Last news in Fakti

27 Май, 2020 19:45 3 033 29

Забраниха алкохолните нощни турове по морето

  • алкохолни турове-
  • слънчев бряг-
  • николина ангелкова

Контролът е отново от министерството, като се предвидени строги наказания

Забраниха алкохолните нощни турове по морето - 1
Снимка: Shutterstock

Баркроловете (целонощни алкохолни турове) са забранени за този сезон, предвид ситуацията в момента, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на блиц контрола в рамките на ресорната парламентарна комисия. Пред журналисти тя уточни, че предстои "Слънчев бряг" АД да изготви съответните указания в тази връзка.

Във връзка с предстоящото отваряне на ресторантите и в закритата им част от 1 юни, министърът каза, че заедно със здравното министерство се подготвят указания, които най-общо ще са аналогични на тези за откритите площи и терасите, уточнява БТА.

По отношение на предложението на министъра от 15 юни, в зависимост от епидемичната обстановка, да бъдат отворени дискотеки, нощни и пиано барове Ангелкова каза, че днес или утре да бъдат финализирани отново със здравното министерство указанията за отварянето им.

Министърът подчерта, че датата на отварянето на тези заведения е избрана и във връзка с подготовката на предстоящия сезон и планирането на организирания туризъм и на чартърния капацитет. Затова за България всяка предвидимост е важна и най-вече за конкурентното ѝ предимство, допълни министърът като отново подчерта, че водещ критерий ще е епидемичната обстановка в страната.

В отговор на друг депутатски въпрос - кога се очаква да бъдат отворени границите с Румъния за пътувания и с цел туризъм, министърът каза, че се очаква отговор от страна на румънската държава за това кога те ще имат готовност да отворят границите си с оглед на това, че се очаква одобрение от техния парламент на аналогичния на българския закон за мерките след извънредното положение. По информация от нейния румънски колега, министърът съобщи, че има очакване до края на тази седмица да има отговор на този въпрос.

В отговор на въпрос за намаляването на броя на спасителите по плажовете за това лято, гласувано с промени в Закона за здравето, министърът уточни, че това е правна възможност за концесионерите и наемателите, след това по преценка на Министерството на туризма се утвърждава конкретна схема, която ще е съобразно публикувани указания, дали искането им ще бъде удовлетворено или не. Контролът е отново от министерството, като се предвидени строги наказания.

Министърът подчерта, че няма да бъде допуснато да бъдат поставени в риск туристите и допълни, че ако се наложи да има по един спасител - например през юни, когато се очаква да има ниска заетост спрямо предходния период, или през септември, ще се направи организация, според която ще има задължително допълнителен спасител, който да може да реагира и евентуално при необходимост да замени колегата си. Предстои на страницата на ведомството да бъдат публикувани конкретни указания, съгласувани с БЧК, как да се изпълнява тази законова разпоредба.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прррц

    33 1 Отговор
    значи пияндетата ще правят дневни турове
  • 2 Последния софиянец

    33 3 Отговор
    Абе тая мисирка закопа туризма. Те чужденците идват само заради евтиния алкохол.

    Коментиран от #20

  • 3 Божко

    19 3 Отговор
    Отивам на море при приятели, да дойдат да ми спрат алкохола, няма проблеми. :))))))) 8===)
  • 4 истина е

    26 2 Отговор
    Английските прасета няма да дойдат със сигурност !

    Коментиран от #5, #6, #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "истина е":

    Ами те и руските няма да дойдат и ко праим.
  • 7 Ако полицията направи обиск по

    11 1 Отговор
    барчетата на ла-номорието ще види бутилираните ментета с метилов алкохол в 11 л.бутилки от минерална и изворна вода. Затова и отровата е евтина. Проверете симптомите след пиене в интернет,ако останете живи,макар и с хронични проблеми до живот.

    Коментиран от #12

  • 8 Барба Ганьо

    16 2 Отговор
    Батакът в туризЪма е пълен...Пак добре че комшиите са топ дестинации в световния туризъм, кеф ти Турция, кеф ти Гърция, па може и до Хърватска да се пуснем.
  • 9 dovolen

    11 2 Отговор
    Браво.Сега забранете и проститутките и чакайте "богатите"туристи.
  • 10 Няма сезон 2020

    9 2 Отговор
    И българите няма да отидат при тия "оферти" Най–близо при елиниките, а най–красиво в Черна гора.
  • 11 Дельо хайдутин

    11 3 Отговор
    Тия министри калинки кой им дава тия умни съвети. Може би турци и гърци заедно с по някой плик с парички. На нашето Лайноморие освен евтин алкохол има ли нещо друго което да привлече туристи. Не се сещам.
  • 12 Бг Туриста

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ако полицията направи обиск по":

    Аааа, това е редовен номер, ама се чудя как Валерката не се е задействал още. Още преди години ме отказаха от водката... първата и втората са евентуално маркови ( аз пия само ''Столичная'' или ''Смирнофф'' и съм в състояние само да ги помириша, за да позная ментето), следващите едно-две питиета направо те свалят под масата. А алкохолът в чужбина е скъп, верно, ама поне е истински , а не одеколон''Идеал'' ( по-възрастните знаят за какво говоря) бутилиран в маркови бутилки с менте бандероли. Абе ако се раздвижи НАП, много народ от пишман хотелиерите ще изпищи на умряло.

    Коментиран от #13

  • 13 И през ум не им минава на чужденците,

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бг Туриста":

    какво пият,те не могат да си представят,защото при тях това нещо не може да съществува.При инцидент с пиене на отровата,той отдава колапса,на препиване или взаимодействие с някакво заболяване или лекарства.

    Коментиран от #16

  • 14 варненка

    9 5 Отговор
    Ами естествено е да ги забранят. В Южна Корея затвориха наново барове и нощни клубове след като заразен с коронавирус е обиколил няколко нощни заведения за една нощ и има 34 нови случаи, свързани с конкретния човек. А в Англия все още имат страшно много заразени всеки ден. И много умрели. Само 20 безсимптомни, заразени с covid-19,пияни и надусани англичани са достатъчни, за да пламне целия Слънчев Бряг, Бургас и т.н.И тогава всичко трябва да затвори... Като ще пият да пият в една и съща кръчма. Да сключват договори с конкретни заведения ако трябва, да записват данни на всички, които ги посещават. Имена, контакти и да има договореност между държавите. Ако лице прояви симптоми или се тества като положително след завръщане от дадена туристическа дестинация да следва уведомяване на здравните служби в съответната страна. За да се търсят контактни лица за тестване. За да няма мощна втора вълна още през август - септември и въобще да не отворят училищата. И от Италия, Швеция идват алкохолни туристи, но значително по-малко. Но и тези държави са с много заразени, а в момента навсякъде са отпуснати мерките и не се знае дали няма да се повишат активните случаи още преди да е дошъл активния туристически сезон.
  • 15 Вълчо

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "истина е":

    После да не се чудиш,че всички жени от семейството ти се еВали за пари. Англичаните надали ще посетят Кочината за да попнат КОВИД 19 от мърлявите хотели и персонал по Черноморието.
  • 16 Бг Туриста

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "И през ум не им минава на чужденците,":

    Абсолютно си прав. Да оставим настрана с какво пък НИ хранят. Имам комшия, който работи от доста години като готвач...Остави, дори не искам да споменавам какво става в кухните, по неговите разкази. Да оставим настрана че масово крадат, ами хигиената...абе ко да ти разправям, сам се сещай. Затова от близо 15 години почивам по гръчко и съм си рахат. Никакви нерви, никакви ядове. Досега всичко е на 6 и затова си ходя там.
  • 17 Гост 0000

    7 2 Отговор
    Въъъхх....ами сега КО праИм, най-много са АЛКОХОЛНИТЕ туристи и НОЩНИТЕ"булки"....Аз не знам от моите приятели някой да почива на Бг. море поне от 10 год.
  • 18 Пача

    9 0 Отговор
    Коврите по морето щели да работят по схемата 60/40.Боко дава 60 кинта ,коврата 40 и ти я щавиш за без пари.

    Коментиран от #25

  • 19 ГОСТ 1

    8 2 Отговор
    Наглите и безскрупулни ресторантьори и хотелиери пак ще се опитат да заобиколят наредбата.Повдига ми се от тях.Нека тази година никой българин да не посещава т.н. известни и оборотни мутраджийски хотели и ресторанти.Дано фалират всичките,а "красивата" министърка да ходи при своите приятели на безплатен плажен чадър.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Люх

    7 2 Отговор
    Жива да не бях жива съм. И сега ко ши праят утрепките на сънито лятоска. Може би ще ходят на библиотека. Питам щото то освен такива други май не ходят вече на бг лайноморието. А дано фалират мутрохотелите , мутрокръчмите , мутробардаците и т.н. А най готино ще се получи ако покрай тях фалира и изчезне от картата мега отвратителния Бургас....Най "прекрасния град за живеене" в бг.

    Коментиран от #23

  • 23 габровец от варна

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Люх":

    Ааа,що така Бургас отвратителен?Хубав град,хубави хора има там.Не съм съгласен,МОЕ мнение.

    Коментиран от #24

  • 24 Последния софиянец

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "габровец от варна":

    И там като в София селяндурите съсипаха хубавия град.
  • 25 Jeep

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пача":

    Ще щaвиш, aмa друг път. Зa cегa caмо cекc без прониквaне е рaзрешен.
  • 26 Гост

    3 0 Отговор
    Предлагам министър Ангелкова да чете шекспирови сонети на английските туристи.
  • 27 Факт

    5 0 Отговор
    У нас идват утайката на западното общество заради евтиния алкохол и жени.
  • 28 Светла

    2 0 Отговор
    преди време точно хотелиерите тръгнаха да ни рекламират като дестинация за алкохолен туризъм, а населението също е насърчаването да се забавлява с алкохол, вземете брошурата на произволно избран супермаркет най-много са рекламите за алкохол, сега се вайкаме, че голям процент от населението злоупотребява с алкохола, на едно от челните места в европа сме по употреба на алкохол, че изметта на европа привличаме
  • 29 цербер

    1 0 Отговор
    " У нас идват утайката на западното общество заради евтиния алкохол и жени." Идват. Като съпоставиш заплатите във Великобритания и в България,резултатът е този. България това предлага....не вдига доходите на българите и чужденците тук правят каквото си искат. Помните ли как един нагъл брит ритна в главата българска камериерка? Да вземеш бухалка и да му счупиш наглата тиква!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове