Last news in Fakti

25 Май, 2020 06:40 3 505 44

Днес казват с колко свалят цените на плажа

  • плаж-
  • чадъри-
  • цени-
  • шезлонги-
  • концесионери

Според текстове в новоприетия Закон за здравето, намалението ще е от минимум 50%

Днес казват с колко свалят цените на плажа - 1
Снимка: БГНЕС

Днес изтича срокът, в който концесионерите и наемателите на морски плажове трябва да уведомят министъра на туризма за цените на плажните принадлежности за предстоящия летен сезон, съобщи Българското национално радио.

Според текстове от Закона за здравето, приети от Парламента, от 1 юни 2020 г. концесионерът и наемателят на морски плаж трябва да предоставят на посетителите плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50 на сто от цените за сезон 2019 г. или от максималните по съответния договор.

Предвидена е имущecтвeнa caнкция в рaзмeр нa 50 000 лв за тези фирми, кoитo нe изпълнят зaдължeниятa cи. При повторно нaрушeниe e прeдвидeнa caнкция в рaзмeр нa 100 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Код кафяво

    39 3 Отговор
    Според мен, за да ходи някой в тази кафява зона, би трябвало да ни плащат, а не да искат пари.
  • 2 Next

    42 2 Отговор
    И без короната трябваше да се плаща макс 10лв за чадър с 2 шезлонга. А сега като ги няма англичанските пийняци, чакате българина да иде на кафявото море. Ами чакайте.
  • 3 не лъжа

    29 6 Отговор
    Пари да ми дават на БГ. море не стъпвам !!
  • 4 Не ми е ясно защо трябва да плащам

    23 0 Отговор
    За шезлонг който не искам да ползвам все пак съм на плажа за да съм на топлия пясък което е полезно а не на пласмасово легло и чадър който да ме пази от слънце като аз съм там за да се пека😂😂😂😂 аз ше ида на беге море но ще съм на все още пустите местенца за плаж далеч от шумните курорти

    Коментиран от #34

  • 5 rock

    15 0 Отговор
    Фотоса от плажа кърти... Каручката да не е пълна с варена царевица? Безплатна!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Смях

    21 4 Отговор
    Горките ... пак последни във всичко. Няма да стъпя в бг курорт при мутрите дори и да ми платят!

    Коментиран от #9

  • 7 Лост

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "rock":

    Пълна е голи обещания. За всички от сърце. Ангелкова беше казала, че на места цените ще са нулеви, а на други още по символични.
  • 8 mediator37

    10 14 Отговор
    Българското море е оплювано от турските тролове във форума, каквито вече се навъдиха доста, за да ходим на военен преврат и тероризъм в Турция. Друга категория са нещастници, които през семплия си живот са ходили у нас на един- два претъпкани градски плажа и това са им спомените. Който познава Черноморието знае, че винаги може да намери девствени и приказни места с огромни обширни плажове, кристална вода и рядко населени. Ама балъците чакат с градския транспорт да стигнат до тия плажове … е няма как.

    Коментиран от #12

  • 9 mediator37

    10 17 Отговор

    До коментар #6 от "Смях":

    Я кажи сега в Ахтопол, Варвара, Синеморец, Резово, Шкорпиловци, Иракли, Дуранкулак, Крапец, Езерец, Топола, Шабла, кога и къде точно си виждал мутри? Ами, че там една дискотека няма, един нощен бар няма. Толкова сте застреляни и елементарни и толкова не познавате нашето море.

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Васил

    19 0 Отговор
    Останаха ли луди дето ходят на смрадливото черноморие заради алчните концесионери стана бунище
  • 11 Йозеф

    18 2 Отговор
    Защо Ангелкова си мисли, че намаляване на такса чадър и шезлонг ще накара българите да се юрнат да почиват на бетономорието? Презастроено е, мръсно е, кофти храна, кофти обслужване, хотелите изливат фекални води в морето, има щипалки, дерат те за паркинг, за бариера, в 90% от хотелите стаите са малки, леглата неудобни, мирише на мухъл, менюто е безлично, а готвачите - некадърни. За сравнение - Гърция е много по-близо, плажовете са безплатни, до плажа паркираш безплатно, цените в кафенета, кръчми и магазини са ЕДНАКВИ в цялата страна, храната е уникално вкусна, морските дарове пресни, обслужването е класи над това по лайн0морието, а плажовете са чисти и безбройни, няма презастрояване, имаш свободен достъп до плажа навсякъде, домакините правят всичко възможно да се върнеш пак и пак при тях. Нека Ангелкова се разходи по плажовете на Йонийско море, да посети няколко острова и после да се нахака някъде извън почивната станция на МС, за да усети разликата.

    Коментиран от #20

  • 12 Прост Гост

    5 19 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    Не само това. Българинът иска да ползва 4 звезден хотел на цената на квартира. Да яде и да пие на ниски цени в топ ресторанти. Да тръгне в Петък без резервация и да намери стая към плажа за десет лева. Да може да прави сандвичи от блок масата и да си тръгне с кърпите от хотела. Да си спре Вартбурга до водата на плажа. Крайно време е всяка жаба да си знае гьола. Повечето от тези дето плюят по черноморието не са ходили на море никъде от години. Иначе щяха да знаят че и при нас има качествени места но не и за без пари.

    Коментиран от #18, #26, #37

  • 13 Почти

    21 1 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Я кажи кой си построи хотел върху, подчертавам върху лодкостоянката в Тюленово. От терасите може да се изплюеш в морето. Допреди да построят тази идиотия ходех точно там. От 5 години съм в Гърция. Насила ме изгониха! Напиши Хотел Тюленово в Гугъл и се наслади на съсипването на най-екзотичната крайбрежна линия на Черно море

    Коментиран от #16, #19

  • 14 Йозеф

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    От изброените места в кое има пречиствателна станция? То ако ходиш до Резово по-добре ходи в Турция на море, там поне няма щипалки.

    Коментиран от #15, #22

  • 15 Прост Гост

    5 7 Отговор

    До коментар #14 от "Йозеф":

    А при нас може ли да настъпиш във водата морски таралеж? Щото на мой познат дъщеря му беше седем дни в болница след това. Щипалки не съм виждал от години. Къде ходите вие на плаж незнам.

    Коментиран от #17, #21

  • 16 mediator37

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Почти":

    Гледах по телевизията за новия строеж в Тюленво на поляната. Сега, първо в Тюленово няма плаж, ако не говориш там до рибарските лодки пет квадрата пясък. Ако си на Тюленово или се печеш на скалите около арката или ходиш на Малкото море, може и на с.о.Кария (нос Шабла) , че са най-близо. Ние по принцип говорим за класически плажове. Тюленово е бутиково място за ценители, не е за стандартни семейство плажуващи, нежели с деца.
  • 17 Таралеж

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Прост Гост":

    Не, не може, понеже таралежите не живеят в токсична и мръзна среда! Освен това, медузи и щипалки има там, кудето видата е изключително мръсна! Ето, научи и още нещо днес!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 mediator37

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Почти":

    Ама защо не им кажеш за минералните води. И на Тюленово даже тече от една тръба по скалите минерална вода. На Кария се събличаш по плувки и се къпеш в безплатна баня на открито с най-прекрасната минерална вода за кожата -серниста. Такава приятна температура, огромен дебит. Къде го има това по света безплатно? Защо не им кажеш за Шабленска тузла. Едно намазване с такава кал във Франция е 90 евро. На тузлата безплатно. Дрънкат глупости за нашето море, без да го познават.
  • 20 Ахаха

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Йозеф":

    Много точно си описал нещата. За съжаление мутрите няма да се откажат да ни заливат с помията си. В момента се чудят с какво и как да ни принудят да отидем в мутрохотелите, където едва ли не да сме им длъжни и направо благодарни, че сме им посетили клоаката. Едва ли не с анцуг адидас, въртейки на пръст позлатен ланец и мякайки, ще ни обяснява, че съм длъжен да им търпя селяндурщината и спарените задници! Не може да ни накарате да отидем на мутроморието, което в последно време от Черно е преименувано на Кафяво море, особено Варненско.
  • 21 Йозеф

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Прост Гост":

    По плажовете, където ходя до сега не съм видял медузи, водорасли или морски таралежи. В пясъка дори няма черупки от миди, няма фасове, шлюпки от семки, кочани от царевица. Само бял пясък. И рано сутрин заргана кълве като луд, а местните лапетии вадят октоподи. Ако те мързи да мъкнеш такъми може да попиташ в кой ден и къде има рибен пазар, там може да си купиш директно от прегорелите на слънце рибари пресен улов, хората дори ти чистят рибата пред теб и ти я дават в плик, да не се тормозиш. В селските магазини е чисто, подредено, изглеждат мнооого различно, явно хората инвестират.

    Коментиран от #25, #28

  • 22 mediator37

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Йозеф":

    Турското село отсреща срещу Резово се казва Бегендик. На 15 август две кадъни с черни щалвари се разхождат по огромния 4 км. плаж на Бегендик без нито един плажуващ. Така е години подред, без изменение. С удоволствие ще пробвам този плаж, но ако направят КПП на Резово- Бегендик. Иначе не. Още повече, че на Резово точно плажът е смешен по размери и леко отвратителен в подводната си част с едри камъни, а ако реши да поплуваш 150-200 метра навътре, вече си в турски териториални води и може да те подберат с някое катерче.

    Коментиран от #33

  • 23 Ама моля Ви!

    4 2 Отговор
    Пишете в заглавието, че не става дъма за Гърция! Загубихте ми времето да я чета.
  • 24 Наблюдател

    3 1 Отговор
    Дано гларусите оценят намаленията....
  • 25 И къде

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Йозеф":

    я готвиш тази риба? На терасата на хотела ли? Или в къмпинга между легените с лук на земята. Не говорим за диво къмпингуване тип Робинзон Крузо а за туризъм. Доста съм обикалял по Гърция и знам че 95% селата там са на септични ями. Ако мислиш че мръсната вода отива към небето добре. Явно не си се гмуркал иначе щеше да знаеш че има доста по големи медузи от при нас.

    Коментиран от #36

  • 26 mediator37

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Прост Гост":

    Да. Искат супер и хипер, ама не щат да плащат. Ето, на най-претенциозните бих препоръчал най-нафукания и скъп български курорт- Дюни. Резервирайте в една от двете марини, които са като дворци на шейх, строени на плажа през 2010г. и ето ви еко курорт без забележки. Клаузата сийвю е 30 лева на ден.
    А ако искат еко- море без да плащат, на нула метра разстояние южно от Дюни почва т.нар. "Шофьорски плаж" дълъг 1,5 км. , прекрасен, широк, кристален, нудистки, с пясъчни дюни отзад и голи рибари с въдици на през 30-40 метра всеки плажуващ един от друг. Обаче трябва да се пътува с кола и с кола да се връщаш, ако не спиш на Дюни. Обаче къде да са чували, да знаят, че и да са ходили, да направят сравнение.

    Коментиран от #27

  • 27 Ходил

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "mediator37":

    Шофьорският плаж е един от най-мръсните. Входът в морето е скали и каманяци. В Дюни единият от хотелите (Пеликан) беше залят с вода и от тогава пернишките мутри на ЛС просто са затворили половината сграда, но не го ремонтират. Като допълнение към идилията ше кажа, че от резервата Камчия постоянно пъплят змии. В самите хотели има някакво измислено магазинче, където може да се купи едно нищо. Та прехвалените Дюни са чист мутренски продукт. Много пари за нищо!
  • 28 Ахахахха

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Йозеф":

    Боза боза боза. Лафове тип соцреализъм с цел някой да се смили над родните мутри и да иде да даде някой лев. Не. Съжалявам хотелиерче, няма как! На кое викаш зарган?! На някоя полудрогирана мутра ли?! Понеже риби отдавна няма в Черно/Кафяво море!

    Коментиран от #35

  • 29 До морските

    8 2 Отговор
    Вижте какво, ясно е, че се нуждаете от някой лев за да оцелеете. Но в България туризъм няма. Манталитета на квартирния туризъм не сте променили. Вие порсто по никакъв начин не може да ме накарате да изхарча пари при вас. Отивам в Гърция! Това е! Менте море, менте хотели, менте храни, менте напитки, менте обслужване. Само дрането на пари е много истинско! Няма да дойдем! Не ни чакайте! Имахте 30 години да си смените манталитвта, не успяхте. Пробвайте догодина пак!

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Д-р По навътре.

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "До морските":

    Ако искаш отивай в Патагония.
  • 32 Колкото и да

    6 1 Отговор
    ме убеждава част от форума,не стъпвам никъде .Независимо север,или юг! С трици,май,муни не се ловят! От 2007 крак не ми е стъпвал.Цялата фамилия( с две коли) почивахме в гръцко.Разликата е огромна!Няма да изреждам плюсовете.Форумците ги посочиха достатъчно. През 2013 опитахме за първи път при другите комшии.Тръгнахме с известни резерви,който буквално се сринаха със самото пристигане.Идеален,чист,плаж на 30-40 метра от хотела.Тихо,уютно,никаква гъчканица .Зеленина,цветя,като на рекламна снимка.Шезлонг + хавлии,кърпи всяка сутрин в банята.Опаковани,чисти! Без пари.Обслужване,храна на корем,плодове,всичко прясно и в изобилие.Персонала от - до е винаги позитивен,усмихнат ,но истински.Не по задължение.По историческа обремененост,мислехме,че като сме българи,ще гледат на нас по особено.Оказа се,че там ни уважават и са много по дружелюбни към нас,от макетата,който броим за братя( посещавал съм ги десетки пъти по работа).Не правя реклама. Просто умеят да водят този изнес.
  • 33 Този плаж

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "mediator37":

    е военна зона, над него има турска казарма. Там никога не е имало плажуващи.
  • 34 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не ми е ясно защо трябва да плащам":

    Поради същата причина заради която трябва да плащаш и 20%ДДС което си е данък за стойност добавена от търговеца за да спечели а не от тебе.
  • 35 Йозеф

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ахахахха":

    За Гърция пиша ве, в черно море и миди няма вече.
  • 36 Бг Туриста

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "И къде":

    Медузи има в празната ти кратуна...медузите не обичат силно солена вода. На Йонийско море я съм видял една- две за всичките години, за които почивам там, я не. А морски таралежи обитават само и единствено скалисти места и брегове. Иначе от поста ти си личи че си куха лейка , стояне, пак си повръщал в противогаза.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Туриста с хладилната чанта

    4 0 Отговор
    Каквото и да пишете, Бг турзма умря, разсипан от алшните бушмени, които се подвизават по мутроморието. Аз от петнадесетина години приключих с тая клоака и сега разбирам че не съм сгрешил. Гърция, Турция а от миналата година открих и Албания и Хърватска ...хората са на светлинни години напред, знаят как се прави туризъм ..на места вече ограничават притока на туристи, защото нямат физическата възможност да ги обслужват. И като чета постовете на родните мутрохотелиерчета...ми няма начин, няма земна сила, която да ме накара да се върна на гобно...морието.Каквито и да ги смитате, GAME OVER за мутротуризма. Бийте капаците и продавайте, че догодина само за пилчарници ще стават казармите, дето сте настроили ....
  • 39 Играча

    2 4 Отговор
    Просто ви е много мъчно като видите как се забавляват по богатите от вас. Като минавам с 63ката никой не идва да ме обижда. Гледате с дебелите си жени на другата страна. Много си е хубаво даже на морето. Има си лъскави хотели и супер заведения. Плажове с яки барове и яки мацки. А зимата се почива на много по хубави дестинации а не при смотаните гърци и мазните турци. Ама си иска пара а не торбичките от Литъл и бурканите от баба. Добрия туризъм никога не е бил за бедняци. Няма и да бъде.

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Хотелиера

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Играча":

    И като се събуди...се оказа заобиколен от яките мацки на околовръстното..хахахаха
  • 41 По голем играч

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Играча":

    Абе, брато. Колко пъти ти казвам да спреш да шмъркаш ''Tide'', много силен ти идва..мИни на ''ОМО''..по-ефтинко и по-малко поражения нанася.
  • 42 Няма как

    2 0 Отговор
    За мен, от две петилетки българското черномориe е NO, NO. Не само не си почивам, ами се ядосвам за разни български простотии.
  • 43 Яна

    1 1 Отговор
    За всеки влак си има пътници, ходете си там където се чувствате най добре за мен и децата това е LUCKI Family в Равда
  • 44 емо73канар

    1 0 Отговор
    Масови фалити на мутренските комплекси и събаряне то им ще ме върнат на нашето черноморие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове