Last news in Fakti

1 Юни, 2020 10:53 1 543 9

Вълчев: Училищата са най-безопасното място

  • образование-
  • училища-
  • коронавирус-
  • красимир вълчев

На въпрос дали има вариант и следващата учебна година да започне онлайн, министър Вълчев не изключи този вариант, като уточни, че трябва да сме подготвени за всичко

Вълчев: Училищата са най-безопасното място - 1
Снимка: БГНЕС

90% от училищата са успели да усвоят учебната си програма в пълния обем. 10% са декларирали, че трудно обхващат учениците по време на дистанционното обучение.

Това заяви образователният министър Красимир Вълчев пред bTV във връзка с отсъствието на някои от темите в матурата по българския език и литература на зрелостниците.

Той поясни, че 1-2% изобщо не се участвали в онлайн обучението, а 10-11% са участвали асинхроннно само чрез интернет приложения, но не с образователни платформи. По думите му тези деца, които са близо 40 000 ще трябва да доучват материала през лятото.

По отношение на мерките, които са предприети в училищата за провеждането на матурите министър Вълчев заяви, че се надява да няма пропуски заради необичайната ситуация. Според него училищата са подготвени.

Училищата като физическа среда са възможно най-безопасното място, тъй като са били затворени 2 месеца и през това време е имало постоянна дезинфекция.

Вълчев е на мнение, че по тази причина не би трябвало да има заразени ученици.

Във връзка с квесторите той обясни, че няма проблем с тях. Осигурени са за всички училища, като има и резервни в случай, че някой не успее да присъства.

На въпрос дали има вариант и следващата учебна година да започне онлайн, министър Вълчев не изключи този вариант, като уточни, че трябва да сме подготвени за всичко.

Все пак той изрази надеждата от 15-ти септември да се върнат към присъствената форма на обучение, която по думите му е най-добрата.

Министър Вълчев коментира и протестите на родители по повод затварянето на две училища в село Михнево и село Поликраище като поясни, че за всяко училище се прави индивидуален анализ.

Той подчерта, че откакто е министър е направил 8 отказа за затваряне на училища. Образователният министър допълни, че са осигурени 60 млн. лв. за финансиране на малките училища.

По отношение на това, че Софийски университет ще приема студенти само с оценка от матурата, Вълчев заяви, че матурата е много труден изпит, но трябва да завишат изискванията във висшите учебни заведения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха ха

    6 1 Отговор
    Няма никаква опасност, някой да научи нещо.
  • 3 made in bg

    6 1 Отговор
    След като, 90% от училищата са успели да усвоят учебната си програма в пълния обем - закривай. Няма нужда от сгради, учители, разходи . Ще сме страната с онлайн образованието. Пускай БНТ 5,6,7, ..., за отделните възрасти и готово. Ще се издържат от "подходящи" реклами м/у "уроците".

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЖОРО

    3 0 Отговор
    ВСИЧКИ СТУДЕНТИ ПЛАТИХА ОБЩЕЖИТИЯТА ЗА МАРТ,АПРИЛ И МАЙ БЕЗ ДА СА БИЛИ ТАМ..НЯМА РАЗХОДИ ЗА ТОК,ПАРНО И ДРУГИ...ОБИРЪТ Е ЯВЕН...
  • 6 а туй то

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "made in bg":

    А с пийпълметрично устройство ще проверяват, кой е в час и кой избягал.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Че май фаче

    1 0 Отговор
    А не бе шуепс