24 Май, 2020 19:10 3 491 80

НФСБ: Да спрем поредната хибридна атака на Москва срещу българската история

  • валери симеонов-
  • нфсб-
  • русия-
  • 24 май

Изложбата пред Руския културно-информационен център омаловажава приноса на България за създаване на писмеността

НФСБ: Да спрем поредната хибридна атака на Москва срещу българската история - 1
Снимка: БГНЕС

Национален фронт за спасение на България остро възразява срещу поредната хибридна атака срещу България и българската история.

В навечерието на 24 май пред Руския културно-информационен център в София е представена изложба, посветена на създаването на писмеността, която изцяло изопачава историческите факти с грозната цел да омаловажи приноса на България в създаването на писмеността и държавността - не само на Русия, но и на редица други славянски държави.

Това пишат в декларация от партията на Валери Симеонов НФСБ, съобщиха от пресцентъра на формацията.

Ето и останалата част от декларацията:

“За пореден път се спестяват българския произход на първоучителите Кирил и Методий (Зарко и Страхота), създали първата българска азбука и писменост на базата на южните български говори.

Изцяло е игнорирана огромната роля на Първото българско царство и на Климент Охридски (за когото историческите източници казват, че е „родом от Мизия”), на Наум Преславски, както и на българските царе Борис и Симеон за създаването и налагането на кирилицата, на която днес пишат над 300 млн. души на планетата.

Нито дума не се споменава за това, че българските учениците на Кирил и Методий донасят в езическа Русия просветата, културата и християнството с българските книги на Преславската и Охридската книжовни школи. И извършват този подвиг сред облечените в кожи северни племена, които са се молели на пъновете.

Нито дума и за второто възраждане на християнството в Русия, извършено от българския митрополит Киприян Киевски /известен и като Български/, нито дума за приноса му за спасяването на Москва от татарските орди на Тамерлан.

Недопустимо е в центъра на София, под надслов „Изворът на славянската култура”, да се експонира изложба, представяща само руски документи и артефакти, крещящо премълчаваща историческата истина и представляваща нищо друго, освен руски имперски фолклор.

Българската история все още носи „синини от бича” на руските историци – унизена, смачкана и манипулирана. За съжаление, българската историческа наука продължава линията на насаждания от Сталин, Хрушчов и Брежнев нихилизъм по време на 45-те години съветски диктат.

И днес управляващите в Русия продължават да подменят българската история:

- Така например, руският президент Путин откри, че писмеността е дошла от македонската земя

- Руският митрополит Ювеналий при честването на 24 май в руския град Коломна предизвика историческа сензация с откритието, че Кирил и Методий са създали руската азбука

- През 2018 г. Патриарх Кирил назидателно учеше българския президент Радев пред кого да се прекланя България за освобождението си от османско иго, зачерквайки приноса на хилядите румънски, финландски, украински и други войници.

НФСБ настоява българското Външно министерство да излезе с реакция по повод организираната в Руския културно-информационен център в София скандална и провокативна изложба.

А Прокуратурата и ДАНС най-сетне да влязат в ролята си и защитят българската държавност от създаването и финансирането на отявлено проруски и антибългарски политически партии, медии и паравоенни организации, насочени към разгромяването на българската държавност и отклоняването на страната ни от европейския път на развитие”.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    9 24 Отговор
    Ето за московията да прочетете
    https://m.24chasa.bg/novini/article/4780635

    Коментиран от #40, #42, #69

  • 2 Новые дворяне при погонах ФСБ

    24 9 Отговор
    Валка, наш мальчик..
  • 3 Мале...

    37 3 Отговор
    "И извършват този подвиг сред облечените в кожи северни племена, които са молели на пъновете.". Това ме разби.
  • 4 татарин

    23 5 Отговор
    За тоя братишките не са сгрешили.
  • 5 Jeik

    26 34 Отговор
    Еми писменоста е дошла от македонската земя ако не знае къде е Охрид и Солун марш в 4 клас отново бургаско малцинство!

    Коментиран от #7, #9, #15

  • 6 Тато из Правец

    29 7 Отговор
    Не е ли по-опасно домогването на Северна Македония към българската азбула???
  • 7 ФК Леффка драгойчеваЛаффчис 1992

    8 15 Отговор

    До коментар #5 от "Jeik":

    Нещо да не бъркаш? Не е ли тръгнала от Плиска,а???

    Коментиран от #10

  • 8 Супер Марио

    28 21 Отговор
    Нито Кирил, Методи, Климент са българи, а географската област Македония точно тези снешни патриоти я признаха за държавата Северна Македония. Още, малко ще каже че Филип и Александър Македонски са българи щом са живяли в географската територия Мекедония!
  • 9 Софиянец

    32 6 Отговор

    До коментар #5 от "Jeik":

    Македонския се формира 45-а 19-и век, ние тук говорим за антична писменост, не за цирк сърбоидио.

    Коментиран от #14

  • 10 Jeik

    18 6 Отговор

    До коментар #7 от "ФК Леффка драгойчеваЛаффчис 1992":

    А преди да стигна Плиска къде е била? Нещо май бъркаш!!!
  • 11 az #Победа75

    28 17 Отговор
    Не разбрах, защо са се газирали? Или причината няма значение, важното е да се плюе по руснаците...

    Коментиран от #56

  • 12 PEDERAC

    16 12 Отговор
    ZIV PEDERAS. .PODLOGA US..A
  • 13 Доктор Корриллия Карлуковская

    17 32 Отговор
    Единственото на което не сме ги учили руснаците, това е да смятат и затова сега икономиката им се разпада като бензиностанция без надзор, на която, като зареждаш бензин, от автомат ти дават пари, че си заредил на тяхната бeнзиностанция...Управниците им от Кремъл са ''много умни'' и решиха да проведат петролна война, което срина единственото което имат като ''икономика'', а това е нефта.От всички посолства ни поздравяват, а руснаците дето сме ги научили дa четат и пишат даже и не знаят какъв ден е днес, неблагодарниците, а и Путин по-миналата година се изказа, че азбуката в Русия била дошла от ''македонските земи''....За младите и незапознати, България е един от основните производители на БЦЖ ваксина за всички времена и преди и сега, а на Русия давахме ваксина, като те ни даваха изтребители срещу БЦЖ. Нооо, нещо не е на ред там защото починалите руснаци вече са към 4000, а у нас 130…?? На ден в България случаите на починали са 1-3 ма души докато в Русия на ден са по 150, което е от 50 до 150 пъти по-висока смъртност в Русия! Дали не сме им пробутали менте БЦЖ ваксина, както те ни пробутаха менте изтребители, за които даваме милиони сега за ремонт, та руснаците мрат като мухи от коронавируса, или са им били нещо друго при раждането на бебетата русначета?? Дайте писмени обяснения за истината там!

    Коментиран от #73

  • 14 Софиянеца

    19 2 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянец":

    Къв македонски те преследва тебе бе СО? Македония не са я кръсти пра българите! И в София има представителство на Мерцедес но Мерцедес не бг компания само са дистрибутор !
  • 15 Ах jeik

    11 5 Отговор

    До коментар #5 от "Jeik":

    Оставаш в първи клас!
  • 16 Последния софиянец

    36 14 Отговор
    Валери Симеонов е пълен неграмотник. Явно в училище е имал двойка по история.
  • 17 Патриот е

    29 5 Отговор
    Душа дава , но не своята душа , а Душата на народа
  • 18 Asdfg

    32 15 Отговор
    Стига с тази параноя и фалшив патриотизъм!
  • 19 Монгола

    20 30 Отговор
    Азбуката е писана от Кирил и Методи за славянските племена и е преработена от Климент който също като Кирил и Методи е византиец пътя че и бил през България на североизток не значи че българска!

    Коментиран от #25, #26

  • 20 Бесен Язовец

    17 7 Отговор
    Сиросите ни пишат нова история не сме били от Азия, а сме били от Персия- Близкия Изток още малко ще кажат че БКП са си измислили Волушка България! А ако някой не знае къде е била държавата - полис и прилежащите и земи на антична Македония и не знае че Солун е византийски град проблема си е негов!
  • 21 Борислав

    17 15 Отговор
    Така е от времето на Екатерина Велика Русия си е присвоила всички достижения на славянските народи. Империализм с една дума. Гадно е когато и във днешни дни това е превърнато държавна политика, особенно от такава могъща държава. Ама сме си виновни сами, тъй като повече от седемдесет години все от някого зависим.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Патето яки

    10 3 Отговор
    бегай да дърпаш бабички и уж болни деца
  • 23 Последния софиянец

    17 16 Отговор

    До коментар #21 от "Борислав":

    По време на Екатерина Велика Русия е била единствената свободна и силна славянска държава. Останалите славяни са били поробени. Нормално е Русия да има водеща роля.
  • 24 Бесен Язовец

    15 10 Отговор

    До коментар #21 от "Борислав":

    Абе някой се спуска от изток и обявява че на нови завладените земи на Юг всички автоматично стават българи и градовете също стават български ама някой също забрави че славяните и византийците са по тези земи още от,, Римската империя "поне 700 г по рано!
  • 25 🙊🙉🙈

    15 20 Отговор

    До коментар #19 от "Монгола":

    Ушанка върнете архива! Не се обеснявай! Хич не искаме да чуваме за вас мизерници, една кола не можете и няма да можете да направите, понеже нямате достъп до съвременни техологии всичко е аналогово!

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Новичок

    23 9 Отговор
    нфсб- спрете вашата крадлива атака срещу собственият си народ бре иззедници.Какво стана с ваучерите за народа ????? Колко сте нагли всичките фалшиви патриоти.
  • 28 Монгола

    5 21 Отговор

    До коментар #25 от "🙊🙉🙈":

    Сега пък архива ли някой е откраднаал както мираж златото след 1877 и 1944 г!! Е като е тафен архива от къде знаеш какво е или някоя родопска баба нещо ти е потшушнала за някое предание относно историята от преди 1300г?
  • 29 Бесен Язовец

    7 11 Отговор
    Ще ви кажа нещо откровенно не е никак патриотично с чужда пита помен да се прави!

    Коментиран от #37

  • 30 ДА ОБОБЩИМ:

    6 13 Отговор
    ФУЙ ЗА БОЛШЕВИКО-РЕЗАШКАТА РУСЛЯМСКА ДЖАМАХИРИЯ И КГБЕЙСКИЯ ОРЪФЛЯК И ПАСИВНЯК- ПИ ЧКИН

    Коментиран от #48

  • 31 Голям праз

    13 5 Отговор
    Глаголицата не е създадена от Кирил и Методий, тя е доста по- стара В житието на Климент пише ясно какъв е.
    ".... Този наш отец и светилник на България е от европейските мизи , които народът знае като българи.....".
    Руският слон е най-големия, нали ?

    Коментиран от #33

  • 32 Православен Демократ

    1 10 Отговор
    Абсолютно подкрепям!!!
  • 33 Сори,

    10 4 Отговор

    До коментар #31 от "Голям праз":

    Но за Климент нищо не се знае, единствено се знае че е бил от Солун и че е бил един от най верните ученици на Кирил и Методи!

    Коментиран от #39

  • 34 плевенски

    17 10 Отговор
    Ей, заради такива подчовеци като този, сега руснаците си бият главите защо са ни Освободили от турско робство!

    Коментиран от #55

  • 35 Ю Кортес

    10 3 Отговор
    Най добрата политика е просто да не им се обръща внимание или да им се отговаря с хумор.
  • 36 ами

    9 1 Отговор
    Става дума двамата братя са направили ``глаголица`` за славянските народи!886г -мисия при хазарите и Южна Русия и правят център около Херсон!.....Братя-почиват,учениците-изгонени от В.Моравия ....Княз Борис приема Наум,Ангеларий ......
    А Климент Охридски-``кирилица!....
  • 37 Голям праз

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    Питата си е наша и доста голяма.
  • 38 Руски еничарин

    5 8 Отговор
    Аз съм доволен от изложбата и провокацията. Даже предлагам за 2.06 да направят концерт в памет на славянския ревокюционер Христо Ботев. Повече промити мозъци (полезни ид...и ) ще прогледнат. Ще останат един файтон платени еничари.
  • 39 Голям праз

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "Сори,":

    Вери сори, но цитатът е от краткото житие на Климент.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 baihui

    13 9 Отговор
    НФСБ= ЦИ'ГА'НИ !
  • 45 Русороб

    3 8 Отговор
    Някой се напъва да ми отговори, ето да си знаете за угро-финските московета, дето до 16-и век не са ги брояли за хора, камоли за нация.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ДГД на Сорос

    16 5 Отговор

    До коментар #26 от "ЛАПАААЙ,....ЛАПАЙ":

    и на черния крадец ит Бургас кийто открада милиони от скапаната ограда по границата!

    Коментиран от #60

  • 48 baihui

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "ДА ОБОБЩИМ:":

    Пе'де'рунгел !
  • 49 така така

    12 7 Отговор
    Валерката пак се е нашмъркал...
    Нищо ново!!
  • 50 Оня

    9 11 Отговор
    За пореден път се убеждавам че русофилите трябва да бъдат изгонени завинаги от България!!! Няма по тъпи същества от тези !!!!

    Коментиран от #57

  • 51 КОКИ

    14 2 Отговор
    Какво патриотично сме направили за 24.05.2020 г.?
    Изложба, манифестация, прочит на книга, честване в училище, ... Какво? Направили сме недоволство от една изложба?
    Българи, патриоти, направете нещо - за езика, за Македония, за българите в чужбина.
    Направете нещо друго, освен недоволство.

    Коментиран от #53

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ахмат Сила

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "КОКИ":

    Кокич като няма какво да се открадне,защо да правят нещо за народа.Келепир трябва да има,четенето на книга е за простолюдието.
  • 54 Типично

    6 5 Отговор
    славянски ,се върПовят две държави за азбука която няма нищо общо ни с едната ни с другата държава!Не е писана от славяни,не е писана за славяни!Общото между двете славянски държави и азбуката е само това, че искат да приватизират нещо което не е тяхно!Абе,крадци,!

    Коментиран от #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "az #Победа75":

    Защото пешкирите на падишаха роптаят непрестанно срещу славянското единство и търсят всеки удобен повод да всяват раздори.
  • 57 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Оня":

    И доганофилите също.
  • 58 Голям праз

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Типично":

    Нещо не си разбрал за крадците, най-големите са на юг от нас.
    А за това, кой какво е създал, си нямаш никаква идея.
  • 59 Гост

    4 0 Отговор
    Ето колко е лесно някое доганско нпо да всее раздор измежду наивният народ. Подплатява друго нпо с менте изложбичка уж от руснаци и веднага тукашните кухи лейки захапват и се почват едни кръчмарски закани на брат против брата. Затуй сме си на това дередже, защото всеки враг може да ни скара с брата ни, само като с две думи. Заслужавате си съдбата, наивни гризачи такива. Още 30 години ще мизерувате и ще чакате някой да ви оправи, докато се топите с по 30 хиляди на година, а етносите ви нарастват с двойно повече. Един ден ще се събудите в друга държава, защото нямате акъл да мислите, а само вярвате на обещания.
  • 60 разградски

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "ДГД на Сорос":

    татарски тарикат.....
  • 61 На Тия изроди мръсни ,,политици,,

    5 2 Отговор
    Им трябва масов разстрел и палене на пещите прогонване на Сорос циганина унгарски закривана на НПО и връщането на държавата към народа и РУСИЯ.
  • 62 СССРБарета

    9 3 Отговор
    Ами ние да не би да им признаваме че са ни освободили от турско робство? на Трети март За толкова години не чух нито един български политик да излезе по телевизията и да каже благодаря Русия! благодариха особено Плевнелиев на финландците на румънците на украинците но беларуските на шведите на марсианците но не и на руснаците! а всички нации дошли да освободят България в руско-турската война са пратени от руския император под чието командване са били всички тези държави по това време! финландците са изпратени в България по Заповед на руския император а не По тяхно собствено желание както и всички останали! ние да не би да благодариш на Русия че ни площади през Втората световна война през която бяхме заели страната на най-големия враг на Съветския съюз и то само 50 години след като са ни освободили от турско робство! така че аз подкрепям руснаците да не признават българския принос в нищо за да видим и ние какво е признание и не признание! Но всичко България е благодарение на интересите на американската мафия която изкривява историята изродява я и в крайна сметка направи паметник на американския войник пилот който бомбандира София!
  • 63 Браво който и да си......

    3 1 Отговор
    За точният коментара 100 000 плюса от мен....
  • 64 Гост

    2 0 Отговор
    Да оставим руснаците,а да видим какво пишат гърците по въпроса.Знаем,че гърците ни покръстват в християнството по времето на първия български Цар Борис Първи Покръстител.Кирил и Методий са гръцки християнска имена и нищо общо нямат със славянски или български имена. Методий - имен ден, произход и значение на Методий, скитник (от гръцкото meta hodos - скитам, ходя). Житията на двамата братя свидетелстват, че те са родени в Солун, в семейството на византийския друнгарий (морски офицер), подстратега и управител на Солунска област Леон (роден в Солун от гръцки произход) Бащата умира рано, но способностите на децата са забелязани от близкия на семейството и издигнал се до велик логотет Теоктист († 20 ноември 855), главен министър на императорите Михаил II и Теофил и регент на неговия син Михаил III. Неговият ранг е вторият след василевса в империята. Теоктист извиква своите племенници Кирил и Методий при себе си в Константинопол. През 843 г. по негова покана двамата пристигат в Константинопол и учат философия в престижната Магнаурска школа. На Методий е възложен постът управител на административна област до Солун. От 870 до 885 г. Методий е архиепископ на Моравия. Методий се оттегля като монах в манастира Свети Полихрон в Мала Азия и се отдава на книжовни занимания.Смята се, че именно тогава в този манастир е съставена глаголицата – първата славянска азбука. Това Методий прави заедно с брат си, като я завършват в 855 г. По това време би трябвало да са преведе
  • 65 VVV

    2 5 Отговор
    Нe ги миcлeтe руcнaцитe. Тe нe трябвa дa cъбирaт дoлaрчeтa зa дa cи купят нaфтa ;) Aкo Руcия пoпaднe в кaдърeн чoвeк ,зaпaдa пo нищo нямa дa мoжe дa я кoнкурирa ;) Щo нe мия дaдeтe мaлкo тaз Руcия дa видим квo щe cтaнe .Caмo някoлкo нacтрoйки щe бaрнa и нe мoй ги cтигнe никoй. Зaпaдa ceгa иcкa зaeми oт Китaй и Руcия. A кoгaтo бeшe кризaтa в изтoчния лaгeр зaпaдa c кoлкo пaри пoмoгнa ??? Дa рeчeм c 20 милиaрдa нa Руcия и мoжe би 10 милиaрдa нa Китaй. Aми ceгa Руcия и Китaй дa нaпрaвят cъщoтo ,a нe трилиaрди дa oтпуcкaт нa CAЩ ;)
  • 66 Се измоча*

    1 0 Отговор
    на патриота смеше където продаде историята бг на македонците за евро пари!
  • 67 Голям праз

    1 0 Отговор
    Пишеш да четем гърците.
    А може ли да четем чехите и те имат участие в тази тема.
    Кои ли според тях са двамата, със звучните гръцки имена Църхо и Страхота?
  • 68 Да питам

    1 0 Отговор
    А колко души обикновено минават да гледат изложба в РКИЦ? След като са толкова малко, провокация е да се раздухва това и да се прави от мухата слон. Радев наскоро беше при посланичката на "козяк" и явно се е размечтал че ще бъде новия месия в евентуална нова алтернатива на Борисов, който се поизтърка. Отделен е и въпроса кой услужливо е подал топката, щото надали някой от "възмутените" е ходил да гледа изложбата.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Куку

    3 2 Отговор
    Историята на Русия е само война и гладомор,те са още на нисък етап от своето развитие.

    Коментиран от #78, #79

  • 72 Алексей Сергеев

    2 2 Отговор
    ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО-Русия.Потомци на крепостни селяни-роби и сталински палачи. Дай им оръжие и водка и каквото кажат водачите
    Жалко за някои хора от народа,повечето се измъкват от ада-Русия. Само в Израел са вече 1,5 милиона

    Коментиран от #80

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Много е просто

    2 1 Отговор
    Ами нашата държавица защо не прави пропаганда в Москва? Имаме цял Център в Москва с палата по голяма от руския център в София.

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "Много е просто":

    Защото знаят, че пропагандата не е от Москва, а е от Истанбул.
  • 77 Един от многото

    2 1 Отговор
    Този телевизионен патриотар с телевизионната си клоака скат, след изборите ще предава от затвора сред непрестанни подсмърчания и охкания.
  • 78 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Куку":

    Така е. Не е като великите постижения на османската империя. Те кръв не са проливали. Нож не са вадили. Там са царували правата на жените, равенството между всички и т.н. А какви строителни постижения, какъв принос за световната култура..... Какви научни разработки..... Какви природни богатства..... Бедна ни е фантазията, но тя единствена може да роди такива мисли за Анадола.
  • 79 Да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Куку":

    А твоя етап на развитие какъв е? - коли втора употреба, дрехи втора употреба, боклуци от Европа, бране на ягоди в Англия?...
  • 80 Да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Алексей Сергеев":

    В Израел се местят евреи (от бившия СССР), а не руснаци. А и голяма част от 1.5 млн.са се преместили още през миналия век. А откъде африканци по американските земи?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове