Last news in Fakti

27 Май, 2020 13:49 3 605 11

Трима работници от "Балкански поток" край Нови пазар с Covid-19

  • балкански поток-
  • коронавирус-
  • мерки

Кметът на Нови пазар уточни, че строителите живеят в работническо селце на обекта, който е извън общинския център

Трима работници от "Балкански поток" край Нови пазар с Covid-19 - 1
Снимка: ВМА

Сред обявените нови 17 души, заразени с коронавирус през последното денонощие, трима са в Шуменска област. Те са от групата работници, пристигнали за строителството на газопровода "Балкански поток" край Нови пазар.

И тримата мъже са били контактни с работника, който на 25 май беше приет за лечение в шуменската болница след като PСR теста му се оказа положителен, уточнява БНР.

От РЗИ в Шумен уточниха, че работниците нямат симптоми на Covid и не се налага да бъдат лекувани в болница. Те са изолирани от колегите си.

Кметът на Нови пазар уточни, че строителите живеят в работническо селце на обекта, който е извън общинския център. По думите му, цялата група от 130 души строго е спазвала 14-дневната карантина след пристигането в България и на практика строителите не са имали никакви контакти с жителите на района.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Далекий и ничей, как Сургутнефтегаз

    4 2 Отговор
    Баце по-добре да не се заиграва за втори път, че братишките да не пратят некое хапче за лечение.
  • 2 цербер

    2 2 Отговор
    Трима работници от "Балкански поток" край Нови пазар СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ с "Covid-19".
  • 3 Ей така

    7 5 Отговор
    ще стане с туризма.Като ни налазят руснаци и румънци и пак ще пламнем.Затова да се разреши само вътрешния туризъм при затворени граници.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИНФЕКЦИОНИСТА

    7 1 Отговор
    хоТЕЛИЕРИТЕ Е РЕСТОРАНТЬОРИТЕ МНОГО ХАЛЧНИ И ПАК ЩЕ ПЛАМНЕМ КАТО ГОЛЯМА КУПА ИЗСУШЕНО СЕНО. СЪЧКИТЕ НА МАНГЪРКОВ ЩЕ ДОЙДАТ ОТ ВЪН.ОТ НАЧАЛОТО НА ЮНИ КАТО НИ НАЛАЗЯТ ГЛЕДАЙ КО ЩЕ СТАНЕ.УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЯМАТ АКЪЛ, ПУСКАТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ БЕЗ ДА ТЕСТВАТ ДЕЦАТА. А ТРЯБВА ДА Е ОБРАТНОТО. ТЕСТВАШ И ОТВАРЯШ.БЪЛХАРНИКА НЕ СЕ НАУЧИ НА РЕД. ВИЖТЕ В КАУФЛАНД БЛЪСКАТ СЕ КАТО ОВЦИ, КАШЛЯТ,КИХАТ И ВСЕ БЕЗ МАСКИ. МАНГЪРОВ ОБСЛУЖВА ФАРМАЦЕФТИЧНАТА МАФИЯ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ.
  • 6 куку руку ку

    3 1 Отговор
    А бре, май месец се изниза, какво стана с тръбата за балкански поток? Нали трябваше да е завършена?
  • 7 миш

    2 0 Отговор
    Е,сега вече ,ще правим по 3-4 км на ден,а не по 5-6 км,но нищо все пак 2028г сме готови.
  • 8 плевен

    4 0 Отговор
    Е, много го усукват. Този тръбопровод го изграждат италианци, а за черната работа ползват нашите италианци. Ето къде се пресичат потоците на Ковита. Там българи почти няма.

    Коментиран от #9

  • 9 въпрос

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "плевен":

    Щом сички са италианци, ти за како съ месиш у проблемъ ?

    Коментиран от #10

  • 10 Рошко

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "въпрос":

    Той ни са меси, той пиши
  • 11 Анализаторр

    0 0 Отговор
    На края на месеца, най–късно средата на юни Баце щеше да реже лентички. Честна пионерска. Така каза. Ама заради ковида не уточни годината. Може и 2022!