Last news in Fakti

27 Май, 2020 12:52 1 586 8

Д-р Николай Костов: Хлорохинът води до тежки аритмии, уврежда зрението

  • хлорохин-
  • коронавирус-
  • лекарства-
  • д-р николай костов

Лекарството се използва от много години за лупус, малария , ревматоиден артрит

Д-р Николай Костов: Хлорохинът води до тежки аритмии, уврежда зрението - 1

Преди седмици в България започна доставката на хлорохин, който се ползва за лечение на коронавирус. Дни по-късно от Световната здравна организация (СЗО) спряха тестовете с лекарството, тъй като се смята, че то може да влоши състоянието на болните от Ковид-19.

"Лекарството се използва от много години за лупус, малария , ревматоиден артрит. Това не е изненада, той има много странични ефекти, които не са свързани само със сърдечната дейност, която доказано уврежда. Води до тежки аритмии, уврежда зрението при по-дълготрайна употреба и по-големи дози". Това каза председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки д-р Николай Костов пред телевизия "България он ер".

Според проучване върху 100 000 пациенти и с доста голяма статистическа вероятност може да се твърди, че хлорохинът увеличава смъртността.

"При бременност може да увреди плода, защото преминава плацентарната бариера. Затова не се препоръчва на жени, които се готвят да забременеят или са бременни", допълни д-р Костов.

По думите му толкова ниска заболеваемост в страната никога не е било. "Тя е толкова ниска, че можем да кажем, че българите са най-здрави от десетилетия насам. При нас това се усеща при потребленията на лекарства. Например, за респираторни инфекции спадът е до към 80%. Това са лекарства за лечение на висока температура, хрема, противовирусни средства, лекарства за деца", категоричен е председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки.

Пандемията и ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирус се отразило и на аптечния бизнес. Оборотите спаднали 20- 30%, а в някои аптеки и повече.

"В нашия бранш комуникацията за намаляване на ДДС-то тече от години. Непрекъснато даваме като примери различната ставка за лекарствата в другите европейски държави", допълни д-р Николай Костов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пако

    1 4 Отговор
    От СЗО обявиха че,най-новото лекарство с/у
    “смъртоносния вирус” е сярната киселина,която
    е тествана успешно върху хора над 65,или така
    наречената рискова група....
  • 2 ЦЕНООБАЗУВАТЕЛЯ

    4 0 Отговор
    ТОВА Е НАЙ-ВРЕДНОТО ЛЕКАРСТВО ,ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО Е ЕФТИНО,МНОГО ЕФТИНО И Е МНОГО ВРЕДНО ЗА ФАРМАЦЕФТИЧНИТЕ МОНОПОЛИ.
  • 3 Мнение

    3 0 Отговор
    Не очаквайте от СЗО да обявят лек срещу корона вируса или която и да е друга болест!
    Този сбирщайн от представители на фармацефтични организации и др. подобни, доказано работят срещу човечеството!
    Тяхното мото е, ако лекува (особено евтино) го премахваме от пазара!!!
    Няма да се изненадам, ако хлорохина наистина помага!
    СЗО трябва да бъде премахнато, заедно с Бил Гейтс (патентоносителя на коронавируси още от 2010-11) и другите облагодетелстващи се индивиди!!!
  • 4 Не знам,

    4 0 Отговор
    Хлорохин е добрият,стар аналгин хинин.По старото поколение е израснало и лекувано с него.Блистер със 10 бр,тъмнозелени хапчета,размер на средно копче.При грип,силна простуда,дори при начален стадии на пневмония,се назначаваше.Продажба беше свободна.Цена,доколкото помня- 25 ст/ блистер.Аспирин струваше 10 ст/ блистер.Докато отпиеш глътка вода и той се разпадаше на каша в устата.Баби,или майки директно купуваха и сутринта 1+2 аспирин и аналгин хинин.Още на втория пример,температура,втрисане изчезваха.На третия ден,грипа се изпаряваше.След " Демокрацията" първата работа на европа беше да забрани на Фармахим производството му.Не отговарял на техните изисквания за безопасност! Защото бил СТРАШНО ВРЕДЕН! Сигурно е вреден! Защото струваше стотинки,но с уникален и бърз ефект.Това означаваше огромен износ на наше производство, и опасен конкурент на техните скъпи лекарства.Тези от СЗО са сбирток от лобисти на най големите фармации в света.Затова Дончо им тегли майната,и ще им врътне крана от 550 млн годишно.Той самия го приемаше,защото лекарския му екип са тъпи канарчета,който не знаят истината.Тази организация трябва да бъде разпусната до крак.Нова система,с нови служители.Този,тъмния буквално ни притиска,че било страшно,но ще дойде още по страшно!? Гейбил явно го натиска да наложи негови ваксини и лекарства.
  • 5 цербер

    1 0 Отговор
    По думите му толкова ниска заболеваемост в страната никога не е билА. Пандемията и ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирус СА се отразилИ и на аптечния бизнес.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 миш

    1 0 Отговор
    Вярно е ,някога щом пиеш аналгин -хинин и на другия ден си късоглед и ти прилупва сърцето.Не сте ли смешници?
  • 8 ЛОГИКА ЙОК

    0 0 Отговор
    НЯМА ЛОГИКА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АРТРИТИ,ЛУПУС,МАЛАРИЯ И ДО СЕГА ДА НЕ Е ВРЕДЕН ЗА ТЕЗИ ПАЦИЕНТИ С АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ,А ДА Е ВРЕДЕН ЗА КО-ВИРУСА ...