Last news in Fakti

3 Юни, 2020 10:50 14 926 56

Български и руски туроператори попариха надеждите на родните хотелиери

  • плаж-
  • черно море-
  • руски туристи

Премиерът Михаил Мишустин посъветва сънародниците си да се въздържат от пътувания в чужбина това лято

Български и руски туроператори попариха надеждите на родните хотелиери - 1
Снимка: БГНЕС

Туроператорите у нас, които работят с руския пазар, са в постоянно очакване на повече информация кога ще започнат първите пътувания към България. Не само това - около 300 хиляди руснаци имат собственост у нас и независимо че не са клиенти в хотелите, оставят доста средства в икономиката като ползватели на различни услуги.

Галин Георгиев, управител на един от големите туроператори, които водят руски туристи у нас, заяви:

„Няма хоризонт за отваряне на руските граници и е трудно да се прогнозира кога ще дойдат туристите от Русия. Трябва да изчакаме юни, за да видим индикации дали до края на лятото ще отворят границите… Първи ще бъдат собствениците на жилища у нас“.

По отношение на руския пазар разговори се водят на ниво министри и на ниво туроператори, посочи в парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм ресорният министър Николина Ангелкова.

„Страната има готовност, когато обстановката в Русия го позволява, да се възстановят пътуванията. Много е сложна и динамична обстановката в момента. Дори и ние да имаме готовност, зависи другата страна как ще направи своята организация“, посочи още Ангелкова.

Тя отговори на въпроса на председателя на комисията Петър Кънев:„Руският пазар е изключително важен за нас, там сме в непрекъсната координация. Зависи от решението им кога ще отворят границите си. В момента е ключова част от нашата работа – организиран туризъм“, отбелязва "Блиц".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сойка Присмехулка

    96 4 Отговор
    Попарили надеждите на родните ... какви, че не схванахме?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 SAAB

    72 5 Отговор
    E дупедатите да се заселват по локвата фекалии !
  • 4 гост

    27 77 Отговор
    Рашка да си оправи първо вирусологията.

    Коментиран от #47, #50

  • 5 Next

    161 16 Отговор
    Абе руснаците били такива, онакива обаче ги чакате с отворена уста да ви напълнят гушите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 jforfk

    136 26 Отговор
    Ами, като г-жа Ангелкова толква мечтае за руските туристи, да помоли своята уважаемата колежка г-жа Е. Захариева да оттегли подписа си от декларацията от 08.05. 2020 год. и да се извини на Русия. Не може да плюеш в ръката, от която очакваш да донесе доходи в бюджета.
  • 8 METO

    142 6 Отговор
    Ха попарили им надеждите.Че какво очакват да се излее златен дъжд. Малко да слезнат на земята хотелиери и ресторантцори.Като деряха по 5 кожи им беше добре.Да свалят цените и ние ще отидем на почивка на нашето черноморие.И стига са ревали за помощ от държавата. Нямали пари а не спира строителството дори и сега.Как да им вярваш че нямат пари.Лакомията им няма граници. Така че не виждам защо даги мислим.И те лъжат като брадати цигани

    Коментиран от #10, #16

  • 9 Горбачов

    24 103 Отговор
    Какво чакане на руски пияници? Няма да ревем за тях я. Най-добре туроператорите да задраскат болната корона-русия и да гледат на западните страни /без англия/ защото хората са заможни, културни и не носят водка, домати, краставици и гречка в раираната чанта, а пари кел и кредитни карти. Точка.

    Коментиран от #26, #28, #30, #34, #42

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Радо

    94 9 Отговор
    Кой нормален западняр ще дойде у нас на почивка, освен пропаднали алкохолици, наркомани и социално слаби.

    Коментиран от #18

  • 12 123

    67 5 Отговор
    Мнозинството от Руснаците са същите финансови възможности като Българите 800 -1000.Същите дори и ниски са заплатите в молдова са около 500-600 лв.Ако Българските хортелиери и ресторантьори не си кориграт цените надолу и качеството на услугите нагоре някои от тях скоро няма да ги има.Има толкова много потенциални туристи около България че никога няма да останат гладни ако не са толкова алчни и нагли.България не е Франция и няма да стане франция заради положението си,но се срамна работа в Българяи да идват 9 милиона туристи след като могат да бъдат 30 милиона лесно които ако цените са 800 лева за почивка за осем дена на човек с хотела и храната ще оставят много повече пари в България около минимално 13 до 19 милярда евро в Бълагрия.само че се иска работа от бизнесмените и Правителството.Това Правителство иска пари но нищо не реставрирало напълно от културното наследство от РИМ и стара България,без да вложиш пари не можеш да изкараш много пари и четерисезонен турисъм С крадене, лъжене,изнудване и измами не се прави бизнес не св увеличват туристите.

    Коментиран от #38

  • 13 Миро

    71 1 Отговор
    Приятели тази година 0
    И това че цените са ниски е лъжа
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 METO

    13 41 Отговор

    До коментар #8 от "METO":

    Ама много точно си се наименовал.И отговора ти също е ....ммм.Ей,Ганьо мен не ме брой. Аз за разлика от теб мога да ида и на Луната да почивам.Това е че мен не ме интересува морето. То е за теб и ти затова си се определил като „Селяндур”.А гръцки и турски курорти са за комплексари без пари.Ти също си в този списък – на комплексарите.Какво техните кюфтета или кашкавал са по добри от нашите.Ха ха ха. Ближа си сладоледа и се смея на глупостите ти

    Коментиран от #32

  • 17 METO

    5 26 Отговор

    До коментар #10 от "Се Лян Дур":

    Ама много точно си се наименовал.И отговора ти също е ....ммм.Ей,Ганьо мен не ме брой. Аз за разлика от теб мога да ида и на Луната да почивам.Това е че мен не ме интересува морето. То е за теб и ти затова си се определил като „Селяндур”.А гръцки и турски курорти са за комплексари без пари.Ти също си в този списък – на комплексарите.Какво техните кюфтета или кашкавал са по добри от нашите.Ха ха ха. Ближа си сладоледа и се смея на глупостите ти

    Коментиран от #33

  • 18 123

    29 6 Отговор

    До коментар #11 от "Радо":

    В България западни социално слаби хора не идват на ваканция, това са лъжите на Българските туристически бизнесмени които по този начин си спестяват 60% от данците към държавата. Полет с българия аър е от Лондон до Бургас 495 лева,като средната цена на стая и храна им е 200 лв на вечер в България та 8 дена ваканция в България му струва минимално 2100 лева. Като преди да се качи на самолета трабва да плати 3872 лв само за наем на жилището си и още близо 2000 лв за други разходи.

    Коментиран от #23, #31

  • 19 СПОКО

    6 32 Отговор
    Тук ВСИЧКО ЩЕ ВЪРВИ НАГОРЕ И КЪМ ПО- ДОБРО. САМО ТЪРПЕНИЕ И СПОКОЙСТВИЕ. ЩЕ ИМА ТУРИСТИ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Умно село

    41 1 Отговор
    Това като в приказката с кошницата, яйцата, пиленцата, кокошките и многоооооото пари))))
    Уви, криви излезнаха сметките на външния ни кръчмар и териториялната ни тур. операторка.
    А обещавахме чартъри, безвизово пътуване, удобства около Варненския залив.
    Когато човек е неискрен и лицемеран, получава такива шамари.
    На практика Европа се затвори и опакова вместо с бурки с маски.
    Честит летен сезон 2020!
  • 22 Лост

    29 1 Отговор
    Вчера са тръгнали с 🚴, 🏇, 🚶, 🏃, но докато стигнат ще им свърши отпуската. За първите 10 пристигнали специална 🏆.
  • 23 пишеш глупости

    29 2 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    цените за почивка със седем нощувки започват от около 300£(640lv) на човек като са включени и самолетните билети.
    Всеки може да погледне страниците на TUI и Balkan Holidays

    Коментиран от #46

  • 24 Хи Хи

    36 4 Отговор
    България е незначителна точица в туристическата карта за руснаците. Все пак сме с големината на остров Сахалин /виж западната част на Русия/.
  • 25 Алфа Ромео

    60 1 Отговор
    Не ми е ясно защо мутро-операторите в Абсурдистан продължават да наливат бетон по морето след като наближава времето когато ще се събарят хотели!

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Горбач,много си далеч от политиката.Мозъ

    32 4 Отговор

    До коментар #9 от "Горбачов":

    Горбач,не се пробвай в политиката,че се излагаш.Ако се обърнеш ще видиш ,че алкохолиците са сред роднините и приятели те ти,а не сред руските туристи.Аз се занимавам с туризъм и не съм срещал пияници както ги описваш.
  • 29 Кико

    16 2 Отговор

    До коментар #25 от "Алфа Ромео":

    Драги ми смебурко, как да переш пари и печелиш влияние! 80%са пари на братята ни!
  • 30 Виж статистиките

    36 6 Отговор

    До коментар #9 от "Горбачов":

    в кои държави се пие най-много, къде са на-много зависимите от алкохол. Ще подскаже - и ЕС е представен. А за англичаните дори ме е гнусна да пиша. Така че не намесват руснаците- доста са назад в този списък.
  • 31 Я па тоя...

    30 3 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    Откъде ги изрови тези цифри? А да си чувал за немските бабички, дето броят стотинките си - не че нямат, просто манталитетът им е такъв.... А младите хора идват с нискобюджетните авиокомпании...

    Коментиран от #45

  • 32 Се Лян Дур

    18 1 Отговор

    До коментар #16 от "METO":

    МЕТО,не си ми на интелектуалното ниво,след като не вникваш,какво казвам.Средно интелигентен човек би ме разбрал,още на пръв прочит.Следователно е безсмислено да ти вменя нещо,което не притежаваш.Ближи си въображаемият сладолед, или каквото там ближеш и пътувай до Луната или на още по-екзотични места,ако щеш,слабо ме интересува,и без това ти отделих ненужно много внимание.Приятен ден!
    п.п. За пръв път виждам някой да пише до себе си(МЕТО пише до МЕТО).
  • 33 за кюфтетата можем да поспорим

    24 7 Отговор

    До коментар #17 от "METO":

    друг вкус и състав - но турският кашкавал и изобщо млечните им продукти са по- добри от нашите ерзаци с претенции. Намери други точки на съпоставяне- по отношение на храната губиш...

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Мой

    8 2 Отговор
    Може би трябва да се потърси и на други пазари. Например японци американци и др.
  • 36 Се Лян Дур

    17 2 Отговор

    До коментар #33 от "за кюфтетата можем да поспорим":

    Прав си за млечните продукти.Имат уникални сирена.Иначе пък там съм ял много безвкусен дюнер и пиле на грил също безвкусно и постно,за 6 лв .български пари. Абе,като цяло правят вкусни манджи,умеят.
  • 37 Сашо

    31 2 Отговор
    Искат да платиш един лев за тоалетна на плажа,където и да паркираш те гонят да ти вдигнат колата и чакат да дойдат туристи на нашето море! Ха-ха!

    Коментиран от #43

  • 38 Ти не разбра ли че парите не са всичко

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    И безплатно да е беге морето аз пак няма да отида....
  • 39 СССР

    13 3 Отговор
    Ангелкова да изпратим на почивка в Русия.
  • 40 eustasio

    30 1 Отговор
    Морските "бизнесмени" имат нужда от един здравословен,нулев сезон.Надявам се тогава твърдите им глави да уврат.Да се научат да уважават БГтуристите,да се държат любезно с тях и да не се опитват да дерат по девет кожи защото сезона бил три месеца!Във всеки случай-желая им го...
    .
  • 41 носталгия

    11 1 Отговор
    а по татово време нямаше такива ексцесии
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 123

    14 0 Отговор

    До коментар #37 от "Сашо":

    A то и тоалетни няма освен че искат 1 лев за тоалетна, така туризъм не се прави.
  • 44 Помнещия

    15 2 Отговор
    В днешни престъпни времена, всичко се чака от чужденците. А трябва да е както преди - един международен лагер за чужденци и останалото за нас. Всички незаконни постройки да се разрушат и върне Черно Море на хората кото го притежават в действителност - българския народ. А не тия чужденци и заселници в Бг, които го разграбиха.
  • 45 123

    3 5 Отговор

    До коментар #31 от "Я па тоя...":

    на ниско бюджетната компания билета и за идване до българия е 100 евро, но върщането е 200 евро. Може и 50 евро да е но е за еднопосочен билет, освен това ако отиваш на ваканция не пътуваш само със компютърната си офис чанта , и за курафа вземат 50 до 100 евро, да си избереш седалка също струва 35.А цените са изпитани Български цени, една почивка в България на западен турист е 2100 лева минимално, в това не е включен 20 -30 лв за плаж на ден, транспорт в България,питиета, храна и сладоледи на плажа и вечерни заведения, или неща като воден парк, сувенири, масло за плаж и и др.Вечерно заведение на Българското море 35 до 100 лв вход,плюс 8 лв за всяко питие само за вход да отидеш 4 пъти е 150 до 400 лвот там наттарък са питиетата. За да дойде в България на ваканция човек трябва да похарчи много пари преди да дойде, и след това да похарчи в България минимално 1100 евро на човек.За това беден човек не ходи в България на ваканция още по малко човек от от западна европа.
  • 46 123

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "пишеш глупости":

    7 нощувки без храна и без самолетен билет и другите разходи в България, цената става 2-3 пъти по висока, ако имаше ваканция за 630 лв то българите щяха да могат да си позволят да почиват в България,но не могат.За да се квалифицираш за 300 паунда почивка за 7 дни трабва да сте 2 човека или минимално 600 паунда за въздушен билет и стая в хотел на двама човвека, това е намалена цена,оригиналната цена е 1077 паунда за същата стая. В България трансфер от летището до Сл Бряг започва с 200 лева, таксито в Сл бряг 5 лв минимално на км.

    Коментиран от #48, #49

  • 47 Грух

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Лапайго.
  • 48 хубаво

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "123":

    7 нощувки all inclusive почват от 459£(1000лв) на човек на Слънчев бряг, като са включени и самолетните билети.

    ПАК Е С ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ ЦИФРИТЕ, КОИТО СА НАПИСАНИ В 18-ТИ КОМ.

    Коментиран от #51

  • 49 300паунда

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "123":

    7 нощувки+закуска+самолетен билет.
  • 50 враца

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    И Българашка също да си оправи вирусологията
  • 51 123

    3 4 Отговор

    До коментар #48 от "хубаво":

    Най ниската цена е 1072 паунда на стая на всичко включено изискването е да са двама човека в стая в хотел Юнона.Този хотел е дупка а храната му е отвратителна, бързо може да те вкара в болница,та ще ходиш по други ресторанти да се храниш нищо че си платил за храна която е боклук и това с намаление от 583 паунда. След пристигането в България започва дрането на кожи, 200 лева за транспорт до Сл Бряг.

    Коментиран от #53

  • 52 Споко

    4 1 Отговор
    Споко, ще дойдат протестиращите по улиците на САЩ. Само конската глава трябва да ги призове.
  • 53 Бг турист

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "123":

    Миналата година за перфектно обзаведено студио на Лефкада, около 90 кв.м, с огромна тераса, съм платил 900евра за 25 дена...същото студио сега ми го предлагат на 750 евра за 30 дена. Еми наех го. Малко ли е , много ли е..сами смятайте....Разбира се в цената са включени-детска площадка и лятна градина с барбекю, паркинг, интернет, закуска..плаж с чадъри и шезлонги. А да-и е на 20 метра от морето.
  • 54 VikiEvksinograd

    2 0 Отговор
    И гърци и българи и турските курорти чакат с нетърпение руснаците! От личен опит където работех лятото...идваха групи руснаци - поляци - румънци - израелци и украинци....само румънците и израелците не даваха нито стотинка бакшиш! Най-големите бакшиши даваха руснаците - украинците и поляците. Само румънците и израелиците бяха зверски скръндзи - брояха си дори жълтите стотинки! Една засукана руския ми даде 10 лв.
  • 55 Васисуалий Лоханкин

    4 0 Отговор
    Лакомията на хотелиерите и на даващите под таем квартири без касов бон ще бъде наказана справедливо.Иначе нашето море е прекрасно.Дано да почнат да събарят хотели като в Испания.

    Коментиран от #56

  • 56 Шура Балаганов

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Васисуалий Лоханкин":

    Направиха им ДДС-то 9%, но алчните и лакоми ганьовци- "хотелиери и ресторантьори", ще продължат да крият обороти, да ни хранят с боклуци от фризерите, да не издават касови бонове, да лъжат за заплатите на кьопавите си, селски келнери, и да не плащат осигуровки. Цените също не са мръднали надолу, напротив, надули са ги още повече.

    Нека им стоят празни хотелите и ресторантите, толкова празни, че да започнат да ги събарят и да възстановяват плажовете и природата, както направиха испанците преди години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове