Last news in Fakti

23 Май, 2020 06:06 2 641 3

Нови два случая на коронавирус в област Ловеч

  • ловеч-
  • коронавирус-
  • заразени

Заразените са личен лекар от Троян и социален работник от Ловеч

Нови два случая на коронавирус в област Ловеч - 1
Снимка: БГНЕС

Нови два случая на заразени с коронавирус са установени снощи в oбласт Ловеч, съобщи Българското национално ладио. С доказани положителни проби са две жени - личен лекар от Троян и социален работник от Ловеч. За областният център това е първи случай на Covid-19, а за Троян четвърти.

И двете жени с положителни проби са в добро здравословно състояние и ще се лекуват в домашни условия, съобщи за БНР директорът на РЗИ д-р Анета Винева.

Те са поставени под 28-двевна карантина. Установени са и контактните лица, добави д-р Винева, както и поясни, че жената от Ловеч дори няма симптоми на коронавирус, но е показал положителна проба след започвалото изследване на работещи на първа линия.

Лекарката от Троян има леки оплаквания, добави директорът на РЗИ.

„Пробата е взета по повод контакти с пот с потвърдения случай в белодробната болница. Това е личната лекарка, но не бих казала и никой не може да го твърди със сигурност, че тя се е заразила от него", каза д-р Винева и допълни, че днес се очакват резултатите от още проби.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пакича

    6 8 Отговор
    Ба.а му и пандемията,още двама в цялата област
    от 500,000 още двама.... е,това си е истинска
    пандемия.Чудя се все още,тези които ни заливат
    с тази помия,дали наистина ни мислят за
    олигофрени,или самите те са такива!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Карантино

    0 4 Отговор
    Търся болен от корона вирус да си тествам имунитета.Предпочитам да не е от болница,защото там са се смесили няколко зарази.Търся само от корона вируса.Аз бях но се оправих искам отново
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.