26 Май, 2020 08:49 2 100 19

Мъртви делфини на Алепу

  • алепу-
  • мъртви делфини

Предполага се, че причина за смъртта на делфините е заплитане в мрежи

Мъртви делфини на Алепу - 1
Алепу Снимка: фейсбук

Мъртви делфини са открити на плаж Алепу, съобщава bTV.

Телата на морските бозайници са намерени между курортните комплекси "Дюни" и "Свети Тома".

Предполага се, че причина за смъртта на делфините е заплитане в мрежи.

Само за този месец има десетки сигнали за мъртви делфини на зелените телефони по цялото Черноморие. За тези на плаж Алепу обаче няма подадени нито в Регионалната екоинспекция, нито в Община Созопол.

И от двете места възнамеряватда направят проверка по случая.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тревога

    7 6 Отговор
    Защо циганите са зарибявани от протестантски пастори?Това се наблюдава в селища където има много цигани:Кюстендил,Стара и Нова Загора, Ямбол, Чирпан ,Сливен,Елхово.България е православна държава,с православно вероизповедание.Предсавителите на протестанти в циганските общности ,какво целят-отнемане на деца и превръщане в марионетки и с променено съзнание.Къде са циганските водачи и образованите цигани.Проверете какви са тези проповедници.
  • 2 Рибарче

    5 16 Отговор
    Работил съм рибар по морето на грип и на талян делфините са най голямата напаст и проказа за рибарите мразим ги от дъното на душите си, има ли делфини няма риба няма и пари най големият надник дето съм го правил беше през 2005 год -1 700 лв вадят се пари но делфините пречат а последните години са се навъдили страшно много .
  • 3 Вирусолог

    3 7 Отговор
    От котонавирус са починали
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Барба Гканьо

    3 4 Отговор
    От мрежи ли ...нема начин. Най-вероятно е от високата концентрация на фекална маса по БГ гов..оморието. Скоро така ще намират и туристи, осмелили се да се чамбуркат в отходната яма на Европа..

    Коментиран от #6

  • 6 Рибарче

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Барба Гканьо":

    Ей професоре а чувал ли си за тровене на делфини с риба в която има отрова??? Обикновенно се прави от собственниците на таляни. Десет литрово шише от минерална вода се ползва за шамандура и се пуска в морето да го носи течението на него има вързано тънко въже два метра с тежест и на въжето се връзват през разстояние риби пълни с отрова а след това вече делфините намират отровната стръв и си я хапват защото са винаги гладни и ненаситни.

    Коментиран от #7

  • 7 Барба Гканьо

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Рибарче":

    Абе явно нищо не ти е влязло в главата и изобщо не вдяваш за какво иде реч, ама нейсе...А да тровите делфини си е чисто престъпление, капиш, направо плачете за панделата.
  • 8 Рибарче

    3 0 Отговор
    Явно имаш проблем с главата, какви делфини съм тровил бе умник защо ми говориш в множествено число това че знам за какво става въпрос незначи че съм го правил.А по въпроса с това дето пишеш ми е пределно ясно плюеш българското черноморие но последните години на повечето курорти бяха изградени причиствателни станции и като цяло морето е чисто бъди спокоен а ако случайно някъде по морето има останала някоя друга тръба от която текът фекалии то такива като теб ходят да се хранят от там даже и тръбата неможе да им насмогне и в морето не капва дори и капка фекалии благодарение на такива като теб.

    Коментиран от #9

  • 9 Барба Гканьо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Рибарче":

    Хахахахаха....на фекаломорието не съм стъпвал от години...виждам че си от туземците, нещо много бързо дигаш кръвното. И не го увъртай, хич нямам намерение да те съдя , факт е, че щом знаеш как се тровят делфини значи си поне съучастник....и нищо не ти е ясно, в главата ти е само как да хванеш повече риба, че да изкараше пари. И се научи от време на време да ползваш препинателни знаци..от далече си личи, че зорлем си го докарал до осми клас, ама и това е съмнително. Апропо- спри да си слагаш сам плюсове, че ставаш смешен....

    Коментиран от #13

  • 10 ХХХ

    0 1 Отговор
    Научихте се най-сетне да ми триете злобните излияния. Благодаря!
  • 11 🔶🔷♦️

    1 1 Отговор
    Факт е, че за съжаление не е чисто нашето черноморие, дерматолозите го знаят отлично това, защото точно от черноморските летовници печелят доста. Аз лично цацата поради тази причина я отказах, много мръсна вода пуска при размразяването. А цаца винаги съм обичал и много добре си я спомням че беше по-чиста. Благодаря за инфото как тровят тези прекрасни създания - делфините. Недейте да ги нападате, защото: 1) ако рибата ви препълни магазините, цената й ще падне и 2) при наличие на опасности от хищници, рибата се размножава по-бързо (за да запазат вида си), но е хубаво да имат условия за това, а фекалиите определено не помагат. Тоест делфините помагат, а не вредят.

    Коментиран от #12

  • 12 Барба Гканьо

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "🔶🔷♦️":

    Прав си във всяко едно отношение и те разбирам напълно...А дали Рибаринът ще те разбере, силно се съмнявам. За него по-важното е да напълни гушката, а делфините...абе тях ще ги трови и с колове ще ги избива ако може, че иначе надник няма да има.
  • 13 Рибарче

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Барба Гканьо":

    Ти наистина не си добре !!! Много добре знам къде трябва да има препинателни и всякакви други знаци просто не ми се занимава особено като знам че пиша на човек който се храни от фекална тръба не си заслужава усилието а ако искаш мога да ти кажа и още няколко начина за премахване на делфини.🐋🔪

    Коментиран от #14

  • 14 Барба Гканьо

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Рибарче":

    Хахахахаха, все съм виждал бесни селинджъри, ама за първи път попадам на екземпляр като тебе. Спри поне да се излагаш, то вече на всички ни стана ясно че си бракониер, ама ...дивото зове, та и твойта работа същата. Точно бандюги като тебе разсипаха такава хубава страна.

    Коментиран от #15

  • 15 Нептун

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Барба Гканьо":

    Ти какъв си бе природозащитник или някакъв последовател на Грета Тумбата? Колегата хубаво ти е казал откъде да се храниш като неискаш да ядеш риба. Наистина делфините са напаст и са страшно много те са като вълците в природата и трябва да се тровят а най ефикасният начин е с дънни примамки които се залагат навътре в морето и се
    мери дълбочината и ако е примерно 40метра се ползва пак шише което затворено празно тънък сезал и тежест камък камъкът се връзва най отдолу на сезала който е дълъг 35 метра за 40метрова дълбочина а от горният край на сезала се връзва шишето и дефакто то се дига на 35 метра и остава на 5 метра под водата и не се вижда и е застопорено на едно място и когато морското течение клати бутилката с въздух мърдат и рибите които са навързани за него и създават впечатлението че са живи и делфините ги нападат много е ефикасен тоя метод и с една такава примамка можеш да премахнеш до няколко делфина наведнъж само колегата дето не е споменал много е важно отровата предварително да се увие в свинско черво и да се стегне хубаво за да не я размива водата и се набутва в коремчето на рибата така може да стои няколко дена докъто дойдът гладните пакостници ако те интересува патентът е гръдски и гръдските рибари така се борят с вредителите делфини казвам ти всичко това за да те е яд и да ти кажа че неможеш да направиш нищо по въпроса.

    Коментиран от #16

  • 16 Барба Гканьо

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Нептун":

    Абе, трътляк, що се правиш на луд. Сега от рибарче стана Нептунче...хахахаха, колеги били. Чиста проба бракониери сте, ооопс, грешка-''си'', така де, рибарче мое...просто ревеш за панделата. Ако бе нормална страна, досега да си прибран на топло....хахахахаха, превъплащенията на един негодник-първо рибарче, сега пък нептунче...хахахаха. Пич, много си елементарен, бетер от варненски гларус си елементарен. Айде чао..приятно трепане на делфини ти пожелавам.

    Коментиран от #17

  • 17 Трон

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Барба Гканьо":

    Ти си бил много прост бе Ганьо...
  • 18 Леля Сийка

    1 0 Отговор
    Фекалийте от варненското езеро явно вече са се разнесли навсякъде - милите животинки
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    Вярное наистина са се размножили много ви ждал съм на едно място няколко стада от по 30-40 делфина.А е така защото няма естесвен хишник които да намалява популацията им затова са толкова много.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове