Last news in Fakti

23 Май, 2020 12:40 9 002 148

Манолова обяви на протеста, че ще се яви на избори (ВИДЕО)

  • мая манолова-
  • протест-
  • системата ни убива-
  • изправи се.бг

Председателят на "Изправи се.БГ" обяви икономическа пътна карта с 19 мерки за бързо възстановяване на работните места в следващите 19 месеца

Манолова обяви на протеста, че ще се яви на избори (ВИДЕО) - 1
Снимки: Изправи се.БГ

Днес обявявам нашата икономическа пътна карта за бързо възстановяване на работните места и икономическо съживяване на България в следващите 19 месеца. С тази пътна карта ще се явим на парламентарните избори. Имаме план. Предлагаме тези 19 мерки контра-COVID-19, с които за следващите 19 месеца, до края на 2021 г., ще съживим икономиката след срива с коронавируса. Поне толкова време ще е необходимо държавата да излезе от кризата, която се дължи не само на COVID-19, но и на управленската немощ на „Борисов 3“. Борисов не е единствен, алтернатива има.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по време на протеста днес пред Министерския съвет. Протестът е организиран съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“.

"Борисов няма план, но ние имаме. Това е нашият план как държавата ще застане до гражданите, а не срещу тях. Държавата ще бъде омбудсман, а не мащеха за обикновените хора. Алтернатива има. Когато се изправим, всички сме алтернативата", допълни Манолова, цитирана от пресцентъра на собствената си организация.

За началото на протеста в 11:00 часа пристигнаха привърженици на Гражданската платформа и на „Системата ни убива“ от над 24 града – Русе, Велико Търново, Генерал Тошево, Добрич, Варна, Айтос, Банско, Своге, Кресна, Шумен, Ловеч, Раднево, Пазарджик, Батак, Благоевград, Сливен, Смолян и други.

Да подкрепят протеста дойдоха представители на малкия бизнес, самонаети лица, таксиметрови шофьори, розопроизводители, лекари, земеделски производители, пчелари, готвачи, сервитьори и представители на други общности, твърдят още от "Изправи се.БГ".

Манолова обяви на протеста, че ще се яви на избори (ВИДЕО)

По време на речта си Манолова бе категорична, че ще работи за това обикновените граждани да станат първа политическа сила и в следващите 19 месеца ще съсредоточи усилията си в четири цели – бързо възстановяване на работните места на хората, създаване на заетост чрез семейните стопанства, социална подкрепа за обикновените хора и мерки за насочена подкрепа от държавата към малкия и семеен бизнес за създаване на работни места.

По първата цел – възстановяване на работните места - Манолова обяви Национална програма „Работа за всеки“ чрез фокусирани усилия на държавата да стимулира откриването на нови работни места в над 320 хил. микро- и малки фирми, които да наемат нови работници.

„Национална програма „Работа за всеки“ е на стойност 2,5 млрд. лв. Това е мащабна инициатива за възстановяване на трудовата заетост чрез субсидирано увеличаване до 50 % на работещите в микро-, семейния и малкия бизнес“, обяви Манолова.

Манолова обяви на протеста, че ще се яви на избори (ВИДЕО)

Тя посочи, че целевата група са около 320 хил. семейни и малки фирми, в които по програмата работодателят ще може да наеме до 50 % допълнително работници на пълно или съкратено работно време. Държавата да заплаща минимална работна заплата и осигуровки на всяко допълнително новооткрито работно място за срок от 19 месеца и със задължение работникът да бъде запазен на работа още поне 6 месеца след това.

До момента, в най-острата фаза на кризата, под 15 млн. лв. са достигнали до работещите за запазване на работните места, каза тя.

Програмата ще се захранва от ресурса от 2/3 за заетост, който правителството призна, че не може да оползотвори, категорична бе Манолова.

В рамките на програмата тя обяви мярката „България е моето вкъщи”, насочена към българските сезонни работници, които традиционно заминават за чужбина. По тази мярка ще се насочи публичен ресурс за заплати и осигуровки към работодатели, които да наемат за сезонна работа български сезонни работници в сектори като туризъм, селско стопанство и друга сезонна работа.
В Гърция ежегодно заминават над 70 хил. българи за сезонна работа. Мястото им е тук, те трябва да се съберат със семействата си, а децата им трябва да се раждат в България, каза Манолова и добави, че всяко трето дете, по данните на Агенцията по заетостта, се ражда вече извън България.

Втората мярка по Националната програма „Работа за всеки“ е мярката „Вече съм активен” за хора между 18 и 65 години, които нито работят, нито учат, нито имат каквато и да е трудова активност. Програмата ще се развие със социалните партньори и ще субсидира квалификацията и всяко новооткрито работно място и осигуровка на български гражданин от тази целева група за срок от 19 месеца, обясни Манолова.

Като втори приоритет на програмата си Манолова обяви подпомагане от държавата за създаване на семейни стопанства и за подпомагането със земя и пари на всички, които искат да се занимават с отглеждането на традиционни култури и животновъдство. Тя обяви Национална програма „Семейно стопанство”, която ще предоставя земя на домакинства за зеленчукопроизводство, традиционни култури, производство на рози, мед, плодове и за животновъдство. В мярката Манолова предвижда държавата да заплаща възнаграждение и осигуровки на всяко новооткрито работно място по програмата „Семейно стопанство” за срок от 19 месеца и със задължение работникът да остане на работа още поне 12 месеца след това.

Във връзка с програмата тя обяви и намерението си да създаде държавно предприятие за изкупуване на селскостопанската продукция от дребните производители, за да се преодолеят трудностите им при реализацията на продукцията.

Манолова обяви на протеста, че ще се яви на избори (ВИДЕО)

По третата цел планът „Манолова“ включва социални мерки, като предоставяне на държавни чекове за услуги за грижа за децата (детегледачи), грижа за нуждаещи се възрастни граждани, както и грижа за хора със специални потребности. Мярката е насочена към осигуряване на работни места за регистрирани безработни в бюрата по труда и за хора в неплатен отпуск, социални асистенти, патронажна грижа и др. и ще се финансира от социалните фондове. В момента извън услугата на социалните асистенти остават над 10 хиляди души, а наемането на социални асистенти ще подпомогне увеличаването на заетостта, категорична бе Манолова.

Към социалните мерки Манолова предвижда безплатни детска градина и ясла за всяко дете в страната. Мярката е на стойност 300 млн. лв. за 19 месеца и ще подпомогне пряко българските домакинства с деца до 7-годишна възраст.

Особен акцент в социалните мерки е програмата за подпомагане на самотните родители, които в момента в страната са над 500 хил., а 72 % от тях, които бедстват на прага на бедността. Мярката предвижда ваучери за храна, социални услуги, помощ за отопление, детегледачи и други публични услуги, както и пряко финансово подпомагане.

С цел осигуряване на работни места за регистрирани безработни със съответната квалификация в бюрата по труда и наемане на малки строителни фирми планът „Манолова“ предвижда и предоставяне на държавни чекове за услуги за поддържане на дома и домакинството и за битови ремонти (с лимитирана стойност) за частни домове. Мярката е с продължителност до 19 месеца.

За подпомагане на свободните артисти и културни проекти, книгоиздатели, артисти от сценични и други изкуства Манолова обяви предоставяне на ваучери за културен достъп с лимитирана стойност и продължителност до 19 месеца.

По отношение на доходите на най-бедните - пенсионерите, Манолова предвижда преизчисляване на пенсиите с цел справедливо разпределение на обществения ресурс за хората от третата възраст. Мярката е на стойност 350 млн. лв. С нея ще се преодолее несправедливото положение половината пенсионери в страната да са с еднакъв размер на пенсиите си при различен трудов стаж, каза Манолова.

Четвъртият акцент в плана „Манолова“ с 19 мерки за следващите 19 месеца е подкрепа за малкия и среден бизнес с акцент създаване на нови работни места, осигуряване на ликвидни средства и преодоляване на междуфирмената задлъжнялост.

Мерките включват въвеждане на задължение на публичните администрации да изплащат фактурите за доставки и услуги от бизнеса в рамките на 30 дни.

Манолова предвижда въвеждане на уведомителен режим за стартиране на нов бизнес, премахване на изискването микропредприятията да изготвят годишни отчети. При 320 хил. предприятия това би спестило на малкия бизнес над 200 млн. лв. годишно.

Намаляване със 75% на патентите, с което се цели пряко подпомагане, в най-острата фаза на кризата в следващите 19 месеца, на таксиметровите шофьори, инструктори, фризьори, занаятчии и други икономически субекти, плащащи патенти.

Като намаляване на данъчната тежест Манолова предлага за срок от 19 месеца да се премахнат данък върху ЕТ, данък върху застрахователни премии, данък върху доход от лихви и срочни банкови депозити и данък наследство. В плана ѝ се предвижда и въвеждане на такса върху сделките с луксозни стоки.

По отношение на потребителските права Манолова ще въведе мярка за временни мораториуми, в рамките на посочените 19 месеца, в случаи на безконтролен ръст на цените на ток, парно, вода, както и върху някои от действията на частните съдебни изпълнители и колектори, когато те касаят безработни лица и домакинства с един или повече безработни членове. Мярката е пряко насочена към подкрепа на домакинствата в условията на кризата с COVID-19 и месеците след нея.

В плана „Манолова“ се предвижда още стартиране на Национална програма за разработване и интегриране на смарт-системи за управление и сигурност, електронни обществени поръчки, дигитално образование, електронно здравеопазване с електронна здравна карта. Мярката е насочена към създаване на работни места в IT-сектора и високите технологии в следващите 19 месеца и към гарантирана прозрачност на публичните услуги.

Във връзка с подготовката на законодателната програма на „Изправи се.БГ“ Манолова обяви, че вече работи по закони за защита правата на обикновените граждани от произвола на банките, безконтролния внос на боклук, своеволията на колекторите, против единната цена на водата, за строга регулация на частните съдебни изпълнители (ЧСИ), колекторите и бързите кредити, както и Закона за частния фалит, внесен от нея в Народното събрание в качеството ѝ на омбудсман още през юли 2019 г.

С програмата „Работа за всеки“ ще си върнем държавата, ще върнем децата си от чужбина. Държавата, която Борисов превърна в мащеха за вас, ще стане държавата омбудсман. Никой от вас не е сам, никой няма да бъде забравен, каза Манолова и обяви, че с плана си за икономическо съживяване на България в следващите 19 месеца започва обиколка на страната от утре.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEFF

    70 18 Отговор
    Мечтите не винаги са безплатни.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния софиянец

    169 43 Отговор
    500 000 безработни, а 500 на площада. Седят си по дупките ратаите.
  • 4 Браво Майче

    128 52 Отговор
    Успех.

    Коментиран от #88, #142

  • 5 ДПС =БСП ДПС=ГЕРБ

    56 89 Отговор
    Пеевски и Доган са откраднали десеторно повече от Борисов но ако беше Доган премиер Манолова нямаше да е там нали И каква е разликата дали ще бъде ГЕРБ и ДПС или ПП ДПС и БСП

    Коментиран от #12, #63

  • 6 демокрация

    64 77 Отговор
    Мая, Слави и Демократична България ще управляват.

    Коментиран от #24, #29, #89, #90

  • 7 Чудно ми е

    81 26 Отговор
    Как ли ще се справи полицията със стоците хиляди души, ако стане сблъсък ?!

    Коментиран от #99, #106, #107

  • 8 Terenski

    68 32 Отговор
    Най-вероятно ще се яви коалиция между партиите на Манолова и Трифонов
  • 9 Обективно

    43 70 Отговор
    Хахахахахахаха ! То чак сте жалки беее

    Коментиран от #75

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Браво господине

    46 11 Отговор

    До коментар #14 от "Браво госпожо":

    Това, че изказвам мнение, не означава, че взимам лев, за разлика от Вас явно...
  • 18 РЪМПЕЗИ

    74 17 Отговор
    КАЗВАШ ДИРЕКТНО...ТОЗИ, ТОЗИ, ТОЗИ ПО ИМЕНА....ЗАТОВА ,ЧЕ СА ОТКРАДНАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ТОЛКОВА, ТОЛКОВА ТОЧНО, ЩЕ ЛЕЖАТ НАД 20 ГОДИНИ ЗАТВОР...КАЖЕТЕ ГО ТОВА НА ГРАЖДАНИТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЗНАЧИ ПОДКРЕПА....

    Коментиран от #79

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кико

    58 26 Отговор
    От мен има 1 глас
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Боце

    58 64 Отговор
    Льжи, льжи и пак льжи. От кьде ще дойдат тези пари бре, може би от Москва?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Жоро

    54 56 Отговор
    Не разбрах от къде тръгват автобусите за протеста.Изпуснах някой лев сандвич и вода.

    Коментиран от #27, #140

  • 26 Активист на БКП

    49 54 Отговор
    Днес бяхме 10 000 , другата седмица ще сме 100 000 ! Много сме!!! Силни сме !!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Слави ли?

    56 9 Отговор

    До коментар #6 от "демокрация":

    Че той все още няма официална партия. Не е учредена. Ако Радев и Манолова си направят партия, ще вземат гласовете на БСП. Така БСП ще стане още по-малка партия. Според мен.

    Коментиран от #143

  • 30 Маяма Престъпница

    43 60 Отговор
    Маяма партизанката не успя да пребори КОЛОСЪТ ФАНДЪКОВА на кметски избори... НО!! Сега ще се опита на национални.
    Ужасно зрелище.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гостенин

    53 29 Отговор
    Ще гласувам за нея.
  • 34 Професионалист

    76 25 Отговор
    Един чифт калцуни от Китай струва 10лв.,толкова е платило правителството ни от нашите пари .А в аптеките ни са по 5ст.И това ако не е гавра с нас здраве му кажете.Не ви е виновна Мая Манолова, че казва истината. Ние сме си виновни, че ни ограбват и си мълчим.
  • 35 БКП

    49 22 Отговор
    Тази партия Майка от 89 година насам колко партии роди. Всички сте еднакви, всички една и съща майка ви е родила и кърмила. България единствена остана в лапите на комунизма, затова и винаги ще сме бедни
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 курейски дик татор

    30 23 Отговор
    за какво са ви анти правителствени протести ,като те сами са гръмнаха,икономическите последствия ще се стоварят до седмици на 100%
  • 39 Хаджиментов

    33 36 Отговор
    Тези 19 мерки за 19 месеца удивително напомнят енди 800 дни на един цар и коалиционен партньор на партията на Манолова-Галева.
    Тази е обещала всичко, за което се е сетила. Аз мога да направя още по-хубава програма и да предложа на хората още повече неща, но и аз, както и тя си нямам идея от къде ще дойдат парите за това.
    Историята е малко като Парграф 22 - трябва да приемем разни мерки, а парите за тях ще дойдат като приемем мерките.
    С други думи, трябва да действаме като Барон Мюнхаузен - да се издърпаме сами за косите извън водата.
  • 40 Шекспир

    39 27 Отговор
    Ето това трябва да влезе в учебниците и да се дава на децата за пример за популизъм.Излезе Мая и раздаде едни пари като на ц иганска сватба.Откъде ще дойдат само тя си знае.Хора запомнете.Когато някой ви каже че ще раздава пари и в същото време казва и че ще намаля данъците този човек лъже най нагло.Боко трябва да си ходи но Мая не е негова алтернатива.

    Коментиран от #59

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Йозеф

    29 25 Отговор
    БСП имаха няколко мандата, в които имаха възможност да прилагат всякакви "програми". Не, благодаря. Това е политическо единоборство, борба за кацата с мед, а не е грижа за народа. Ако има велики работещи икономически идеи да ги реализира сега, БСП да внесат предложение и да се действа, не е нужно дя бъдат облечени с власт за да бъдат осъществени. Успех!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 И истината е

    38 36 Отговор
    Протестиращи от 20 града достигнаха едва едва 50 души. Затова и Манолова бързо събра катуна и духна ядосана че не и се получава и никой не й вярва. Трагедия
  • 45 Ivan

    25 16 Отговор
    Каквото и да ми говорят винаги става въпрос за пари, а в случая за много пари. Хунтата е една и съща. Театро за малоумните.
  • 46 "ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ" ОТ..200 ИН-

    21 23 Отговор
    ФАНТИЛА?!? ЧЕ ТО НА МОИТЕ ПАРТИТА СЕ СЪБИРАТ ПОВЕЧЕ!😃
    ЛА-КЕИТЕ НА БЕЛГРАДСКИЯТ КРА-ДЕЦ И ДУБАЙСКИЯТ ЛЪ-ЖЕЦ СА КОМПРОМЕНТИРАНИ ОКОНЧАТЕЛНО
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Майо

    26 26 Отговор
    Цялата работа е Пунта Мая. Аман от адвокати- политици.
    Съжалявам народа.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 123

    28 18 Отговор
    Баце обръча се затяга Баце бегай у Барселона

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Hdrj

    24 24 Отговор

    До коментар #53 от "123":

    С роднини и приятели 50 човека на Мая Галева ли бе ?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 пфу

    16 15 Отговор
    Сега и тя, и чалга спасителят като имат партии популистите няма да знаят за кого да гласуват.

    Коментиран от #62

  • 59 Политик от БСП

    18 8 Отговор

    До коментар #40 от "Шекспир":

    Никой не можа да ти даде това, което аз ще ти обещая!

    Коментиран от #85

  • 60 Пламен

    32 33 Отговор
    Мая е способна да събере и обедини хората и да изметем Герберастката хунта.
    Пожелавам й успех. Ако пък се обедини с Румен Радев и Слави Трифонов, Тулупа и Шайката му са пътници.

    Коментиран от #67, #86

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 знаем не се тревожи за нас

    20 21 Отговор

    До коментар #58 от "пфу":

    Аз ще гласувам или за Мая или за Костадинов
  • 63 лаборант

    28 13 Отговор

    До коментар #5 от "ДПС =БСП ДПС=ГЕРБ":

    Верно, Пеевски и Доган крадат, а в това време Боко тиквата работи от сутрин до вечер за благото на народа. И от работа се е стопил до 150 кг и гушата му опира в корема.
  • 64 Затворът Сливен.

    29 23 Отговор
    Очакваме с отворени обятия сестра Галева, КОРОНела Техноимпексова и ленчето милЙончева...
  • 65 Родопската мърша

    14 20 Отговор
    Ас много оважавам негово превъзходителство Бойко Бурисов! Майа Манолова не струва.
  • 66 Математик

    24 16 Отговор
    Птиците ще броим на есен! Нали... ББ ще загуби от Слави поне 10%, от Манолова 5% и бавно, но сигурно ще върви по пътя на ндсв и сдс. Просто се ояде многооооо!
  • 67 Червени боклуци,

    21 25 Отговор

    До коментар #60 от "Пламен":

    грипен Решетников влиза в пандиза, а след следващите парламентарни избори БСП-партията на милиардерите-капиталисти ще подсмърчате извън парламента.
  • 68 Уди Кълвача

    17 10 Отговор
    2014 г гербрската рая от протестна мрежа взимале по 30-50-100 лв заьда протестират срещу Пламен Орешарски къде са сега да протестират срещу ДПСто което е заграбило държавата?
  • 69 Потред

    19 6 Отговор
    Мислех си преди дни каква е тази ярост и видимо безсилие в Слънчевия тоулоуп, а то си има причини. Загуби ли изборите ще го търсят колегите му с паметните бележки.
  • 70 Абе

    10 13 Отговор
    Тия до края на света ще се явяват на избори едни и същи.Този път за какъв пост?Треньор по футбол на Левски ли?
  • 71 РУга

    23 20 Отговор
    Тази е мръсна ментърджийка,същата която чрез закони внесени от нея приеха закона ЧСИ-които одраха кожата на хората,сега го играе спасител....тфю тфю плюя по тази извратенячка
  • 72 До Обекта

    13 7 Отговор

    До коментар #22 от "ОБЕКТИВНО ТА ОБЕКТИВНО":

    А най- добре след изборите,така ли герберасте?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ти си жалък

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "Обективно":

    ГерберасТ
  • 76 Владо Шофьора

    7 8 Отговор
    ДС-МВРо-то на ДС-Ванче караПраси с многото тераси отново върти кypвeнcкитe ДС-номера на поредния си коалиционер (ГЕРБерастията)! Личният кандидат за евро-депутатин на караПраси - Шивиков - на първа агентурно-провакативна линия до кюстендилската слива! Новата БКП+ДС-коалиция ще е май Манолова + караПраси + Пеевски! БОКо чао, БОКо чао, БОКо чао, чао, чао, чао! Мустафата вече беше при льотчика Радев за да съгласува новия служебен кабинет!
  • 77 Ирина Флорин

    20 0 Отговор
    Каквато и да е тя, все е по-добра от измекярина
    Трифонов от "7/8", който според мен е точно копие
    на "марешката" гювендия . . .
  • 78 БOKo

    6 5 Отговор
    А от Симитли нема дори един прогнил чеп за зеле?! Аз затова му платих в предплата на кмета Поли и синчето му Стефи-рефера 7 млн. "от Тотото" - да ми масажират задните части!
  • 79 machete

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "РЪМПЕЗИ":

    Дебело подчертавам "кажете". И какво като го каже? Дума дупка не прави.
  • 80 Сано еничарите

    6 6 Отговор
    подържат герберското ДПС!
  • 81 machete

    10 6 Отговор

    До коментар #36 от "Брах ви лайката гербаджийска":

    Я, пак са ги изтървали от 4-и километър...
  • 82 Нона Йотова

    8 9 Отговор
    Къде са ви маските? Кирчо!Ананиев!Веднага да се глобят всички!
  • 83 ПЕНКО

    5 4 Отговор
    РАДИО -"ХР.БОТЕВ"14.00Ч.НЕДЕЛЯ : ..." ПОЛИТИК СЪМ . И МРЪСНИК СЪМ .С ТРИДЕСЕТ ГОДИШЕН СТАЖ ... МНОГО ИСКАМ - АЗ ДА ГУШКАМ -ВЛАСТ И ВЛАСТ И ВЛАСТ И ВЛАСТ .... -СЪС ЛЪЖИ НА УЖКИМ...ЩЕЕ ВИ ОМАГЬОСВАМ АЗ ...НОО АЗ НЕ НАУЖКИМ - ИСКАМ- ВЛАСТ И ВЛАСТ ИВЛАСТ" !!!!!!!!!!???????????
  • 84 Ако не се направи тотален контрол над

    14 3 Отговор
    ЦИК и РИК и не се ликвидират възможностите за корупция сред малцинствата и криминалните елементи от ГЕРБ е безсмислено да се провеждат избори. Машинното гласуване трябва да е задължително! Трябва да се отчетат престъпните начини и схеми за купуване на гласове с пари от скрити фондове с акумулирани средства от престъпна дейност.
  • 85 Шекспир

    8 3 Отговор

    До коментар #59 от "Политик от БСП":

    Ами да.Така се получава.Тя раздаде пари във всички сфери
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Без коментар

    16 20 Отговор
    Браво Майче ти си мъжко момиче ще гласувам за теб.
  • 88 Браво Мая, Браво Васко

    17 9 Отговор

    До коментар #4 от "Браво Майче":

    Мая дерзай, че имаш кредит от Васко Черепа, трябва да го връщаш.
  • 89 КОЧА

    14 6 Отговор

    До коментар #6 от "демокрация":

    Щом и Слави е там, ясна е работата. Нищо няма да стане и пак яко лапане.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Късмет Юнаци!

    9 9 Отговор
    И кво сега, заменяме едни пиявици с други ма тоя път червени?
  • 93 ААААХАХААА..... ТИЯ..50 ЧОВЕКА ОТ...

    17 9 Отговор
    . СЕДЯНКАТА НА МАЯ ЛИ...ШЕ.. КЛАТЯТ..ВЛАСТТА?!?!?
    НЕ, ЧЕ НЕЩО АМА...ПОЛОВИНАТА ОТ ТЯХ И ИДЕЯ НЯМАТ ЗАЩО СА..ТАМ!😂
  • 94 Йгйжйжйж

    15 4 Отговор
    Едва ли може да стане по-зле от сега. Продължаваме с търсенето. 30 години не се намери свестен човек. Не се знае и тия какви са, но да държим настоящите и да ги чакаме да се очовечат не е реалистично.
  • 95 Издразнен

    8 8 Отговор
    Само на мен ли ми стана ясно как смятат да откраднат 2.5млрд лева за 19 месеца чрез "кухи" малки фирми
  • 96 БатМанчо

    12 7 Отговор
    Всичко това е чудесно. Звучи приятно за ухото и те кара да се замечтаеш чак. Но само едно не е споменато. Може би е забравила да спомене, че за да стане това реалност, данъците трябва да скочат няколко пъти. Иначе, няма откъде да дойдат парите. Пък и количеството на откраднатите пари ще се повиши. Няколко пъти. Въобще ... говори си Мая, като успивна песен преди избори ми звучи. Но пък ние сме чували мноооого такива песни вече. От различни певци.

    Коментиран от #132

  • 97 СПЕЦПИДARAZ

    3 4 Отговор

    До коментар #86 от "machete":

    То тогава няма да е хунта , а пунта . Ама иначе как само се наместват нещата .
  • 98 Котило

    19 3 Отговор
    Имам две котки с малки котета. И за момент не мога да сбъркам кое от кое котило е. Каквото и да правят, където и да се завират щом го зърна и познавам от кое котило е. Та и в случая котилото е едно и на Мая и на Борисов. Ваша работа, ама аз им нямам вЕра !
  • 99 АУУУУУ

    10 10 Отговор

    До коментар #7 от "Чудно ми е":

    Къде ги видя тези стотици хиляди протестиращи?.... Този протест ще завърши също толкова безславно както и
    широко рекламирания на Възраждане.... ПАК СЕ РАЗМЕЧТАХТЕ ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА ИЛИ ПЪК ЧЕ ЩЕ ПОБЕДИТЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ...
  • 100 комшията

    11 8 Отговор
    Мая-чадъра на братя беГалеви и на друти подобни питеци. Как да и вярвам. Не никога.
  • 101 Миа

    11 10 Отговор
    И си звучи по Костинбродски. Патос без доводи, аргументи и задълбочени анализи. Давайте да мътим водата. Да ловим риби в мътното. Политически мародери.. Гафът Костинброд трябва да влезе в учебниците за пример за нарушение на изборните закони в България. Отдавна не вярвам на тази жена.
  • 102 Имали значение в кой ВАГОН

    3 5 Отговор
    Ще се настаниш - те всички са в една влакова КОМПОЗИЦИЯ - На Запад ! При " белите" , "нормалните" хора. В същност ИЗБОР няма ! Боричкат се между себеси Кой да кара Влака/хазната/. А народа го "лашкат" като добитък към месокомбината !
  • 103 оня с коня

    10 5 Отговор
    Мая МОЖЕ да се яви на Парламентарните избори,но преди това трябва от Платформа да стане Партия.Явяването на Избори обаче съвсем не значи,че ще успее да прекрачи Изискуемата граница от 4% и да влезе в Парламента,макар и със Шепа депутати- видя се какво стана след явяването й за Кметове.И изброява едни точки от Плана си Мая,с които ЩЕДРО РАЗДАВА ПАРИ И ОБЛАГИ на Целокупния народ,намалява ДРАСТИЧНО ДАНЪЦИТЕ.Не казва мая обаче ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ,което на практика става по 2 начина:Или чрез вдигане на Данъците,или чрез Заеми.Не обясни ли тая Подробност Мая/а тя е най-важната/,всичките й приказки са Въздух под налягане.
  • 104 Само Локо

    9 8 Отговор
    ХАХААААХААА,ТАЯ ЛИ ЧЕРВЕНА МАЙМУНА ШЕ НИ ОПРАВЯ ВЕ,А? АРЕ ПАК ДС ТАРИКАТЛЪЦИ, НОМЕРА ОТ СЕЛСКА ВЕЧЕРИНКА,ХАХАХАХАААА :)
  • 105 гггггг

    7 2 Отговор
    За човешките права искам да чуя. Как ще действа тя, ако ни изиграят второ действие на ковид-театъра? Наслушал съм се на обещания, интересува ме дали одобрява превръщането на народа в затворник по каквато и да е причина.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Де го днес

    8 0 Отговор
    Радой Ралин ? Защо неговото слово не се практикува, когато прекрасно и днес то идеално се тълкува !
  • 109 ИЗБОР НЯМА !

    5 4 Отговор
    Престанете със тази Измама ! Боричкат се мужду себе си Милко и Морко от един и същ Шипков ХРАСТ !
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Речта на Петър Младенов

    4 5 Отговор
    С коята засра Т. ЖИВКОВ 1989та година, днес звучи Хвалебствено в сравнение с туй ЩО ДНЕС в страната ни го има ! Някога бяхме Лична държава а днес сме осил и смачкана плява !
  • 113 аз съм Веска

    8 4 Отговор
    КАТО ЗАМИСЪЛ ДОБРЕ , В ОСНОВАТА СИ МАЯ Е СОЦИАЛИСТКА .
    КАК ДОБРЕ СА ГО ЗАМИСЛИЛИ - ПОМОГНЕТЕ НИ ДА СВАЛИМ ВЛАСТА НА БОРИСОВ , ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕМ ТУК ДА ВИ ЕКСПЛОАТИРАМЕ . НЯМА НУЖДА ДА РАБОТИТЕ ЗА ГЪРЦИ , И ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙЦИ .МАЯ , ЧЕРВЕНАТА ТИ СЪЩНОСТ ПАК Е НА ПОКАЗ .ОСТАВИ ХОРАТА САМИ ДА СИ ИЗГРАЖДАТ БИЗНЕСА .АКО ИМАШЕ СИН БИЗНЕС ЗАМИСЪЛ , КЬОРАВА НЕ БЕШЕ В НС , КОГАТО ЗАКОНИТЕ ПОЧЕРВЕНЯХА .
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Пепи

    10 7 Отговор
    От цяла България ей го, 300 човека не харесват ББ. Затова ще го преизбираме докато си пожелае. Просто няма начин ББ да не управлява следващите 20 години. Това е волята на България.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Премахват и отнемат дори и словото !

    2 2 Отговор
    А казват че днес било демокрация ! На кого да вярваш ? Че и Избори да правиш !? Що за сигурност е Държавна Сигурност или ГД ВОВ ?
  • 118 Няма е още ЗОРНИЦАТА от Изток !

    2 1 Отговор
    Значи с Слънцето няма скоро да изгрее !
  • 119 Държавата е частна барабар с хазната !

    6 1 Отговор
    А народа иска да е Ортак с Чорбаджията ! Мандалото падна 1989та година с песента " Социализма си отива!". Който умее да мами - той Товари а другите зяпат !
  • 120 Народа сам си ритна

    2 3 Отговор
    И днес неможе да разбере че който владее заводите , той и парите ще ще прибере ! Държата е частна а Каишков е голтак и босяк отново !
  • 121 Наблюдател

    9 8 Отговор
    Когато БСП над 10 г. не е на власт, СТАВАТ ЗЛИ,ПРОКЛЕТИ, ГОТОВИ НА БИТКА И КРЪВ
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Lost in translation

    7 4 Отговор
    Звучи добре. А след изтичането на тези 19 месеца? Имам следното предложение: в случай, че Мая Манолова бъде избрана, тя и колегите ѝ да сключат "договор" с народа: за всяка една цел (от 4-те горепосочени), която не бъде изпълнена в обявения 19-месечен срок, да "плащат неустойки по договора", връщайки по 1/4 от взетите в този период заплати. При 2 неизпълнени цели -2/4 и т.н. Може в този договор (или декларация) да бъде включена и клауза за оставка при непостигане на целите. Също така е необходимо да е изрично дефинирано, какви са санкциите, в случай на отклоняване на средства за лични (нейни и на колегите ѝ) интереси.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Попа

    6 3 Отговор
    Ееееех тази каца с мед, дъно няма.🤔
  • 127 Мачкай Мая крадците

    8 5 Отговор
    Герберастките по мия ри много бързо се събраха да плюват справедливите искания на НАРОДА, представени от Мая Манолова - следващият премиер на България.

    Коментиран от #130

  • 128 Мандалото падна

    3 3 Отговор
    Държавата е частна, барабар с хазната !
    A нaрoдa иcкa дa e Oртaк c Чoрбaджиятa !
    Мaндaлoтo пaднa 1989тa гoдинa c пeceнтa " Coциaлизмa cи oтивa!"
    Кoйтo умee дa мaми - тoй Тoвaри a другитe зяпaт !
  • 129 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    7 6 Отговор
    ДРУГАРИ, ПАК БЯХТЕ ЕДИН ФАЙТОН ХОРА НА ПРОТЕСТА...В НАШАТА ГРАДИНКА В МЕЖДУБЛОКОВОТОТО
    ПРОСТРАНСТВО ИМА ПОВЕЧЕ НАРОД....СЛАБО МАНОЛОВА.....МНОГО СЛАБО....А ТАКИВА НАДЕЖДИ ТАЯХМЕ ЗА ТЕБ...... НЕ ВИДЯХ НИНОВА.... НЕЩО НЕ СЕ ДОЛЮБВАТЕ С НЕЯ....СТОЛОВЕТЕ МАЙ БЯХА ЗА. "МЛАДЕЖИТЕ" ОТ ВАШИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ.....
  • 130 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    5 7 Отговор

    До коментар #127 от "Мачкай Мая крадците":

    АКО ТОВА Е ""НАРОДА"...АЗ СЪМ КОСМОНАВТ
  • 131 Василев

    7 5 Отговор
    Най-големият вирус сте вие, Сачева. Вие, управляващите. Не се ли усещате че ставате досадна с вашите "мерки". Някой дали ви вярва? В извънредно положение и обявена пандемия вие раздавате кредити и мерки. Докато други държави раздадоха безвъзмездни помощи на всеки човек. А вие крадете като невидели, а на хората НИЩО. Стоките се увеличиха, а пенсионерите не получиха и лев. Как да ви повярват 300 000 безработни и работещи на минимална заплата? Хайде изкарайте вие един месец с 250-300 лева и тогава убеждавайте хората. И Мая е права, скоро ще ви се направи ревизия колко пари откраднахте от народа и европейски помощи. Тогава друга песен ще запеете, надяваме се с нови раирани костюми и в нови палати с решетки.

    Коментиран от #135

  • 132 Шекспир

    3 3 Отговор

    До коментар #96 от "БатМанчо":

    Не говори напразно.80%овите ще захапят голата кука и след година пак ще вият от глад.
  • 133 Ицо

    6 8 Отговор
    Ако Мая и Радев се обединят в една партия, на следващите избори ще изметат Хунтата !
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    9 3 Отговор

    До коментар #131 от "Василев":

    ДАЙ КРАДЦИТЕ НА СЪД...ПОИМЕННО И КОЛКО МИЛИОНА СА ОТКРАДНАЛИ....СТИГА С ОБЩИ КОНСТАТАЦИИ...КАТО РАДЕВ....ПОСЛЕ ПАК ПЛАЧЕТЕ,ЧЕ СТЕ ЗАГУБИЛИ....ИЗБОРИТЕ
  • 136 Миро

    8 5 Отговор
    Тулупа и Шайката му ги е страх ги е от Мая! И като цяло от надигащото се неодобрение към правителството.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 име

    5 3 Отговор
    божков вече си има партия. сигурно е поредната издънка.
  • 139 Истината

    4 3 Отговор
    Браво под номер 35 : кратко, ясно и точно. Борят се за кокала. На мая втория съпруг нали бе в хасково на власт. Нищо. С камъни го изгониха. Предприятия нерде, маце. Всичко е батак. Баталцона се строява за обещания, за работа... Безразлично. През тия 30 години нищо за..
    Хващай самолета и къде очи видят. Дават кредит. Бери, работи на полето в Лондон, поне спокойна ти е душата. Тук не е за предпочитане, в провинция, а и в София от провинция не върви... Право, икономика.. Общ работник 1500,600-700 квартира... О... Избирай, без връзки.. Ако си кадърен на запад с език английски те лапат като топъл хляб, на конкурс. И не тук да те гонят, а там, ако не ти изнася сам напускаш и отиваш, местиш на друга. Тук си е всичко, както си бе, по Живково време, бкпбспдпсгерб
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Ясно

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Браво Майче":

    Червен каскет.
  • 143 Ким

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Слави ли?":

    То БСП ще фалира за да не връща милиони надвзети субсидии
  • 144 Някой

    3 2 Отговор
    Стара ку...си е Майчето и тя близа от кацата та да не би случаино Боко да я направи онбуцман. Сега тръгнала да се прави на честна.Със стари ку... нов бардак не става.!!!
  • 145 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    Всичко друго но не и Мая..
  • 146 Булаир

    2 0 Отговор
    ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА
    Посветено на всички, които ще кажат:
    "Това не се отнася до мене!"
    Ненавиждам мераците за власт на всички. И на Боко, и на Мая, и на Слави. Дайте да се справим като общество, като НАРОД, с проблемите си. С подкупни телевизии, които рекламират еди #кой си, че е дал 0.0001% от парите, които ни открадна. С мародери, олигарси, престъпници и мутри, които убиват дребния бизнес. С подкупни ченгели; с шуробаджанащина; с джигити по пътищата. С неграмотността сред деца и младежи. С хулиганството, битовата престъпност. С ЦИГАНЩИНАТА! С всичко, заедно.
  • 147 43210

    3 1 Отговор
    Сега светна ли на всички номера на Борисов с Мая; извади я от БСП и я направи политическа единица, която смучи от гласовете на червените, но не достатъчно за да влезе в парламента, вероятно Слави също и така ще се загубят 5-6%. Разделяй и владей в действие. Сега ще направи така, че Нинова да остане шеф на партията си за да я довърши. Учете се на политическа еквилибристика!
  • 148 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    2 2 Отговор
    МАЙЧЕ НА ГОЛ ТУМБАК...ЧИФТЕ ОБЕЩАНИЯ......ЕДНИ НИ ОБЕЩАВАХА КОМУНИЗЪМ,ДРУГИ РАЗЛИЧНИ ФОРМИ НА СОЦИАЛИЗЪМА,ТРЕТИ НОВО НАЧАЛО....ТИ НИ ОБЕЩАВАШ...ОБЕЩАНИЯ...........НО НИКОЙ НЕ НИ ОБЕЩВА....РЕАЛНОСТ.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове