Last news in Fakti

27 Май, 2020 11:42 8 476 32

Мъж издъхна след тежка катастрофа с дрогиран шофьор

  • загинал-
  • катастрофа-
  • златни пясъци

Загиналият е 78-годишен

Мъж издъхна след тежка катастрофа с дрогиран шофьор - 1
Снимка: Shutterstock

На 22.05.2020 г., около 16:40 ч., по пътя Варна – кк "Зл. пясъци“ л.а. "Ауди А3“ с 19 годишен водач блъска в странична лява част л.а. "Опел Корса“, който излиза от страничен паркинг и се включва в главния път, при което не пропуска движещия се по пътя с предимство л.а "Ауди“.

При удара двата автомобила се отклоняват в ляво, като л.а. "Опел Корса“ се блъска в дърво. Вследствие на ПТП е пострадал 78-годишния водач на л.а. "Опел Корса“, който е откаран в болница и при преглед там са установени множество фрактури и травми на вътрешни органи, настанен е за лечение в отделение "Реанимация“ с опасност за живота, като на 24.05.2020 г. същия е починал.

Установено е, че водачът на л.а. "Ауди“ е управлявал МПС след употреба на наркотици – при тестване техническо средство (полеви тест) е отчетена положителна проба за канабис. Лицето е задържано за срок до 24 ч., по случая се води досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мемфис

    35 12 Отговор
    Милиционерите са само регистратори!
    Ако дрогирания си беше платил подобаващо, нямаше да има и следа от наркотици!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Така ще е

    38 7 Отговор
    докато полицаите не вземат наистина да си вършат работатата и докато съдиите оправдават виновните.
  • 4 Довечера

    28 7 Отговор
    Довечера ще го пишат КОВИД
  • 5 Да така е

    30 20 Отговор
    Питам КОЙ Е ВИНОВЕН в ситуацията???Ами раэбира се,че дядката който иэлиэа от паркинга.

    Коментиран от #8, #13

  • 6 Това казва всичко

    26 11 Отговор
    Не пропуска движещия се по пътя с предимство.

    Коментиран от #19

  • 7 бг брат

    21 30 Отговор
    за една цигарка дето е пушил преди седмица... Пенсионерите са много по-опасни на пътя!!!

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Закон океан

    31 5 Отговор

    До коментар #5 от "Да така е":

    Да де ама не съвсем....щото в закона има един такъв член който гласи: При възникване на опасност от ПТП, водачът е длъжен да намали скоростта и да спре. Ха сега....един добър адвокат може да се поозори ама да изкара съпричиняване на ПТП а и с тоя канабис!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Рашо

    25 0 Отговор

    До коментар #7 от "бг брат":

    Да не е пушил, забранени са!

    Коментиран от #15

  • 11 Село

    34 3 Отговор
    Избиите ги тези мръсни наркомани то иначе няма отърване от тях.
  • 12 гларус

    35 3 Отговор

    До коментар #7 от "бг брат":

    Предполагам,че за разлика от ,,дядката,,Вие не можете да си паркирате колата на заден като него .Да предположим ,че е погледнал и е нямало никого на пътя ..Но със скороста на наркотика идва косачката като мълния подобно на случаят с Милен Цветков.Теории...А закона не разрешава да караш пил или дрогиран.В случаят е убииство .

    Коментиран от #16

  • 13 Баш Бащицата

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "Да така е":

    Принципно дядото е виновен, че е изскочил без да спази предимство, но другият е виновен, че е карал под въздействието на ............ Т.е. според закона виновни са и двамата. Върви и доказвай, че нямаш сестра, а и дали наистина не е могъл да намали, ако не е бил отнесен от тревата,,а и колко е бил отнесен....

    Коментиран от #14

  • 14 Баш Бащицата

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "Баш Бащицата":

    И забравихме също въпроса с каква скорост е карал пафналия трева младеж? Дали според ограниченията или отгоре. Колко е хвърчал и колко е спрял след като възниква ситуацията?
  • 15 бг браат

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "Рашо":

    а не е ли възможно преди ден-два да си пристигнал от Нидерландия да речем... а теста връща седмица назад. Мислиш ли, че един масур ше те държи толкова време?
  • 16 бг браат

    5 14 Отговор

    До коментар #12 от "гларус":

    Паркирам си колата по много начини. Не съм шофьор от вчера, даже имам златен талон. На месец минавам 2-3К км. Не карам пил , а и не друсам. Тва че в месеца пуша една цигара и тъпия тест го отчита след седмица нз колко е вярно...
  • 17 Вие не разбрахте ли че

    23 0 Отговор
    от това поколение не става и чеп за зеле.
  • 18 Айде на бас

    13 5 Отговор
    То е все едно да си пил 5 бири в Неделя и в сряда те спират эа проверка и си пиян според дрегера им.
  • 19 стоян

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Това казва всичко":

    До 6 ком =Щом има паркинг -значи ограничението на скороста е 50 км =А този дрогирания с каква ли скорост е карал че е ударил дядото
  • 20 Докато се уреждат и купуват книжки ще

    13 0 Отговор
    продължаваме да сме първи по смъртност. Също и крайно либералния режим за наркоманите и употребяващите алкохол,и лицата управляващи МПС,без свидетелство за правоуправление.Вижте статистиката на загиналите водачи на МПС между 18 и 30 г.и си направете изводите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Патриот

    6 2 Отговор
    До довечера починалия (лека му пръст) ще е в статистиката за Ковид-19.
  • 23 Очевидец

    8 0 Отговор
    От паркинга има пряка видимост 400 метра. (и за двамата) излизащите са почти перпендукулярно на магистралата, понякога във върволица. Често слагат камера за скорост. Джигитите профилактично понамаляват. Има си съпричиняване отвсякъде
  • 24 Лили от ГЕРБ-ЖЕНИ

    12 1 Отговор
    Младостта е бързо отминаващо предимство... На прав участък младеж се е блъснал в стълб и е загинал на място на пътя Симитли-Черниче... Моторист загина пред погледа на пътуващи на пътя Ловеч-София в близост до ловешкото село Голец... 16-годишен тийнейджър издъхна след нелепа катастрофа в участъка между селата Красново и Строево странично се сблъскали мотопеди „Априля“ и нерегистриран „Ямаха“ Пловдив... Ученик остана без глава след удар в пътен знак с подарен преди 14 дни мотор... 22-годишният Даниел Анелиев-Камичето е обичал до полуда мощния си мотор, но загина в жестока катастрофа край Враца... Млад моторист без книжка загина в храсталак край Велико Търново... Младокът Пламен от Трявна бил забелязан да управлява мотора си изправен на една гума, паднал на пътното платно и бил прегазен от бус "Ивеко"... 33-годишен рокер с висока скорост се забил в тротоар и главата му се е разцепила на две... "Летящ" моторист загина на Хемус... .16-годишна шофьорка и спътникът й загинаха след удар в стълб... Пишлигар на 16 години без книжка размаза петима с лъскаво Ауди и се скри в гората...после го намериха разплескан...
  • 25 Мимч

    12 0 Отговор
    В случая,като четем излиза,че е виновен починалия,излиза от паркинг,но 19 годишния изобщо не реагира,защото е друсан.Докога ще четем за такива младежи и ще им дават книжки и коли да кара,те са опасни винаги.Затова конфискация без книжка за 50 години и зандан за 50.Иначе няма оправия с тях..
  • 26 Бат Жоро

    4 2 Отговор
    Няма казус. Законът ясно е определил виновния. Този който е употребил. Дори причината за катастрофата да е във водача нарушил правилата на движение. Това не е само по нашето, а и по световното законодателство. Няма какво да спорим. Това е закон. Спазва се. Не е предвидено изключение. Коментарите са празни приказки.

    Коментиран от #27, #29

  • 27 дедо Йоцо

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бат Жоро":

    В закона нищо не се казва ясно и точно.Тълкува се според човека.

    Коментиран от #30

  • 28 факт

    0 0 Отговор
    "Засягането на кръвоносните съдове от коронавируса е такова, че може да предизвика всякакви заболявания. Болестта отнема средно 13 години от живота на болния при мъжете и 11 години средно при жените"
  • 29 Не точно

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бат Жоро":

    В Германия, на аутобана те тестват с машина, която с точност определя дали си под ВЪЗДЕЙСТВИЕ, те това е в световното законодателство, нещо което тук липсва. Как е възможно да не си под въздействие, па да та се съдят като надрусан логика нигде
  • 30 Ясно е

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "дедо Йоцо":

    В правилника пише, че е забранено шофирането под въздействие на алкохол и наркотици, а всичко останало е произвол
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове