25 Май, 2020 11:40 4 658 31

Жена шофьор профуча през Пловдив със 142 км/ч

  • войната на пътя-
  • пътна полиция-
  • превишена скорост-
  • пловдив

Общо 531 водачи на МПС са санкционирани за превишена скорост при полицейска акция

Жена шофьор профуча през Пловдив със 142 км/ч - 1

Полицията е установила 1361 нарушения и образува 20 бързи производства за криминални престъпления в рамките на специализирана полицейска операция. Акцията по засилен контрол на водачи на МПС на територията на Пловдивска област стартира вчера и ще продължи и през днешния ден, предава TrafficNews.

Участие в проверките са взели служители на районните управление и на секторите "Специализирани полицейски сили" и "Пътна полиция". В хода на операцията са проверени 1825 автомобила и 2150 лица. Съставени са 340 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 870 броя.

Петима от водачите са установени да шофират след употребата на наркотични вещества. Тестът с техническо средство за употреба на алкохол е отчел, че 6 от шофьорите са седнали зад волана след употреба на алкохол над 1.2 промила.

За превишена скорост са санкционирани 531 водачи на МПС. В рамките на населено място са били засечени 20 автомобила при движение с над 100 км/ч, като най-високата заснета скорост е на територията на Пловдив, където 41-годишна жена е шофирала със 142 км/ч. Заснетата извън населено място скорост е от 137 км/ч. при ограничение от 60км/ч.

25 от проверените водачи са били неправоспособни. 21-годишен млад мъж от село Маноле е задържан в полицейския арест, след като проверяващите установили, че е неправоспособен, а за да избегне санкцията, предложил на полицаите подкуп. За управление на превозни средства без обезопасителен колан са санкционирани 197 водача.

При проверките на двуколесни моторни превозни средства са констатирани 13 лица, които не са използвали обезопасителни каски. При проверките са установени 8 водачи, които са имали неплатени глоби, на които са отнети свидетелствата за управление. С нередовни документи са били 140 души.

24 от автомобилите са били без застраховка гражданска отговорност. 10 от шофьорите са извършили нарушения, като говорили по телефона си по време на движение. Санкционирани са 9 водачи на МПС, преминали на червен сигнал на светофарна уредба. 34 от проверените лица са извършили нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци, маркировка и светлинна сигнализация. От движение са спрени 6 превозни средства.

Констатирани са 292 бр други нарушения по Закона за движение по пътищата. Образувани са 20 бързи производства срещу извършители на криминални престъпления, извършени на територията на ОДМВР Пловдив. Установено е и лице, обявено за общодържавно издирване.

Служителите на реда са образували и две предварителни проверки за управление на МПС без регистрация.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ние какво да ръкопляскаме

    23 2 Отговор
    че са си свършили ежедневната работа за вършене 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
  • 2 Гост

    22 12 Отговор
    Тия от пловдив са най-големите диваци. Всяка 2ра новина е за тях. Ама нормално то там българи няма или са турци или гърци.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 много път изминал

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Има и голяма популация помаци. Но друго искам да ти кажа: тия, които не бръснат никой и нищо не са майничките, а софиянци. Карай из страната достатъчно километри и часове, и ще видиш.

    Коментиран от #16

  • 4 ееее

    28 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    За София просто не пишат заповед от горе. По околомръсното с 80 разрешена те задминават все едно си спрял, абсолютно безумие и 100% дрога.

    Коментиран от #30, #31

  • 5 qwerty

    15 2 Отговор
    Да няблъскат булевардите със сфетофари. Да ве изгради една хубава организация за зелени вълни, по по-теснитд улици спящи пошицаи. В Русе ако караш нормално и те хване вълната си ок. В Букурещ минаваш през града за отрицателно време. Верно, ще и по три минути има червно, ама като те псне си караш 60 и си само зелено. Имат си камери дето им следи натовареноста и според нея гласи всичко. С тез булеварди с Пловдв нощем и с 200 може да караш.
  • 6 Учуден.

    17 3 Отговор
    Тия от полицията защо крият номера тая е явно техен човек???

    Коментиран от #23

  • 7 Процесор Кучков

    16 0 Отговор
    Жената котка гони Батман за оплодителна процедура и те така......
  • 8 viki

    21 4 Отговор
    Какъв див изрод - двукопитно животно трябва да си да летиш с над 130 км в час в градски условия в голям - натоварен град в светлата част от денонощието с много хора по улиците и коли??? За такава варващина 100+ час в града през деня трябва моментално да се отнема книжката и двата рег.номера на МПС-то за 10 години и 5 000 лева глоба!

    Коментиран от #29

  • 9 Сани

    17 0 Отговор
    Какъв е процента нарушители жени, и какъв мъже.Струва ми се, че жените са повече.
  • 10 Гошо

    8 0 Отговор
    Тия майните са си €б@ли майната
  • 11 Дърт

    12 0 Отговор
    Жена шофьор и негър скиор няма!
  • 12 Иво

    13 3 Отговор
    Предлагам поредната поправка в закона - за шофиране с превишена скорост от над 50 км - директно пандиз! Без ирония!

    Коментиран от #21, #28

  • 13 Borislav Popov

    5 2 Отговор
    Браво Мaa шумахерке! Mоята каруца вдигна 170km градско имам и видео! :P

    Коментиран от #14

  • 14 Borislav Popov

    1 8 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Aко иска някой да знае да напишеш в google.. Шофьор „летя” със 170 км/ч. на оживен булевард в Пловдив... и пак имам книжка..
  • 15 Гражданин

    8 3 Отговор
    Кардиналното решение за намаляване жертвите по пътищата в населени места за цялата страна са единствено и само повдигнати пешеходни пътеки тип „ЗЕБРА”! Навсякъде в страната където вече са изградени на тези участъци няма катастрофи!Кръстовищата със светофарна система също трябва задължително да бъдат повдигнати!Така шофьорите не могат да влизат в тях с висока скорост!

    Коментиран от #27

  • 16 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "много път изминал":

    Ако под софиянци имаш предвид водачи на автомобили със софийска регистрация да знаеш че 95% от тях са родени и израснали на стотици километри от София.Да не говорим,че много провинциални клонове на фирми също са със софийски номера.

    Коментиран от #18

  • 17 Бай

    7 2 Отговор
    Он не е у групата на данчо рушвета че вече не е катаджия а всичките са един дол дренки създадени да рекетирът на пътя и нищо !!!Аре стига той превишил оня пил а като не си?По леко ли е на близките че си карал със 60км ама си направил обратен на 2на непресечна и убиваш човек!!!Пълно е с малоумници и като лети някой трезвеник по магистралата в насрещното е по не опасен от това че си пил 1 бира така ли или че съм дигнал 50км повече като съм преценил че може и е безопасно ?
    РЕКЕТА ТРЯБВА ДА СПРЕ И НЕ КОНТРОЛ ДА СПИРАТ А ДА РЕГУЛИРАТ ТРАФИКА НЕ ДА НИ РЕКЕТИРАТ НА ПЪТЯ 30г
  • 18 изминал много път

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Да, прав си! Забележката е уместна. Но когато някой с номер С, СА, СО, СВ, профучи с два пъти над разрешената скорост, отнеме предимство, когато ми свети от километри по магистралата, когато ме засече, няма как да знам потеклото му.
  • 19 Onq s motikata

    6 2 Отговор
    Драконовски мерки си трябват!
    Ей сега да и лепнат 1 г. затвор / 2 г. без книжка / 10 000 лв. глоба и 10 точки.
    Да видиш скучубрата дали ще прави отново така следващият път.

    Коментиран от #26

  • 20 цербер

    4 0 Отговор
    ЖЕНА-ШОФЬОР Е КАТО МЪЖ-СТЮАРДЕСА. ХВЪРЧАТ СИ.
  • 21 Пилот

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Иво":

    Е, аз като карам с 260, защото до там е ограничена ти ще искаш направо смъртна присъда. Е верно, че е извън града.

    Коментиран от #24

  • 22 Жената шофьор

    4 1 Отговор
    Вижте ме как карам..........аз съм най-великата до следващото дърво
    .
    .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 тъй тъй карай

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пилот":

    То когато се утрепеш само ти - добре, ами защо да страдат невинни хора. Между другото, боледувал ли си от хепатит? За донорство питам.

    Коментиран от #25

  • 25 Kirumo

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "тъй тъй карай":

    По твоята логика жив немец няма да е останал и пътищата им би трябвало да са осеяни с трупове и автомобилни части.
  • 26 Kirumo

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Onq s motikata":

    Дай ми една разумна причина за такива мерки. Дай ми една разумна причина да не се кара с над 140 при път с три ленти в посока, разделителна мантинела, без пешеходни пътеки, светофари и кръстовища. В Германия, в повечето случаи, подобен път го наричат аутобан и е без ограничения. Полицията в България слага камери само на такива места.
  • 27 Kirumo

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гражданин":

    За катастрофите жестоко грешиш. В развитите държави защо нямат повдигнати пешеходни пътеки тогава? От къде на къде ще си троша окачването и ходовата част заради повдигнати пешеходни пътеки? Дупките са ми достатъчни.
  • 28 Kirumo

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иво":

    Аз предлагам друго решение : Реални ограничения на скороста, защото някак не върви да има ограничение от 50км/ч на път, който на практика е извън града, с три ленти в посока, разделителна мантинела, без пешеходни пътеки, светофари и кръстовища. Също, на магистралите и извънградските ни пътища, които биват наречени "аутобани" от ББ, да са без ограничения както са си аутобаните в Германия.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Kirumo

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ееее":

    Изгради си някаква техника на шофиране, научи се да обичаш шофирането, създай си дадени навици и начин на мислене зад волана и след това и ти ще можеш да си караш напълно безопасно със 100+ км/ч. по околовръстното.
  • 31 Kirumo

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ееее":

    Само не разбрах от къде дойде тази "100% дрога". Искаш да изтъкнеш, че си бил под влияние на такава докато си писал коментарът си? Или просто искаш да изтъкнеш, че си фен?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове