично от финансовия министър Владислав Горанов

Вдигат данъците при падането на ДДС - 1
Снимка: БГНЕС

От финансовото министерство предупредиха, че ще се наложи вдигане на данъци, ако ДДС ставката за определени стоки спадне от 20 на девет на сто, предаде БНР. В позиция, внесена в парламента, от ведомството на Владислав Горанов предупреждават, че корпоративният данък може да скочи до 17-18 % или ДДС за останалите стоки и услуги да достигне 24 на сто. В момента промените в ДДС ставката се обсъждат от бюджетната комисия в Народното събрание.

Щетата за хазната от намаляването на ДДС ставките за всички предложени стоки и услуги ще бъде милиард и 800 милиона лева, пише в становището, подписано лично от финансовия министър Владислав Горанов, който нееднократно е заявявал, че е против диференцирането на ДСС ставката.

Изчисленията са не само при спад на ставката за ресторантьорите и книгите, както искат депутати от ГЕРБ и Обединените патриоти, а и за всички искания на опозицията - например за детските стоки, което е искане на ДПС и за лекарствата от списъка на НЗОК, искане на БСП, също така са включени и фитнес-залите.

Именно от намаляването на ДДС върху лекарствата ще дойде най-голямата щета за хазната. Става дума за 1 500 000 000 лв. от постъпленията на фиска. От ресторантьорите щетата за хазната ще бъде 150 милиона. Това е число, което вече бе обявено.

В момента бюджетната комисия обсъжда всички предложения, но в отсъствието не само на финансовия министър Владислав Горанов, но и на председателя на ресорната комисия Менда Стоянова.

Преди заседанието бе направен един-единствен коментар и то от депутата от ДПС Йордан Цонев, който заяви, че на мястото на Владислав Горанов и той би се противопоставил на диференцирането на ставките. Според Цонев “промените в данъчната политика трябва да се правят след дълъг и обмислен дебат".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ташун Касапа

    135 3 Отговор
    Вдигайте и гледайте да стане по скъпо и от Норвегия и Швейцария.
  • 2 Лекар БГ

    194 3 Отговор
    Ако и този път,не се вдигнем за да ги изметем,значи наистина не сме Народ!НЕма такава наглост и безумие!Вие представяте ли си в числа,за какво бедствие иде реч?!

    Коментиран от #71

  • 3 Кой плаща сметката ?

    127 5 Отговор
    Те алчните кръчмари друго няма да ни издействат освен по-голяма сметка (данъци) !

    Коментиран от #9

  • 4 КОЛТУРАТА НА ДУПЕТАТИТЕ

    57 1 Отговор
    Вoлeн Cидeрoв
    Лидeрът нa "Aтaкa" прoтecтирa cрeщу пeвчecкaтa изявa нa Coфи Мaринoвa в пaрлaмeнтa:
    Прeдлaгaм cлeдвaщия път oт тaзи трибунa дa пoкaнитe Aзиc, и бeз тoвa вaшият миниcтър нa oбрaзoвaниeтo гo пoдкрeпя."
  • 5 Баш Батка

    98 1 Отговор
    Вместо да вдигат и да свалят, да вземат да видят от къде изтичат тея пари от държавния резерв и институциите. ЕС да вкара външен одит и ще станем малкия Дубай!
  • 6 САЗДОФ

    48 1 Отговор
    ТОЯ И ТОЙ БЛЪСКА ДЖОБЕН ТЕНИС КАТО ШЕФА СИ !

    Коментиран от #7

  • 7 Звярът

    35 2 Отговор

    До коментар #6 от "САЗДОФ":

    Все с тая левачка бръкнали у джеба, ко стискат като нема кайсии.
  • 8 Ами то

    54 1 Отговор
    Да вдигнат само данъка на кръчмите. Така де, само те се блажат от намалено ДДС, но всички да плащаме за това по-високи данъци.

    Коментиран от #19

  • 9 Лекар БГ

    84 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кой плаща сметката ?":

    Алчни или нагли-не са виновни те.Най-сивият сектор в търговията.
    Не се сваля ДДС на лекраства,брашно,вода,ток,фасул,а точно на тях!Дето какъв"оборот"отчитат дневно?!1/8 или 1/10 от реалния?На какво се "осигуряват?!На 1/5 или на 1/7 от реалното?
    Виновен е онзи"спасител"от БанкИ,на когото трябва да сме доживотно благодарни.
  • 10 Защо пари в хазната няма но.........

    62 0 Отговор
    Имаме толкова олигарси ? Значи има неправилно вземане на данъци
  • 11 Брах ви лайката гербаджийска

    49 0 Отговор
    Ееее я смърт за тия няма да плащам на некви идиоти масрафа аре ша ви скапаната държава
  • 12 Владко минчето ма татко

    59 0 Отговор
    Те кръчмите няма да смъкнат цените, най- много да се вдигнат цените по магазините и догодина баце ша пита къде са ми бюлетинките
  • 13 Последния софиянец

    47 3 Отговор
    Ние ресторантите ДДС не плащаме. Имаме си добри счетоводители. Ама от лекарствата лапат яко.

    Коментиран от #18

  • 14 един от стадото

    52 0 Отговор
    Кръчми, фитнес и плажове. Услуги от първа необходимост. Цъфнаха лобитата като тигани на месечина. Няма да изгубиме ние, вашата парса се намалява. Но от данъците не мога да избягам. Вашето пак не се губи, на нас ни влиза. В Гърция дали е така. Ако беше тъй целия свят щеше да знае, щом не сме чули по новините. То пък едни новиниии..
  • 15 asd

    55 0 Отговор
    Хахахахаха! Свищовското лекенце пак се прояви...
    Значи освен че ви събират данъци за несъществуващо "здравеопазване" и си правят каквото си искат с резерва на НЗОК... тези тулупи печалбарстват и от лекарствата. Тоест плащайте за лекарства за да имат апартаменти с асансьори, тераси по половин декар, къщи по 1-2 млн. евро и.т.н. Важното е да има "обществени поръчки" и "по-нашите" да ги печелят и да се отчитат - иначе при Черепа .
  • 16 asd

    57 1 Отговор
    Чудно дали румънския финансов министър е завършил килийното в свищов също. Освен че свалиха ДДС, вдигнаха и доходите на хората... Хахахаха!
  • 17 Българин

    47 0 Отговор
    Не се ли накраде бе престъпник, затвор ти е малко
  • 18 един от стадото

    20 3 Отговор

    До коментар #13 от "Последния софиянец":

    що ще плащате ДДС, оревахте орталъка два месеца без работа. Колко рушвет бутнахте да ви отворят, не казваш. А че само 12-13млн. са дадени за компенсация от обещаните ЕДИН млрд мълчим. Който трябва взе, вие бяхте едни от тях. Бъди рахат, ада видим дали сметките ви ще паднат или ще я карате със старите менюта и цени. Предлагам на проверяващите по за веденията новото меню да върви със старото, ако не глоба. Тарикати
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ван дер Любе

    29 0 Отговор
    Вдигнете акцизит, патентен данък и т.к. на ресторантите и т.н. за да покриете баланса. Интересно дали тогава някой ще ходи на заведение? А Горанов просто го изгонете
  • 21 SMS

    32 0 Отговор
    Тоя не може дори да пише грамотно , дали му тапия в Свищов , цопнали го министър и ей го каква "работа" свърши и що пари и имоти натрупа !
  • 22 Истината

    28 0 Отговор
    Стана ясно Марешки постоянно хвали Боко Барселонски, вече и данъци няма да плаща.
  • 23 Реалност

    35 1 Отговор
    Владко, защо не си продадете къщите и ще напълните хазната, само ти ще допринесеш с твоята виличка с 5 милиона, Гешев няма ли да те пита откъде си взел пари за нея, за къщите на тиквата в Барселона, Щатите и Гърция да не говорим
  • 24 Лекар БГ

    39 1 Отговор
    Послушайте Генерала и останете в къщи!
    Първоначално/вече отработена схема/,ВлГ,ще вдига ДДС на 24%.И ДДФЛ на 18 %.Но,в последствие,гневен Спасител ще цъфне по екраните в 23ч.и ще свали ставките....ДДС на 23% и ДДФЛ на 17%!
    Ликувай,Народе!Къпи се в благодат и бъди признателен на Баце,за поредното"спасение".
    Останете си в къщи.С маските на лицата.Спете с ръкавици.Ползвайте презервативи,ако и да не правите секс.Полезно е.
  • 25 az #Победа75

    36 0 Отговор
    Е каква е тази уж "подкрепа" като едното намаляват, ама с другото ще те сурвакат здраво за компенсация???? Хубава работа, ама ГЕРБава!
  • 26 Asdfg

    29 0 Отговор
    Изключително БЕЗОЧЛИВО и НЕКОМПЕТЕТНО същество!
  • 27 ГЕРБ Народните милионери

    41 0 Отговор
    Учудвам се, че повечето от хората у нас не виждат очевидното: управляващите, начело със семейната фирма на Борисов ГЕРБ, нямат никакво намерение да облекчат тежестта от влошеното икономическо положение вследствие на кризата от коронавируса. Докато в същото време не само, че продължават да наливат пари в големите инфраструктурни проекти, ами и мислят за създадат държавна петролна компания и верига от бензиностанции в цялата страна. Армията от безработни расте с всеки изминал ден, а също така инфлацията и обедняването на много от българите. Не стига това, ами и правителството замисля да вдигне данъците, сякаш те са ниски при това ниво на доходите. За 10 години държавната власт е овладяна толкова плътно, че трябва да стане истинска революция, за да се промени това статукво.
  • 28 Дърт

    34 0 Отговор
    Много ми е интересно как толко бързо сметнаха колко ще са загубите в бюджета!? Нали няма кой да ги проверява и си таманат цифрите както им изнася. Тоя мазник Горанов трябваше отдавна да е на подсъдимата скамейка!
  • 29 Шекспир

    37 0 Отговор
    Отекохте в канала.Всички политици са една крадлива шайка.Свалят ДДС на кръчмите.Ужас.Но ще вдигат данъците на всички .Без значение дали сме ходили на кръчма вече ще плащаме.Оня серГЕЯ преди години въведе плоския данък за да осигури охолството на олигарсите.Без патрони няма да се оправим хора.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тиквен тулуп

    25 0 Отговор
    Вдигайте, на 300% минимум ги направете! А Влади има къщичка за над 1 млн. лв. в Ярема... браво! Тулупи, спите ли?????????

    Коментиран от #43

  • 32 asd

    20 0 Отговор
    Гербифилистиците пак ще задминават Румъния и Гърция ...хахахаха!

    Барба Тиквьос (19.02.2016):
    "При предишното ми правителство драстично изпреварвахме Румъния. Сега съдебната реформа е в ход. В абсолютно всичко друго сме по-напред от Румъния. Сигурен съм, че за половин година ще успеем да ги задминем и в съдебната система."

    Гърцията още с джанкофф я размина плондера...
  • 33 Пешо

    22 0 Отговор
    Ей свищовски гений кажи го това на мутрата, не на нас, той взе самостоятелно да сваля ДДС данъци, ти се ги вдигни на другите, ама ги вдигни на 30 процента, та дано най сетне тоя заспал народ разбере че сте марокански скакалци, след вас нищо няма да остане, но нали знаеш че ще дойде време разделно, за тогава мисли, сега е лесно с Пеевски и ДПС зад гърба.
  • 34 това е ясно

    18 0 Отговор
    Тулума с джип-ка си прави избори....
  • 35 Дуд

    15 0 Отговор
    Ясно е написано "лекарства".Ще бъркат там,където най-много ни боли.И нека някой ми троли тук,колко били загрижени за здравето на хората налагайки антивирусни драконови геноцитни мерки.Парата ги интересува.Това управление е кохсервативно(цепи стотинката) и такива по света отдавна не вървят само в България ги търпят.Като прибавим и колко крадат
  • 36 Дано

    13 0 Отговор
    По скоро да направят долара 3 000 лева и да почнем пак да вземаме по 20 долара заплата
  • 37 гост

    13 0 Отговор
    Да се свали ДДС като цяло за всички бизнеси, а не за тези, които изкарват най- много пари /с изключение на хотелиерите, които сигурно имит милиони скрита печалба/ и са в черния , а не сивия сектор. Каква е разликата между продуктите вложени в една порция и крайната сума, която ни искат в сметката! Явно всички хотелиери и ресторантьори ще стават милионери! Тогава и всеки от нас да си открие по едно барче или ресторант, та да си оправим и ние живота!
  • 38 Бегайте кои къде му видат очи

    11 0 Отговор
    Не раждаите в тая територия и не правете никви опити за бизвеси щото ше бъдете ограбени и децата ви роби на управленската шаика
  • 39 Гост

    17 0 Отговор
    Факти, свободната медия, защо триете коментарите?
  • 40 Geo

    14 1 Отговор
    Алооу, ресторантьорите, усещате ли как ви сложиха на шейничката, а? Как може да вярвате на официално осъден за лъжа ББ? 9% как ви се виждат през кривия макарон?
  • 41 Имигрант

    9 0 Отговор
    Нека факти да публикува снимките от сейфовите на хотелиерите-ресторантьори Арабаджиеви. Иначе не укриват обороти, де.
  • 42 Кейнс

    14 0 Отговор
    Този на снимката е толкова икономист, колкото аз съм Наполеон Бонапарт.
  • 43 Asdfg

    16 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тиквен тулуп":

    Истина е! СПИМ! Много точно казано!
  • 44 ежко

    10 0 Отговор
    Ако спрат кражбите и малко от малко се посъкрати раздутият административен апарат, всичко ще си дойде на мястото!Да има изобщо ДСС за лекарствата -това е равносилно да те глобяват,че си болен!
    Да се въведе електронен регистър на рецептите и всяка аптека да има достъп до него -даваш си личната какта и като ти напишат данните -веднага да се вижда на лицето какви медикаменти са предписани и кой го е направил.Така се избягват злоупотребите.Който няма рецепта -плаща по-висока цена /с ДДС/
  • 45 МЕТЛА

    12 0 Отговор
    Този път наистина ще има МЕТЛА ! Тези не се налапаха,край няма накрая ще ни накарат да плащаме и за въздуха който дишаме данък и такси ! Но усещам че този път наистина ще им е Краят и народът ще ги помете ако ще и армията да докарат !
  • 46 Данчо глупака

    19 0 Отговор
    ще вдигнат, ами данъците ,, откъде ще се изхранят тези 600 000 държавни чиновници
  • 47 Ким

    3 0 Отговор
    Наи зае ок сумата медия
  • 48 Най

    10 0 Отговор
    Зависимата медия
  • 49 Възмутен

    21 0 Отговор
    Съкрати чиновниците, не пипай данъка защото това ще ти бъде последната министерска заповед. Ще взема от тези които му пълнят бюджета и ще дава на кръчмарите и хотелиерите , на кого са хотелите пак тяхни - демек на тях си по-голяма наглост не съм виждал.
  • 50 Брах ви лайката герберска

    11 0 Отговор
    Не сте народ,сган сте !!?
  • 51 Аааа1

    9 0 Отговор
    А нещо друго......Заради най сивия и мрънкащ бизнес, да го отнесат всички.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ако се намалява ДДС за каквото и да

    16 0 Отговор
    било,не трябва да се увеличава корпоративния данък,а да се съкратят стотиците паразитни и никому не нужни държавни институти,агенции,министерства,държавни фирми,научни и правителствени организации.Да се спре финансирането на частни болници,университети,фирми и т.н. Армията от държавни чиновници е 150,000,полицаи,около 80,000. Ликвидирането на тези течове от бюджета ще препълни хазната,а не за всяко нещо да се бърка в джоба на всеки българин.
  • 54 Васил

    12 0 Отговор
    Намалиха данъците на мутрите а бедният Българин да плаща по високи данъци това ли е социалната справедливост?
  • 55 Николов

    10 0 Отговор
    Ще назначи ме още 100.000държавни чиновници, знаете за кой ще гласуват и следващия мандат отново ЩЕЕ Наш!!! Чиновниците решават, кой ЩЕЕ на власт в Държавата, имали още някой да не го знае?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този

    9 0 Отговор
    На тия и полицията бой им трябва, а не мирни протести. Ромите тия данъци не ги бъркат много, но ако им спрат помощите тогава ще видите какво е протест, не като нашите. Населението обеднява, а те стимулират заведенията по които ходят хора които могат да си го позволят. Това не е в помощ на бедните които не ходят по заведенията. Как това ще помогне на многото бедни по селата?
  • 58 ГРОБ

    7 0 Отговор
    Идиоти!
  • 59 ПЪРШИВ НЕГЪДНИК

    9 1 Отговор
    ВДИГАШ ДАНЪЦИТЕ И НЯМА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЗАТВОРА !
  • 60 Иван

    11 0 Отговор
    Всичко е точно,изваждат х.я от г.за на хотелиери и ресторантьори който го заслужават, и го вкарват по дълбоко в г.за на народа. Честито.
  • 61 Този

    8 1 Отговор
    Нямате си представа колко полицаи има в районните които по цял ден са на кафенце и цигара, отделно точат горива ежедневно. Водоснабдяване и канализация също, общинарите също, че всеки е със служебна кола с която се прибира. Не знам как ще го оправим това. Военните са само на заплата и по цял ден само си ремонтират личните автомобили. Не са създали нито едно паркомясто, а само фишове пишат. Правят ремонти за милиони, а влагат 1/5 от взетите пари.
  • 62 Ловеч

    9 0 Отговор
    Гражданско неподчинение и саботиране на ГЕРБ бизнесите посредством всякакви мерки......палежи като за начало ще е добре......докато не им посегнем на доходите ще продължаваме да им сърбаме попарата без хляб
  • 63 Икономист

    8 4 Отговор
    Трябва да се премахне "Плоския данък" и да се въведе "Прогресивния данък".ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
  • 64 Активист на БКП

    8 0 Отговор
    Либерта или муерта! Муерта , Горанов!!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ФИНЦИ

    2 0 Отговор
    НАЛИ СИ КУПИ КЪЩА БЕ КО ТИ ТРЯВА ОЩЕ ХА ХА ХА ЕИИ ВНИМАВЕАИ ЧЕ ЗОНАТА Е ЗЕМЕТРЪСНА ДА НЕ СЕ ПОГУБИТЕ ФАМИЛИИКАТА
  • 68 Морски

    5 0 Отговор
    Това е единственият път, в който съм склонен да вярвам, че ще сме на постоянен дефицит с около 2 млрд заради диференцираното намалявана на ДДС. Като се има в предвид, че заплатите на чиновниите за 10 години стигнаха сумата от 10 млрд, а издръжката и субсидиите на НПО-тата са на стойност 7 млрд. лева. При 27 млрд събираемост от данъци и 15 млрд за пенсии и здравна грижа... - Как я виждате тази работа?
    Имаме да връщаме на Би Би заемите и да купуваме бронетранспортьори, Кораби, да ремонтираме и дострояваме АЕЦ ... - Разходи за превалутиране ако влезем в Еврото. Застаряващо население, емиграция, неграмотност и самоуправство на чиновниците. При тези зверски кражби и дъмпинг от ЕС ... Как мислите ще се справим с намаляването на ДДС?
    Парите не стигат само за чиновниците и пенсионерите. Всичко над 27 млрд в бюджета е до време и не е сигурен приход! - Парите и сега не стигат!
  • 69 🤔......

    1 0 Отговор
    Ама защо трябва да удисвате на всички? Ако нямаш пари фалираш! Спестяват на тези които имат за сметка на тези които нямат!
  • 70 БПФ

    6 0 Отговор
    Мерзавецо - ЗАПУШЕТЕ ТЕЧОВЕТЕ от бюджета !!! Много повече от 1.8 милиарда изтичат безрезултатно накъде ли не.
    1.5 милиарда са само трансферите от бюджета към Здравната каса !!! Защо - защото 4 милиона в тая държава НЕ плащат осигуровки !!! Между тях полицаи, военни, държавни чиновници, садии, прокурори, митничари, ромове !!! НАКАРАЙТЕ ТИЯ тарикати да си плащат осигуровките !!! Само осигуровките на деца и пенсионери с пенсии под МРЗ да се поемат от държавата !!!
    3.5 милиарда са годишните всевъзможни директни помощи за вечно "дискриминираните" хъхрeци !!! ДОКОГА ще храним и развъждаме тая гнъсна сган само защото е хелекторат на ГРОБ ??? Държавата някакъв безпомощен заложник ли е на това дивашко племе?
    Всевъзможните хрантутници на държавна служба са поне 150 000 - НЯМА друга държава с толкова чиновници спрямо броя на населението !!! 90% от тях не правят НИЩО - изритайте ги по дяволите, да си търсят препитание в частния сектор !!!

    поне ДЕСЕТ МИЛИАРДА на година изтичат от бюджета... и тоя нагъл червенобузко много добре го знае. И после хората и бизнесите гледали как да укрият данъци... ами напълно ги разбирам !!! Кой доброволно ще плаща, за да храни паразити?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 eмо

    2 0 Отговор
    абе тия умници дали четат каментарите на хората или е като есемесите на божков и оня с каскета
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 123

    2 0 Отговор
    Да въведе прогресивна данъчни ставки по доход, като 10% да е до 1800 лв заплата, от там нататък да става до 50-60%.Данък печалба също като се намаля ако има реинвестиране.Данък намален за храните на основни храни като,хляб,месо,млеко и пресни зеленчуци и плодове не за другите преработени храни.
  • 75 Светла

    2 0 Отговор
    и сега всички ще плащаме, да може капанчетата да им широко около врата, нищо, че първото нещо, на което учат сервитьорите е да крият печалба, връщайте ставката на старите нива, хората нямат пари
  • 76 Янко

    2 0 Отговор
    Това правителство е съставено само от идиоти дадат ли нещо на хората веднага се чудят откъде да го вземат под формата на данъци или такси докога ще го траем това просто се чудя
  • 77 Умно село

    0 0 Отговор
    Да ви вдигнат високо със Ф-16 и да ви пуснат с парашут нагли калинки!
  • 78 Събуден

    1 0 Отговор
    Този Горанов ни има за народ болен от Олигофрения.
    ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!
    Как общото намалението на Фикса ще е със 225 милиона от всички намалени ДДС ставки, а само от лекарствата-Милиард и половина (1,5 милиарда). Какъв трябва да е оборота на тези лекарства? Отговора е - 1255 МИЛИАРДА лева.
    Общия годишен оборот на аптеките е под 4 милиарда. Тук се появява някаква ИЗМИСЛЕНА данъчна основа от около 1251 милиарда, която формира тази загуба от 1,5 милиарда ДДС, КАТО ОСНОВАНИЕ за искането на Горанов за увеличение на ДДС на 24%. Забележете, че той не иска покриване на загубите да са само от Данък печалба, защото знае, че с колкото и да вдигне този данък, резултат е нулев. Само ДДС-то ще трупа РЕАЛЕН приход в хазната на гърба на КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ т.е. на наш, а не на бизнеса.(измисли си причина, за вдигане на ДДС, който да генерира приход само от хранителните стоки около 80 милиона месечно) ТОЛКОВА НАГЛО ДА ЛЪЖЕ НЕ Е НОРМАЛНО ДОРИ ЗА ФИНАНСОВ МИНИСТЪР!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове