22 Май, 2020 11:25 1 845 10

Проф. Радка Аргирова: Не очаквам втора вълна на коронавируса

  • радка аргирова-
  • коронавирус

Вирусолог: Не трябва да се бърка коронавирусът с грипа

Проф. Радка Аргирова: Не очаквам втора вълна на коронавируса - 1
Снимка: бТВ

Не очаквам тежка втора вълна, а локални малки огнища от заболели с коронавирус. Това заяви проф. Радка Аргирова, председател на Българското дружество по медицинска вирусология, пред Би Ти Ви.

Важно е да не се бъркат случаите на коронавируса с тези на грипа. Трябва да сме подготвени и за такава грипна епидемия наесен, призова проф. Аргирова.

Според нея ниската смъртност в България на болни от коронавирус се дължи на няколко фактора: при нас заразата дойде малко по-късно, макар да е възможно и по-рано да е имало случаи, които не са били хванати, както и, разбира се, мерките, които бяха взети по-рано, отколкото в други страни, посоми тя. Възрастните хора, на които беше обърнато специално внимание, също се пазеха.

Проф. Аргирова призова разпускането на мерките да не ни прави безотговорни - "това става бавно и постепенно, но някои хора решиха, че всичко е отминало, а най-важното е личната хигиена", каза още специалистката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свинаря.

    4 8 Отговор
    На кака Радка вирусоложката и трябва психолог.
  • 2 Барабанчик

    10 3 Отговор
    Туй Мангъров отдавна го каза. Сега ш почне една надпревара...
  • 3 Надига се

    5 6 Отговор
    Границите се отварят свободно за вируса. Това е политика. Пък и младите нехаят за възрастните. Не носят маски и не спазват дистанция в магазините, защото такива са им ценностите. Повечето са конформисти и гледат болшинството какво прави: не пазят и не се пазят. Не съм професор, за да зная, че втора вълна няма да има, защото първата ще ни види сметката, тя вече се надига.

    Коментиран от #6

  • 4 Ха ха ха ха ха ха

    1 1 Отговор
    Той щял да те пита ако ще идва 2ри път.

    Коментиран от #8

  • 5 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    5 0 Отговор
    СМЪРТНОСТТА ОТ ГРИП ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА НИЗКА. За тази година смъртността е със средно 500 човека по-малко месечно !!!!! УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА БЕШЕ СВЕТКАВИЧНО !!!!! Като никога преди в историята на България
  • 6 Гейтс и СЗО

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Надига се":

    Споко, душка, ще се погрижа да те чипирам с ваксинката. Наночипче на дясната ръчичка и царството на Луцифер. Нема се пУашиш, чакам с нетърпение овчиците като теб, да ви чипираме.
  • 7 Матей

    3 0 Отговор
    Разликата между грипа и короната е тая,че грипа е много по-опасен.А втората вълна,тя е пак по нареждане,от НАТО ,ДО НАШИЯ ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ,за подновяване на виртуалната война с фантастичния вирус.Как може да се изпуска такава блестяща възможност,тоя народ трябва да се насере от страх,да измре от глад и да се самозакопае,само това може да задоволи задокеанските сарафоши и цинични садисти.

    Коментиран от #9

  • 8 Абе

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха ха ха ха":

    Абе, "изучения" зад думите на проф. Аргирова стои дългогодишен труд и опит във вирусологията, а ти се вземаш за оракул...Интересно, какво си усъвършенствал в науките, щом си я докарал да се изявяваш във форума...

    Коментиран от #10

  • 9 Кратуна вирус

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Матей":

    Тъпо парче
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.