4 257 40

Инджова: Правителството няма експертен потенциал

Дори на децата вече не им е забавно, твърди бившият служебен премиер

Инджова: Правителството няма експертен потенциал
Снимка: ФАКТИ

Кризата е шанс да претрансформираме системите си в нови. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ бившият служебен премиер Ренета Инджова.

По думите ѝ обаче правителството няма експертен потенциал да усвои средствата, които се очаква страната ни да получи от Фонда за възстановяване на ЕК.

„Трябва да има хора, които могат да управляват проекти, а не да крадат фондове. Приканвам правителството да приключи с този вреден за страната политически живот“, коментира Инджова. За нея страната ни е единствената, която предостави кредити вместо „хеликоптерни“ пари. Сега е моментът и има възможност правителството да удвои пенсиите на всички освен на тези, които взимат максимални, смята тя.

„Как преследват престъпници? И децата няма да могат да се забавляват с това – толкова е прозрачно и съшито с бели конци. Защо са тези пушилки, които в крайна сметка не са по същество. Те са сигнали между тях, за да може отново да си разменят кой на кого какво. Цялата работа в страната, която се върши, е по трансформиране на бизнеси от едни ръце в други. И понеже, както винаги съм казвала, анонимна е собствеността върху всичко в страната, то сега – стани ти, ще седна аз. Без всякакви правни основания“, коментира Ренета Инджова.

Досегашната бизнес структура се заменя с друга. За 30 години българският индустриален, банков капитал и българската политическа класа не са създали никакво материално икономическо богатство, смята бившият служебен премиер.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 69 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 уфффф

  23 59 Отговор
  Ренетке,ти така мислиш-да ,но няма никакво значение просто !
 • 2 Ренета е достоен човек

  121 18 Отговор
  Трябва такива като нея във властта.
 • 3 AБВ

  17 104 Отговор
  Тая пак излезе от гардероба !
 • 4 фигаро

  31 52 Отговор
  Ренета да каже как навремето допусна приватизацията на гиганта в транспорта СО-МАТ за 55 млн долара като активите са били милиарди долари? Само това да каже,има ли кои да и зададе вапроса и колко беше ощетена дьржавата от тази сделка с бетц?
 • 5 Крадец на праскови

  66 3 Отговор
  Сега е сезона на черешите всички политици да излязат да берат черешите да видим колко пара ще изкарат .
 • 6 цецо апартамента

  63 9 Отговор
  Гербавата партия и ортаците и от дпс и вмро,толкова са се заслепили от власта,че не виждат по далече от носа си..В главите им,е само рекет и тормоз над бизнеса...ГЕШЕФ СПИШ ЛИ ОЩЕ?

 • 7 Дон Тони

  16 42 Отговор
  2014 - Големият Експерт - Пламен Орешарски - за 2 месеца си раздадоха кредити за 5.000.000.000 ТА ЯВНО ОСВЕН ЕКСПЕРТ ТРЯБВАТ И ДРУГИ КАЧЕСТВА
 • 8 Иван

  12 45 Отговор
  Експерт по чистотата. Факти пак платени публикации. Оляхте се.
 • 9 Този коментар е премахнат от модератор

 • 10 Лекар БГ

  60 9 Отговор
  Никакъв управленски потенциал-нулев.Доказано в годините от ГЕРБ.
 • 11 абе факти

  14 54 Отговор
  отново ще попитам. Откъде ги изкопавате тези мумии с голямата експертиза. Инджова беше за 6 месеца премиер и е голя капацитет за факти. После я уволни ха от Токуда за предозиране с алкохол. Излагате се
 • 12 Този коментар е премахнат от модератор

 • 13 Потенциал

  40 5 Отговор
  само и единствено за грабене ! И нулева представа за възможностите си и реалността ! Пагубно за България и гражданите ѝ !
 • 14 оня с коня

  9 38 Отговор
  Инджова твърди че СЕГА е Момента Правителството с парите отпуснати от ЕС за възстановяване на Икономиката ни да Едвои Пенсиите ОСВЕН Максималните.Ако това се случи,Ефектът ще е,че сегашните Максимални пенсии ще паднат далеч под средните като Абсолютна стойност,ще се Обезличи НАПЪЛНО Размера на внасяните в годините Пенсионни вноски от всеки българин,т.е.ще се изпълни Деветосептемврийския лозунг от 1944г - "Последните ще станат първи".Да оставим без Анализ каква Девалвация ще настъпи и как Пенсионерите ще бъдат ПО- ПЕЧЕЛИВШИ от преобладаващата част Работещи,по-важното е КОЛКО ПЪТИ следва да се вдигнат Настоящите Данъци на РАБОТЕЩИТЕ,за да може да се изплащат тия Удвоени пенсии?Защото езвесно е,че Пенсионният фонд покрива САМО Половината сума за Пенсиите,другата Половина идва от Хазната.И накрая :С КАКЪВ АКЪЛ се дава Гластност и Трибуна на подобни ДУШЕВНОБОЛНИ бивши Политици,ухаещи силно на Нафталин?!
 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 ЛЕЛЕ

  10 46 Отговор
  ГОРКАТА ДУШ.ЕВНО БОЛНА,НЕ ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ!
 • 17 Фактъ

  40 9 Отговор
  Ренета Инджова премиер .
 • 18 Чуденка

  22 7 Отговор
  Колко "струва " мнението на нищо неможещ форумен трол ?
 • 19 бива ги в краденето

  30 1 Отговор
  Обаче има неограничен потенциал от некадърност и неграмотност. Некадърникът може да язди кадърния като го смаже икономически.
 • 20 Тодор

  6 24 Отговор
  Ти ли имаш потенциал пияницо не се показвай.
 • 21 Този коментар е премахнат от модератор

 • 22 Дездемона

  21 1 Отговор
  Не е нужно- във васалните територии чорбаджиите са се съобразявали само със Султана или Великите сили. Тук раята е недоволна но, ако вдигне глава хваща гората (самолета). Доене и стрижене до следващия събор (избори) тогава се раздава и обещава- 50 лв, службица в Конака или концесийка за селската мера за паша на овчиците и кравичките. После минават заптиета (НАП и Прокуратурата) и къвото си изкарал ти го взимат, ако не дадеш- зандан или принудителен гурбет. От време на време се появява нясой хайдутин, който ги разтриса, та да знаят на кой свят се намират и на кой Господ се кланят!
 • 23 Дездемона

  14 1 Отговор
  Не е нужно- във васалните територии чорбаджиите са се съобразявали само със Султана или Великите сили. Тук раята е недоволна но, ако вдигне глава хваща гората (самолета). Доене и стрижене до следващия събор (избори) тогава се раздава и обещава- 50 лв, службица в Конака или концесийка за селската мера за паша на овчиците и кравичките. После минават заптиета (НАП и Прокуратурата) и къвото си изкарал ти го взимат, ако не дадеш- зандан или принудителен гурбет. От време на време се появява нясой хайдутин, който ги разтриса, та да знаят на кой свят се намират и на кой Господ се кланят!
 • 24 Баба Вуна

  3 10 Отговор
  БАБА ВУНА ЕКСПЕРТИЗА ШУНДОЛИЗА РАЙС! ЙЕ!
 • 25 РЕАЛИСТ

  18 4 Отговор
  Като чета герберските тролове по горе и разбирам, че са доста уплашени Инджова да не стане служебен премиер отново. Има тотално срастване на ГЕРБ с мафията и бизнеса и едва ли в Брюксел не наблюдават ставащото. Те са много чувствителни, когато разберат, че някой им краде парите и затова избраха Лаура Кьовеши.
 • 26 1234

  19 2 Отговор
  Проблемът е че ЕС иска точно такива боклуци на власт, не като Орбан и Курц.
 • 27 Другия с коня

  3 16 Отговор
  Ти ,Лично,г-жа Инджова,какво произведе през своя живот.Какъв опит имаш в инвестиции в Икономиката на държавата....Знаеш ли,че 96% от БВП се реализира от Частни Фирми..Това да не е Приватизация...Това е Производство на Нещо...По-добре си гледай внуците...
 • 28 Този коментар е премахнат от модератор

 • 29 Тошко

  2 9 Отговор
  Лелята е като Мая от Кюстендил
 • 30 Антикомунист

  0 9 Отговор
  Къде беше досега големият "експерт"Инджова или и тя излезе да надава вой с известните напоследък недуразумения_ не ги споменавам те се знаят от всички.
 • 31 никой

  9 0 Отговор
  Как преследват престъпници? Големите престъпници не се преследват. Който трябва да ги преследва, се преструва на нечул, невидял. Гневът се насочва към малкия човек- някоя джебчийка, квартален крадец, катаджия или полицай взели 5 лв. подкуп или точили бензин...
 • 32 никой

  5 1 Отговор
  Потенциал експертен отдавна няма. Кадрови потенциал също няма. "Великите" отхвърлят всичко читаво и кадърно, вземайки под крилото си само послушни екземпляри. Доказателство- последният заместник- министър на околната среда. Така е на всички структурни нива в Бг от долу до горе.

 • 33 НЯМА КРАЙ

  10 0 Отговор
  Кажете , какви са тези ЗАКОНИ , след като решенията на съд и прокуратура излизат след , в последствие влизат в сила СЛЕД пет, шест , дори и ДЕСЕТ години ! А колко е човешкия живот ?На какво да ни прилича това ...? Има престъпление , има съд и присъда ВЕДНАГА ! Магистрати , чувате ли !

  Коментиран от #39, #40

 • 34 Аве Адолф Хайллллл

  3 9 Отговор
  Я тая пак изпълзя ат нафталина и дрънка ли дрънка .....
 • 35 Брей

  9 0 Отговор
  Имат даже депутат футболен съдия, който чете и срича от трибуната на народното събрание.
 • 36 Този коментар е премахнат от модератор

 • 37 ПЕНКО

  1 7 Отговор
  БАВНОТО ВАМПИРЯСВАНЕ НА ОТ НИКОГО НЕИЗБРАНАТА ДАВАЩОАКЪЛКА БАБУЛЯ !!!!!!!!!!!
 • 38 Дидо

  2 0 Отговор
  Някой трябва да разбие схемата на мафията
 • 39 Едуард Петров-Едо

  1 0 Отговор

  До коментар #33 от "НЯМА КРАЙ":

  Е, приятелю, голям наивник си! ПОЛИТКОРЕКТЕН! СЪД, ПРОКУРАТУРА, ПАРЛАМЕНТ, ПОЛИЦИЯ, СЛУЖБИТЕ И ПРОЧЕЕ ДЪРЖАВНИ МЕТАСТАЗИ, КАТО СА САМИТЕ ТЕ ДУХОВНО МЪРТВИ, УМЪРТВЯВАТ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗАЩОТО СА ЗАТЪНАЛИ В КОРУПЦИОННОТО ЛАЙНО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, КОЯТО Е СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ! Ало, българи, хайде да си оправим Държавата! ВОДИ СЕ ВОЙНА НА ЖИВОТ И СМЪРТ МЕЖДУ ГРУПИРОВКИТЕ ОТ ЕДНА СТРАНА И БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС ОТ ДРУГА! ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ДИСКРЕДИТИРА ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ, Е ВРАГ НА САМОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, КАТО ТОЗИ Александър Йорданов, Борисов и бандата му, Пеевски и медийните му банди, ВСИЧКИ БЕЗБОЖНИ МАРГИНАЛИ ОТ БСП И ПРОЧЕЕ ДУХОВНО ПРОСТИ СЪЩЕСТВА! ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ Е КЛЮЧОВАТА ЛИЧНОСТ, ИЗПРАТЕНА ОТ БОГА, ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ? ЗАЩОТО, Ген. Радев е кристално честен и почтен, човечен, възпитан и демократичен, изключително надарен Български Воин, неподкупен, целенасочен към Освобождение на Родината от шайките, бандите, групировките, сегментите и тем подобни НЯГОДЯИ, ОБЛЕЧЕНИ В ПРЕСТЪПНА ВЛАСТ! Радев е с прекрасна Стратегическа и Тактическа Подготовка и ние, българите, трябва да се обединим около НЕГО! На Първо Време, ДА ПРИЕМЕМ НОВА КОНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ДА ЗАЩИТАВА ВСЕКИ ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН! СЛЕД ТОВА, БОГ ЩЕ ПОКАЖЕ, КАКВО ДА ПРАВИМ! БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! АМИН!
 • 40 ТОЧКАТА

  0 0 Отговор

  До коментар #33 от "НЯМА КРАЙ":

  ...АМЕРИКАНСКИ!!!!!ТОчно по техен модел и подобие е създадена ,,,новата ,, ни правосилна,пардон правосъдна система!!!!!!!....бе защото Е! правото на силата/а НЕ силата на правото.....

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.