28 Май, 2020 13:48 5 381 22

Бързият влак от Варна за София дерайлира след удар с лек автомобил

  • влак-
  • бърз влак-
  • каменец

Няма пострадали пътници и персонал от композицията

Бързият влак от Варна за София дерайлира след удар с лек автомобил - 1
Снимки: БДЖ

Бързият влак Варна – София удари лек автомобил на прелез в участъка Плевен – Левски и дерайлира. Композиция № 2602 от Варна за София престоява на спирка Каменец от 12:05 ч. след опит за неправомерно преминаване на лек автомобил на жп прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация.

По време на преминаване на влака през прелеза в участъка между гарите Левски и Пордим, водач на МПС прави опит да премине и се удря в първия вагон на композицията. Вследствие на удара вагонът е дерайлирал с втората талига.

Бързият влак от Варна за София дерайлира след удар с лек автомобил

Няма пострадали пътници и персонал от влака. В момента на място се извършват огледи и следствени действия. Създава се организация за превоз на пътниците с друга композиция. Във влака са пътували 105 човека. Тъй като участъкът е двупътен, няма да има прекъсване на движението на други влакове.

БДЖ призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 3 Отговор
    А сега де туй на како мяза?

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТОВА СА ХОРА

    23 0 Отговор
    БЕЗ ГРАМ МОЗЪК В ГЛАВИТЕ ДА ПРЕМИНЕ ПРИ СПУСНАТИ БАРИЕРИ. ПЕТ МИНУТИ НЕ РЕШАВАТ НИКОМУ НИЩО, САМО СТРАДАНИЕ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ. ТРЯБВА СИВОТО МОЗЪЧНО ВЕЩЕСТВО В ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА ДА ДЕЙСТВА НО ЕДВА ЛИ

    Коментиран от #4, #13, #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бърз и яростен

    20 0 Отговор
    "......водач на МПС прави опит да премине и се удря в първия вагон на композицията". Представяте ли си! Между локомотива и вагона! Само не е написано "дрогиран и пиян". Този ще да е някой братчед на убиеца на Милен Цветков, решил че вагонът е пълен с "белязани" журналисти. Колко мъка има по този свят!
  • 6 ха ха

    17 2 Отговор
    Трябва да се промени закона. Предимство на автомобилите. Спира влака, изчаква бат' Сали да си прекара 'рендето' през прелеза и продължава. Вече го направиха с автомобилите и 'зебрите', що не и с влаковете.

    Коментиран от #21

  • 7 Да живее БДЖ 🚂🚃🚃🚃🚃

    11 1 Отговор
    Възможно е шофьорът на колата да работи като шофьор на рейс в някоя фирма за превози и като е видял че влакът е пълен с пътници да го е ударил от яд. 😂😂😂

    Коментиран от #15

  • 8 ееее

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ковидиотизъм напреднала фаза
  • 9 Идиот, до идиота в тая държава

    8 0 Отговор
    1 Такова говедо просто до края на дните си не бива да се качва на автомобил. Как няма желание в тая държава за корави закони и свястен съд. Да видим дали после ще прави всеки, каквото си пожелае...
    2 Сега оня главанак от НКЖИ пак да обяснява, как прелезите без бариери и пазач са по-сигурни. Тоя прелез преди беше с пазач и цяла бариера. Инцидент нямаше. Туриха едно келяво светофарче и стана много "по-сигурен". За уволнение са тия. На такива места трябва да има персонал. Тук се отговаря за човешки животи и не визирам тоя случай, но в много други човешката намеса е от голямо значение, за да не стане катастрофа.

    Коментиран от #16

  • 10 Мимч

    9 0 Отговор
    Щом този неможе да види,че преднего има влак и се блъска в него,представете си какво щеше да стане ,ако имаше спирка с група хора.Този явно е бил друсан с всичките налични наркотици.Веднага за Белене до живот,докато не е затрил няколко човека..
  • 11 Комунистите са виновни

    6 0 Отговор
    Виновни са, че ги НЯМА!!!
  • 12 Христозов

    2 1 Отговор
    Амнистия за всички затворници, няма еднакво правораздаване за тези в затворите и тези извън затворите!!!
  • 13 Там има много

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТОВА СА ХОРА":

    от покровителствания електорат...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шекспир

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее БДЖ 🚂🚃🚃🚃🚃":

    Хаха.Аз тъкмо ги похвалих и те се осраа

    Коментиран от #17

  • 16 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Идиот, до идиота в тая държава":

    Просто не трябва да има прелези !!!! Поне по главните жп линии !! Още повече уж ще стават високоскоростни ! По София-Варна и София-Бургас да има не повече сто прелеза , даже сигурно и по-малко ! С 40-50 милиона най-много могат на всичките да направят надлези или подлези и веднъж завинаги да се забрави за тая идиотия катастрофа на жп прелез !!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    1 0 Отговор
    В новините съобщиха,че водачът на джипа е йордански гражданин.Коментарът е излишен.
  • 19 курейски дик татор

    0 0 Отговор
    много оскъдно инфо за пилота ,платил е стъбилно
  • 20 Аз лично

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТОВА СА ХОРА":

    лично ако бях пътник във влака, бих ушамарил водача на мпс то. От простотията му 150 души страдат.
  • 21 ддд

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха":

    то си пише в закона ЧЕРНО БМВ С ПРЕДИМСТВО
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове