1 Юни, 2020 15:42 59 798 161

Методи Андреев за ФАКТИ: Приказката на Божков е истинска, касае мафиотската ни държава

  • али баба-
  • приказка-
  • васил божков-
  • методи андреев-
  • коментар

В България няма гражданска енергия, категоричен бе събеседникът на медията ни

Методи Андреев за ФАКТИ: Приказката на Божков е истинска, касае мафиотската ни държава - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, намиращ се към момента в ОАЕ, не спира да хвърля вербални стрелички по българските власти, като негов най-чест обект са премиерът Борисов и финансовият министър Владислав Горанов.

Днес във Фейсбук профила му се появи обещаната от него приказка за Али Баба. От приказката се подразбират потресаващи неща, но в крайна сметка както днешната приказка, така и досегашните изявления и разкрития на Божков, не съдържат конкретни доказателства, с които ''обстрелваните'' от хазартния бос лица да бъдат попарени.

По темата за отношенията между Васил Божков и държавата, а също и за списъка на Атанас Бобоков, от ФАКТИ разговаряхме с г-н Методи Андреев, който е бивш председател на Комисията по досиетата и бивш народен представител от ОДС и ГЕРБ.

Ето какво заяви той пред медията ни:

''Това нещо не сме ли си го мислили всички, че така е ставало? Аз мисля, че ако зададете този въпрос на всички хора, те ще кажат: ''Звучи правдоподобно''. Но за съжаление това правдоподобно звучене не означава все още достатъчно доказателство за предявяване на обвинения. Ние виждаме, че прокуратурата много трудно се съгласява за един кръг министри и един кръг от управляващите да предявява обвинения. Тази приказка се отнася точно за този кръг, който засега е табу за прокуратурата. Лошото е, че в България някак си не сме случвали на освободители. Два пъти ни освобождаваха руснаците и два пъти ядохме дръвчето.

Липсата на гражданска енергия кара хората да харесват типажи като Васил Божков. Аз никога не съм харесвал типажи като Васил Божков и няма как да харесвам. Но, разбирате ли, тази държава е толкова вече изпусната, толкова нямат хората доверие в управлението, че те казват: ''Промяната може да стане, само ако някой от заверата издаде заверата''. Нашата държава тотално се е мафиотизирала и единствено, когато се сбият различни кланове от управляващата олигархично-мафиотска групировка, тогава излизат някои нелицеприятни истини за това какво се случва в държавата. Защото нали разбирате, че ако в България имаше достатъчно гражданска енергия, първо за Васил Божков нямаше да бъде променен така законът, както той описва в приказката за Али Баба', а след това тези, които го променят закона, няма да имат имат смелостта. Защото няма какво да се лъжем - човешкото око е алчно. И поради тази причина законите трябва да всяват страх и уважение. Но за да всяват страх и уважение трябва да има държава. Ето например Съединените американски щати, най-великата демокрация в света. Тяхното законодателство е правено по тази презумпция, че човешкото око е алчно. И понеже всеки поставен на определено място в определена ситуация може да се изкуши - законите са безмилостни. Там за един цент... знаете, че просто няма мърдане. В България не е така и ето поради тази причина липсата на гражданска енергия довежда до такива тежки и уродливи рецидиви като това, което наблюдаваме в тази приказка.

Тази приказка е една истинска приказка за една истинска мафиотска държава. Това е ''нормална'' приказка, ''нормален'' бизнес в една мафиотска държава. Така че, ако обърнем нещата и кажем, че държавата ни е мафиотска, тази приказка се превръща в обвинение. Знаете ли колко много такива приказки, колко много такива Али Баба приказки могат да се намерят из обществените поръчки, например. За всички големи обществени поръчки аз съм сигурен, че могат да се напишат подобни приказки.''

Попитахме Методи Андреев дали според него Васил Божков има истински доказателства срещу хората, които обвинява, а той отговори така на поставения от медията ни въпрос: ''Не мога да ви кажа дали има сериозни доказателства. Например, нека да видим другия подобен типаж, макар че те не са близки, близки са по съдба, да кажем, защото и двамата са бегълци. За Цветан Василев говоря. Аз съм абсолютно убеден, че Цветан Василев знае и не само знае, но има и доказателства за това, което се е случило. Защо досега той дава интервюта, изказва мнения, но нито веднъж не е казал ето този, да назове име, тогава направи еди какво си и ето го тук документа за тази работа? Не мога и аз да си го обясня, може би защото никога не сме били в тяхната позиция. Тук обаче има един много интересен момент с Васил Божков при тази приказка за Али Баба. Нали разбирате, че самият Васил Божков в момента определено си слага таралеж в гащите, защото той ясно показва, че този Али Баба, за който става дума в приказката, е отишъл с ясното съзнание при 240-те разбойника и Главатаря, за да поиска закон, изгоден за него. Това в България е наказуемо. В България няма законодателна основа да се иска такова нещо, ние нямаме закон за лобизма. Още повече лобизмът, там където е позволен, а имено в САЩ, не може да бъде насочен против интересите на държавата и обществото. Тук става дума за подтикване към престъпление, изкушаване към престъпление и отсреща намира отворена врата, отсреща намира разбиране. Ако съм съдия и трябва да съдя Али Баба, ''Главната разбойничка'', която го е приела, и ''Главатаря'', аз на Али Баба ще дам по-малко наказание, отколкото на тези другите персонажи. Защо? Защото Али Баба е частник, той така мисли, той търси изгодата за себе си. Намира пропуските и слабостите в държавата и търси да реализира своя егоистичен частен интерес.

Да, де, ама ние не сме избирали този Али Баба да ни управлява. Ние сме избирали да ни управляват 240-те разбойника и ''Главатаря на шайката''. И когато тези 240 разбойника и ''Главатарят на шайката'' се поддадат на такъв натиск, на такова изкушение, за тях много по-голямо, х2, х3, наказание. Защото, ако те не бяха ''Главатарна шайка'', ако не бяха 240 разбойника, опитът на Али Баба щеше да бъде неуспешен.

Вижте какво разбойничката казва на Али Баба... ''Ние ще направим така, че да не разберат другите разбойници''. И ако забелязвате в шаржа - както ''сините'', така и ''червените'' разбойници вдигат ръцете. Много е тънка работата. Тук става дума за една действително виртуозна криминална схема, защото много добре знае разбойничката какво предлага на Али Баба, a и го прави така, че другите разбойници да не разберат, за да може облагата да остане само при тези разбойници, които са разбрали.''

Встрани от темата за отношенията между Васил Божков и държавните ни власти, в разговора стана дума и за публикувания преди дни от прокуратурата списък с имена на български бизнесмени и техни предполагаеми финансови възможности, като автор на списъка е обвиненият за участие в ОПГ и злоупотреба с отпадъци - Атанас Бобоков. По-рано днес в съда той е обяснил, че си е направил този списък, докато чете книга ''Най-богатите българи''. Именно от там той е взел имената и цифрите. Бобоков е уточнил, че просто си е водил бележки.

Ето какво каза бившият депутат от ОДС и ГЕРБ по темата: ''Първо, този списък не е документ. Появиха се най-различни версии, видите ли това са куфарчетата, видите ли това са пари, които те трябвало да връщам към тези, които са им ги дали. Нали ви е ясно, че когато става дума за даване и връщане на пари, сумите са точни.

Че тези хора, от този списък, са оперативно интересни, спор няма. Ако ние с вас сме хора на специалните служби, тези хора за нас определено ще бъдат оперативно интересни, защото те през целия Преход по една или друга причина са станали известни по някакъв начин и ние знаем, че това са богати хора. Това е основното, което ги обединява. Всички те са богати хора, но ние не знаем как са станали богати. Те обясняват най-различни неща за това как са станали богати, но ние не им вярваме. Това е и големият проблем на Прехода.

Другото, което е, написан е на гърба на снимка. Това означава, че нищо чудно, когато човек чете нещо интересно и няма на какво да си го запише, той записва на каквото му падне. Така че това, което е казал Бобоков, много е вероятно да е така.''

'''Понеже това е българският бизнес елит, ние си имаме такава държава. А понеже и в Народното събрание си имаме 240 разбойника, затова държавата ни е мафитоска'', каза в заключение събеседникът ни.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 254 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ама разбира се,

    453 34 Отговор
    че каквото каже Божков е ИСТИНА.Няма логика да представя лъжи.Всички му вярваме,защото е бил един от тях

    Коментиран от #79

  • 3 big

    362 20 Отговор
    Това, че тази приказка е абсолютна реална, никой не може да се съмнява! Проблема е, че "инструмента му", не я вижда! Занимава се с разни "кокошкари", а най-големите престъпници не вижда.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Вазов

    44 93 Отговор
    Чакам да видя изказването на Рачко пръдлето по въпроса.
  • 6 БЕНОВСКА ЛАПА

    324 16 Отговор
    ОХ, 20% ,ДОБРИ ПАРИЦИ СА ИЗТЪРКАЛИ ТРИОТО - БАЦО,ГОРАТА,И МУНДАТА, БОЖКОВ КЕФИ - ЩАВЕЛИ СА ГО НО ИМА И РЕСТО
  • 7 стою

    131 12 Отговор

    До коментар #4 от "пройчо":

    Че кой в СДС не е бил!?!
  • 8 888

    258 14 Отговор
    Meто за тази приказка се знае от 15г.....но,кучетата си вьрвят,кервана си лае......Само ,,тоягата,, трябва да играе за да се промени нещо иначе не става

    Коментиран от #91

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Той

    196 18 Отговор

    До коментар #4 от "пройчо":

    Твоят работодател от банкя все още е член на бкп пък се води у десно.

    Коментиран от #95

  • 16 демократ

    48 300 Отговор
    Комунистите организираха нов БЕЗотечествен фронт срещу правителството на България, но няма да успеят, защото народа вижда успехите на това управление и пак ще гласува за ГЕРБ и Бойко Борисов.

    Коментиран от #18, #51, #55, #125, #137, #142

  • 17 ТОЧКАТА

    154 29 Отговор
    ,,....ето,например ,най великата демокрация в света!!!!!!....,,, ЗНАЕМ ЗНАЕМ,нали сме по ТЕХЕН образ и подобие вече 30 години!!!!!!!!!
  • 18 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    166 17 Отговор

    До коментар #16 от "демократ":

    ДЕ КА Я ТАЯ ПРИКАЗКА ЗА 240 РАЗБОЙНИЦИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НС. ДЕКА Я СКРИХТЕ ОТ НАРОДА. НЕМОЖАХ ДА Я ПРОЧЕТА. А КО СТАНА С РИТОНЯ, ОТ МУЗЕЯ СЕ ПЕНЯВАТ ЧЕ Е ТАМ НО НЕ ГО ПОКАЗВАТ. ДЕ СА ЗЛАТНИТЕ МАСКИ? РИТОНЯ ДА НЕ Е В БАРСЕЛОНА В ХАСИЕНДАТА?

    Коментиран от #22, #93

  • 19 питане

    239 18 Отговор
    Като Цветан Василев беше голям престъпник защо Главатаря не поиска от Вучич да му го върне от Белград? Май някой друг от разбойниците окраде КТБ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Метооо

    102 8 Отговор
    А ти за белите му очи ли прочисти досието на агент Гоце...? М?
  • 27 естествено

    100 7 Отговор
    Някои паяци не искат културни ценности. Те ги продават да получат кеш пари.
  • 28 Вида до питане

    55 24 Отговор
    Задържаните престъпници не ги екстрадират президенти или министър председатели, а съда и прокуратурата на съответната държава! Това не се отнася за Путин и Ким Чен Ун.

    Коментиран от #85, #148

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 В едно не е прав Методи

    176 32 Отговор
    Два пъти ни освобождаваха руснаците, но след като вече бяхме яли дървото. Сега го ядем трети път, но за съжаление те едва ли ще дойдат пак да ни освободят. Трябва сами да го направим, но като гледам колко е заспал народът, едва ли ще е скоро.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 наблюдателен германец

    112 13 Отговор
    октопода е червен, но като го подгонят пуска мастило и става син .......

    Коментиран от #118

  • 42 Българан Балкански

    91 18 Отговор
    Егати и гражданите, егати и специалистите, егати и политиканите, дето едно извратено крупие, чейнджаджия и доносник на ДС ги върти на малкия си пръст и ги прави сами да си говорят. Жалки сте еейии.

    Коментиран от #98

  • 43 HohoBoho

    137 11 Отговор
    Ако бъде доказано, че Али Баба е поискал закон изгоден за него и го е получил, ще бъде доказано, че разбойниците са се облагодетелствали и трябва влезнат в затвора.
    По-скоро Гешев ще му лепне още едно обвинение - за клевета, отколкото да разследва казаното от него.
  • 44 Хаджи хаджи Българин

    117 26 Отговор
    Прочетох статията внимателно! От нея има 3 теми на Манипулацията на обществото! Тема 1! Зарибяването от Русия- първата част! Втората, хвалебствия на американската Демокрация, и третата част- лобизма към правителството! Те не знаели, чак са учудени ( бел. автора) какво става в собствената им страна! В една здрава- държава, такива кабаретни изпълнители, щяха да са на почивка в Белене! Излиза теме за Корупция в България, а тя се потушават от Експерти! Господ да пази , най- старата нация в Европа!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бесен Язовец

    64 13 Отговор
    Абати и козяците сеха се правят на хрисими християни
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ПАК В

    44 7 Отговор
    ГАЗА НА НАРОДА
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бесен Язовец

    65 19 Отговор
    Кат взимаше запкатка от гербераците бяха свестни и не питаше от дека са парите. Сега изведнъж се разкая!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 комбайнер

    147 7 Отговор
    Значи, нарочно приемат закон с вратичка, като тълкуването остава за тях. Приказката добре разкрива целия фалш на това управление и неговата дълбоко корупционна основа. Едни 20 процента ще ни даваш и ние няма да те пипаме. Че това прилича на ОПГ с ясен шеф! Или...прокуратурата не чете такива детски книжки?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ФОРИ

    119 11 Отговор
    ,Мафиотска държава,мафиотско управление,мафотски бизнесмени,мафиотски кражби и мафиотски ремонти!Това- е един да каже истината!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Чочо

    71 6 Отговор
    Стига сте писали, че на админа му се разказа играта днес да трие.Само похвали за ДП, ББ ,КД, ВГ и т.н.Човекът изтри пръсти до втора фаланга.
  • 70 ДЪРТ

    127 5 Отговор
    ТЕЗИ 240 НЕ СА САМО ТЕ, ТЕ СА СЕ КЛОНИРАЛИ НАВСЯКЪДЕ В ДЪРЖАВАТА НИ НА ВСИЧКИ УПРАВЛЕНСКИ НИВА И ВЪВ ВСИЧКИ ОТРАСЛИ ОТ БАНКИ ДО СПОРТА НИ И СМУЧАТ И МАЧКАТ ДЕСИТИЛЕТИЯ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА СА И СЕ СЪЕШАВАТ И РАЗМНОЖАВАТ. НА ВСЯКЪДЕ ЦАРИ ШУРО-БАДЖАНАКОВЩИНАТА КОЯТО РАЖДА БЕЗДАРИЕТО ,А БЕЗОТГОВОРНОСТА НИ СЪСИПВА
  • 71 ПЕНКО

    35 9 Отговор
    "МЕТО ТУПАНЕТО"СЕ РАЗМИНАВА С "ТОНИ ПЛЮНКАТА - АНТОНИЙ ХРАЧКАТА " ПО ТЕЗИ ВТВЪРДЕНИЯ- ОТНОСНО ПЛАТЕЖОСПОСОБНИЯ - НИ" БОС" .../НЕ ВЪРВИ НЯКАКСИ / - БОЖКОВ -ОЗНАЧАВА "ОТ БОГ" -А ДА ОБИРАШ ХОРАТА ЧРЕЗ НАДЕЖДА -ДОРИ ГОСПОД/ ЗАСПАЛ/ НЯМАДА НАПРАВИ !!! ОБАЧЕ ,ТУПАНЕТО СЕ Е ПРОДАЛ - НЯМА МЪНИ!?!?

    Коментиран от #157

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 КОНТРАТА

    15 6 Отговор
    Малкия плехар на снимката е по жалък и от Мето Андреев!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Пешо Плехарчето

    12 49 Отговор
    Раждан съм 1992 и знам много за комунизма какво е било!

    Коментиран от #129

  • 76 Behemoth

    76 8 Отговор
    Абе истината е ,че това е разбойническа територия....има и големи разбойници ама и народа е разбойнически, генетично предразположен към компромис с морала....деградацията е чудовищна а хората които се опитват да спазват правилата се третират като малоумни и получават доста подигравателни ,криви усмивки от жиповете за десет бона парчето...

    Коментиран от #158

  • 77 Антисоциалист

    98 6 Отговор
    Господа, занимават ни с приказки. Премълчават, че тук съдиите не се избират пряко и поименно от народа, а се самоизбират. Следователно съдебната власт е мафиотска. Съдебната власт не само решава кой нарушава законите, а и регистрира - решава чия да е собствеността. Съдиите съдят по "съвест", т.е. по преценка за изгодното на мафията им. Тук съдиите, а не както е редно при демокрация съдебните заседатели определят дали е нарушен закона и виновен ли е подсъдимият. Изборността на съдите от народа е един от трите главни и основни - необходимите условия и признаци за демокрация. Следователно, демокрация тук няма.
    Има диктатура на мафиоти.
  • 78 чиче

    25 40 Отговор
    Попитайте ЧЕРЕПА колко стотици милиона тьркащи талончета е продал и какво е платил.Повервах му

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Буда

    93 10 Отговор
    Браво ! Като знаете истината българи , излезте и гласувайте срещу мутрите ! Точно това се опитва да ви обясни статията ! Не разрешавайте на сикаджията да ви обита и обижда , утре той и много като него ще отидат по прекрасните кътчета на земята , а вашите деца ще плащат лихвите и заемите , които фактически са отишли в техните банкови сметки .

    Коментиран от #126

  • 83 666

    45 13 Отговор
    Мразя ГРОБ
  • 84 Рампейдж

    86 8 Отговор
    Нека се върнем на събитията от 2013та -в началото на нея година, Боко си подаде оставката, едва няколко месеца преди изборите, заради протестите срещу скъпия ток.Преди да го направи се допита до американското посолство.Няколко месеца по късно правителството на Орешарски, реши да назначи Пеевски за шеф на Данс, което стана повод за протести на раннобудни студенти,и разни други,в резултат,на което Орешарски падна, и Боко пак дойде на власт.Пита се в задачата- къде са сега същите тези раннобудни студенти, когато е от ясно по ясно че Пеевски и Боко са ортаци?

    Коментиран от #159

  • 85 898

    5 16 Отговор

    До коментар #28 от "Вида до питане":

    Все едно си бил на маса с Путин и с Ким,много ги разбиране!
  • 86 Светъл лъч

    53 11 Отговор
    И СЕГА КАТО ЧЕТЕШ И ВИЖДАШ КАКВИ ГИ Е ДРОБИЛ ГЛАВАТАРЯ АКО НЕ ПОУМНЕЕТЕ НЯМА КОГА !

    Коментиран от #99

  • 87 име

    26 52 Отговор
    тоя олигарх , божков ,толкова доказателства има , че чак разказва приказки . нищо няма като факти . фарс. както и с акциите на левски. провал от всякъде. и изобщо не е умен . само е безкрайно нагъл.

    Коментиран от #90

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Ново

    16 23 Отговор

    До коментар #8 от "888":

    Божков до 1999год има 650милиона долара от участника в правителството на костов /честната приватезация/ а сега плюе защото трябва дв се почне от 1990год др методиев и какво стана с досиетата. Торговля с човешки съдби
  • 92 СТРАХ

    50 6 Отговор
    ГЕРБ И БСП СА СЕ УТРЕПЕРИЛИ ОТ ТОЯ ЗЪБАТ ЧЕРЕП ПАЛЯТ СВЕЩИ ДА НЕ СЕ РАЗПРИКАЗВА С ПОДРОБНОСТИ !
  • 93 До деду

    18 6 Отговор

    До коментар #18 от "ДЕДО ВИ КРАЧУН":

    Крвчуне те ритон ще се намери а парите за пенсия няма да намерат та гледаи ритона спечеле честно от някои мошенник
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Член

    24 3 Отговор

    До коментар #15 от "Той":

    Кажи кои не се отказа от бкп всички станаха за една нощ бсп «преди1990 год питаи кои не е бил в бкп / имаше 1’2 членове/ не може да станеш бзнс ако бкп не ти разреши затова много бкп си хвърлиха билетите
  • 96 Член

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "Де Факто":

    Кажи кои не се отказа от бкп всички станаха за една нощ бсп «преди1990 год питаи кои не е бил в бкп / имаше 1’2 членове/ не може да станеш бзнс ако бкп не ти разреши затова много бкп си хвърлиха билетите
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Ново

    9 18 Отговор

    До коментар #42 от "Българан Балкански":

    Като чета този сам си говори някои да му обръща внимание /освен в факти/
  • 99 Темно минало

    20 6 Отговор

    До коментар #86 от "Светъл лъч":

    Кои създаде мафията/ вис сик мултигруп и др/ и прочетети за иво недялков /първата пирамида/ и списъка които го дават по телевизията/ не всички са престъпници
  • 100 waterwet

    35 5 Отговор
    Явно Вучич е в България под предтекст, но причината е Цв. Василев.
    Отиват на два фронта Шиши и Зеленчука....
  • 101 Руски дипломат – първи секретар

    14 22 Отговор
    Абе защо каните само комунисти? Човек да си помисли, че имате натиск от бкп и трябва да правите пропагандата на москва.

    Коментиран от #102

  • 102 къса памет

    25 3 Отговор

    До коментар #101 от "Руски дипломат – първи секретар":

    луканов защо умря,а ,знаещ ли?
  • 103 MGewehr

    31 4 Отговор
    Един "О"биден БГмафиот се убиди на други БГмафиоти... нормално за територията!
  • 104 В.В.

    13 22 Отговор
    Методи нне е достоверен...Върти и сучи,,пелтечи,,чака да му предложат 1500лв и да почва да яде го.ната в Герб.. Метооо,тебе никой не те е освобождавал...Все тъй роб си оставаш...Скрийте го тоя,,и без неговия,,,анализ,,ги знаем нещата..,,Свободата,Санчо е безценна,,,
  • 105 Усмивката

    26 12 Отговор
    ,,Нашата държава тотално се е мафиотизирала и единствено, когато се сбият различни кланове от управляващата олигархично-мафиотска групировка, тогава излизат някои нелицеприятни истини за това какво се случва в държавата.".... това е държавата ни. И народа ни.Затова като бойко по добър не може да се намери.
  • 106 А този

    7 15 Отговор
    от къде изпълзя!?

    Коментиран от #108

  • 107 Haha

    32 4 Отговор
    Забавляват ни с Божков, а никой не вижда как вече по депозитите в банкиттте във валута има сериозни такси! Свалят ви сто кожи покрай сериала Божков Бобоков и сие
  • 108 Дедо Вия

    15 7 Отговор

    До коментар #106 от "А този":

    От гербаджийската кочина.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Или

    31 4 Отговор

    До коментар #109 от "гост":

    Аз съм от репресираните от комунистическият режим(официално и Законово ПРИЗНАТ)-получаващ парично обезщетение.Още през 1992 год.усетих как ще се развие "Прехода".Издадох книгата си "Спирка"Нов живот",в която ,разясних,че Преходът ще премине под знамето на корупцията и ще се основава на ПРИВИЛЕГИИ и слаааааааааааааадък животец на кадрите на Държавна сигурност.Че ако Аз бих могъл да стана Премиер или Президент(че ако има истинска демокрация)ще направя Чудеса на чудесата и светът ще заговори за нашата,българска Демокрация,за уникалностите,които щях да направя,-защото девизът ми е:Знам как и мога!,но.........Мафията продължи да ме репресира и ДО ДЕН ДНЕШЕН,защото ГЕРБ е партия единствено и само на кадри от Държавна сигурност.Други-случайни" хора не се допускат в нейните редици,т.е.-"врагове".
    .......
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 За един прЕател питам

    14 1 Отговор
    Тоя не беше ли един дето до вчера го лап кале на Тулупа ?
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 вили

    23 8 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е МАФИЯ И КЛАНОВЕ АМА НАРОДА НЕ ГИ РАЗБИРА ТИЯ НЕЩА ТОЙ САМО ГЛАСУВА ЗА СУДЖУЧИТЕ
  • 115 Шехерезада

    31 8 Отговор
    И доста други бизнесмени разказват същата приказка (но не публично, защото са в БГ и са уязвими, а Божков няма какво повече да губи). Затова приказката си е напълно истинска......
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Електра

    26 9 Отговор
    Когато и ти лиза сладоледа на Бойко, като негов депутат от квотата на ГЕРБ, той искаше ли ти пари. или хайде да плюем кво да е, неблагодарнико...
  • 118 Бивш наивник

    8 3 Отговор

    До коментар #41 от "наблюдателен германец":

    Ти си в десятката на десятката на мишената!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Шамара

    15 19 Отговор
    Абе тоя боклук защо не ги каза тези работи когато беше в Б-я ами като избяга? И като много знае и е прав защо не се връща?
  • 121 Майки ВР

    16 5 Отговор
    Цитат - "Нaли рaзбирaтe, чe caмият Вacил Бoжкoв в мoмeнтa oпрeдeлeнo cи cлaгa тaрaлeж в гaщитe, зaщoтo тoй яcнo пoкaзвa, чe тoзи Aли Бaбa, зa кoйтo cтaвa думa в прикaзкaтa, e oтишъл c яcнoтo cъзнaниe при 240-тe рaзбoйникa и Глaвaтaря, зa дa пoиcкa зaкoн, изгoдeн зa нeгo."
    Оригинал - "Публикувано във факти.бг: Тогава Главатарят извикал Али Баба и му казал:
    - „Аз ще оправя нещата, но после ще помагаш.“
    - „ Какво разбираш под това?“
    - „ Ще разбереш после“"
    Има разбика от "отишъл" и "извикал"
  • 122 Селянин

    26 6 Отговор
    Винаги в нашата история България е била пълна с предатели. Това което става в последните 30 години е катастрофа и за пореден път доказва тезата че ние не можем да се самоуправляваща. Може би генът ни е увреден.

    Коментиран от #127, #152

  • 123 ИДВА ПО ЛОШО

    17 5 Отговор
    МАФИЯ СТИЛ СИСТЕМА КОЯТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА УБИВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 124 Назионална лотария

    16 1 Отговор

    До коментар #109 от "гост":

    Хванете ги...що не ги хванеш и заровиш ти отворко,други да свършат работа пък ти да се курдисаш на трапезата,селски тарикат.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Не точно

    12 3 Отговор

    До коментар #82 от "Буда":

    Никога не се ласува против, а ЗА!!!!. ТА , ЗА КОГО???????????
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ИЗВОДЪТ Е

    10 8 Отговор
    КОЙТО НЯМА РЕАЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА - РАЗКАЗВА ПРИКАЗКИ.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Лора, внимавай...!!!!

    9 1 Отговор
    Господине, дали успокоихте мнозинството, като нарекохте, управляващите червени и сини,, разбойници,, въореки, че се знае, че е така, ако ни управляваше Али Баба, май щеше да ни бъде по добре, защото като вземе съкровищата от пещерата, щеше да има не само за него, но и за всички, но такива като,, Божкоф,, наистина мислят, че живеят добре, бягат от ,, хубавото,, и отиват на още по, хубаво,,... нали казвате, че човешкото алчно, ето него и като него ги блазни,, лъскавото,, там отиде , всичко там е от пещерите на,, разбойниците,, свети, блести, та чак,, обикновения,, човек да,, ослепее,,..! Мен и такива като мен, не ни блазни такова нещо...! Халал да им са на,, разбойниците,,...! Няма нищо вечно на тази Земя...!

    Коментиран от #133

  • 133 Извинявам се на автора.....!

    4 4 Отговор

    До коментар #132 от "Лора, внимавай...!!!!":

    Мисълта ми отново бърза...!Благодаря му за точната статия...!
  • 134 КАНДИДАТ

    3 2 Отговор
    И КАКВО ОТ ТОВА ?!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Икономист

    14 4 Отговор
    Всички от нашия бранш знаят, че целия едър бизнес е сив, тъмносив и дори черен. Обществени поръчки, хранителни производства, търговия и каквото се сетите. Толкова фирми бушони помагаха за източване на ДДС, толкова фирми помагаха за фалиране на предприятия. Някои от тях големите ги хързулнаха, други позабогатяха. Тъй наречения малък бизнес и той е в кюпа. Никой по пазарите не дава касов бон, регистрирани уж земеделски производители, произвели лимони и портокали и киви ли? Нима не са достигнали прага за регистриране по ДДС? Нима никой не ги знае тези неща? Всичко е мафия в нашата държава!!!

    Коментиран от #156

  • 137 Едуард Петров-Едо

    11 4 Отговор

    До коментар #16 от "демократ":

    ТИ СИ ДЕМОКРАТ, КОЛКОТО АЗ СЪМ ДОМАТ! КРАДЛИВО ЧОВЕЧЕ СИ ТИ И ТВОИТЕ ХОРА! ОПРАВЯНЕ НЯМАТЕ! ЗАЩО ЗЛОТО Е СИЛНО? ЗАЩОТО Е МНОГО СТРАХЛИВО, ПОРАДИ КОЕТО Е ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО! ЧЕСТНИТЕ, ПОЧТЕНИ ХОРА СА СПОКОЙНИ И ДОСТА ПОЛИТИЧЕСКИ ЛЕНИВИ! ЗАТОВА ИМЕННО ЗАКОНИТЕ И ТЕЗИ, КОИТО СЛЕДЯТ СТРИКТНО ЗА ТЯХНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ, ТРЯБВА ДА СА КАТО В САЩ! ДА ВИ НАПОМНЯ, ЧЕ В СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ, В 38 ЩАТА ИМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ! ДОБРЕ Е, КРАДЛИВАТА ХУНТА ДА БЪДЕ ОСЪДЕНА ТАМ! ИНАЧЕ БЪЛГАРИЯ ПОТЪВА КАТО ВОДА В ПЯСЪК! ЕТО, ДНЕС Е Втори юни! Когато завият сирените, 3 минути българските граждани да мислят, защо са на този свят!
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Ганьо

    9 0 Отговор
    А бе Андреев тая твоя комисия защо не каза до сега кои са олигарсите поименнои и публично изнесени как и от какво са натрупали тези милиарди защо не са изнесени на светло пред народа както Лилов ги описва в своята книга а сега ще баламосвате народа с Али Баба и 240 разбойници.Като сте премълчавали ставате тяхни съучастници.Избягалите да дойдат и да разкрият всичко ако са невинни
  • 140 Наблюдател

    8 5 Отговор
    Накратко Мафията си има държава! Италианската "ряпа да яде"!
  • 141 ЧУМАТА ДА ГИ ТРЪШНЕ

    7 1 Отговор
    на всички крАдци ДА ИМ ИЗСЪХНАТ РЪЧИЧКИТЕ
  • 142 Кукуь

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "демократ":

    Пий си хапчетата редовно че става страшно.
  • 143 1234

    7 5 Отговор
    Мистър 20 пр не му пука. Сега мисли как да прави Божков при Танов и Мишо... Че много шум се вдигна
  • 144 КОНСТАНТИНОВ

    10 5 Отговор
    ВЕЧЕ И НА ДЕЦАТА ИМ СТАНА ЯСНО ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ, САМО КАСКЕТИТЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ НАРОЧНО.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Го4о

    7 2 Отговор
    Има едно руско влечуго, което нарече България блато, Андреев ти си втория, който обиждаш родината ни, извинисе бе!
  • 147 Токин

    7 2 Отговор
    Факт е, че ни управляват бандити, но тези бандити нарочно изпускат доказани престъпници като фараон Цветан Василев и Васил Божков, които с откраднатото живеят охолно в чужбина и никога повече не се връщат у нас!
  • 148 нов шебек

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Вида до питане":

    НЕкой връщаше на Ердоган.... също.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Стига глупости

    5 2 Отговор
    Всичкия български бизнес елит, ОЛИГАРСИТЕ, произлязоха от руската
    терористична организация --БКП.
  • 152 Стига глупости

    6 3 Отговор

    До коментар #122 от "Селянин":

    Всички предателства в историята ни са от русофилите.
  • 153 ВАСИЛЕВА

    4 2 Отговор
    РОБСКО ПЛЕМЕ СМЕ КЪДЕ СА МЛАДИТЕ ХОРА ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В АМЕРИКА ТУК ТИШИНА
  • 154 Храна за размисъл

    3 3 Отговор
    Гордеете ли се българи какви сте балъци и на кого плащате?
    Добре ли ви е да ви глобяват,да ви плашат и да вярвате на тарикати?
    Приятно ли ви е да сте балъци и да пишете като големи разбирачи и да не говорите нищо за себе си,защото живота ви е скучен и безинтересен?
    Продължавайте да пасете и да давате да ви стригат и после влизайте и пишете оз фейса и форумите колко сте знаещи и разбиращи нещата и искате да сте по-големи от другите балъци.
    Евала на всички,които стоят и изпълняват заповедите и всеки ден вършат едно и също нещо.
  • 155 Сашо

    5 4 Отговор
    Умният Божков толкова ли не разбира, че шайката/хунтата си има прокурор и докато е на власт никога нищо няма да и се случи. Промяна без кръв в България вече не е възможна, господин Божков!
  • 156 Храна за размисъл

    5 0 Отговор

    До коментар #136 от "Икономист":

    Като не ти харесва какво получаваш не е ли редно да промениш това,което даваш?
    Държавата те съсипва и притиска,не те подпомага да се развиваш,а ти да даваш само си е действие за балъци и мазохисти.
    От години светът е устроен народа да се гърчи и издържа тези над тях,сега или ще се промени или ще продължи да си кара по стария път.
  • 157 Айде бе

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "ПЕНКО":

    Не го мисли Мето- както си мека (а той така и пише), докато се виждаше в политиката, уж от дясно, в УАСГ го помазаха за доктор на науките и доцент, а УАСГ е най- задръстеното и сталинистко учебно заведение! Обаче доста всеизвестни ченгета там се оказаха чисти като сълзи! И дружно цицат европейските проекти без никакви разногласия на идейна база! Та тънка работа е и другарите, дето го мразят, може би свой плюят!
  • 158 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Behemoth":

    Не съм съгласен- за да има толкова много за грабене и плюскане, значи ужасно много са почтени и създават. Просто соцът и червеният преход убиха вярата в справедливостта и хората оцеляват поединично. И разбира се, че няма да тръгнат да правят бунтове и революции при неясни кандидати за властта - заявилите се дотук са кой от кой по- ненадеждни.
  • 159 И аз да кажа

    5 1 Отговор

    До коментар #84 от "Рампейдж":

    Ами поне едно от твърденията е невярно- не протестите бутнаха кабинета Орешарски, а оттеглянето на ДПС от него. И фалитът на КТБ.
  • 160 Грую

    2 0 Отговор
    Ситуацията е крадеца вика дръжте крадеца.В България когато някое нарушил и го хванат веднага започва ама виж другия що не го хващате.Не искам на мен да ми е добре а на Вуте зле.Положението е на никъде с тенденция много зле.Тази година 50% от първокласниците са от древен произход на племена дошли от Индия.Това означава че след 8 12 години ще има огромен проблем с работната ръка и квалифицираните кадри навсякъде.Докато се маем кого да съдим на пробация и глоба и за това харчим страшно много пари напредък няма.Ясно е кои ограбиха държавата/списък на приватизацията/Там където са рязали и закривали са крали.Там където има развитие и работни места браво.Свичката сила в свирката не в машината.
  • 161 котйо

    0 0 Отговор
    Когато този с диалекта,беше на хранилката,лижеше Герб.Сега се гласи да се намърда отново на държавната софра.Такива плаз....одии пълно.Всичко знайте за парата