27 Май, 2020 09:08 6 187 21

Проф. Дюлгерова: Коронавирусът беше политически инструмент

  • проф. нина дюлгерова-
  • коронавирус

Специалистът беше  категоричен, че Русия си е върнала предишната значимост на световната карта

Проф. Дюлгерова: Коронавирусът беше политически инструмент - 1

“Всичко в световната политика се решава от задкулисието” коментира в предаването “Делници” експертът по международни отношения проф. Нина Дюлгерова. Тя заяви още, че без да се мине през ново споразумение, като това в Ялта, нещата нямало да се оправят. Специалистът беше категоричен, че Русия си е върнала предишната значимост на световната карта и без нея вече не можело да се мине.

Относно световната пандемия, свързана с коронавируса, Дюлгерова обясни, че това била добре използвана тема, с чиято помощ да се изразходват милиарди, без никой да търси сметка за това как се харчат тези пари.

“Коронавирусът вече има своите невероятни финансови измерения. В резултат на това, този политически инструмент съсипа икономиките на много държави”, обясни още Дюлгерова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сигурно

    76 7 Отговор
    От коронавируса шайката спечели милиони !

    Коментиран от #9

  • 3 Руски еничарин

    20 49 Отговор
    Професор по заслуги към БКП-КПСС.
  • 4 Копейкин

    21 38 Отговор
    На някои "професори " още им ехти в главата залпа на Аврора .
  • 5 цербер

    20 6 Отговор
    Специалистката беше категорична, експертката по международни отношения проф. Нина Дюлгерова.
  • 6 Носталгия по Сталин

    14 36 Отговор
    Рублата - световна валута. Радев - краля на вселената...

    Коментиран от #8

  • 7 Михаил Евграфович Салтиков-Щедрин

    17 20 Отговор
    „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво се случва в Русия сега, ще отговоря - пият и крадат“
  • 8 Икономиста

    45 5 Отговор

    До коментар #6 от "Носталгия по Сталин":

    Куба и С. Корея минимално кличество жертви, богатите капиталисти от обора рекордьори по жертви равносметката :капитала е по важен от човешкия живот! Сороснята стана за смях.

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Гражданин

    38 2 Отговор

    До коментар #2 от "сигурно":

    Грешиш, не милиони, а милиарди отнесоха по сметките в Доминикана, Ливан, Оман!
  • 10 Сделано в СССР

    10 15 Отговор

    До коментар #8 от "Икономиста":

    Московлии никога не са зачитали човешкия живот !!! Макар и бедни капиталисти .
  • 11 big

    12 3 Отговор
    Абсолютно точно!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Варненка

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Икономиста":

    Куба е с изключително добра медицина за бедна държава. Не е от най-посещавани те от китайски, европейски туристи държава, за да имат много случаи първоначално, а и на 100 %не може да се вярва на обявените цифри. Ако С. Корея означава Северна Корея ми е много любопитно откъде знаете каква е ситуацията там?Къде има данни публикувани, че да се информираме и ние. Ако става въпрос Сингапур обявява 23 жертви при доста голям брой заразени. Но дали броят жертвите сред заразените на тяхна територия работници (от Бангладеш, Индия, Филипини, Малайзия) Там клъстърите са сред тях, а едва ли имат застраховки, които покриват лечението им). Ако оцеляват е заради това, че са по-млади или явно щамът, който върлува в Азия е по-малко смъртоносен. А професор ката е професор по икономика от старата школа. А не лекар... Естествено е, че продължават борбите за надмощие, пазари и икономическите войни в света. И Русия за съжаление не е особено печеливша в момента. Ако въобще има печеливши... По-правилно е да се говори за по-малко губещи... Кризата е глобална...
  • 14 варненка

    4 4 Отговор
    Малцина са спечелилите от коронавируса. Спечелиха занимаващите се с онлайн търговия.Но едрите риби като Джеф Безос. Че ще има кражби и злоупотреби е ясно. И колкото повече "помощи" се отпускат толкова повече ще се краде и злоупотребява от не добросъвестни и нагли хора.У нас малко остана за крадене и помощите от ЕС няма да стигнат до никъде, за да покриват последствията от икономическата криза... Която ще е дълга явно. Ще бъде контролирано и малко по-умерено краденето, доколкото това е възможно.Добив на петрол, автомобилостроене, авиотранспорт, туризъм... Има много засегнати отрасли, ще има много фалити, голяма безработица и т. н. Ще стане много по-зле преди да почнат да се оправят нещата и ще отнеме време. Коронавирусът не е замислен като политически инструмент. (Аз лично поддържам теорията, че е спонтанно възникнал в природата или неволно изтърван от лаборатория, който е претърпял мутация и е станал силно вирулентен) Но че се ползва за политически инструмент е ясно. Всеки, който драпа за власт съзнава, че може да се възползва от народния гняв. Но пък как не осъзнават, че дойдат ли на власт в период на криза скоро ще са пътници и те. Защото недоволството на масите ще засегне и тях. Неминуемо...
  • 15 Мими

    6 6 Отговор
    Стига с тези комунисти-все пак умират хора от този вирус !
  • 16 варненка

    3 1 Отговор
    Или целта е да се докопат за малко до властта, че и те се облажат. Никой не се е размислил за народа и няма решение, с което да се подобри икономическото състояние на хората Няма как да предотвратим световна криза, която ще удари и нас.Трябва да се вземат мерки да няма умиращи от глад.И да има някакъв консенсус между управляващи и опозиция(навсякъде по света, във всички държави). Независимо кой е на власт. Но надали е възможно да се случи... Думата "единство" е само в речника вече. Иначе да плюем и недоволстваме можем всички. Особено анонимно на клавиатурата на телефона или лаптопа. А адекватни предложения и решения някой да има???
  • 17 Скарлет

    5 1 Отговор
    2008 год се повтаря!!!Тогава , когато, дълговете на държавите скочиха с много трилиони долара!!! Сега, отново, правителствата ще трябва да наливат стотици милиарди эа да спасят икономиките си от беэумните МЕРКИ эа борба с един ВИРУС!!! Апропо, като се повтори това упражнение няколко пъти, трилиони директно сменят собственика си!!! Така се купуват цели компании и биэнеси или съответно се раэрушават!!! СЭО иэвърши престъпление към човечеството, водена от престъпни цели!!! В режим на световно падане ни поставиха!!!
  • 18 Радев

    9 0 Отговор
    Бедните не са проблем тях лесно ще ги нахраним.Проблем са богатите - нямат наяждане!
  • 19 Баткото

    3 0 Отговор
    Каката на снимката много налята! Хубави балкони! Ашколсун!
  • 20 Казуар

    1 2 Отговор
    Произхожда от семейство на комунисти, даже и по приказките и може да се разбере.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове