Last news in Fakti

28 Май, 2020 17:15 3 254 30

Прокуратурата и икономическа полиция призовали на разпит протестиращи мед. сестри

  • медицински сестри-
  • протест-
  • системата ни убива-
  • мая илиева-
  • вера иванова

Това разкриха медицинската сестра Мая Илиева и Вера Иванова от ''Системата ни убива''

Прокуратурата и икономическа полиция призовали на разпит протестиращи мед. сестри - 1
Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

Защо и кой точно сме изплашили не мога да си обясня. Синдикатът на българските медицински сестри започна да бъде привикван от прокуратурата. Бойка Анастасова бе привикана преди две седмици, мен също ме викаха и искаха да отговарям на въпроси по телефона'', това заяви в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком лидерът на протестите на медицинските сестри - Мая Илиева.

Друга от протестиращите - Вера Иванова от ''Системата ни убива'', сподели, че прокуратурата е задействана от сигнал срещу действията на синдиката. По думите ѝ срещу Бойка Атанасова сигналът е подаден, тъй като тя оглавява синдиката в болница "Пирогов".

"Никой не ни казва за какво е сигналът. Искат да разберат кой и как е създал синдиката, с имена, с ЕГН-та, адреси. Започнаха по телефона директно да разпитват. Бойка отиде доброволно с адвокат, където се оказа, че нямат основание тя да бъде разпитвана. Тя беше викана в икономическа полиция в 6-то районно управление. Мен също ме извикаха по същия начин, поисках да бъда призована не по телефона, а писмено с призовка, за да знам като обвиняема ли ме викат или в друго качество", сподели Илиева.

"Оказа се че ние сме единствените в страната, на които исканията не са изпълнени'', коментираха те.

''Ние като синдикат не можем да подкрепим г-жа Мая Манолова, защото тя е политическо лице вече. Тя ни е помагала, когато беше омбудсман. Тези, които биха застанали зад нашите искания, могат да го направят, независимо от коя политическа партия са.", заяви още Мая Илиева.

"Ние се борим за живот. След 5 години успяхме да се преборим за един закон, който не беше приет в цялост и в момента има хора, които са оставени без асистент. Не мога да се обърна срещу човек, който ни е подкрепял, какъвто в случая е Мая Манолова, която тръгна да пише този закон. Ние сме ходили и при предишния омбудсман, но тогава той не ни обърна внимание. Толкова години сме се разграничавали от политически партии. Днес те нямат интерес към нас, предлагали са ни депутатски места и какво ли не, но ние имаме кауза и не ни интересуват тези неща. Заплашваха ни, вадиха ни нож, обгазяваха ни, с оръжие са ни заплашвали. Мен това не ме плаши, защото мен за живота ми не ме страх, аз искам детето ми да е добре, ако мен ме няма, него също няма да го има.", каза още Иванова и призова хората да ги подкрепят в исканията им за оставки и да излязат на протест'', заяви още Вера Иванова.

"След пандемията, дори и хората, които преди не знаеха защо протестираме, вече всички знаят. Аплодисментите ги приехме малко и като лицемерие, защото за повече от година много хора не разбраха защо протестират медицинските сестри. Сега, когато ни питат как да ни благодарят, аз винаги им казвам, че когато ме видят на улицата, нека да застанат до мен и това ще бъде най-голямата им благодарност.", призова мед. сестрата Илиева.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    53 5 Отговор
    НЕ ДА СТЕ ИЗПЛАШИЛИ....ВАС ВИ ПЛАШАТ...ТАКА ДЕЙСТВА ХУНТАТА И ГЕШЕФТА В БГ

    Коментиран от #20

  • 2 123

    50 3 Отговор
    Защо прокуратурата не се самосезира и да заведе дело срещу Тулупа, и неговата свита някои казва че били Хунта и това определение не е далеч от истината
  • 3 коко

    12 19 Отговор
    ''Ниe нe мoжeм дa пoдкрeпим Мaнoлoвa, зaщoтo тя e пoлитичecкo лицe вeчe. Тя ни e пoмaгaлa, кoгaтo бeшe oмбудcмaн. Тeзи, кoитo бихa зacтaнaли зaд нaшитe иcкaния, мoгaт дa гo нaпрaвят, нeзaвиcимo oт кoя пoлитичecкa пaртия ca.", зaяви oщe Мaя Илиeвa - Обяснете ми моля тая шизофрения? Значи Мая манолова вече не може,защото е политическо лице, ама други политически лица могат. ахахахаха

    Коментиран от #18

  • 4 Тези жени

    37 3 Отговор
    Са герои. Всеки ще има различно мнение, но те много добре знаят в каква среда работят, колко заплатени са колегите им в Европа и света. Как се отнасят към техния труд в нормалните страни. Те знаят и сред тях кои са достойни за уважение и кои са поставени без заслуги. Борят се за правото си да упражняват професията си достойно. Има ли нещо неясно?
  • 5 Тези

    7 31 Отговор
    не стават. Лакомия и нищо повече.

    Коментиран от #21

  • 6 Профилакториум

    26 3 Отговор
    Смее ли някой да се оплаче от Божеството ?
  • 7 барцелоняка

    15 3 Отговор
    Ми тей де короната мина, ся ща ви кажа аз на вас, няма вече пляскане от балконите
  • 8 Лекар БГ

    24 1 Отговор
    Тази новина може да учуди или възмути човек,много отдавна напуснал България.И тотално неинформиран,какво се случва тук.
  • 9 Boby

    20 2 Отговор
    То прокуратурата се е превърнала в бухалка, с която се удрят недоволните и най-вече казващите истините за разкапалата се хунта от мошеници и калинки.
  • 10 Горо

    19 1 Отговор
    Колкото и да не ни се иска ще трябва да се надигнем и ринем здраво.Колкото повече отлагаме толкова по-яко стягат примката около вратовете си.С мутри не можеш да преговаряш те разбират само от тупаници,но са страхливци и като се срещнат с тълпа народ се на.си.рат
  • 11 Р. Овч.

    4 20 Отговор
    Ами тези добре платени протестърки са ясни. БКП им купи палатки, но Господ си знае работата и преди 4 дена вятъра в София им махна катуна. 😂😂😂😂Не прочетох обаче един ред в този сайт, за протеста пред президентството. Дали е случайно?

    Коментиран от #22

  • 12 Р. Овч.

    2 16 Отговор
    А някой прочете ли в този сайт, че добрите руснаци купуват само лоши американски долари последните 2 месеца?
  • 13 Р. Овч.

    2 15 Отговор
    А на журналистите в този сайт, им убягна, че добрите руснаци продават рекордно количетсво петрол на Китай, само че на загуба от - 8 долара. Дали и това е случайно пропуснато?
  • 14 Р. Овч.

    1 10 Отговор
    Сега не знам сайта дали не пуска определени неща в нечия полза или чисто непрофесионални ни спестява информация?

    Коментиран от #19

  • 15 Руски дипломат – първи секретар

    1 9 Отговор
    Внимание, внимание. Говорит москва.
  • 16 Това са незаконни призовавания по

    1 2 Отговор
    телефон,също и искането на установъчни данни за лицата от обществена организация,регистрирана по законни обстоятелства.
  • 17 Р. Овч.

    1 8 Отговор
    Аааа, ясно от къде духа вятъра тука. Явно има северо-източно подкуоено влияние. Айде.
  • 18 Обеснявам

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "коко":

    Синдиката официално няма прево да подкрепя което и да е политическо лице. Политическите лица имат право да подкрепят синдиката. Ако пак не си разбрал, съжелявам.
  • 19 Голям праз

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Р. Овч.":

    Изчезни бе, гербаджийски тролей.
    Темата е използването на прокуратурата, като средство за натиск срещу неудобните.

    Коментиран от #27

  • 20 Яверт

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "12345":

    Щом плашат значи са изплашени. Просто на следващият протест трябва да сме доста повече.

    Коментиран от #26

  • 21 Българска поговорка

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тези":

    Сит на гладен не вяряа.
  • 22 Яверт

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Р. Овч.":

    Ти не си видял по "националните" телевизии нищо от протеста на 14.05.2020г. ама твоите приятели подредиха кордон от четери гъсти редици тежко въоръжена жандармерия пред народното събрание. В същото време "протестърите" пред президентството не смееха да си покажат носът от палатките. Толкова си сляп момче, толкова сляп!

    Коментиран от #23

  • 23 Яверт

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Яверт":

    Уточнявам защото се получи малко неясно. Става дума за "протестърите" в палатките които са разположени срещу президентството. Не съм фен на Гн. Радев но го предпочитам 1000 пъти пред Плевналиев или Искра Федосова.

    Коментиран от #28

  • 24 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    ловки ,,закони,, СИНДИКАТА НЕ МОЖЕ !!!!да подкрепи ,,политическо лице,,!!!!!тоест...работниците да го духат/нямат ПОЛИТИЧЕСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО.....АКО ги чуят,чуят....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ФИНЦИ

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Яверт":

    ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА НАДИГАИ СЕ НАРОДЕ ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ТИРАНИТЕ ОТ ГЕРПППППППППППППППППППП
  • 27 Р. Овч.

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Голям праз":

    Ооооо това го написа сам ли? А беше ли до мая галева на протеста? Ти ли беше един от 100 80%иво христов? 😂😂😂😂😂😂
  • 28 Р. Овч.

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "Яверт":

    Разбирам, че г-н Радев за теб е майка и баща, но това не означава че е президент.Той си е агент на кремъл и нищо добро не е направил за страната ни. Ако щеш вярвай и на гумен речев, провери го какво сътвори 1996-1997г.😂😂😂😂
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Уважаеми, не защитавам или обвинявам някого! РБ не е Президентска, а Парламентарна Република. Не бъркайте Конституционните правомощия на нашия Президент с тези на президентните на САЩ или Русия - понеже все там са Ви очите и сърцата - кой на където му е кеф, разбира се !!! Това е една "представителна" фигура за страната , с излишно, на вятъра финансиране за целия президентски апарат. И десет пъти да отхвърли някое решение на Парламента, ония все пак си го приемат. Т.е. нищо не зависи от него !! Там са общо стотина специалисти-съветници, барабар с вицепрезидентина на държавната ясла !! И са добре платени - не ги мислете ! Не напразно покойния Божидар Димитров ратуваше за наистина Президентска Република. Тя води до по-голям ред, по-голяма отговорност. Сега всичко се размива и е мътно, като Янтра пролетно време !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове