Last news in Fakti

30 Май, 2020 08:57 5 129 32

Божков: Акциите на "Левски" са джиросани на новия собственик

  • васил божков-
  • левски-
  • собственост-
  • акции
Божков: Акциите на "Левски" са джиросани на новия собственик - 1
Снимка: БГНЕС

Акциите на "Левски" са джиросани на новия мажоритарен собственик на клуба и пътуват към България. Това съобщи в своята страница във "Фейсбук" доскорошният финансов благодетел на тима Васил Божков. В публикацията си той не спомена името на Наско Сираков, който изрази готовност да бъде новият притежател на ценните книги, уточнява bTV.

"Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“. Управляващата хунта ще използва любовта ви към „Левски“, за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава.

Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари.

Акциите на ПФК “Левски“ АД са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България.", написа Божков.

В редица изказвания в последните дни Божков и фактическият собственик на 86,6% от акциите на "сините" Георги Попов заявяваха, че ще предадат акциите на голмайстор номер 1 в историята на тима - Наско Сираков.

Прехвърлянето идва два дни, след като изтече срокът, в който министър-председателят Бойко Борисов можеше да предяви претенции към акциите. Те му бяха прехвърлени на 8 май от фактическия им собственик Георги Попов и занесени пред сградата на Министерски съвет на 13 май от журналиста Сашо Диков.

Борисов не пожела да ги приеме. От своя страна Божков и Попов настояха изрично да получат неговия отказ (дори мълчалив), за това от "Левски" пратиха запитване към премиера. В няколко свои изказвания премиерът заяви, че не се чувства собственик на клуба и няма намерение да оперира с акциите, а писмото на "сините" ще изхвърли.

Попов, който стана собственик на акциите в началото на 2019 г., заяви, че ще прехвърли собствеността на клуба на Сираков безвъзмездно. Той заяви, че заедно с Божков са инвестирали 25 млн. лева в "Левски". Заплащане за ценните книги обаче няма да иска, за да може да се избегне фалит и нагнетяване на социално напрежение.

Преди седмица, в предаването "120 минути", Сираков заяви, че е съгласен да бъде новият собственик на "Левски". Той не е разкрил как ще действа, за да запази клуба от фалит, като заяви, че ще отговори на журналистическите въпроси, след като прехвърлянето на акциите стане факт.

Самият Божков организира анкета във "Фейсбук" за нов собственик на "Левски", която Сираков спечели. Той изпревари депутата от ДПС Делян Пеевски, сръбския наркобос Сретен Йосич и Бойко Борисов.

В момента Божков и Попов са в Дубай, като българската прокуратура им повдигна няколко обвинения и иска екстрадицията им у нас.

Междувременно "Левски" продължава да е в тежка финансова криза. Тя настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на Божков. Оттогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули. Преди дни ръководството на "сините" взе решение да приеме 500 000 лв. от депутата на ДПС Делян Пеевски, въпреки че този акт предизвика разделение сред привържениците.

Футболистите не са получили всичките си заплати и могат да разтрогнат договорите си по всяко време. Засега подобни индикации няма. Те тренират за мача си срещу "Лудогорец", който трябва да се изиграе на 5 юни.

В тази ситуация, чрез отворено писмо в медиите, феновете на "Левски" поискаха съдействие от Бойко Борисов за отмяна на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Ако това е невъзможно, те поискаха безлихвен кредит за "Левски". От своя страна Борисов заяви, че държавата би помогнала финансово на "сините", но само при смяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов коментира, че на този етап подобна възможност не съществува.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    70 5 Отговор
    Наско е готов за милионите. Не беше ли този Наско, който си показваше задните части на феновете....

    Коментиран от #6, #10

  • 2 Имайте

    34 4 Отговор
    търпение ! "Бързата работа - срам за майстра" казва народа ни !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Васил Левски

    74 3 Отговор
    Разказаха му играта на любимия ни клуб тези мафиоти.Стигнахме до там да приемаме дарения от мафията..Срам и позор.
  • 6 Той де

    28 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    .......но няма да е той !
  • 7 Няма такава държава

    60 3 Отговор
    Само в България един човек може да се подиграе с левскарите като им покаже задните си части и същият човек за втори левскарите да го приемат. След като ги овършее пак ще им покаже и предните си части.

    Коментиран от #11

  • 8 Гешев

    49 6 Отговор
    Пеевски ръководител на ОПГ
    Борисов организатор за силов натиск в ОПГ чрез НАП и МВР
    Доган мозък в ОПГ
    Сътрудник Симеонов
  • 9 Мим

    29 1 Отговор
    Има пак някоя неизвестност и игра на Божков,но все пак да изчакаме самолета да кацне и ще видим за какво става въпрос,все още имам съмнения,дано греша..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ганьо

    44 1 Отговор

    До коментар #7 от "Няма такава държава":

    Така е, Гонзо е много по-голям Левскар. Също така Наско позволи да съблекат Петев пред него, просто не е човешко, но той и там показа друга негова черта- не е мъж. За левскар трябва да си мъж, после сърце, ноооо...
  • 12 българин

    35 0 Отговор
    цирк "буш" ряпа да яде.
    от този момент започва саира.
    жалко за левскарите,а и за самият клуб.
    умните хора разбраха" театрото" и разочаровани ще се оттеглят а клубът ще фалира. някои хора се лъжат, че за си осигурили "рахата" за изборите,
  • 13 НххххххМ

    38 0 Отговор
    Иска му се на Сираков, но няма да е той, според мен.Мисля, че ще е някой, който до този момент публично не се е натискал да вземе акциите...ха, представяте ли си да е Сретен Йосич?
  • 14 Пурко

    23 3 Отговор
    И кой е новия собственик сега? Щото е ясно, че е е Наско Сираков. Очевидно Тиквата ще се разпорежда там, далеч по честно щеше да е, ако беше взел акциите от първия път, а да се прави на луд
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 На бас

    23 2 Отговор
    Джиросания ще е Пеевски.Гавра с отбора.
  • 17 Фен

    8 3 Отговор
    Та нали акциите са тук в касата на Герена,сега пък патували,или Божков разиграва циркове
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хайде

    23 1 Отговор
    Да гледаме сейр! Пореден! Сирака откъде ще извади всеки месец между три- четири милиона левчета.Номера с " любовта на сините сърца" да снасят със билетчета, шалчета и знаменца,няма да стане.Фен,не фен ,но сиренето е с пари!Не съм левскар,но ми става хем смешно,хем жалко за милионите привърженици.Пуснаха ви по пързалката необратимо! На властта реално не им дреме и грам за вас! Ама хич! Истината е,че ги плаши вашата сплотеност,която в даден момент може да ги срине от власт буквално за дни.Затова ви правят мили очи! Ще имате нов чорбаджия! Кой ще е,вече мнозина се сещаме.Точно заради горната ми теза! Да ви държат на къс повод.Да не ритате срещу Тях( той е от тях) и да ви ползват като ударен отряд,ако стола им се заклати.Повод винаги ще измислят!
  • 20 Зрител

    21 2 Отговор
    Левскарската публика скоро ще разшифрова поставения от хунтата Сираков! Очаквайте ежедневното ТВ шоу на Илиана и Наско!
  • 21 шахмат

    10 2 Отговор
    Чудно ми е дали тея говорители взимат пари, Тити, ДикоФ и подобни... това е една щахматна дъска, където е пълно с пешки, а както е ясно и се подразбира, пешките първи дават фира - жертват се! Всеки си пази силните фигури, за накрая! Чудно кои са силните фигура в шахмата, който разиграват и кога, и дали, ще излязат на светло? Божков е умен човек и смятам, че ще играе партията докрай!
  • 22 Тук

    7 1 Отговор
    Добре де, и все пак КОЛКО са дълговете на Левски и към кого? Това смятам че е по важния въпрос...
  • 23 Лили

    9 1 Отговор
    Социалистически отбор не може да съществува при пазарна икономика.
  • 24 смях

    11 2 Отговор
    чувството за хумор на Божков няма граници,като нищо може джироса акциите пак на боко
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тошко

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Тошко":

    ТИРЕТАТА!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ученика

    6 0 Отговор
    Кой плаща вода, ток и наеми във футболните клубове?
    В момента много от клубовете са със скандална регистрация като АД.
    За което т.нар. "собственици" им дават заеми!
  • 29 Боката

    3 1 Отговор
    Един въпрос - на кой му пука?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 медиума

    5 0 Отговор
    кой даде акциите на божков който същевременно е бил и собственик на цска преди обединението с ловеч кой кой. наско е съсобственик на божков в една от многобройните му фирми и какво го чака левски е непредвидимо
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове