Last news in Fakti

25 Май, 2020 15:08 5 220 31

Извънредното положение свърши и отново започнахме да се избиваме по пътищата

  • катастрофи-
  • катастрофа-
  • войната на пътя-
  • птп

Сериозен ръст на катастрофите и жертвите от 14 май досега

Извънредното положение свърши и отново започнахме да се избиваме по пътищата - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 2 седмици след края на извънредното положение полицията отчита ръст на катастрофите в страната. Проверка в сайта на Министерството на вътрешните работи показва, че за 10 дни – от 14 май досега, са станали 184 катастрофи.

За сравнение през първите две седмици от месеца пътнотранспортните инциденти са 135. С близо 50 по-малко. От 14 май до днес 16 души са загубили живота си на пътя, а 214 пък са пострадали.

За сравнение данните от 1 май до 13 май загиналите са 14, а ранените са 166.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щабът е на ФАЩ

    58 16 Отговор
    И преди се избивахме, просто ги пишеха Коронавирус със съпътстващи заболявания.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Димитър

    28 5 Отговор
    Чувалите свършиха.....
  • 4 Генерал Инструктор

    25 4 Отговор
    Ще ви спретна национален щаб !
  • 5 Гост

    21 7 Отговор
    От короната е
  • 6 сигурно

    29 2 Отговор
    До края на август ще има повече умрели в катастрофи от колко ,от короната !

    Коментиран от #11

  • 7 Рошко

    31 7 Отговор
    Ми че то за два месеца измрвхс повече от кастрофи отколкото от измисления ви вирус и извънредно положение
  • 8 Кокорчо🙄

    23 5 Отговор
    Ше се мре яко ама яко ше се мре

    Коментиран от #13

  • 9 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    24 5 Отговор
    Яко ще мрат хора, каза по този повод ген. Майтапчийски...

    Коментиран от #16

  • 10 Driving pleasure

    22 7 Отговор
    Пропагандата пак тръгна! Позатихна короната върнахме се на ПТП щото освенда плашите стадото, че ше мре друго няма.

    Като отчитате статистика на ПТПтата преди и след поне дайте коректна такава. При еди колко си пътувани има еди колко си катастрофи! Щото 20те катастрофи в повече ако са при двоен ръст на пътуванията всъщност имаме намаляване на процента! А коректно е да се гледа точно това - процент съотнесен към общ брой пътувания а не числов показател за броя катастрофи

    Като цяло поредния напън да вдигате врява по темата е лесно обясним - има качени за обсъждане нови промени на ЗДП и ново дране на шоьорите и трябва да се създаде подходяща пропаганда овцете да го приемат това ново дране с отворени обятия щото видиш ли било за тяхно добро...
  • 11 Абсурдистанска реалност

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "сигурно":

    Гарантирано и подпечатано с подписа на абсурдистанската комплексарщина !
  • 12 Матей

    19 1 Отговор
    Ами въведете го пак извратеното положение,впрочем в някои от уродливите му форми то си го има и досега.Избивали се по пътищата,че какво друго да правят ,оядени чорбаджии,шило в торба не стои.Обзаведоха се се с бързи коли и хайде на рали,Монте Карло,че и подквасени.Какво ще му мислят откачалниците,веднъж се живее,да го изкарат като търсачи на силни усещания.Глоби не ги стряскат,само разкулачване и пълна конфискация.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Напушен

    5 10 Отговор
    От 10 години карам без птп , даже и на 8 големи мастики мога да ви возя гладко. Не всеки става за шофьор!
  • 15 Новините на Шайката

    18 3 Отговор
    Катасрофирали , убити , ограбени, изнасилени, отвлечени, КОВИД1984... НО ТИКВИЧКИТЕ СТОЯТ МАГИСТРАЛИ И ФОНАНСИРАТ РАЗВИВАЩИ СЕ КОЛЕКТОРСКИ ФИРМИ ! Честито на печелившите
  • 16 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Хайде появете се на протестите
  • 17 КИРО

    19 0 Отговор
    Искам ЩАБ за катастрофите по пътищата и поне 2 седмично да ни уведомява за крутите мерки по пътищата : джигити, пияни, друсани бързо производство и в затвора + солени глоби и конфискация ....СПРЕТЕ убийствата на здрави и работоспособни българи !!!

    Коментиран от #18

  • 18 Driving pleasure

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "КИРО":

    Прост въпрос... как така в Германия има двойно повече катастрофи на глава от населението отколкото в България... а България има тройно повече жертви?!
    Аре като отговориш на тоя въпрос тогава да ривеш кат батлан за щабове и затвори щото може да се окаже, че трябва да затваряме не шофьорите!
  • 19 Driving pleasure

    11 0 Отговор
    Ако жалкото, но за сметка на това крайно малоумно стадо в булгаристан четеше не само мединия бълвоч, ами си направи труда да прочете и статистиката, която самия КАТ публикува току виж открило че
    От превишена скорост наркотици и дрога загиват 10тина човека годишно според самия КАТ
    И че нещо съвсем различно, което не се оправя с кибичене в храстите и тринога мори жалкото булгаристанско стадо, ама то е прекалено глупаво да разбере от къде му идва и се задоволява само да вика ура когато му увеличават глобите!

    За последните 3 години може би 5 пъти няха увеличени глобите - повиши се и събираемостта им... само дето жертвите не намаляха, просто едни МВР тарикатковци остригаха блеещото стадо и си накупиха джипове...

    Коментиран от #31

  • 20 Васил

    11 2 Отговор
    Нормално все пак сме нация от Бай Ганьовци начело с Ганьо от Банкя.
  • 21 Ирон

    13 2 Отговор
    Стадото трябва да се плаши с нещо, да се чувства винаги виновно и да бъде глобявано и смазвано с всичко възможно! За десетина кретеноиди се вдига врява до небесата се една цел, да плаща и плаща. Никой нищо не неправи за подобряване на маркировката, да се оптимизира системата, да се премахнат хранилките, да не се продават книжки и да се въведе обучение в училище. Само глоби и наказания, без да се търсят други начини за подобряване на мисленето на водачите.
  • 22 Тито

    3 0 Отговор
    Избиваите се олигофрени .
  • 23 2346кофа

    5 1 Отговор
    Единствено и само коронавируса е виновен за катастрофите на пътя.Няма друг виновник.
  • 24 Браво

    5 0 Отговор
    Карай Ганьо ти си велик и другите са фендели.Като се измааш у некои кажи че той те е ударил и така.Пред Ганьо всички на колене-веднага.
  • 25 Васил Левски

    4 1 Отговор
    всичко лъжа от крадцев ГЕРБа
  • 26 Васил Левски

    5 0 Отговор
    всички, които ескалират паниката с вируса и други заплахи за хората, са терористи.И всеки трябва да бъде наказан! За невярна информация Борисов и неговата банда под СЪДА!

    Коментиран от #27

  • 27 селянин 1

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Васил Левски":

    Така требва да бъде,аз съм,,за,,тия от факти що бегат от корумпираните,,кат,,джиници що не каат нещо за бойците на боко с бонусите на първа линия..данчо,иван,йордан-събирачи на такса,,спокойствие,,на пътя..да юркаш и да знаеш къде да запреш,да те не щракнат.
  • 28 Малко са деа!

    1 1 Отговор
    Колкото повече бугари мрът толкова по-добре.По-малко българопитеци ще се раждат по-малко малки бг изродчета и Светът ще може само да прогресира.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 High

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Driving pleasure":

    Къде си тръгнал срещу вятърните мелници ? На тия глоби се крепи държавата ,)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове